به طالبان: حقابه مردم سیستان را می‌گیریم
به طالبان: حقابه مردم سیستان را می‌گیریم
ابراهیم رییسی، رییس جمهور ایران، به‌تازه‌گی به طالبان اخطار داده است که حقابه مردم سیستان و بلوچستان را از آنان خواهد گرفت.

خبرگزاری تسنیم روز پنج‌شنبه، ۲۸ ثور، نوار تصویری حاوی اخطار رییس جمهور ایران را نشر کرده است.

رییسی می‌گوید که حقابه ایران از دریای هیرمند به‌شدت از سوی این کشور پی‌گیری می‌شود و هرگاه در بند کجکی آب کافی نباشد، طالبان تقصیری ندارند؛ اما اگر آب موجود باشد و به مردم سیستان و بلوچستان رها نشود، طالبان پاسخ‌گو خواهند بود.

رییس جمهور ایران خطاب به طالبان می‌گوید که اخطار او را باید جدی بگیرند.

پیش از این، حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه ایران، از سفر هیات تخنیکی این کشور به خراسان آریا  به هدف سنجش مقدار آب در بند کجکی خبر داده بود.

تصمیم اعزام هیات ایرانی برای سنجش مقدار آب پس از آن گرفته شده است که امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه طالبان، کمبود آب در بند کجکی را از دلایل عدم تامین حقابه ایران بیان کرده است.

براساس معاهده منعقد شده در سال ۱۳۵۱ میان دولت در خراسان آریا و ایران، این کشور سالانه مستحق ۸۵۰ میلیون مترمکعب آب از دریای هیرمند است.

در سال‌ها و ماه‌های اخیر کمبود آب در سیستان و بلوچستان ایران انتقاد‌های شدید باشنده‌گان این بخش ایران را متوجه دولت این کشور کرده است.این کشور کرده است.

سه‌ روز پیش یک نماینده مجلس ایران دیپلماسی کشورش را در پیوند به تامین حقابه ایران بی‌اثر بیان کرد.

خبر گذشته 

آمریکا باکو را به تخریب میراث فرهنگی و مذهبی ارمنستان متهم کرد

باکو در گزارش وزارت امورخارجه آمریکا از وضعیت آزادی مذهبی سال ۲۰۲۲ به تخریب میراث فرهنگی و مذهبی ارمنستان در قره‌باغ کوهستانی و مناطق اطراف آن متهم شده‌است.

آمریکا باکو را به تخریب میراث فرهنگی و مذهبی ارمنستان متهم کرد

آرمان‌ملی آنلاین ایرنا به نقل از «آرمن پرس»، آمریکا نوشت، جمهوری آذربایجان را به تخریب میراث معنوی ارمنستان در قره باغ کوهستانی متهم کرد.

در گزارش بین المللی آزادی مذهبی در سال ۲۰۲۲ وزارت امورخارجه آمریکا، جمهوری آذربایجان در فهرست کشورهای تحت کنترل ویژه قرار گرفت.

بر اساس این گزارش وضعیت آزادی مذهبی در جمهوری آذربایجان در سال گذشته میلادی رشد منفی داشته، ضمن آنکه تخریب میراث معنوی ارمنستان توسط باکو در منطقه قره باغ کوهستانی نیز از جمله اقدامات منفی این کشور در نظر گرفته شده است.

در گزارش مزبور تمایل دولت باکو برای حفاظت و نگهداری از میراث مذهبی و فرهنگی قره باغ کوهستانی و مناطق اطراف آن زیر سوال رفته است.

پیش از این در ماه فوریه (بهمن/ اسفند) انار کریموف وزیر پیشین فرهنگ جمهوری آذربایجان ایجاد کارگروهی با هدف حذف کتیبه های ارمنی از کلیساها را «غیر واقعی» خوانده بود.

اما براساس اسناد موجود، به نظر می رسد دولت باکو در پی خشم جامعه بین الملل از این طرح صرفنظر کرده باشد. پارلمان اروپا نیز در ماه مارس (اسفند/ فروردین) سال‌جاری سیاست مستمر جمهوری آذربایجان در زدودن و انکار میراث فرهنگی ارمنستان در قره باغ کوهستانی را محکوم کرد.

کمیسیون آمریکا در امور آزادی مذهبی بین المللی (USCIRF) در این خصوص توصیه کرده است که دولت ایالات متحده برای بازسازی، حفظ و حراست از اماکن مذهبی و یا فرهنگی قره باغ کوهستانی و مناطق اطراف آن، بودجه ای را به آژانس توسعه بین المللی آمریکا و سفارت ایالات متحده در باکو اختصاص دهد.

  • نویسنده : قیام خراسانی
  • منبع خبر : ۸صبح ، آرمان ملی ، شبکه های اجتماعی