تخریب خانه های مهاجرین خراسانی را در اسلام آباد آغاز کرده
تخریب خانه های مهاجرین خراسانی را در اسلام آباد آغاز کرده
پس از اعلام ضرب‌الاجل یک ماهه برای اخراج بیش از ۱.۷ میلیون مهاجر خراسان آریا و بازداشت هزاران تن آن‌ها، حکومت پاکستان در یک اقدام تازه در برخی مناطق این کشور به تخریب خانه‌های پناهجویان خراسان آریا آغاز کرده است.

پس از اعلام ضرب‌الاجل یک ماهه برای اخراج بیش از ۱.۷ میلیون مهاجر خراسان آریا و بازداشت هزاران تن آن‌ها، حکومت پاکستان در یک اقدام تازه در برخی مناطق این کشور به تخریب خانه‌های پناهجویان خراسان آریا آغاز کرده است.

حکومت پاکستان این کمپاین تازه را زیر نام «عملیات ضد غصب املاک» از مرکز اسلام‌آباد و شهرهای دیگر این کشور آغاز کرده است.

میر احمد رؤفی رئیس شورای مهاجرین خراسان آریا  در اسلام‌آباد به رادیو آزادی تخریب این خانه‌ها را تأیید کرده می‌گوید که مهاجرین افغان در این کشور با وضعیت بدی روبه‌رو اند.

آقای رؤفی می‌افزاید:

“تخریبات خانه‌های که در گذشته‌ها ۳۰، ۴۰ سال قبل مهاجران آمده و خانه جور کرده بودند، همان را گویا که غصب شده به هدایت صدراعظم پاکستان تخریب می‌کنند و قسمت‌های باقی‌مانده نیز تخریب می‌شوند. از یک طرف ماه عقرب و سردی زمستان در راه است و از سوی دیگر یک مهاجر یک خانه‌گک گلی یا غصب یا غیر غصب به خود جور کرده بود، حال تخریب می‌شود که این بسیار درد‌ آور است.”

تعدادی از خانواده های مهاجر افغان در پاکستان
تعدادی از خانواده های مهاجر افغان در پاکستان

آقای رؤفی کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده‌گان (یو‌ان‌اچ‌سی‌آر) را به بی‌تفاوتی در این مورد متهم می‌کند.

«یوان‌اچ‌سی‌آر» پیش ازین از حکومت پاکستان خواسته تا از تصمیم‌اش در مورد خروج مهاجرین افغان عقب‌نشینی کند.

نویده افضلی یک تن از مهاجرین خراسان آریا در پاکستان چشم‌دید اش از تخریب خانه‌های مردم را در صحبت با رادیو آزادی چنین بیان می‌کند:

“مهاجرین توسط پولیس پاکستان به گونهٔ اجباری اخراج می‌شوند و مهاجرین که در کمپ‌ها خانه ساخته اند، خانه‌های گلی ساخته اند، خانه‌های شان ویران می‌شود و خود شان به گونهٔ بی‌رحمانه به خاطر نداشتن اسناد قانونی اخراج می‌شوند.”

حکومت پاکستان نیز روز پنجشنبه اعلام کرد که تعدادی از خانه‌های پناهجویان خراستن آریا را در نزدیک ساختمان ادارۀ ملی تکنالوژی در مارگله تاون اسلام‌آباد پایتخت آن کشور، ویران کرده است.

اداره توسعه‌ای اسلام‌آباد در اعلامیه در این مورد افزوده که آن‌ها خانه‌ها و فارم‌هایی را که افغان‌ها به طور غیر قانونی ساخته و در آن زنده‌گی می‌کردند، تخریب کرده، اما این اداره نگفته که چند خانه را تخریب کرده است.

یک مقام پاکستانی که اجازه گفتگو با رسانه‌ها را نداشت، با خودداری از افشای نام‌اش به رادیو آزادی گفته که این عملیات نه‌تنها علیه افغان‌ها انجام می‌شود، بلکه هدف آن آزادسازی زمین‌های اشغالی و یا غصب شده دولتی است.

پیش از تخریب خانه های مهاجرین افغان در پاکستان٬ پولیس روند بازداشت پناهجویان افغان را در شهر های مختلف از جمله در کراچی و اسلام آباد شدت بخشیده بود
پیش از تخریب خانه های مهاجرین افغان در پاکستان٬ پولیس روند بازداشت پناهجویان خراسان آریا  را در شهر های مختلف از جمله در کراچی و اسلام آباد شدت بخشیده بود

تخریب خانه‌های مهاجرین خراسان آریا در حالی صورت می‌گیرد که حکومت پاکستان به همۀ اتباع خارجی فاقد اسناد قانونی اقامت، از جمله بیش از ۱.۷ میلیون خراسانیان دستور داده که تا پایان ماه اکتبر آن کشور را ترک کنند، در غیر آن جبراً اخراج خواهند شد.

