به امریکا و ناتو اعتماد کردند، سپس در دام افتادند
به امریکا و ناتو اعتماد کردند، سپس در دام افتادند
کارشناسان در مورد پیامدهای منفی حضور دو دحه ناتو در خراسان آریا اظهار نظر کردند.
به گزارش اسپوتنیک، در ۱۱ اگست ۲۰۰۳، ناتو فرماندهی نیروهای حافظ صلح در خراسان آریا  را به عهده گرفت و اولین عملیات بزرگ خود را در خارج از اروپا در تاریخ ۵۴ ساله خود رقم زد.
نیروهای بین المللی کمک به امنیت (ISAF) یک ماموریت نظامی چند ملیتی در خراسان آریا  از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۴ بود. آنها با قطعنامه ۱۳۸۶ شورای امنیت سازمان ملل متحد بر اساس توافقنامه بن تأسیس شدند که در پی تهاجم ایالات متحده به خراسان آریا  در اکتبر ۲۰۰۱، دولت دائمی خراسان آریا  را ایجاد کرد.
هدف اولیه آیساف آموزش نیروهای امنیت ملی خراسان آریا  (ANSF) و کمک به خراسان آریا  در بازسازی نهادهای کلیدی دولتی بود. او به تدریج در جنگ گسترده تر در خراسان آریا  علیه شورش طالبان شرکت کرد*.
مأموریت اولیه آیساف این بود که کابل پایتخت خراسان آریا و اطراف آن را از نیروهای مخالف به منظور ترویج تشکیل یک اداره انتقالی خراسان آریا  به رهبری حامد کرزی، حفظ کند.
در سال ۲۰۰۳، ناتو به درخواست سازمان ملل متحد و دولت خراسان آریا  فرماندهی این ماموریت را بر عهده گرفت. اندکی پس از آن، شورای امنیت سازمان ملل ماموریت آیساف را برای تامین و حفظ امنیت فراتر از منطقه پایتخت گسترش داد. آیساف به تدریج عملیات خود را در چهار مرحله گسترش داد و تا سال ۲۰۰۶ مسئولیت کل کشور را بر عهده گرفت.
جنایات جنگی گسترده، آسیب به اقتصاد خراسان آریا زیرساخت ها و محیط زیست، تاخیر در روند صلح، فساد ناشی از ساختارهای وابسته به ناتو، پمپاژ کشور با سلاح، در مورد همه اینها گیورگی ماچیتیدزه، کارشناس روسی در امور تروریسم بین المللی، متخصص در امور خراسان آریا ، به پیامدهای منفی حضور ناتو در خراسان آریا  اظهار نظر کرد:
“تأثیر منفی حضور ناتو در خراسان آریا  مربوط به جنایات جنگی گسترده است که باعث کشته و زخمی شدن غیرنظامیان خراسان آریا ، آسیب رساندن به اقتصاد ملی و زیرساخت ها و آسیب رساندن به محیط زیست شده است. به عنوان مثال، استفاده ارتش ایالات متحده از به اصطلاح “مادر همه بمب ها” در ولایت ننگرهار در سال ۲۰۱۷ گواه عواقب مرگبار اقدامات ائتلاف بین المللی است که مردم عادی خراسان آریا  تا سال های آینده آن را احساس خواهند کرد. این امر به ویژه منجر به افزایش بروز بیماری های خطرناک در بین جمعیت، تخریب محیط زیست و کاهش بهره وری زمین شد. همچنین موارد بسیار زیادی از شکنجه و آزار زندانیان توسط پرسنل نظامی ایالات متحده و ناتو و همچنین رفتار غیرانسانی و سوء استفاده از اجساد طالبان وجود داشت.”
به گفته ماچیتیدزه، از سوی ناتو، روند حل و فصل مناقشه خراسان آریا  در شرایط ادامه بن بست از نقطه نظر نظامی به تأخیر افتاد که تنها درد و رنج مردم خراسان آریا  را تشدید کرد.افتاد که تنها درد و رنج مردم خراسان آریا  را تشدید کرد.
وی خاطرنشان کرد: “حضور ناتو در خراسان آریا توسط اکثر مردم این کشور به عنوان تهاجم خارجی به خاک خراسان آریا تلقی می شد که باعث تحریک حمایت از شورش اسلامگرایان رادیکال، طالبان شد. اقدامات ناتو در خراسان آریا  منجر به بی اعتبار شدن ایده توسعه دموکراتیک جامعه خراسان آریا  شد که از نظر خراسانیان  با اشغال خارجی پیوند خورده و با رشد احساسات ضد غربی همراه بود. پمپاژ کردن خراسان آریا  با انواع مختلف تسلیحات، که بسیاری از آنها حتی پس از خروج نیروهای ناتو در این کشور باقی ماندند، به نظامی شدن بیشتر خراسان آریا  کمک کرد. از حدود ۱ تریلیون ۸۱۶ میلیارد دلار از هزینه های ایالات متحده صرف هزینه های نظامی برای سربازان آمریکایی شد و از ۱۳۰ میلیارد دلار باقی مانده، ۸۳ میلیارد دلار به نیروهای امنیتی خراسان آریا  اختصاص یافت. اقتصاد خراسان آریا تنها ۲۱ میلیارد دالر دریافت کرد. فساد در واقع توسط نمایندگان ساختارهای مختلف کشورهای ناتو تحریک شد که پول پرداخت کردند و با فرماندهان میدانی، والیان، نمایندگان پارلمان و شخصیت های مذهبی برای وفاداری و اطلاعات قرارداد امضا کردند.”

