مقاومت درخواست حمایت احمد مسعود از اسرائیل را رد می‌کنید
مقاومت درخواست حمایت احمد مسعود از اسرائیل را رد می‌کنید
به گزارش جروزالم پست، احمد مسعود حاضر به پذیرش کمک و حمایت دولت اسرائیل شده و در این زمینه گفته است: «از هر طرفی که ما را حمایت کند، از جمله اسرائیل، درخواست کمک داریم.

به گزارش جروزالم پست، احمد مسعود حاضر به پذیرش کمک و حمایت دولت اسرائیل شده و در این زمینه گفته است: «از هر طرفی که ما را حمایت کند، از جمله اسرائیل، درخواست کمک داریم.»

جروزالم پست روز چهارشنبه با انتشار گزارشی مدعی شد که احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان برای مقابله با طالبان در خراسان آریا از اسرائیل درخواست کمک و حمایت کرده است.

این ادعا که بازتاب و واکنش‌های زیادی را در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی به همراه داشت بواسطه مطلبی که جبهه مقاومت ملی افغانستان در در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) منتشر کرد، بلافاصه تکذیب شد.

جروزالم پست برای ادعای خود به مصاحبه اختصاصی احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان  در خراسان آریا با روزنامه اسرائیلی معاریو استناد کرده است.

به ادعای جروزالم پست، فرزند احمد شاه مسعود که از او به عنوان «قهرمان ملی» جبهه مبارزه با طالبان نام برده می‌شود در مصاحبه با معاریو گفته است که «تمایل دارد با اسرائیل در یک طرح صلح منطقه ای همکاری کند.»

بنا به این گزارش، احمد مسعود حاضر به پذیرش کمک و حمایت دولت اسرائیل شده و در این زمینه تصریح کرده است: «از هر طرفی که از ما حمایت کند، از جمله اسرائیل، درخواست کمک داریم.»

بر اساس گزارش جروزالم پست، وی سپس می‌افزاید: اعتقاد دارم که همه باید برای پیشرفت بشریت در مواجهه با تاریکی، تروریسم و جهل، متحد عمل کنیم.»

این در حالیست که جبهه مقاومت ملی افغانستان، جنبشی به رهبری احمد مسعود که علیه حکومت طالبان می‌جنگند با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس به کلی این ادعا را رد کرده است.

وی که تحصیل‌کرده دانشگاه‌های معتبر اروپایی و فارغ‌التحصیل آکادمی نظامی سلطنتی سندهرست در بریتانیا است پس از ترور و کشته شدن پدرش، احمد شاه مسعود رهبری جبهه پنجشیر و هدایت جبهه مقاومت ملی افغانستان را بر عهده گرفت.

احمد مسعود آنگونه که جروزالم پست در گزارش خود آورده، در مصاحبه با معاریو اعلام کرد که قصد رئیس جمهوری شدن ندارد و هدفش تنها تشکیل یک دولت دموکراتیک در کشورش است.

وی سپس تاکید کرده است که پس از محقق شدن این هدف، دولت دموکراتیک مستقر در افغانستان در مورد روابط رسمی بین‌المللی و مشارکت در برنامه‌های توسعه منطقه‌ای با اسرائیل تصمیم‌گیری خواهد کرد.

رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان، بنا به گزارش جروزلم پست، در پایان خواستار کنار گذاشتن اختلافات گذشته و حل مناقشات موجود میان فلسطین و اسرائیل و دیگر مناقشه‌هایی که در آفریقا، یمن وافغانستان جاری است شده و بر حل بحران‌ها از طریق گفتگو و تحقق صلح تاکید کرده است.

 

 

اورشلیم پست: رهبر مقاومت افغانستان در خراسان آریا برای جنگیدن با طالبان خواستار کمک اسرائیل شده است

 

روزنامه اسرائیلی اورشلیم پست سه‌شنبه گزارشی را درباره اظهارات احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان با یک نشریه اسرائیلی نشر کرد.

مسعود به گیدون کاتز، خبرنگار روزنامه ماریف در پاریس گفته است که در جنگ با طالبان از کمک و حمایت هر کشوری به شمول اسرائیل استقبال می‌کند.

ماریف، یکی از روزنامه‌های قدیمی چاپ تل آیوو، به نقل از مسعود آورده است: «ما به کمک هر جناحی به شمول اسرائیل که بخواهد از ما حمایت کند، نیاز داریم.»

او افزود: «ما باید در کنار هم برای ترقی بشریت در مواجهه با تاریکی، تروریسم و جهالت ایستاد شویم.»