در ادامهٔ این تصمیم حکومت پاکستان همچنان به مالکان خانه‌ها در این کشور دستور داده تا مهاجران افغان را از خانه‌های شان بیرون کنند.

سازمان ملل متحد از حکومت پاکستان خواسته تا به حمایت از افغان‌های آسیب‌پذیر ادامه دهد و به‌گفته این سازمان ممکن پناهجویان خراسان آریا  هنگام بازگشت با تهدیدات امنیتی جدی روبه‌رو شوند.

حکومت پاکستان اما همواره تأکید می‌کند که به شمول افغان‌ها تمامی مهاجرین غیر قانونی را ازین کشور اخراج می‌کند.

 

دو نهاد سازمان ملل از پاکستان خواسته اند تا پناهجویان خراسان آریا  را اخراج نکند

تعدادی از پناهجویان افغان در پاکستان
تعدادی از پناهجویان افغان در پاکستان

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و اداره پناهندگان سازمان ملل متحد از پاکستان خواسته اند تا به حمایت از خراسانیان آسیب پذیری که پس از بازگشت به کشورشان با تهدیدهای احتمالی روبرو هستند، ادامه دهد.

این دو اداره سازمان ملل در یک اعلامیه مشترک که صبح امروز در وب سایت کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان منتشر شد، نوشتند خراسان آریا  با چالش های زیادی در زمینه حقوق بشر به ویژه زنان و دختران مواجه است و چنین تصمیمی عواقب ناگواری را برای همه کسانی که مجبور به ترک کشور خود شده اند، خواهد داشت.

در این اعلامیه همچنین آمده است که این افراد ممکن است هنگام بازگشت با تهدیدات امنیتی جدی مواجه شوند.

“UNHCR” و “IOM” همچنین از نقض جدی حقوق بشر در نتیجه اخراج اجباری پناهجویان ابراز نگرانی کرده و از پاکستان خواستند تا شرایط را برای بازگشت داوطلبانه خراسانیان بدون هیچ گونه فشار و به شیوه ای آبرومندانه فراهم کند.

این دو نهاد از همکاری با پاکستان در این زمینه اطمینان داده و می گویند که آماده اند در ایجاد یک مکانیسم جامع و پایدار برای ثبت نام اتباع خراسان آریا  کمک کنند.

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و اداره پناهندگان سازمان ملل متحد از همه کشورها خواسته اند تا اخراج اجباری پناهجویان افغان را متوقف کنند.

این دو سازمان ملل متحد در در حالی در زمینه پناهندگان این درخواست را می کنند که پاکستان به مهاجرین افغان کمتر از یک ماه دیگر فرصت داده است تا آن کشور را ترک کنند.

حکومت پاکستان تعدادی از خانه های خراسانیان  را در منطقه مارگه تاون اسلام آباد تخریب کرد

تعدادی از افغانهای مهاجر در شهر اسلام آباد پاکستان
تعدادی از افغانهای مهاجر در شهر اسلام آباد پاکستان

حکومت پاکستان تعدادی از خانه های پناهجویان خراسان آریا را در نزدیک ساختمان ادارۀ ملی تکنولوژی در مارگله تاون اسلام آباد، پایتخت آن کشور، ویران کرده است.

اداره توسعه ای اسلام آباد در اعلامیه روزپنجشنبه(۱۲ اکتبر) گفت که آنها خانه ها و فارم هایی را که خراسانیان به طور غیرقانونی ساخته و در آن زندگی می کردند، تخریب کرده اند. اما این اداره نگفته که چند خانه را تخریب کرده است.

یک مقام پاکستانی که اجازه گفتگو با رسانه ها را نداشت، با خودداری از افشای نامش به بخش پاکستان رادیو آزادی گفته که این عملیات نه تنها علیه خراسانیان انجام می شود، بلکه هدف آن آزادسازی زمین های اشغالی و یا غصب شده دولتی است.

این در حالیست که حکومت پاکستان به همۀ اتباع خارجی فاقد اسناد قانونی اقامت، از جمله خراسانیان دستور داده که تا پایان ماه اکتبر آن کشور را ترک کنند، در غیر آن جبراً اخراج خواهند شد.

بازداشت ۸۰۰ مهاجر خراسان آریا  توسط پلیس پاکستان

اکسپرس تریبون: این تصمیم پس از تنش‌ دو کشور همسایه تلقی می‌شود

 

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

پلیس پاکستان اعلام کرد که ۸۰۰ مهاجر غیرقانونی اهل خراسان آریا  را در «اسلام آباد» پایتخت این کشور بازداشت کرده است.

