بسم الله شریفی؛ شخصیتِ¬که با درایت، هجرت را به فرصت تبدیل کرد
بسم الله شریفی؛ شخصیتِ¬که با درایت، هجرت را به فرصت تبدیل کرد
دکتر بسم الله شریفی (شاعر، نویسنده، روزنامه نگار و پژوهش¬گر) خراسان آریا شخصیتِ¬که با درایت، هجرت را به فرصت تبدیل کرد ، آقای شریفی مدیر سایت سبز منش) فعالیت های علمی و فرهنگی خود شان را از طریق سایت ، هفته نامه و رادیوی سبز منش منتشر و در خدمت هم وطنان خراسان آریا ایران ، تاجیکستان ، اوزبکستان کشورهای فارسی زبانان قرار می دهند

KABR : برگزارش خبر گذاری جمهوری خراسان  از کشور برادر ایران حاکی است

سایت به نام سبز منش   به مدریت آقای بسم الله شریفی برای خدمت به مردم خراسانیان آریا فعالیت فرهنگی می کند

که هم وطنان عزیز خراسانی ما و فارسی زبان عزیز ما از بخش های مختلف این سایت می توانند استفاده های مورد علاقه خود را داشته باشند

در تحولات اخیر سال ۲۰۲۱ در خراسان آریا که با کودتای خطرناک که برای سرنگونی دولت ائتلافی اقوام خراسان بزرگ انجامید

از قبل توسط رهبری اشرف غنی احمد زی برای حفظ افغانیت با هزاران دسیسه در ضد مردم فارس شمال خراسان آریا تحت کنترل سیستم پر از جاسوس  تحت امر خود اش  با تمام عضای سیاسی و نظامی افغان باوران اش در تلاش بود که در بازی سیاست بین امریکا در یک تاریکی از قبل  برنامه ریزی شده فرو رفت

نابودی دولت افغان باوران  به کمک جاسوسان همکار به طالبان افغان که در جریان حکومت داری ینابودی دولت افغان باوران  به کمک جاسوسان همکار به طالبان افغان که در جریان حکومت داری یک تعداد دولتی های جمهوریت با طالبان افغان روییک هدف سیاسی و نظامی برای ادامه قدرت افغانزیم که در زمان جمهوریت قدرت توانی تطبیق برنامه ها را به درستی نداشتند

بعداز رفتن امریکا تصمیم به این بود که با هم در کودتا علیه دیگر اقوام متحید باشند و با هم در طول سال های جمهوریت مبارزه می کردند

رهبری دولت افغان باوران بعداز حامد کرزی با فریب و انتخابات های تقلبی و کمک خارج  نصیب اشرف غنی افغان شد میدان

برنامه های کودتا و از بین بردن ارتش و نظام نامه جان را برای پایان قدرت فارس ها در دولت آینده هموار ساخت

اشرف غنی افغان بعداز هزاران دسیسه ها و ضعیف ساختن موقیت سیاسی ، نظامی و مردمی رهبران شمال خراسان توسط خود افراد هم تباران شان که تحت امر نظام افغان امریکا بودند

خودرا با کمک وزیران و افراد خاص خود به مرحله تسلیم  دهی به نام  عقب نشنی تاکتیکی آماده ساخت که با اعلام این تصمیم

وحشتناک و امر اجرا آن به تمام ارگان های امنیت ، پولیس ، ارتش  به آخرین عملیات شیطانی خود موفق شدند و تمام سیستم دولتی را در یک ماه نابود کردند

اشرغنی بعداز تسلیم دهی دولت به همکاری رهبرانی ارگان های امنیت و پولیس ملی و ارتش که جاسوسان و مزدوران از خارج آورده بودند

او از کشور فرار کرد و تمام  عضای دولتی ها هم نظر به همکاری و سیاست های بی سرنوشت فرار وطن خراسان آریا گردیدند

اکثر دانشمندان و اشخاص سر شناس علمی فرهنگی یا به کشورهای امریکا و غرب پناهنده شدن و یا به ایران ، پاکستان و تاجیکستان  آوره وطن خراسان آریا شدند و در آنجا به زندگی پر از مشقت بار ادامه می دهند

 

دکتر بسم الله شریفی یک تن از ۱۰۰ها شاعران و روز نامه نگاران است که در این تحولات مجبور به ترک وطن خراسان آریا گردیدند

آقای شریفی در غربت به دور از خراسان آریا با تمام دشواری های اقتصادی امانند دیگر هم وطنان ما در آنجا بسر می برند ولی در راه خدمت به مردم خراسان آریا با یاران شان برای روشن نگاه کردند

