انتقاد سخت شولتس از «طرح راست‌گرایان برای اخراج مهاجرتباران»
انتقاد سخت شولتس از «طرح راست‌گرایان برای اخراج مهاجرتباران»
پس از نشر گزارشی راجع به دیدار گروه‌های راستگرا برای گفتگو در مورد اخراج میلیون‌ها مهاجر از آلمان، صدراعظم آلمان شدیداً از آن انتقاد کرد و تاکید نمود که «ما از همه محافظت می‌کنیم.»

۱۴۰۲ دی ۲۲, جمعه

، صدراعظم آلمان، از پلان‌های گزارش شده گروه‌های راست افراطی برای بازگرداندن و یا تجدید اسکان مهاجران به شمول آن‌هایی که شهروندی آلمان را دارند شدیداً انتقاد کرد و گفت که هیچ کس حق ندارد در مورد انسان‌ها براساس خاستگاه و یا رنگ پوست شان قضاوت کند.

اولاف شولتس به تاریخ هشتم دسمبر ۲۰۲۱ میلادی به عنوان صدراعظم آلمان کار خود را شروع کرد. از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ معاون صدراعظم و وزیر مالیه این کشور بوده است. همچنان از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ نیز شهردار هامبورگ بوده است.

 

براساس یک گزارش، در یک دیدار گروه‌های راست افراطی که «حزب بدیل برای آلمان» (آ اف دی) نیز شامل بوده است، از بیرون راندن افراد مهاجرتبار به شمول آن‌هایی که پاسپورت آلمانی دارند صحبت شده است.

صدراعظم آلمان روز پنجشنبه در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «یادگیری از تاریخ نباید فقط یک ادعای میان خالی باشد. دموکرات‌ها باید واقعاً باهم اتحاد داشته باشند.» او به این ترتیب به کشتار دسته جمعی شش میلیون یهودی در دوران ناسیونال سوسیالیسم (نازی‌ها) اشاره کرد که از آن زیر نام هولوکاست نیز یاد می‌شود.

جمهوری فدرال آلمان یک کشور در مرکز اروپا است. دنمارک، پولند، جمهوری چک، اتریش، سوئیس، فرانسه، لوکزامبورگ، بلجیم و هالند کشورهای همسایه آلمان اند. در اینجا مطالبی در مورد جامعه، سیاست و اقتصاد آلمان را می‌یابید.

 

 

در ادامه پیام شولتس در «ایکس» آمده است: «ما به هیچ کس اجازه نخواهیم داد که در کشورمان مردم را براساس پس زمینه مهاجرت بسنجد و بعد آن‌ها را از «ما» جدا بداند.»

شولتس این پیام را در واکنش به گزارشی نشر کرد که گروه تحقیقاتی «کوریکتیو» نشر کرده است. این گزارش در مورد جلسه اعضای حزب «آ اف دی» و یک گروه راست افراطی برای بازگرداندن مهاجران روشنی انداخته است.

این گزارش در حالی نشر می‌شود که احزاب سیاسی بزرگ در آلمان از افزایش سریع حمایت عمومی از حزب «بدیل برای آلمان» (آ اف دی) نگران هستند. نظرخواهی‌ها نشان داده که این حزب در سه ایالت شرقی آلمان از حمایت بسیار بالایی برخوردار است. در ماه سپتمبر در این سه ایالت انتخابات ایالتی برگزار خواهد شد.

بنا به گزارش کوریکتیو، سیاستمداران حزب «آ اف دی» نیز در این دیدار که در ماه نومبر در شهر پوتسدام، مرکز ایالت براندنبورگ برگزار شد، شرکت داشتند.

در این جلسه چه مسایلی مطرح شده؟

گزارش افزوده که مارتین سلنر، یک فعال اتریشی و از حامیان اصلی جنبش راستگرای «هویت‌خواهان» در این جلسه مفکوره‌هایش را راجع به بازگرداندن میلیون‌ها فرد مهاجرتبار به شمول آن‌هایی که پاسپورت آلمانی دارند، مطرح کرده است. براساس این گزارش، او همچنین از پلان‌هایش برای تحت فشار قرار دادن شهروندان خارجی برای ترک آلمان و یا همگون‌سازی اجباری افراد مهاجرتبار سخن زده است.