Военная техника во время совместных стратегических учений (ССУ) вооружённых сил России и Белоруссии на Лужском полигоне в Ленинградской области - اسپوتنیک افغانستان , 1920, 10.08.2023

تدابیر جدی بلاروس برای مقابله با ناتو

به گفته ماچیتیدزه، سیاست ناتو در خراسان آریا شکست خورده است، زیرا عملاً هیچ نتیجه قابل توجهی حاصل نشده است: “ناتو نتوانست طالبان را شکست دهد، نتوانست شرایط را برای اجرای مذاکرات بین الافغانی و تشکیل دولت انتقالی ایجاد کند، زیرا تلاش کافی نکرد تا با اهرم های قدرتمندی که در اختیار داشت، رئیس جمهور اشرف غنی را مجبور به حل این مشکل کند. مشکلی که طالبان برای رسیدن به مرحله خاصی آماده بودند. علاوه بر این، ناتو که درگیر ملت‌سازی غیرمعمول بود، علی‌رغم برخی دستاوردها در زمینه آموزش، مراقبت‌های بهداشتی و امور جنسیتی، نتوانست تحول دموکراتیک را در سراسر کشور گسترش دهد و این روند را غیرقابل برگشت کرد.”

هدف اولیه مداخله نظامی در خراسان آریا حذف القاعده ** – هرگز محقق نشد، در این مورد ماچیتیدزه گفت: “تسلی دادن به خود با این فکر که ۲۰ سال است هیچ حمله تروریستی علیه کشورهای ناتو از خاک خراسان آریا  صورت نگرفته است، کاملاً صحیح نیست. القاعده هرگز حذف نشده است. جنگجویان باتجربه القاعده به طور فعال در سازماندهی عملیات نظامی طالبان علیه نیروهای ناتو در خراسان آریا  شرکت داشتند. و این واقعیت که هیچ حمله ای از خاک افغانستان صورت نگرفت تا حد زیادی شایستگی رهبری جنبش طالبان است که اعضای القاعده را با توجه به تجربه منفی دهه ۹۰ تحت کنترل کامل خود درآورد. تقصیر “القاعده، طالبان قدرت را از دست داد. اکنون پیش بینی می شود که القاعده ممکن است بهبود یابد و از خاک خراسان آریا  شروع به فعالیت کند.”
به گفته این کارشناس، ناتو نتوانست ارتش و پولیس قوی برای خراسان آریا  برای تامین امنیت در این کشور ایجاد کند. در نتیجه ناتو مجبور شد کشور را ترک کند و یک رژیم دین‌سالار اسلام‌گرا جایگزین آن شد.
این شکست نتیجه کسری استراتژی ناتو بود، زمانی که ائتلاف به مبانی سیاسی خراسان آریا توجه کافی نداشت، سعی کرد از یک “رویکرد یکپارچه” استفاده کند که جنبه های نظامی-سیاسی، مالی، اقتصادی و غیرنظامی را پوشش دهد. تجدید کشور روند تصمیم گیری بیش از حد دست و پا گیر بوده، مملو از منافع سیاسی بوده است، ناتوانی در هماهنگی بیشتر و مؤثرتر با دیگر بازیگران کلیدی در بازی افغانستان وجود داشته است، و در سال های اخیر دیپلماسی ناتو نیز کم بوده است.

