تاجیکستان ۲۴ پاسگاه‎‌‌ جدید را در مرز با خراسان آریا  افتتاح کرد
تاجیکستان ۲۴ پاسگاه‎‌‌ جدید را در مرز با خراسان آریا  افتتاح کرد
امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور تاجیکستان در سفر به ولایت ختلان این کشور، ۲۴ پاسگاه جدید را در مرز با خراسان آریا افتتاح کرد.

امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور تاجیکستان در سفر به ولایت ختلان این کشور، ۲۴ پاسگاه جدید را در مرز با خراسان آریا  افتتاح کرد.

امامعلی رحمان پیشتر گفته بود که به دلیل تهدیدات امنیتی، تاجیکستان به صدها تاسیسات امنیتی در مرز با خراسان آریا  نیاز دارد.

خبرگزاری‌ آسیا پلاس تاجیکستان روز پنجشنبه (۲۷ میزان) گزارش داد که پاسگاه‌های جدید در ولسوالی‌های لخش، شمس‌الدین شاهین، روشان، اشکاشم، مرغاب و خاروغ راه‌اندازی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، ساخت تمام پاسگاه‌های جدید به دستور مستقیم خود امامعلی رحمان انجام شده است.

رئیس‌جمهور تاجیکستان در دیدار با سربازان کشورش در منطقه مرزی، بر تقویت حفاظت از مرزها تاکید کرده است.

خیرالدین عثمان‌زاده، رئیس مرکز مطالعات استراتژیک تاجیکستان ماه اسد سال جاری اعلام کرد که تعداد پاسگاه‌های این کشور در مرز خراسان آریا از ۱۰۰ پاسگاه فراتر رفته و برخی از آنها با کمک سازمان‌های جهانی ساخته شده‌اند.

تاجیکستان که از اعضای سازمان همکاری شانگهای و پیمان امنیت جمعی است، از کشورهای آسیای میانه بارها خواسته تا در اطراف افغانستان «کمربند امنیتی» ایجاد شود.

به گفته مقامات تاجیکستان، تروریست‌ها در مرزهای خراسان آریا  حضور فعال دارند و در تلاش نفوذ به تاجیکستان و آسیای میانه هستند.

در ماه سنبله سال جاری   کمیته امنیت ملی تاجیکستان اعلام کرد که سه تروریست را در مرز با افغانستان هدف قرار گرفتند و کشته شدند. تاجیکستان اعلام کرد که این افراد اعضای گروه «جماعت انصارالله» بودند و قصد حملات تروریستی در این کشور را داشتند.

پارسال رئیس‌جمهور تاجیکستان از حضور شبه‌نظامیان و     نیروهای انتحاری

در مرزهای افغانستان ابراز نگرانی کرد. امامعلی رحمان گفته بود در افغانستان ده‌ها هزار “مجاهد” به شمول “بمب‌گذاران انتحاری” آموزش می‌بینند.

تاجیکستان تعداد پاسگاه‌های خود را در مرز با خراسان آریا افزایش داده است

 

رئیس مرکز مطالعات استراتژیک تاجیکستان خبر داد که شمار پاسگاه‌های مرزی این کشور با خراسان آریا افزایش یافته است.

خیرالدین عثمان‌زاده گفت تعداد پاسگاه‌ها در مرز خراسان آریا از ۱۰۰ پاسگاه فراتر رفته و برخی از آنها با کمک سازمان‌های جهانی ساخته شده‌اند.

خیرالدین عثمان‌زاده روز جمعه (۱۳ اسد) در یک نشست خبری توضیح داد ما روابط اقتصادی با خراسان آریا  را متوقف نمی‌کنیم، زیرا این همکاری ماهیت بشردوستانه دارد و حمایت از مردم خراسان آریا  مهم است.

به گفته وی، تاجیکستان تمام دهلیزها را در اختیار کشورهای همسایه و سازمان‌های بین‌المللی برای ارسال کمک به خراسان آریا  قرار داده، با این حال، سیاست این کشور در قبال دولت طالبان در خراسان آریا تغییر نکرده است.

رئیس‌جمهور تاجیکستان از زمان روی کار آمدن طالبان بارها اعلام کرده که این گروه را به رسمیت نمی‌شناسد و باید حکومتی فراگیر در خراسان آریا  تشکیل شود.

براساس گزارش بخش روسی رادیو آزادی، خیرالدین عثمان‌زاده می‌گوید تاجیکستان هنوز منتظر تشکیل یک حکومتی فراگیر در خراسان آریا و احترام به حقوق اساسی و آزادی‌ همه اقوام در خراسان آریا است.

مرکز تحقیقات راهبردی تاجیکستان که زیر نظر امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور این کشور فعالیت می‌کند، اعلام کرده که دلیل افزایش تعداد پاسگاه‌های مرزی در سراسر مرز با خراسان آریا  هم به دلیل تهدیدات امنیتی و افزایش قاچاق مواد مخدر است.

پیش از این حبیب‌الله وحیدزاده، رئیس اداره مبارزه با مواد مخدر تاجیکستان گفته بود با وجود اظهارات مکرر طالبان در مبارزه با مواد مخدر، واقعیت چیز دیگری است. او روز چهارشنبه (۱۱ اسد) در یک نشست خبری در دوشنبه گفت آمارها نشان می‌دهد که قاچاق مواد مخدر از خراسان آریا  افزایش یافته است.

نیروهای امنیتی تاجیکستان سه ‘تروریست’ را در نزدیکی مرز خراسان آریا کشتند

 

خبرگزاری دولتی تاجیکستان از کشته شدن سه «تروریست» به دست نیروهای امنیتی این کشور در مرز افغانستان خبر داد. کمیته امنیت ملی تاجیکستان گفته این افراد که اعضای گروه «جماعت انصارالله» هستند، از ناحیه مرزی درواز، از افغانستان وارد این کشور شده بودند.

خبرگزاری خاور روز چهارشنبه (۱۵ سنبله) نوشت که اعضای یک سازمان تروریستی بین‌المللی در شب‌های ۲۹ تا ۳۰ آگست، به منظور انجام اقدامات تروریستی در منطقه کوران ناحیه درواز، وارد خاک تاجیکستان شدند.

طبق این گزارش، این افراد قصد داشتند که در آستانه تجلیل از روز استقلال تاجیکستان، حملات خود را راه‌اندازی کنند.

خاور به نقل از کمیته امنیت ملی تاجیکستان نوشته که نیروهای امنیتی این کشور، منطقه را محاصره کردند و پس از آن‌که «تروریستان» تسلیم نشدند، آنها را از پا درآرودند.

کمیته امنیت ملی تاجیکستان افزود که همراه با این افراد، مقدار زیادی سلاح، مهمات، مواد منفجره و «وسایل ارتباطی برای تامین تروریست‌ها از خاک کشور همسایه منتقل و مخفی شده است.»

خاور نوشته است که پس از انجام تحقیق و بررسی مدارک به دست آمده از جنگجویان، مشخص شد که آنها عضو گروه «جماعت انصارالله» هستند.

طبق گزارش، هر سه نفر اهل تاجیکستان هستند.

پس از به قدرت رسیدن طالبان در خراسان آریا ، این چندمین بار است که نیروهای امنیتی تاجیکستان از کشته تروریستان در نزدیکی مرز خراسان آریا خبر می‌دهند.

در ماه ثور امسال نیز کمیته امنیت ملی تاجیکستان اعلام کرد که دو عضو سازمان‌های.  ترورستی بین المللی   که از مرز  خراسان آریا وارد تاجیکستان شده بودند، هدف قرار گرفتند و کشته شدند.

کمیته امنیت ملی تاجیکستان گفته بود که این دو نفر، قصد حملات تروریستی در تاجیکستان را داشتند.

مقام‌های تاجیکستان و سایر کشورهای آسیای میانه، بارها از افزایش فعالیت‌های تروریستی در افغانستان و سرازیر شدن آنها به این کشورها، ابراز نگرانی کرده‌اند.

امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور تاجیکستان، روز جمعه ۲۲ میزان، در نشستی با سران روسیه و کشورهای آسیای میانه از حضور شبه‌نظامیان و “نیروهای انتحاری” در مرزهای افغانستان ابراز نگرانی کرد. امامعلی رحمان گفت در افغانستان ده‌ها هزار “مجاهد” به شمول “بمب‌گذاران انتحاری” آموزش می‌بینند.

طالبان به صراحت گفته‌اند که در ارتش خود واحدی از انتحاری‌ها دارند. طالبان می‌گویند وظیفه این نیروها تامین امنیت است. در یکسال گذشته تعداد زیادی از این نیروهای طالبان به شمال خراسان آریا  اعزام شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ریانووستی روسیه، امامعلی رحمان گفته است «ما شاهد گسترش فعالیت گروه‌های مختلف تروریستی و افراطی در خراسان آریا هستیم.»

او در این نشست که روسای جمهور روسیه، قرقیزستان، ترکمنستان و ازبکستان حضور داشتند گفت «بیش از ۱۲ گروه تروریستی در خراسان آریا  حضور دارند.»

نهادهای وابسته به سازمان ملل خواستار آتش بس و دسترسی نامحدود کمک‌ها به غزه شدند

گروهی از آژانس‌های سازمان ملل متحد در پی ورود ۲۰ کامیون حامل کمک‌ها به غزه خواستار آتش بس و دسترسی نامحدود کمک‌های بشردوستانه به این منطقه شدند

در بیانیه‌ای مشترک، شماری از این نهادها از جمله صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل(یونیسف)، برنامه جهانی غذا و سازمان بهداشت جهانی گفته‌اند که اتخاذ اقداماتی برای نجات جان انسان‌ها و جلوگیری از رنج بیشترآنها امری ضروری است.

پیش‌تر آنتونی بلینکن،‌ وزیر خارجه آمریکا از اسرائیل و مصر خواست تا اجازه دهند گذرگاه رفح بازبماند تا امکان ارائه مداوم کمک‌ها فراهم شود. اسرائیل از دو هفته پیش محاصره غزه را تشدید کرده است.

احتمال دستیابی به موفقیت در اجلاس صلح دور از انتظار است

پل آدامز

گزارشگر دیپلماتیک بی‌بی‌سی در بیت المقدس

نشست قاهره

اجلاس صلح قاهره که نام بزرگی دارد، یک اقدام عجولانه است. از این رو شانس هر پیشرفت معناداری دور به نظر می‌رسد.

دستور کار مبهم است و به نظر می‌رسد که اختلافات بر سر اعلامیه نهایی، احتمالا به این معنا باشد که متنی نهایی از این اجلاس بیرون نیاید،‌ همانطور که برای چنین رویدادهایی مرسوم است.

آمریکا تنها توسط کاردارش در قاهره در این اجلاس شرکت کرده است. تعداد کمی از رهبران اروپایی حضور دارند، در حالی که شماری دیگر از جمله بریتانیا وزیر خارجه خود را به این نشست فرستاده است.

برای رهبران عرب این فرصتی است تا ترس خود را از این که حمله نظامی اسرائیل به غزه می تواند به آواره کردن اجباری صدها هزار فلسطینی منجر شود، ابراز کنند.

رئیس جمهور مصر بارها هشدار داده است که سیل فلسطینی‌هایی که روانه شبه جزیره سینا می شوند، می‌تواند پیامدهای امنیتی فاجعه بار برای منطقه‌ای داشته باشد که دچار بی قانونی و حملات دوره‌ای اسلام گرایان است.

با افزایش تعداد کشته شدگان فلسطینی در غزه به بیش از ۴۳۰۰ نفر که رقمی بی سابقه در مقایسه با جنگ‌های قبلی در غزه است، ملک عبدالله، پادشاه اردن سکوت جهانیان را محکوم کرد و گفت: «پیامی که جهان عرب می‌شنود این است که جان فلسطینی‌ها کمتر از اسرائیلی‌ها اهمیت دارد.»

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در نشست قاهره اعلام کرد که فلسطینی‌ها با وجود بمباران بی‌امان ارتش اسرائیل، انتقال به خارج از نوار غزه را نمی‌پذیرند.

محمود عباس گفت: «ما هرگز جابجایی را نمی‌پذیریم، ما در سرزمین خود با هر چالشی که باشد خواهیم ماند.»

آقای عباس افزود: ما همچنین با اخراج فلسطینی‌ها از خانه‌های‌شان در کرانه باختری و بیت‌المقدس مخالفیم.

رهبران جهان روز شنبه، ۲۹ میزان، در پایتخت مصر گردهم آمدند تا درباره صلح در نوار غزه رای‌زنی کنند.

در این اجلاس سران تعدادی از کشورهای عربی، رئیس کمیسیون اروپا و نخست‌وزیران و وزرای خارجه تعدادی از کشورهای اروپایی، آفریقایی و آسیایی حضور دارند.

عبدالفتاح سیسی، رئيس‌جمهور مصر در این نشست غرب را به داشتن «استندردهای دوگانه» متهم کرد و پرسید ارزش‌های بشردوستانه‌ای که در طول سال‌ها ساختیم کجاست.

پیشتر، السیسی و ملک عبدالله،‌ پادشاه اردن هر دو مخالفت‌شان را با ورود آوارگان جدید فلسطینی به مصر و اردن ابراز کرده بودند.

نوار غزه، از طریق گذرگاه رفح با شبه‌جزیره سینا در مصر و کرانه باختری با اردن هم‌مرز اند.

ارتش اسرائیل از ساکنان غزه خواسته برای در امان ماندن از حملات هوایی، خانه‌های‌شان را به سمت جنوب غزه ترک کنند.

بسیاری نگرانند که با تخلیه غزه از فلسطینی‌ها، اسرائیل بخش‌های این منطقه را مجددا اشغال کند.

پیشتر، وزیر خارجه اسرائیل گفته بود که در پایان عملیات اسرائیل حماس نابود و غزه کوچک‌تر خواهد شد.

مصر نقشه‌ راهی برای پایان بحران بشری در نوار غزه و صلح بین اسرائیل و فلسطین پیشنهاد کرد

 

رئیس‌جمهور مصر روز شنبه در نشست قاهره نقشه‌ راهی برای پایان دادن به بحران انسانی در نوار غزه و صلح بین اسرائیل و فلسطین پیشنهاد کرد.

عبدالفتاح السیسی گفت این نقشه شامل ارسال کمک به غزه، آتش‌بس و مذاکرات «راه‌حل دو دولت» برای حل اختلافات است.

ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن در این اجلاس گفت که آوارگی اجباری فلسطینیان جنایت جنگی خواهد بود.

او آنچه را سکوت جهانی در مورد حملات اسرائیل به منطقه غزه خواند، محکوم کرد و خواستار رویکردی یکسان در مورد مناقشه فلسطینیان و اسرائیل شد.

روز جمعه، سازمان عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای از محاصره نوار غزه پس از آغاز درگیری‌ها میان اسرائیل و حماس انتقاد کرد و نوشت که حملات «غیرقانونی» اسرائیل در غزه باید به عنوان «جنایات جنگی» مورد بررسی قرار گیرد.

پادشاه اردن در اجلاس صلح قاهره گفت: «پیامی که جهان عرب می‌شنود این است که جان فلسطینیان اهمیت کمتری نسبت به اسرائیلی‌ها دارد.»

محمود عباس، رئیس‌ تشکیلات خودگردان فلسطین هم گفت که فلسطینی‌ها آواره یا رانده نمی‌شوند. او تاکید کرد: «ما نمی‌رویم … نمی‌رویم.»

اسرائیل پس از حمله حماس به این کشور در روز ۱۵ میزان (هفتم اکتبر) وعده داده که این گروه شبه‌نظامی را نابود کند.

ارتش اسرائیل به فلسطینیان غزه دستور داده است «برای امنیت خود»، به سمت جنوب غزه بروند.

در این شرایط مصر قصد دارد در خط مقدم تلاش‌ها برای پایان دادن به درگیری اسرائیل و فلسطینی‌ها قرار گیرد.

مصر اولین کشور عربی بود که بیش از ۴۰ سال پیش، توافق صلح با اسرائیل را امضا کرد و همواره به عنوان یک میانجی سنتی بین اسرائیل و فلسطینیان و به ویژه حماس در نظر گرفته شده است.

این کشور تنها گذرگاه غزه را که تحت کنترل اسرائیل نیست، اداره می‌کند و برگزاری اجلاس صلح قاهره هم‌زمان با ورود اولین کامیون‌های حامل کمک‌های بشردوستانه از طریق گذرگاه رفح به غزه بود.

خبرگزاری رویترز به نقل از سه دیپلمات نوشت بعید است بیانیه مشترکی از این اجلاس حاصل و صادر شود زیرا حساسیت‌هایی در مورد هر گونه توافق آتش‌بس وجود دارد و اینکه آیا به حمله حماس به اسرائیل و حق این کشور در دفاع از خود اشاره شود یا نه.

این خبرگزاری اضافه کرد غیبت نماینده‌ای از سوی امریکا و برخی دیگر از رهبران اصلی غربی، انتظارات را از رسیدن این اجلاس به یک راه‌حل کاهش داده است.

این نشست در حالی برگزار شد که در پانزدهمین روز جنگ اسرائیل و حماس، ارتش اسرائیل برای یک عملیات و جنگ زمینی در غزه آماده می‌شود.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : BBC افغان اینترنشنال