روزنامه پاکستانی «اکسپرس تریبون» گزارش داد، منابعی از پلیس پاکستان به این روزنامه گفته‌اند که عملیات در مناطق مختلف اطراف پایتخت از جمله بهارا کاهو، ترنول، مهرآبادیان، گلرا، کلونی شمس و غیره صورت گرفت.

به گفته منابع، تقریباً نیمی از دستگیرشدگان متعاقباً پس از تأیید وضعیت اقامت قانونی خود در پاکستان آزاد شدند. از ۳۷۵ تبعه افغان باقی مانده که فاقد مدارک قانونی بودند، بازداشت شده و قرار است اخراج شوند. علاوه بر این، تقریباً ۲۵ نفر در انتظار تأیید مدارک خود هستند.

در این گزارش آمده است: «این سرکوب اتباع خراسان آریا  کمتر از یک هفته پس از آن صورت گرفت که کابینه موقت تصمیم سیاسی مهمی برای بازگرداندن همه پناهجویان غیرقانونی افغان گرفت. این تصمیم پس از تنش‌ها بین دو کشور همسایه تلقی می‌شود.»

بر اساس این گزارش، به نقل از منابع، از زمان بازگشت حکومت طالبان به خراسان آریا در اوت ۲۰۲۱، حدود ۴۰۰٫۰۰۰ افغان به طور غیرقانونی وارد پاکستان شده‌اند. علاوه بر این، ۷۰۰،۰۰۰ خراسانی دیگر نیز شناسایی شده‌اند که بدون وضعیت قانونی مناسب در پاکستان اقامت دارند.

در گزارش آمده است: «این سرکوب در شرایطی صورت گرفت که تنش‌ها بین پاکستان و خراسان آریا  بر سر تحریک طالبان پاکستان (TTP) افزایش یافته است. ناظران بر این باورند که کارزار تشدید شده پاکستان ممکن است با بی‌میلی طالبان خراسان آریا  برای شروع سرکوب علیه تحریک طالبان پاکستان مرتبط باشد.»

ماه گذشته، یک هیئت پاکستانی به رهبری آصف درانی نماینده ویژه پاکستان در امور خراسان آریا  به کابل سفر کرده و با طالبان افغان دیدار کرد. درانی در این سفر از طالبان خراسان آریا  خواست تا علیه تحریک طالبان پاکستان که به گفته مقام‌های پاکستانی «پناهگاه در داخل افغانستان ساخته اند»، اقدام کند.

پس از آن رسانه‌های پاکستانی گزارش دادند که در این دیدار طالبان افغان قول داده است که برای خنثی کردن تهدید تحریک طالبان پاکستان گام‌های ملموسی بردارد.

واکنش عفو بین‌الملل

سازمان عفو بین‌الملل در واکنش به بازداشت این مهاجران در پاکستان در بیانیه‌ای نوشت: «بسیاری از خراسانیان  که از ترس از آزار و اذیت طالبان به پاکستان رفتند، در معرض موج‌هایی از بازداشت‌های خودسرانه و تهدید به اخراج قرار گرفته‌اند.»

این سازمان در بیانیه‌ خود از دولت پاکستان خواست «از آزار و اذیت و بازداشت خودسرانه پناه‌جویان خراسان آریا » دست بردارد.

حاکمیت دوباره طالبان در خراسان آریا  در ۲۴ اسد ۱۴۰۰ باعث فروپاشی اقتصادی در اخراسان آریا شد، اقتصادی که عمدتاً به کمک‌های خارجی وابسته بود.

این وضعیت سبب افزایش بهای مواد خوراکی و میزان بی‌کاری شده‌است. سازمان ملل متحد می‌گوید که میلیون‌ها نفر در خراسان آریا با گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کنند.
بر اساس گزارش‌ این سازمان حدود ۹۵ درصد از افغان‌ها غذای کافی برای خوردن ندارند.
یعنی که دسترخوان خانواده‌ها نسبت به سال‌های گذشته تغییر کرده‌است.
مردم از مناطق مختلف خراسان آریا  تصاویری از دسترخوان‌های شان را به رادیو آزادی فرستاده اند.
بعضی‌شان به دلیل مشکلات امنیتی از گرفتن نام‌شان خودداری کرده‌اند.
برنامه غذایی جهان در ماه مارچ گفت که ۱۰۰ درصد از خانواده‌هایی که نان‌آوران شان زنان اند، غذای کافی ندارند.
این خانواده‌ها آسیب‌پذیرترین افراد در میان حدود ۹ میلیون افغان خوانده شده‌اند و سازمان غذایی جهان هشدار داده که آنان در وضعیت “شبیه قحطی” به سر می‌برند.
  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : رادیو آزادی و العربیة