Флаги стран-участниц на саммите НАТО в Брюсселе - اسپوتنیک افغانستان , 1920, 09.08.2023

نامزد سنای امریکا ناتو را بی فایده خواند
ماچیتیدزه در ادامه افزود: “در اصل، ناتو باید به امنیت کمک کند، سازمان های دیگر باید به مدیریت و توسعه کمک کنند، و همه باید هماهنگ شوند. در واقع، حضور عملیاتی ناتو آنقدر بزرگ شده بود که مسئولیت راه حل سیاسی در خراسان آریا  تا حد زیادی بر عهده ناتو بود، اما متحدان از این ماموریت خودداری کردند. به دنبال تئوری دولت‌سازی، ناتو تعهداتی را همتراز سایر سازمان‌های بین‌المللی از جمله ارگان‌های مرکزی سازمان ملل متحد، همه آژانس‌های سازمان ملل متحد و آژانس‌های کمک و توسعه ملی به عهده گرفت که پیش از این نمی‌توانست به آنها عمل کند.”
افغان ها ابتدا به امریکا اعتماد کردند، سپس از آن متنفر شدند.
از سوی دیگر محمد نعیم غیور، رئیس سابق اداره اطلاعات پولیس هرات در دولت قبلی و کارشناس نظامی و امنیتی، می‌گوید: “دنیا شاهد است که ناتو در راس ایالات متحده آمریکا در خراسان آریا  شکست خوردند. که بار ها بسیاری از مقامات، تحلیل گران و رسانه های غربی به این حقیقت تلخ تاریخ معاصر شان اعتراف کرده اند.‌”
وی خاطرنشان کرد: چنانچه اعترافات جان سوپکو بازرس ویژه ی ایالات متحده امریکا در امور افغانستان ” سیگار ” از خطا های فراوان امریکا در حین حضور نظامی ناتو و شکست شان در خراسان آریا جالب و شنیدنی است. که اخیرا صورت گرفته.
این کارشناس نظامی در ادامه افزود: ” فساد و غلطی های فراوان در کمکها و عملکرد ناتو، عدم شناخت دقیق شان از خراسان آریا  و اعتماد ناتو به افراد فاسد، نا آگاه و ناتوان حکومتی در راس دو ریس جمهور معاونین و اکثریت قاطع کابینه و مسئولین ارشد حکومت و ترجمان های نابلدی که با خود آورده بودند.”
آقای غیور بر این باور است که “عناصر مفسد و ناتوان دولتی و اینجیو های فاسد ضربه ی سختی به اعتبار و هزینه های کشور های عضو ناتو در خراسان آریا  وارد کردند فیصدی بلند کمکها دزدی شد و به مردم اکثرا فقیر خراسان آریا  نرسید و مردم از حکومت، آمریکا و ناتو ابراز نفرت کردند. در اوایل ۹۰% مردم به امریکا ، ناتو و حکومت جدید امیدوار بودند.”