فرهنگ مردم خراسان آریا با تمام مشکلات سخت تلاش می کنند

بصیر صانع

1- سایت سبزمنش www.sabzmanesh.ne
2- هفته نامه سبزمنش؛

دکتر بسم الله شریفی (شاعر، نویسنده، روزنامه نگار و پژوهش¬گر) در پاییز 1363 خورشیدی در بغلان زاده شد. پس از ختم دورهٔ مکتب شامل دانشگاه شد و موفقانه دانشنامه¬ی کارشناسی خود را از رشته¬ی شرعیات و کارشناسی ارشد خود را از رشته¬ی حقوق بین¬الملل عمومی بدست آورده است که در حال حاضر در آستانه دریافت مدرک دکتری خود قرار دارد.
آقای شریفی را از طریق فضای مجازی شناختم اولین دیدار من با ایشان در یک همایش اتحادیه¬ی نویسند¬گان چند سال قبل در کابل اتفاق افتاد به محض مصافحه مرا شناخت و به من مژده¬ی نشر سروده¬ها و همچنان معرفی¬ام در دو نشریه “عقاب” و “سبزمنش” را داد که در آن زمان نیز زیر نظر شان نشر و پخش می شد. باری با هم از نزدیک مشرف شده و در مجلس خودمانی دیدیم و خاطرات از آن دیدار نیز در برگه های حافظه هایمان ثبت است .
شاید دوستان که وی را می شناسند با من موافق باشند.
که او از چندین جهت جایگاه اش نسبت به سایر فرهنگیان متفاوت است و به دلیل فعالیت ذیل که از قراین نیز ثابت است، مقام شامخ دارد.
این هم بریده ی از مصاحبه اش با خبرگزاری اعتلای ایران:
“نزدیک به ده سال مسوولیت ریاست‌های اطلاعات و فرهنگ ولایات: بغلان، غور، غزنی، پکتیکا، سرپل و روزنامه‌دولتی اصلاح را به عهده داشتم.
افتخار تأسیس و همکاری نهادهای زیر به یاری دوستان گران ارج نصیبم شده است:
مؤسس و مدیر مسئول نشریه‌ی کاروان بیان، مؤسس و مدیر مسئول ماهنامه‌ی ندای پامیر، مؤسس و مدیر مسئول هفته نامه‌ی عقاب، سردبیر هفته‌نامه‌ی اتحاد، سردبیر هفته‌نامه‌ی طلوع غور، مؤسس و رئیس نهاد فرهنگی و اجتماعی مردم روشن ضمیر میهن، بنیانگذارکتابخانه‌ی معرفت در بغلان، مؤسس و مسئول خبرگزاری عقاب، بنیانگذار فرهنگسرای آویژه در کابل، مؤسس و رئیس انستیتیوت تعلیمات تکنیکی و مسلکی سبزمنش، مؤسس و رئیس مکتب خصوصی سبزمنش، سردبیر ماهنامه‌ی آیینه سرپل، مؤسس و مدیرمسئول هفته‌نامه‌ی سبزمنش، بنیانگذار جشنواره سالانه گل لاله در بغلان، نامگذاری شهر بغلان بنام(شهر بلورین) مؤسس و دبیرکل اجرایی بنیاد جهانی سبزمنش.
در کنفرانس‌های بزرگ ملی و بین‌المللی افتخار اشتراک را داشتم و از مراجع مختلف حدود 100 تحسین‌نامه، نشان، تندیس و لوح سپاس دریافت نموده‌ام.
از زندگی‌نامه و فعالیت‌های ناچیزم نویسنده‌های(مصری، خراسانی و ایرانی) سه جلد کتاب تدوین و منتشر نموده اند و در 61 کتاب، نام و نشان از برادر کوچک شما ثبت اوراق زرین شده است.”
آقای شریفی در مورد در مصاحبه اش با خبر گزاری اعتلای ایران از تألیفاتش که من هم اطلاع دقیق دارم میگوید:
جواب: تألیفات پرعیب و نقص بنده این‌ها اند:¬
“طلسم دهر”، “سکولاریسم از دیدگاه اسلام”، “مهر و جهیزیه زن در اسلام”، “یادداشت‌های قرآنی”، “شعر جوان غزنه”(۲ جلد)، “غزنه در آیینه شعر”(۲ جلد)، “شاخه‌های گل (شناسنامه‌ی مختصر شاعران معاصر غزنه با نمونه‌ی شعرشان)”، “یک چمن تخیل (شناسنامه‌ی مختصر داستان‌نویسان معاصر غزنه با نمونه‌ی داستانشان)”، “تاجدار شرق”، “معرفی مختصر آبدات و اماکن تاریخی غزنه به چهار زبان (فارسی، پشتو، عربی و انگلیسی)”، “شهر بلورین (بغلان در آیینه‌ی شعر)”، “راویان نور(يادداشت‌ها و گفت و شنود با تازه مسلمان شدگان)”، “تقویم سبز”، “حمایت از میراث فرهنگی در قوانین افغانستان و اسناد بین الملل”، “روایتی ازنور(زندگی نامه، جهاد، سخاوت، مردم داری… الحاج محمد شریف رَحِمَهُ الله)”، “سبزمنش؛ پیشینه، موسسین و اهداف آن”، “بیاکه همدلی را بازخوانیم”، “هوشنگ؛ ابتهاجی که سایه شد” و “شعر؛ یک تجویز تکراری‌ست”، و”غزل گستران سبزمنش “…

پس بیاید کمی منصف باشیم آیا با این ظرفیت¬ها و کارنامه¬های فاخر¬، جا ندارد که پیرامون این فدایی ادبیات پارسی¬، حرف تحسین و تمجید به لب آورد¬؟! آیا این کارنامه ها بدون قربانیِ فرصت های شیرین¬، امکان دارد؟!
دقیقن که جواب نخیر است. پس چرا نه گفت و تقدیر نکرد؟ یا شاید بعد از مرگ، اشک تمساح ریخت و مرثیه خواند. دردا و دریغا!!!
متاسفانه چشمان ما دو گونه است یکی ناقد و دیگری زیبا شناس، چشمان ناقد چون ذره¬بین در پی عیوب دگران است اما چشم زیبا شناسی مان الی مرگ زیبایی، در خواب است یا هم خودمان به کوری می زنیم .
“قدر آیینه بدانید که هست = نه که آن لحظه بی¬افتید و شکست ”