سلنر به خبرگزاری آلمان «دی پی آ» تائید کرد که او در این جلسه از «مهاجرت مجدد» سخن زده است. او از شخصیت‌های پیشرو در جنبش «هویت‌خواهان پان اروپا» است که ایدیولوژی اتنوپلورالیسم یا تمایز اتنیکی را ترویج می‌کنند و طرفداران جوان دارد.

شاخه آلمانی جنبش «هویت خواهان» تحت نظارت سازمان استخبارات داخلی قرار دارد.

براساس گزارش «کوریکتیو»، رولاند هارتویگ، یکی از مشاوران الیس وایدل، از رهبران حزب «بدیل برای آلمان» نیز در این جلسه حضور داشته است.

 

واکنش‌های احزاب آلمانی

افشای برگزاری این جلسه و پیشنهادهای مطرح شده در آن صحنه سیاسی در آلمان را شدیداً به لرزه درآورده است. حزب «آ اف دی» در حال حاضر زیر نظارت سازمان استخبارات داخلی آلمان یا «اداره محافظت از قانون اساسی» قرار دارد.

کریستیان دور، رئیس گروه پارلمانی حزب لیبرال دموکرات آلمان «اف دی پی» در «ایکس» از تشابهات این جلسه با دوره حکومت حزب ناسیونال سوسیالیسم یا نازی‌ها در آلمان سخن گفت. در ادامه پیام او آمده است: «پلان‌ها برای اخراج میلیون‌ها تن یادآور تاریک‌ترین فصل در تاریخ آلمان است». به گفته او، گزارش کوریکتیو «نشان می‌دهد که آ اف دی دموکراسی و قانون اساسی ما را شدیداً رد می‌کند.»

کوین کونرت، دبیرکل حزب سوسیال دموکرات آلمان (اس پی دی) خواهان این شد که همه آلمانی‌ها در برابر حزب «بدیل برای آلمان» موضع بگیرند.

 

کونرت به گروه رسانه‌ای فونکه گفت: «من از همه آن‌هایی که نمی‌خواهند تاریخ دوباره تکرار شود، درخواست می‌کنم که شجاعت نشان دهید و میدان را به آن‌هایی که دشمنان بشریت هستند، واگذار نکنید.»

پس از نشر گزارش «کوریکتیو»، حزب «بدیل برای آلمان» اعلام کرد که این جلسه به هیچ صورت با سیاست‌هایش در قبال مهاجران ارتباط ندارد.

کریستین برینکر، رهبر گروه پارلمانی «آ اف دی» در برلین نیز گفت که فقط از طریق رسانه‌ها از این دیدار باخبر شده است. برینکر گفت که با سلنر همنظر نیستند، اما سیاستمداران این حزب بارها به صراحت خواهان «مهاجرت مجدد» مردم مهاجرتبار از آلمان شده اند.

سیر صعودی محبوبیت حزب ضد مهاجرت «آ اف دی» در جامعه آلمان

براساس جدیدترین نظرسنجی که توسط بنیاد «YouGov» انجام شد، میزان حمایت از حزب عوام‌گرای «آ اف دی» از مرز ۲۴ درصد گذشته است.

براساس نظرسنجی‌هایی که توسط بنیادهای دیگر مانند گروه تحقیقاتی والن «Forschungsgruppe Wahlen» و مرکز پژوهشی «اینفراتست دی مپ» انجام شده است، این حزب در سطح ملی از حمایت حدود ۲۳ درصد از مردم برخوردار است.

چنین نتیجه‌ای در نظرخواهی‌ها حزب «بدیل برای آلمان» را در جایگاه دوم احزاب نیرومند قرار می‌دهد. در این نظرخواهی‌ها معمولا از شهروندان آلمانی سوال می‌شود که اگر قرار باشد در آخر هفته انتخابات برگزار شود، به چه حزبی رای خواهند داد.