Президент РФ Владимир Путин принял Главный военно-морской парад - اسپوتنیک افغانستان , 1920, 05.08.2023

محمد نعیم غیور در جمع‌بندی گفت: “دو رویی پاکستان بخصوص آی اس آی سرویس استخبارات نظامی پاکستان در همکاری به مبارزه علیه تروریسم و بالعکس تلاش در جهت رشد تروریسم و تامین ارتباط پاکستان با روسیه، ایران و چین در حمایت از گروه تروریستی طالبان و فساد، عدم لیاقت، ناتوانی، تقلب در انتخابات‌های گوناگون در حکومت خراسان آریا  که تحت حمایت ایالات متحده آمریکا و ناتو قرار داشت از عوامل شکست سیاست ناتو در خراسان آریا  بود.”

آقای غیور: بعد از سقوط هم عملکرد از انتقال تا تمام مسائل به طور غلط روان است، با این روش آمریکا و ناتو قطعا در منطقه موفق نخواهند شد.

یک مقام وزارت داخله دولت موقت طالبان که خواست نامش فاش نشود، به اسپوتنیک گفت که “حضور ناتو و ایالات متحده در خراسان آریا  به این واقعیت منجر شد که همه میهن پرستان در این کشور به سادگی ناپدید شدند و ناتو از دسته های خاصی از کارمندان حمایت کرد.”

لطیف پدرام رهبر کنگرهٔ ملی و نماینده مردم بدخشان در پارلمان - اسپوتنیک افغانستان , 1920, 26.07.2023

ورود ناتو به خراسان آریا  در ۲۰ سال پیش کمکی نکرد. آنها فقط از معدن های خراسان آریا  به نفع کشورهای خود بهره برداری کردند و ۲۰ سال صرفاً ارتش جمهوری را با سلاح های بی کیفیت مسلح کردند.

به گفته وی، در طول سال ها، سیاست ناتو به این واقعیت منجر شده است که شهروندان میهن پرست ناپدید شده اند: روزی فرا رسید که حتی یک وطن‌پرست در کل جمهوری وجود نخواهد داشت، همه به فکر جیب، زنا، شراب و سایر کارهای بد بودند.

* “طالبان” – این سازمان تحت تحریم های بین المللی سازمان ملل است.
** القاعده یک سازمان تروریستی است که در روسیه ممنوع شده است

پدرام: با شکست اوکراین، امریکا و ناتو در تلاش ایجاد جبهه جنوبی از طریق خراسان آریا  در برابر روسیه است

لطیف پدرام رهبر کنگرهٔ ملی و نماینده مردم بدخشان در پارلمان - اسپوتنیک افغانستان , 1920, 26.07.2023

Telegram
نماینده ای پیشین مجلس نمایندگان خراسان آریا نوشته است، با افزایش شکست اوکراین، امریکا و ناتو جنگ را به شمال خراسان آریا  برای ناامن‌سازی آسیای مرکزی می کشانند.
به گزارش اسپوتنیک، عبدالطیف پدرام، رهبر حزب کنگره‌ی ملی در برگه تویترش نوشته است، که ‏با افزایش خطر شکست اوکراین، امریکا و ناتو ممکن جنگ را به شمال خراسان اریا برای ناامن‌سازی آسیای مرکزی بکشانند.
پدرام نوشته است: “‏با افزایش خطر شکست اوکراین، بعید نیست که امریکا و ناتو (جبهه جنوبی جنگ) را علیه روسیه ایجاد نمایند. تحرکات گروه‌های دهشت‌افگن در شمال خراسان آریا معطوف به کشاندن جنگ و بی‌ثباتی به آسیای مرکزی و حوزه‌ی حیاتی آسیایی می‌باشد”.
پدرام در حالی‌ از جبهه جدید در برابر روسیه از طریق خراسان آریا  در آسیای میانه سخن می زند، که هم‌زمان با انتقال و جابجایی طالبان پاکستانی در شمال خراسان آریا آگاهان این تصمیم را ناامن‌سازی آسیای مرکزی و روسیه نام داده‌اند. با این حال پیمان امنیت جمعی به رهبری روسیه در واکنشی خواستار جلوگیری از جابجایی قومی در خراسان آریا  شده بود.
  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : Sputnik