چه خوب است که در زندگی یاد فرزانه گان خود را کنیم که بی¬گمان نتایج آن در باروری نسل آینده¬ی مان ثمر بخش خواهد بود .
حرف مهم اینکه آقای شریفی افزون بر فعالیت¬های درون کشوری در غربت(ایران) هم حماسه¬های فرهنگی فراوان آفریده است .
او(بنیادجهانی سخن گستران سبزمنش( را که قبلن در مقیاس کوچک فعالیت داشت به بنیاد جهانی سبزمنش(تا حالا در 30 کشور) گسترش داده است .
فعالیت های سبزمنش را بیشتر از مصاحبه خودش بشنوید و بخوانید:
” اواخر 1399 طرح جهانی شدن آن با ایجاد سایت سبزمنش نهایی گردید اکنون بنیاد جهانی سبزمنش از 27 کشور دنیا اعضاء و شورای مؤسسان دارد.
زیر مجموعه های بنیاد جهانی سبزمنش:
1- سایت سبزمنش www.sabzmanesh.ne
2- هفته نامه سبزمنش؛
3- لیسه خصوصی سبزمنش؛
5- انستیتوت تعلیمات عالی سبزمنش؛
5- کتابخانه سبزمنش؛
6- واحد انتشاراتی سبزمنش؛
7- رادیو و تلویزون انترنتی سبزمنش( به زودی)
8- کلاس های آموزشی آنلاین سبزمنش؛
9- برگزاری جلسات و کنفرانس های سبزمنش؛
10- جشنواره جهانی شعر سبزمنش و…؛

از اهداف بنیاد جهانی سبزمنش:
– پاسداری، شناسانیدن و گسترش زبان و ادبیات فارسی/ دری/ تاجیکی (هر سه یک زبان)‌‌ به‌‌عنوان زبان دوم اسلام و یکی از زبان‌های کلاسیک، علمی، معتبر، عرفانی، غنی و پُرکاربرد جهان؛
– انسجام روابط فرهنگی، ادبی، پژوهشی و هنری میان گویش¬وران، ادیبان، شاعران، پژوهشگران و هنرمندان پارسی زبان و تحکیم روابط با شخصیت¬های فرهنگی سایر زبان¬ها در سراسر جهان؛
– ایجاد و تقویت رابطه¬ی تفاهم و همدلی میان فارسی زبانان و گویندگان سایر زبان¬های جهان از راه گسترشِ ارزش‌های مشترک انسانی و همگرایی فرهنگی برای زدودن تعصبات بیجای زبانی و… ”

جان مطلب درین جاست که جناب شریفی از طریق بنیاد جهانی سبزمنش، خدمات شایان در راستای همگرایی زبانی انجام داده او مرزهای سیمانی همسایه را با اعجاز تلاش و مدیریت فروریخته و به مثابه¬ی پل ارتباط و محل تلاقی چهره¬ها تاثیرات شگرف داشته است.
او تاکنون ده ها اثر را از آدرس بنیاد سبزمنش به نشر رسانیده و همچنان از طریق نشریه وزین شان صد¬ها شاعر و نویسنده¬ی جامعه فرهنگی مان را به جامعه فرهنگی کشورهای پارسی زبانِ همسایه به ویژه ایران به معرفی گرفته است. یعنی کار که در گذشته ها مانند نداشته است.
امروز جامعه فرهنگی ایران و بسیار از کشورهای دیگر بیشتر از مجاری این نهاد(بنیاد جهانی سبزمنش) با نام فرهنگیان خراسان آریا ، تاجیکستان، ازبیکستان و برخی کشورهای دیگر آشنا شده اند و همچنان فرهنگیان ایران نیز ازین دریچه به معرفی گرفته شده است که کار نهایت ارزشمند در جهت همگرایی ملتهای همزبان است.
لایه¬های خدمات آقای شریفی فراوان است و همچنان ابعاد هنری شان تک تک مستلزم جستارهاست که از حوصله این نوشته بیرون است که باید تک تک به آن پرداخته شود .
بنابراین به همین چند نکته بسنده می‌کنیم که کارنامه جناب دکتر بسم الله شریفی قابل ارج و پاسداری¬ست و خوشحالم که بر مبنایی این فعالیت¬های ارزنده جناب¬شان از جانب خبرگزاری سرتاسری اعتلای ایران به عنوان (سفیر همدلی و همگرایی فارسی زبانان جهان) برگزیده شدند. جا دارد از صمیم قلب برای شان شادباش و مبارک باد گفت و نیز سلامتی و موفقیت بیشتر دیگر شان را آرزو کرد.
این هم نمونه های از سروده های دکتر بسم الله شریفی:

در سیاست ما تعادل پیشه‌ایم
در حراست، صاحب اندیشه‌ایم
چون برای وصل مردم آمـدیم
اصل کشور را اساس و ریشه‌ایم