اتحادیه دو حزب محافظه کار دموکرات مسیحی آلمان «سی دی یو» و سوسیال مسیحی بایرن «سی اس یو» براساس نظرخواهی‌های اخیر از پشتیبانی ۲۹ درصد از مردم برخوردار هستند.

در نظرخواهی «YouGov» فقط ۱۵ درصد گفته اند که حاضرند به حزب سوسیال دموکرات آلمان صدراعظم اولاف شولتس رای بدهند. در جایگاه بعدی حزب سبزها قرار می‌گیرد که از حمایت ۱۲ درصد از مردم برخوردار است و حزب «اف دی پی» با ۶ درصد بعد از آن قرار می‌گیرد. این سه حزب حکومت ائتلافی در برلین را تشکیل می‌دهند.

انتخابات بعدی سراسری آلمان در سال ۲۰۲۵ برگزار می‌شود. اما پیش از آن در تورینگن، زاکسن و براندنبورگ که سه ایالت شرقی آلمان هستند، در ماه سپتمبر انتخابات محلی برگزار خواهد شد.

 

چرا حزب راست‌گرای ضد مهاجرت آلمان در حال رشد است؟

۱۴۰۲ مرداد ۷, شنبه

حزب راست‌گرای «بدیل برای آلمان» یا (ای اف دی) در نظرسنجی‌های اخیر دومین حزب مقتدر آلمان شده است. یکی از برنامه‌های اصلی این حزب، مخالفت با سیاست مهاجرت حکومت کنونی است.

https://p.dw.com/p/4UXTd

حزب بدیل برای آلمان در سال ۲۰۱۳ در واکنش به نجات کشورهای مقروض عضو اتحادیه اروپا مانند یونان
حزب بدیل برای آلمان (AFD) مطرح ترین حزب ضد مهاجرت در این کشور استعکس: Jacob Schröte

نظرسنجی‌ها پشت سر هم نشان می‌دهند که حزب راست افراطی بدیل برای آلمان یا ای اف دی، با حمایت فزاینده‌ای روبرو شده است.

مطابق نظرسنجی‌های تازه، اگر مردم در آلمان اکنون رای دهند، این حزب می‌تواند بیش از ۲۰ درصد آرا را کسب کند و دومین حزب مقتدر آلمان شود.

این حزب بعد از حزب محافظه‌کار دموکرات مسیحی (سی دی یو)، اپوزیسیون اصلی حکومت آلمان، در جایگاه دوم قرار گرفته و قوی تر از هر حزبی در ائتلاف حکومتی شده است.

چرا چنین شده است؟

مردم ناامید هستند. ۷۷ درصد از مردم آلمان می‌گویند که از حکومت فعلی ناراضی هستند.

دو سوم از رای دهندگان احتمالی (AfD) می‌گویند که آنان لزوما طرفدار مفکوره‌های این حزب نیستند. اما کارکردهای سایر احزاب نتوانسته رضاعیت آنان را جلب کند.

چه چیزی بیشتر مردم را تحت تأثیر می‌گذارد: سیاست مهاجرت و انرژی، AfD)) در این موارد به احزاب حاکم می‌تازد. وجود یک اپوزیسیون محافظه کار ضعیف نیز موقعیت این حزب را تقویت کرده است.

به علاوه مردم نگران اقتصاد آلمان هستند. این قدرت اقتصادی اروپا در سال جاری با رکود مواجه شد. دولت همچنین می‌گوید که باید مخارج خود را کنترل کند.

بسیاری از آلمانی‌ها نسبت به آینده نامطمئن‌تر شده‌ اند و می‌ترسند که سطح زندگی آنها کاهش یابد. (AfD) این ترس‌ها را دامن می‌زند و از آنها به نفع خود استفاده می‌کند.

 

آلمان، صادرات مستقیم سلاح به عربستان سعودی را ازسر گرفت

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : DW