رهبر جبهه مقاومت در این مصاحبه گفته است که تمام جنگ‌ها از جمله در افغانستان و مناقشه میان اسرائیل و فلسطین از طریق «گفت‌و‌گو» حل شوند. زیرا، به «زیان همه ما است».

روزنامه ماریف گزارشی از سخنان رهبر جبهه مقاومت را در ۳ اکتوبر در وبسایت خود به زبان عبری نشر کرده است. گیدون کاتز به افغانستان اینترنشنال گفت که او این اظهارات را در یک کنفرانس خبری در پاریس و صحبت‌های کوتاه با وی بعد از پایان این کنفرانس خبری در ۱۰ میزان ابراز داشته است.

با این حال، علی میثم نظری، یکی از سخنگویان جبهه مقاومت در واکنش به نشر این مصاحبه به افغانستان اینترنشنال گفت که احمد مسعود با این نشریه مصاحبه نکرده است. او گفت که اظهارات آقای مسعود در مورد استقبال از کمک اسرائیل واقعیت ندارد.

پذیرش حمایت اسرائیل از طرف جبهه مقاومت، موضع‌گیری بی‌سابقه‌ای در میان رهبران سیاسی افغانستان است. در حال حاضر، به دنبال آغاز روابط دیپلوماتیک امارات با اسرائیل، رابطه سیاسی با این کشور در میان دولت‌های منطقه به موضوعی مهم تبدیل شده است.

مقامات سعودی و اسرائیلی نیز تایید کردند که برسر چارچوب از سرگیری روابط میان دو کشور کار می‌کنند. اما، این رویداد مخالفت شدید جمهوری اسلامی ایران را برانگیخته که به دنبال نابودی اسرائیل است.

سازمان عفو بین‌الملل: اخراج اجباری، مهاجران افغان را در معرض خطر جدی قرار می‌دهد

 

 

عفو بین‌الملل روز چهارشنبه از حکومت پاکستان خواست تا به «حمایت تاریخی» خود از مهاجران افغان ادامه دهد و تهدید خود برای اخراج آنها را از پاکستان عملی نکند.

این سازمان گفته است که این پناهجویان در افغانستان با آزار و اذیت طالبان روبه‌رو خواهند شد.

نادیه رحمان، یکی از مسئولان عفو بین‌الملل در جنوب آسیا در یک بیانیه گفت این سازمان از حکومت پاکستان می‌خواهد به پناهجویان افغان اجازه دهد با عزت و بدون هراس از اخراج شدن به افغانستان، در پاکستان زندگی کنند.

این سازمان بار دیگر از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل خواست که روند ثبت‌نام و بررسی درخواست‌های افغان‌هایی را که به دنبال حفاظت در پاکستان هستند، سرعت ببخشد.

او همچنین گفت: «جامعه بین‌المللی به وعده‌های خود مبنی بر حمایت از کسانی که از آزار و اذیت (طالبان) در افغانستان فرار می‌کنند، باید فورا عمل کند.»

این سازمان گفته که بیش از ۳.۷ میلیون افغان در پاکستان زندگی می‌کنند که تعداد زیاد آنها ثبت نام نشده‌اند.

روز سه‌شنبه کمیساریای عالی پناهندگان ملل گفت که باید به مهاجران افغان در پاکستان اجازه داده شود تا داوطلبانه این کشور را ترک کنند.

قیصرخان افریدی، سخنگوی این نهاد طرح اخراج مهاجران افغان از پاکستان را «نگران‌کننده» خواند و گفت که سازمان ملل در پی دریافت توضیحات بیشتر از نهادهای مرتبط پاکستانی در پیوند با تصمیم جدید حکومت این کشور است.

به تازگی کمیسیون مستقل حقوق بشر پاکستان هم به تصمیم دولت این کشور واکنش نشان داده و خواستار لغو فوری این تصمیم شده است.

این کمیسیون گفته که اخراج بیش از یک میلیون مهاجر به این دلیل که آنها با گروه‌های تروریستی و جنایتکار رابطه دارند،‌ نشان دهنده کوتاه‌بینی و نگاه محدود به مسئله امنیت ملی پاکستان است.

مقام‌های طالبان هم به این تصمیم پاکستان واکنش نشان داده‌اند و آنرا غیرقابل قبول خوانده‌اند.

یک مقام ارشد وزارت خارجه طالبان اجرای این تصمیم را به معنای آغاز درگیری با این گروه خوانده است.

تخمین زده می‌شود ۱.۷۳ میلیون مهاجر خراسان آریا به‌صورت غیرقانونی در پاکستان زندگی می‌کنند. حکومت موقت پاکستان تا اول نوامبر برای این مهاجران مهلت داده تا این کشور را ترک کنند، در غیر آن صورت به اجبار برگردانده خواهند شد.