راه ما گـشــته تعادل ای رفیق!
در حصارِ دوستی‌های عمیــق
من برایت می‌کَشم یک راه سـبز
تا بیایی در مســیــر ما دقیـق

اهل نیرنگ
صاف و سـاده، تند و تیزیم اهل نیرنگی نه‌ایم
چاپلوس و شب‌پرست و کیفِ هر بنگی نه‌ایم

اهل عرفان و سجود و خرقه‌ایم ای دوست ما
اهـل شعریم و شـرافت لات و الدنگی نه‌ایم

جهد و اخـلاص و عـمل، گشته رفیقِ ناز ما
صلح می‌جـوییم، اما؛ مثل خـرچـنگی نه‌ایم

با کتـاب و با قلم، رسمِ شهادت سهم ماست
انزوا ما را نزیـــبد، ما که شبــرنگی نه‌ایم

هم‌ســفر با «بلخی‌ایم» و هم‌نوا با «پیرطوس»
محوِ«خیَام‌ایم» و لنــگِ شعـرِ بی‌رنگی نه‌ایم

از بخـارا تا به شیــراز از بدخـشان تا هِرَی
اهـل علم و دانشیــم و جمعِ بی‌ننگی نه‌ایم

دل نغز

دل نغـزم زلال و شـور یک دریاست باور کن
نـگاهم ســوژه‌ی امروز و فرداهاست باور کن

به چشمم گر بخـوانی واژه‌ها با رقص می‌آیند
وجودت کلبه‌ی عشـق مرا معنـاست باور کن

مرا صفحه به صفحه در تمامِ زندگی گــشتی
و روحت در تمام جسم من پیداست باور کن

بیا که لانه‌ی عشـــقم ترا فریاد خواهــد زد
درون قلب من عطرِ خوشِ گل‎هاست باور کن

شب شعر و غزل‎خوانــی، بیا بانو کنارم باش!
دگر پنهـان نخواهد ماند پُرافشـاست باور
بسم الله شریفی

 

نویسنده: مهندس بصیر صانع / دلو / بهمن 1402 بلخ

 

فراخوان(ویژه‌نامه‌ی‌ نوروزی منتشر می‌شود)

“هفته‌نامه سبزمنش” به مناسبت فرا رسیدن نوروز(درفش سبز یک تمدن، جشنِ طبیعت و رستاخیزِ زیبایی، شور و شگفتن)، ویژه‌نامه‌ی نوروزی منتشر می‌نماید.
شاعران و نویسندگان گران‌ارج می‌توانند شعر و مطالب ارزشمندِ نوروزی و بهاری خود را جهت نشر به نشانی‌های زیر ارسال نمایند:

سبزمنش را این‌جاها تعقیب نموده، حمایت نمایید:

 

تماس با ما


https://t.me/sabzmanesh786
بنیاد جهانی سبزمنش
بنیاد جهانی سُخن گُستران سبزمنش
بنیاد جهانی سبزمنش=Www.sabzmanesh.net
Www.sabzmanesh.net
https://t.me/sabzmanesh786

https://t.me/+J1GYyew3LcUzZDFl

https://instagram.com/sabz.manesh?igshid=NzZlODBkYWE4Ng==

https://instagram.com/bismillah.sharifi?igshid=NzZlODBkYWE4Ng==

https://www.facebook.com/sabzmanish.network?mibextid=2JQ9oc

https://m.facebook.com/groups/458947199153432/?ref=share&mibextid=I6gGtw

https://chat.whatsapp.com/LO91fw9EXQF6Ez5ybQzFSQ

https://www.youtube.com/@sabzmanesh9233

واتساپ:
0093700720953
تماس و روبیکا:
09940789645
Www.sabzmanesh.net
[email protected]
[email protected]
سبزمنش؛ جایگاه خودباوری و خرد، پایگاه بهسازی و بهنامی و زیستگاه اندیشه ورزان‌سبزنگر بوده؛ پالایشگاه فکر و خلاقیت می‌باشد!
بسم الله شریفی
Bismillah Sharifi بسم الله شریفی
Www.sabzmanesh.net.

 

 

زمستان/ مهریه رحمانی(عضو محترم بنیاد جهانی سبزمنش)/ خراسان آریا 

زمستان/ مهریه رحمانی(عضو محترم بنیاد جهانی سبزمنش)/ خراسان آریا

زمستـان اسـت و فصـلی سرد دارم

درون ســـــــوژه هـــــایـم درد دارم

 

دلم اینجا همان یاغی و مست است

شبیـه میهن‌ام بی سـرپـرست اسـت

 

مــدام اینـجا فلـک خـاکستری است

سر خورشــید گمان‌ام چادری اسـت

 

منــم مثـل درخـت در دشـت تنـهــا

بـه خـود لـرزیـده‌ام از ســوز سـرما

 

و لیکن این زمستان، بـرف و بـاران

همیشه نیست منحوس و پریشـان

 

ســرانجـام بــرف هـا هـم آب گردند

دلیــلِ غصــه هــا بی‌تـــاب گــردنـد

 

و روزی می‌شـود خـوشـنود گـردیـم

به مثـل بــرف و بـاران رود گـردیـم

 

