ادعای پاکستان استفاده تروریستان از سلاح‌های آمریکایی را رد کرد
ادعای پاکستان استفاده تروریستان از سلاح‌های آمریکایی را رد کرد
نخست‌وزیر پاکستان: سلاح‌های جامانده آمریکا در خراسان آریا اکنون دست شبه‌نظامیان است
آخرین به روزرسانی:

واشینگتن ادعاهای نخست‌وزیر موقت پاکستان مبنی بر استفاده تروریست‌ها از سلاح‌های به جا مانده از آمریکا در افغانستان را رد کرد.

به گزارش خبرگزاری «دی نیوز»، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا پنج‌شنبه ۱۶ شهریور در یک نشست خبری اعلام کرد که آمریکا آماده همکاری با پاکستان برای مقابله با تهدیدی است که از مرز افغانستان با آن مواجه است.

کربی به این ادعا که تجهیزات نظامی باقی مانده از نیروهای آمریکایی در افغانستان به دست شبه‌نظامیان افتاده و مشکلات امنیتی برای کشورهای منطقه از جمله پاکستان ایجاد کرده است، واکنش تندی نشان داده و گفت: «آمریکا هیچ گونه تجهیزات نظامی برای گروه‌های تروریستی در افغانستان باقی نگذاشته است.»

کربی گفت که ایالات متحده تنها مقدار محدودی تجهیزات و هواپیما در کابل باقی گذاشته است. او گفت، آمریکا فقط در فرودگاه کامیون‌ها و تجهیزات فنی و آتش‌نشانی را جا گذاشته است.‌ها و تجهیزات فنی و آتش‌نشانی را جا گذاشته است.

کربی گفت که تمام آن تجهیزات نظامی برای نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان بود و این نیروهای امنیتی افغانستان بودند که این تجهیزات را رها کردند.

این اظهارات کربی در واکنش به ادعاهای انوار الحق کاکر، نخست‌وزیر موقت پاکستان بود که اخیرا ادعا کرد، تجهیزات نظامی جامانده آمریکا در افغانستان از طریق طالبان به گروه‌های شبه‌نظامی در کشورهای دیگر راه یافته است.

نخست‌وزیر موقت پاکستان گفت که گروه‌های تروریستی در پاکستان اکنون از تجهیزات آمریکایی از جمله عینک دید در شب و سلاح گرم در عملیات‌های خود استفاده می‌کنند.

اخیرا گروه موسوم به تحریک طالبان پاکستان (TTP) حملات خود را به نیروهای دولتی در پاکستان افزایش داده است.

پس از خروج آمریکا از افغانستان در سال ۲۰۲۱، ایالات متحده تجهیزات نظامی به ارزش تقریبی ۷ میلیارد دلار را در افغانستان رها کرد. این تجهیزات شامل اسلحه، مهمات و هلیکوپتر است.

براساس یک گزارش «فاکس نیوز»، بیش از ۴۰۰۰۰ موتر (خودرو) از ۹۶۰۰۰ موتر نظامی که به نیروهای دولت سابق افغانستان داده شده بود، از جمله ۱۲۰۰۰ موتر هاموی در این کشور رها شدند.

همچنان سه چهارم از ۴۲۷،۳۰۰ سلاح ارائه شده به نیروهای دولت پیشین، همراه با ۱،۵۳۷،۰۰۰ مهمات ویژه در افغانستان باقی مانده است.

مقامات پاکستانی ادعا کردند که گروه «تحریک طالبان پاکستان» با دسترسی به تسلیحات پیشرفته، شروع به درگیری با نیروهای امنیتی در بردهای طولانی‌تر کرده است.

نخست‌وزیر پاکستان: سلاح‌های جامانده آمریکا در افغانستان اکنون دست شبه‌نظامیان است

نخست وزیر پاکستان: گروه‌های تروریستی در پاکستان اکنون از تجهیزات آمریکایی از جمله عینک دید در شب و سلاح گرم در عملیات‌های خود استفاده می‌کنند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

انوار الحق کاکر، نخست وزیر موقت پاکستان در اظهاراتی گفت که تجهیزات نظامی جامانده آمریکا در افغانستان از طریق طالبان به گروه‌های شبه نظامی در کشورهای دیگر راه یافته است.

به گزارش «فاکس نیوز»، نخست وزیر موقت پاکستان گفت که گروه‌های تروریستی در پاکستان اکنون از تجهیزات آمریکایی از جمله عینک دید در شب و سلاح گرم در عملیات‌های خود استفاده می‌کنند.

اخیرا گروه موسوم به تحریک طالبان پاکستان (TTP) حملات خود را به نیروهای دولتی در پاکستان افزایش داده است.

پس از خروج آمریکا از افغانستان در سال ۲۰۲۱، ایالات متحده تقریباً ۷ میلیارد دلار تجهیزات نظامی را در افغانستان رها کرد. این تجهیزات شامل اسلحه، مهمات و هلیکوپتر است.

براساس این گزارش، بیش از ۴۰۰۰۰ موتر (خودرو) از ۹۶۰۰۰ موتر نظامی که به نیروهای دولت سابق افغانستان داده شده بود، از جمله ۱۲۰۰۰ موتر هاموی در این کشور رها شدند.

همچنان سه چهارم از ۴۲۷،۳۰۰ سلاح ارائه شده به نیروهای دولت پیشین، همراه با ۱،۵۳۷،۰۰۰ مهمات ویژه در افغانستان باقی مانده است.

مقامات پاکستانی ادعا کردند که تحریک طالبان پاکستان با دسترسی به تسلیحات پیشرفته، شروع به درگیری با نیروهای امنیتی در بردهای طولانی‌تر کرده است.

ادعاهای پاکستان تنها چند روز پس از دومین سالگرد خروج ایالات متحده از افغانستان مطرح می‌شود. جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا هفته گذشته بار دیگر از تصمیم خروج از افغانستان دفاع کرده و از سربازانی که در این تخلیه نقش داشتند قدردانی کرد.

نحوه خروج آمریکا از افغانستان پس از گذشت دو سال هنوز هم با انتقادهای زیادی روبه‌رو است.

در جریان خروج از افغانستان ۱۳ سرباز آمریکایی در نتیجه یک حمله انتحاری در فرودگاه کابل کشته شده و ۱۸ نفر دیگر از نیروهای آمریکایی زخمی شدند. همچنان بیش از ۱۵۰ غیرنظامی در این حمله جان باختند. یکی از انتقادهای دیگر جا گذاشتن تجهیزات نظامی آمریکایی در افغانستان است.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربیة