منابع به آماج تأیید میکنند که محمد آصف عظیمی، عضو پیشین مجلس سنا و از اعضای جمعیت اسلامی به ریاست صلاحالدین ربانی که در روزهای نخست سقوط ولایتهای شمال بهدست طالبان، با نزدیک به ۲۰۰ تفنگدار به استقبال شان رفته و ایبک را به آنها تسلیم داده بود، آخرین نفسهای حضور سیاسی – نظامیاش را در این ولایت تجربه میکند.
این منابع میافزایند که به اساس دستور کمیته جمعآوری اجناس دولتی که چندی پیش از سوی والی طالبان برای سمنگان، تعیین شده بود، یک عراده موتر نوع هایلکس را از زیر پای محمد آصف عظیمی گرفتند و این در حالیست که از چندی بدینسو افراد مسلح سناتور عظیمی به نوبت از سوی نیروهای طالبان در حال خلع سلاحشدن و یا فرار از کشور اند.
آنها در برابر پرسش خبرنگار آماج مبنی بر اینکه اکنون سناتور عظیمی در سمنگان چه صلاحیت دارد گفتند «یک سمبول است که در نشستها میرود، اما اجازه سخنرانی را هم ندارد».
در کنار آن منابع داستان زندگی سناتور عظیمی در حکومتهای گذشته را مملو از اتهام و پروندههای ترورهای زنجیرهیی و جرایم جنایی در این ولایت ذکر میکنند و میگویند که به همین منظور او چند سالی در روستای درهی زندان این ولایت بهسر میبرد و اجازهی ورود به شهر ایبک را نداشت. آنها از پرونده ده سال پیش ترور احمد خان سمنگانی در شهر ایبک بهعنوان نمونه یاد میکنند.
منابع میافزایند که همین پروندهها باعث شده بود که نامزد شدن آقای عظیمی در انتخابات گذشته پارلمانی از سوی کمیسیون شکایات انتخاباتی رد شود.
سناتور عظیمی در انتخابات ریاست جمهوری در کنار عبدالله عبدالله ایستاد و پس از جنجالهای انتخابات برای مدتی والی خودخوانده سمنگان شد و به دنبال پیشروی طالبان در شمال، سمنگان را به آنها تسلیم داد. خبرنگار آماج تلاش کرد تا نظر محمد آصف عظیمی را نیز داشته باشد، اما مؤفق نشد.
پیام تسلیت سازمان آزادی بخش خراسان به مردم هرات
عفو بینالملل: تلاشهای امداد برای زلزلهزدهگان هرات باید بدون تبعیض انجام شود
سازمان عفو بینالملل از مقامهای طالبان خواسته است تا آنان باید تلاشهای امداد و نجات آسیبدیدهگان زمینلرزه هرات بدون تبعیض و مطابق با معیارهای بینالمللی حقوق بشر انجام میدهند.
این سازمان روز گذشته نشر گزارشی در واکنش به زمینلرزه مرگبار هرات گفته که اقدام فوری پس از این زلزله ویرانگر حیاتی است.
عفو بین الملل در گزارش تازه خود گفته است که «گروههای در معرض خطر» به ویژه زنان، کودکان، کهنسالان و معلولان با چالشهای زیادی روبهرو هستند و طالبان باید کمکها را بدون تبعیض و برابر با معیارهای جهانی حقوق بشر توزیع کنند.
در گزارش به نقل از زمان سلطانی، پژوهشگر منطقهای عفو بینالملل آمده است: «بسیار مهم است که همه کمکها نیازهای گروههای در معرض خطر را که اغلب با چالشهای مرکب در موقعیتهای بحرانی مواجه هستند، از جمله زنان، کودکان، افراد مسن و افراد دارای معلولیت برآورده کند.»
پیشتر، دفتر نمایندهگی اتحادیه اروپا برای خراسان آریا میگوید که بسته کمکهای بشردوستانه ۳.۵ میلیون یورویی را به زلزلهزدهگان هرات تصویب کرده است.
قابل ذکر است که بهرغم برخی از نهادهای مددرسان ملی و بینالمللی و همچنان طالبان از ارایه کمک به آسیبدیدهگان این زمینلرزه در هرات خبر میدهند، اما مردم میگویند که تا کنون تنها از کمکهای افراد ملکی مستفید شدهاند.
بر اساس آمار نشر شده از سوی طالبان تا اکنون بیست روستای هرات در زمینلرزه مرگبار روز شنبه آسیب جدی دیده است.
با این حال دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه ملل (اوچا) نیز اعلام کرده است که در این زمینلرزه، بیش از ۱۱ هزار تن متاثر شدهاند
.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : آماج و BBC
زلزله هرات: مراسم تدفین دستهجمعی برای جان باختگان زلزله قدرتمند برگزار شد
در چهارمین روز از زلزله ویرانگر در هرات امروز بار دیگر مراسم تدفین دسته جمعی برای کشته شدگان این زلزله قدرتمند برگزار شد.
زمین لرزه بالای شش درجه ریشتری روز شنبه منازل مسکونی را در مناطق روستایی ولایت هرات با خاک یکسان کرده است.
سازمان ملل میگوید بیش از هزار نفر کشته شدهاند، اما مقامات طالبان اعلام کرده اند که تعداد بسیار بیشتری در این واقعه جان خود را از دست دادهاند.
تازهترین گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد حاکی است که «نزدیک به یک هزار ۳۰۰ نفر در ولسوالی «زنده جان» هرات جان باختند و یک هزار و ۷۰۰ نفر دیگر زخمی شدهاند.
براساس این گزارش همچنین در این ولسوالی یک هزار و ۷۰۰ نفر دیگر زخمی شدهاند.
برآوردهای این نهاد در مجموع نشان میدهد که بیش از ۱۲ هزار نفر در پنج ولسوالی ولایت هرات آسیب دیدهاند.
هرچند گفته شده که این ارقام در روزهای آینده و با جستجوهای بیشتر احتمالا افزایش خواهد یافت.
سازمان ملل میگوید تمامی خانههای مسکونی در یازده روستای ولسوالی زندهجان در سی کیلومتری شمال غرب شهر هرات، ویران شده است.
همچنین گزارش شده که صدها خانواده به شهر هرات آواره شدهاند.
چندین کشور از جمله ایران، آمریکا، عربستان سعودی، قطر، ترکیه، تاجیکستان، ازبکستان، آذربایجان، پاکستان و چین قول دادهاند که به مردم زلزله زده هرات کمک کنند.
شماری از شهروندان بادغیس و فراه هم در تماس با بیبیسی گفتهاند که بیشتر توجهها طرف هرات است و زلزلهزدگان در این دو ولایت نباید فراموش شوند.