برایـم خیـلی خـوش باشـد بقایش

نشـستن بــا هــمی سـردی هـوایـش

 

قسـم بـر مصـرع و هـر فـرد شـعـرم

بــه ســوژه سـوژه‌ی پـر درد شـعـرم

 

کــه بـالــا تـر ز گــردون اوج گیـــرم

میــان دل‌خوشی هــا مــوج گیـــرم

 

ز هـــر سختی بــرآرم مـن ســرم را

و الـــگو می‌گیـــرم مــن مـــادرم را

 

مهریه رحمانی

۱۴٠۱/۱٠/۲۳

 

جواب: تألیفات پرعیب و نقص بنده این‌ها اند:
“طلسم دهر”، “سکولاریسم از دیدگاه اسلام”، “مهر و جهیزیه زن در اسلام”، “یادداشت‌های قرآنی”، “شعر جوان غزنه”(۲ جلد)، “غزنه در آیینه شعر”(۲ جلد)، “شاخه‌های گل (شناسنامه‌ی مختصر شاعران معاصر غزنه با نمونه‌ی شعرشان)”، “یک چمن تخیل (شناسنامه‌ی مختصر داستان‌نویسان معاصر غزنه با نمونه‌ی داستانشان)”، “تاجدار شرق”، “معرفی مختصر آبدات و اماکن تاریخی غزنه به چهار زبان (فارسی، پشتو، عربی و انگلیسی)”، “شهر بلورین (بغلان در آیینه‌ی شعر)”، “راویان نور(يادداشت‌ها و گفت و شنود با تازه مسلمان شدگان)”، “تقویم سبز”، “حمایت از میراث فرهنگی در قوانین ( خراسان آریا  )و اسناد بین الملل”، “روایتی ازنور(زندگی نامه، جهاد، سخاوت، مردم داری… الحاج محمد شریف رَحِمَهُ الله)”، “سبزمنش؛ پیشینه، موسسین و اهداف آن”، “بیاکه همدلی را بازخوانیم”، “هوشنگ؛ ابتهاجی که سایه شد” و “شعر؛ یک تجویز تکراری‌ست”، و”غزل گستران سبزمنش “…
پس بیاید کمی منصف باشیم آیا با این ظرفیت‌ها و کارنامه‌های فاخر، جا ندارد که پیرامون این فدایی ادبیات پارسی، حرف تحسین و تمجید به لب آورد؟! آیا این کارنامه ها بدون قربانیِ فرصت های شیرین، امکان دارد؟!
دقیقن که جواب نخیر است. پس چرا نه گفت و تقدیر نکرد؟ یا شاید بعد از مرگ، اشک تمساح ریخت و مرثیه خواند. دردا و دریغا!!!
متاسفانه چشمان ما دو گونه است یکی ناقد و دیگری زیبا شناس، چشمان ناقد چون ذره‌بین در پی عیوب دگران است اما چشم زیبا شناسی مان الی مرگ زیبایی، در خواب است یا هم خودمان به کوری می زنیم .
“قدر آیینه بدانید که هست = نه که آن لحظه بی‌افتید و شکست “
چه خوب است که در زندگی یاد فرزانه گان خود را کنیم که بی¬گمان نتایج آن در باروری نسل آینده‌ی مان ثمر بخش خواهد بود .
حرف مهم اینکه آقای شریفی افزون بر فعالیت‌های درون کشوری در غربت(ایران) هم حماسه‌های فرهنگی فراوان آفریده است.
او(بنیادجهانی سخن گستران سبزمنش( را که قبلن در مقیاس کوچک فعالیت داشت به بنیاد جهانی سبزمنش(تا حالا در 30 کشور) گسترش داده است .
فعالیت های سبزمنش را بیشتر از مصاحبه خودش بشنوید و بخوانید:
” اواخر 1399 طرح جهانی شدن آن با ایجاد سایت سبزمنش نهایی گردید اکنون بنیاد جهانی سبزمنش از 27 کشور دنیا اعضاء و شورای مؤسسان دارد.
زیر مجموعه های بنیاد جهانی سبزمنش:
1- سایت سبزمنش www.sabzmanesh.ne
2- هفته نامه سبزمنش؛
3- لیسه خصوصی سبزمنش؛
5- انستیتوت تعلیمات عالی سبزمنش؛
5- کتابخانه سبزمنش؛
6- واحد انتشاراتی سبزمنش؛
7- رادیو و تلویزون انترنتی سبزمنش( به زودی)
8- کلاس های آموزشی آنلاین سبزمنش؛
9- برگزاری جلسات و کنفرانس های سبزمنش؛
10- جشنواره جهانی شعر سبزمنش و…؛
از اهداف بنیاد جهانی سبزمنش:
– پاسداری، شناسانیدن و گسترش زبان و ادبیات فارسی/ دری/ تاجیکی (هر سه یک زبان)‌‌ به‌‌عنوان زبان دوم اسلام و یکی از زبان‌های کلاسیک، علمی، معتبر، عرفانی، غنی و پُرکاربرد جهان؛
– انسجام روابط فرهنگی، ادبی، پژوهشی و هنری میان گویش وران، ادیبان، شاعران، پژوهشگران و هنرمندان پارسی زبان و تحکیم روابط با شخصیت های فرهنگی سایر زبان‌ها در سراسر جهان؛
– ایجاد و تقویت رابطه‌ی تفاهم و همدلی میان فارسی زبانان و گویندگان سایر زبان‌های جهان از راه گسترشِ ارزش‌های مشترک انسانی و همگرایی فرهنگی برای زدودن تعصبات بیجای زبانی و… “
جان مطلب درین جاست که جناب شریفی از طریق بنیاد جهانی سبزمنش، خدمات شایان در راستای همگرایی زبانی انجام داده او مرزهای سیمانی همسایه را با اعجاز تلاش و مدیریت فروریخته و به مثابه‌ی پل ارتباط و محل تلاقی چهره‌ها تاثیرات شگرف داشته است.
او تاکنون ده ها اثر را از آدرس بنیاد سبزمنش به نشر رسانیده و همچنان از طریق نشریه وزین شان صدها شاعر و نویسنده‌ی جامعه فرهنگی مان را به جامعه فرهنگی کشورهای پارسی زبانِ همسایه به ویژه ایران به معرفی گرفته است. یعنی کار که در گذشته ها مانند نداشته است.
امروز جامعه فرهنگی ایران و بسیار از کشورهای دیگر بیشتر از مجاری این نهاد(بنیاد جهانی سبزمنش) با نام فرهنگیان افغانستان، تاجیکستان، ازبیکستان و برخی کشورهای دیگر آشنا شده اند و همچنان فرهنگیان ایران نیز ازین دریچه به معرفی گرفته شده است که کار نهایت ارزشمند در جهت همگرایی ملتهای همزبان است.
لایه¬های خدمات آقای شریفی فراوان است و همچنان ابعاد هنری شان تک تک مستلزم جستارهاست که از حوصله این نوشته بیرون است که باید تک تک به آن پرداخته شود .

بنابراین به همین چند نکته بسنده می‌کنیم که کارنامه جناب دکتر بسم الله شریفی قابل ارج و پاسداری‌ست و خوشحالم که بر مبن

ایی این فعالیت های ارزنده جناب‌شان از جانب خبرگزاری سرتاسری اعتلای ایران به عنوان (#سفیر_همدلی و #همگرایی#فارسی_زبانان_جهان) برگزیده شدند. جا دارد از صمیم قلب برای شان شادباش و مبارک باد گفت و نیز سلامتی و موفقیت بیشتر دیگر شان را آرزو کرد.

در تصویر: دکتر بسم الله شریفی، مهندس بصیر صانع، سید عبدالرشید منصوری( ریس پیشین شهدا و معلولین ولایت جوزجان) و حاجی علی شیر انتظار جوزجانی( ریس جامعه مدنی جوزجان)
در تصویر: دکتر بسم الله شریفی، مهندس بصیر صانع، سید عبدالرشید منصوری( ریس پیشین شهدا و معلولین ولایت جوزجان) و حاجی علی شیر انتظار جوزجانی( ریس جامعه مدنی جوزجان)
این هم نمونه های از سروده های دکتر بسم الله شریفی:
در سیاست ما تعادل پیشه‌ایم
در حراست، صاحب اندیشه‌ایم
چون برای وصل مردم آمـدیم
اصل کشور را اساس و ریشه‌ایم
راه ما گـشــته تعادل ای رفیق!
در حصارِ دوستی‌های عمیــق
من برایت می‌کَشم یک راه سـبز
تا بیایی در مســیــر ما دقیـق

اهل نیرنگ

صاف و سـاده، تند و تیزیم اهل نیرنگی نه‌ایم
چاپلوس و شب‌پرست و کیفِ هر بنگی نه‌ایم
اهل عرفان و سجود و خرقه‌ایم ای دوست ما
اهـل شعریم و شـرافت لات و الدنگی نه‌ایم
جهد و اخـلاص و عـمل، گشته رفیقِ ناز ما
صلح می‌جـوییم، اما؛ مثل خـرچـنگی نه‌ایم
با کتـاب و با قلم، رسمِ شهادت سهم ماست
انزوا ما را نزیـــبد، ما که شبــرنگی نه‌ایم
هم‌ســفر با «بلخی‌ایم» و هم‌نوا با «پیرطوس»
محوِ«خیَام‌ایم» و لنــگِ شعـرِ بی‌رنگی نه‌ایم
از بخـارا تا به شیــراز از بدخـشان تا هِرَی
اهـل علم و دانشیــم و جمعِ بی‌ننگی نه‌ایم

دل نغز

دل نغـزم زلال و شـور یک دریاست باور کن
نـگاهم ســوژه‌ی امروز و فرداهاست باور کن
به چشمم گر بخـوانی واژه‌ها با رقص می‌آیند
وجودت کلبه‌ی عشـق مرا معنـاست باور کن
مرا صفحه به صفحه در تمامِ زندگی گــشتی
و روحت در تمام جسم من پیداست باور کن
بیا که لانه‌ی عشـــقم ترا فریاد خواهــد زد
درون قلب من عطرِ خوشِ گل‎هاست باور کن
شب شعر و غزل‎خوانــی، بیا بانو کنارم باش!
دگر پنهـان نخواهد ماند پُرافشـاست باور
عروجِ فراتر از کاشانه(بسم الله شریفی؛ شخصیتِ‌که با درایت، هجرت را به فرصت تبدیل کرد)/ نویسنده: مهندس بصیر صانع
مجیب مهرداد( شاعر و روزنامه نگار),(بسم الله شریفی؛ شخصیتِ‌که با درایت، هجرت را به فرصت تبدیل کرد)و نویسنده متن مهندس بصیر صانع
بصیر صانع
#صانع_صانع  فیسبوک
 دلو / بهمن 1402 بلخ

 

تاثیر شعر شاعران ایرانی در موسیقی خراسان آریا / مهدی بیرانوند روژمان

شیوا، رسا، ساده و زیبا همانند طبعیت خداوندی گویی اشعار شاعران ایرانی همانند تابلویی از طبعیت خداوند با ذهن و روان هر مخاطبی بازی می کنند. شاعران کهن و معاصر ایرانی آنچنان با ظرافت سروده و می سرایند که هر مخاطبی را با هر نژاد و فرهنگی به خود جذب و وادار به مطالعه فرهنگ ایرانی می کنند و این را می توان یک معجزه در دنیای ادبیات دانست. نمونه ای از این معجزه را بر تاثیر گذاری اشعار شاعران ایرانی در موسیقی دیگر ملل و خراسان آریا است. اما قبل از پرداختن به این موضوع می خواهم قدری از شعر بگوییم و بعد به تاثیر عمیق شعر فارسی در موسیقی خراسان آریا  بپردازم.

 

شعر ساده و پیچیده است و همین تناقض چهرۀ زیبایی به آن بخشیده است. ساده ازآن‌جهت که شاعر کلمات معمول را به کار می‌گیرد برای بیان مفهومی غیرمعمول و پیچیده.

زیبایی‌اش وقتی دوچندان می‌شود که واژه‌ها با موسیقی دل‌انگیزی مهمان ذهنمان می‌شوند و روزها و ماه‌ها و گاهی هم همیشه طنینشان با ما می‌مانند. زیباست ازآن‌رو که صدای منحصربه‌فرد شاعر است از نگاهش به رود جاری، آسمان آبی، تلألو خورشید، مژگان یار، سرگردانی ابر و برف سپید. شاعر مثل کیمیاگری تجربیات عادی را به حقایقی متعالی بدل می‌کند. با ابزاری به اسم زبان. شعر استعاره دارد، صدا دارد، تصویر دارد و با همۀ این‌ها الهام‌بخش است و قلب ما را به جهانی دیگر متصل می‌کند. شعر رؤیاهای ما را جان می‌دهد. بال پرواز می‌دهد و جانِ قد کشیدن.

 

شعر بسیاری از شاعران معاصر ایران مانند فروغ فرخزاد، رهی معیری، فرخی یزدی، ابوالقاسم لاهوتی، فریدون مشیری، هوشنگ ابتهاج  و… را تعدادی از آوازخوان های نامی خراسان آریا  خواندند؛ چهره های سرشناسی مانند استاد نینواز، احمد ظاهر، ظاهر هویدا، ساربان، وحید قاسمی، داوود سرخوش، پرستو…

 

اما در همه این سال ها شناخت آن دسته از شاعران ایرانی که هوشنگ ابتهاج در شمار آن ها قرار می گیرد خلاصه به مجامع ادبی و اهل قلم خراسان آریا  نمی شد. شعر بسیاری از شاعران معاصر ایران مانند فروغ فرخزاد، رهی معیری، فرخی یزدی، ابوالقاسم لاهوتی، فریدون مشیری، هوشنگ ابتهاج  و… را تعدادی از آوازخوان های نامی خراسان آریا خواندند؛ چهره های سرشناسی مانند استاد نینواز، احمد ظاهر، ظاهر هویدا، ساربان، وحید قاسمی، داوود سرخوش، پرستو و… این شعرها را از طریق موسیقی با شهرت فراوانی که در خراسان آریا  داشتند وارد خانه های مردم کردند که بر دل و زبان مردم عام نیز نشست.

 

در این بین موزیسین های مطرحی مانند احمد ظاهر، وحید قاسمی، داوود سرخوش و خانم پرستو، غزل­های “امشب به قصه دل من گوش می‌کنی”، “نشود فاش کسی آنچه میان من و توست” و “در این سرای بی کسی کسی به در نمی زند” که از معروف ترین آهنگ های این چهره ها در خراسان آریا  است را ثبت و اجرا کردند؛ شاید در این سرزمین کمتر کسی را بتوانیم پیدا کنیم که سَر و سِّری با موسیقی داشته باشد و این آهنگ ها را نشنیده باشد و تقریبا همه این آثار برعلاوه خوانندگان اصلی بارها توسط آوازخوان‌های دیگری بازخوانی شده است.

 

شماره 169(هفته‌نامه سبزمنش) منتشر شد

شماره 169(هفته‌نامه سبزمنش) منتشر شد

شماره 169هفته‌نامه سبزمنش با سروده‌های‌ شاعرانِ: (خراسان آریا ، ایران، تاجیکستان، ازبیکستان، لهستان، ناروی، لندن، سویدن و…) همراه با مطالب جدید:
“صدور کارتِ عضویتِ اعضای(بنیاد جهانی سبزمنش)رسما شروع گردید”، “زندگی نامه‌ی مرحوم استاد محمد رهیاب  از زبان خودش”،”شناسنامه مختصر شاعران معاصر/ شهاب‌الدین شجاع)”،”شعر پشتو”، “شعر ترکی/ ازبیکی”، “فراخوان نخستین جشنواره جهانی شعر سبزمنش”، ” واحد انتشاراتی سبزمنش(چاپ و نشر کتاب با معیارهای جهانی”، “فراخوانِ چاپِ کتابِ(یادواره‌ی استاد صادق عصیان)”،”روایتی از: ماژان صالحی (عضو اجرایی بنیاد جهانی سبزمنش) “، کتاب ”سوزلر و توشونچه‌لر“ یعنی واژه‌ها و معناها به زبان اوزبیکی منتشر شد “، “قهرمان کوچک/ داستان کوتاه”، “فاخر نویسی” و… منتشر شد.

 

شب رسوایی/ مسعود ایمانی(عضو محترم بنیاد جهانی سبزمنش)/ ایران

شب رسوایی/ مسعود ایمانی(عضو محترم بنیاد جهانی سبزمنش)/ ایران

یادم آید ز شبی رویایی

من و غم، خلوت یک تنهایی

 

فارغ از ساحل غوغای جهان

در هم آمیخته چون دریایی

 

دیده دردیده و دل در دل هم

تنگ آغوش هم از یکتایی

 

سر به بالین شب و محو سکوت

بستری در دل بی پروایی

 

آمدم تا به دمی بگشایم

گره از غربت هم آوایی

 

گریهِ خاطره ها سیل روان

رو به سوی عطش صحرایی

 

مات و مبهوت به هم، تاکه رسید

سایهِ روشنی از غوغایی

 

ماه آمد به دَر خلوت ما

پرده بردارد از آن شیدایی

 

تن به ساحل زدم از طوفانش

ترسم از عالم این رسوایی

 

رخت بربست غم از خانه دل

گفتمش باز شبی می آیی؟

 

حسرتش در دل صورت اینک

چه شبی بود، عجب زیبایی

مسعودایمانی صورت

 

 

جملات علمی و انگیزشی استاد رزیتا دغلاوی نژاد(عضو فعال سبزمنش و نابغه مشهور)

موفقیت اکتسابی و انتخابی است:

جمله «موفقیت اتفاقی نیست بلکه اکتسابی و انتخابی است » به گذشت زمان در راستای تجربه و بهره برداری و برداشت مؤثر از شکست های پیشین در راستای عطف هدفی واحد رو به سمت پیروزی مطلق اشاره دارد .

کمالگرایی مطلق:

اصل برترین بودن: هرگز اجازه نده انتخابت کنند همیشه خودت انتخاب کننده باش، اصل ارزشگزاری بر خود معادل همین اعتقاد است.

 

فلسفه ماده گرایی:

فرد موفق کسی است که به گذشته برنمی‌گردد در زمان حال زندگی میکند و برای آینده برنامه ریزی هدفمند و واحد و مشخص دارد.

 

اصالت ذهن:

واقع گرایی یک اندیشه به خردمندی در عصر حاضر برمی‌گردد .

 

تفاهم نامه خردمندی:

بُرد در میدان زندگی به عقد تفاهم نامه همکاری میان عقل و احساس در مقابل نقطه نظر شخص مقابل برای ایجاد نقطه ارامش برمیگردد .

 

فرسایش ذهن:

فرسایش ذهن همان پنداشته های منفی درباره هر ایده پردازی و فرضیه بافی در مسیر خاموشی تلقی می شود .

 

شرطی سازی خوشبختی:

شرطی سازی یک پدیده در راستای مثبت اندیشی، به پیروزی سوق داده میشود .

 

خویشتن پنداری:

شکست یعنی همان الفاظ منفی در راستای شکست همانند: من نمیتوانم نمی شود نخواهد شد و…

 

دریچه نورانی:

زندگی دریچه نورانی نگاه ماست گر به روشنی نظاره گر باشی، خوشبخت ممکن عالم خواهی بود .

 

خود واقعی:

من خودی هستم از جنس خودشناسی نه خودی از جنس تغییرهای ثانیه به ثانیه ای دیگران .

 

خودشناسی:

برای پیروزمندی یک هدف نیاز نیست آپولو هوا کنید فقط کافیست خودباوری و خودشناسی و مثبت اندیشی را تمرین و تکرار کنید .

 

رزیتا دغلاوی نژاد با شهرت و نام هنری :دختر مشهور عروسکی ایران، خاله رزیتا، خاله فرشته مهربون، اسطوره زیبایی جهان و… معروف بوده و او در بخش های مختلف از جمله:

1- گفتاردرمانگر، مشاور و روانشناس

۲ – مدلینگ جذاب و فوق حرفه ای

۳ – برترین مجری کودک کشور

۴ – داور بین المللی تیم سلامت و هنر « شبکه جهانی یوسرن »

۵ – سرپرست و کارگردان گروه کودک بین المللی فرشته مهربون « ستاره صحنه کشور »

۶ – تهیه کننده

۷ – کارگردان و دستیار کارگردان

۸ – ترانه سرا، شاعر و نویسنده

۹ – نمایشنامه نویس و فیلمنامه نویس و…

فعالیت داشته است و اکنون عضو بنیاد جهانی سبزمنش میباشد.

 

 

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : خبر گزاری KABR