نماینده پیشین اشرف غنی: همه چیز از دست غنی در رفته بود و او طرحی در برابر طالبان نداشت

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۲

 

 

 

 

عمر داوودزی، نماینده سابق اشرف غنی در امور صلح می‌گوید در سه ماه آخر عمر دولت پیشین، کنترول اوضاع از دست غنی خارج شده بود.

داوودزی به افغانستان اینترنشنال گفت آقای غنی طرحی برای جلوگیری از سقوط نظام نداشت و مجبور شد به‌سوی هر کس دست دراز کند.

آقای داوودزی روز چهارشنبه به بخش پشتوی افغانستان اینترنشنال گفت که طالبان به جز از غلبه نظامی، تمایلی به صلح با حکومت پیشین افغانستان نداشت. به گفته نماینده رئیس‌جمهور در امور منطقه‌ای برای اجماع صلح، این در حالی بود که اشرف غنی هم طرحی برای مقابله با طالبان نداشت.

او در این گفت‌وگو به یک نشست رهبران سیاسی با اشرف غنی در هفته‌های اخیر منتهی به سقوط کابل اشاره کرد. این نشست زمانی برگزار شد که به گفته او، یونس قانونی، رئیس پیشین پارلمان از دیدار با عباس ستانکزی، عضو تیم مذاکره کننده طالبان، از ایران و داکتر عبدالله، رئیس کمیسیون عالی مصالحه از قطر برگشته بودند.

داووزی گفت:«آنها برگشته و می‌خواستند به هیئت رهبری گزارش بدهند. آنها یک صدا می‌گفتند که طالبان صلح نمی‌خواهند و به‌دنبال راه‌حل نظامی برای قضیه افغانستان اند.»

او در ادامه افزود: «درهمان روز یونس قانونی از اشرف غنی پرسید که طالبان راه حل نظامی می‌خواهند، برنامه شما چیست و چه آمادگی دارید؟ اشرف غنی از جا برخاست و گفت یک جلسه مهم با خارجی‌ها دارم و باید آنجا بروم.»

داوودزی گفت که اشرف غنی پس از این که دولت را با سقوط مواجه دید، به سوی شخصیت‌های سیاسی، مانند رهبران سابق جهادی، دست دراز کرد که از آنها خوشش نمی‌آمد و « تلاش داشت آنها را به حاشیه براند.»

او افزود که اشرف غنی به رهبران جهادی می‌گفت: «ما را ضعیف نسازید چون بدیل ما طالبان است نه شما.»

آقای داوودزی گفت که این تلاش‌های اشرف غنی نتیجه‌ای نداشت.

تاجیکستان با چند بخشی از بیانیه پایانی «فارمت مسکو» مخالفت کرد

جبهه مقاومت درخواست حمایت احمد مسعود از اسرائیل رد می‌کنیم

جبهه مقاومت درخواست حمایت احمد مسعود از اسرائیل رد می‌کنیم

Ahmad Massoud, son of the late guerilla commander Ahmad Shah Massoud, said that he is willing to continue dialogue with the Taliban under the mediation of Russia and Iran

 

 

 


News Desk
OCT 4, 2023

(Photo credit: Reuters)

The cradle .com


The National Resistance Front (NRF), an Afghan military alliance loyal to the former government and opposed to the Taliban, have appealed for aid from Israel, Hebrew media reported on 3 October. 

Ahmad Massoud – exiled NRF commander and son of the late Afghan leader Ahmad Shah Massoud – told Israeli newspaper Maariv on 3 October: “We need help from any party that wants to support us, including Israel. I think we should all act together for the advancement of humanity in the face of darkness, terrorism and ignorance.” 

Arab states have been “disappointing in their policies towards Afghanistan,” the Israeli outlet cites Massoud as saying. 

Massoud “does not view [the Arab states] as partners, but he expresses hope for progress” regarding countries like Saudi Arabia and their positions toward Afghanistan, Maariv writes.

The exiled opposition leader told the newspaper that he will “continue to accept the mediation offers of Iran, where he lived for ten years, and of Russia.” 

Last year, Massoud met Taliban officials in Tehran. During the meeting, Foreign Minister of the Islamic Emirate of Afghanistan (IEA), Amir Khan Muttaqi, guaranteed Massoud’s safety if he were return to Afghanistan from Europe. 

Massoud also held meetings with Taliban officials in Moscow in 2022, and traveled to the Russian capital once again this year for talks with officials on the situation in Afghanistan. In September, however, he confirmedduring an interview in Paris that there are no current talks with the Taliban, accusing them of rejecting dialogue. 

Russia has maintained ties with both the Taliban and the NRF with hopes of mediating between them. 

Moscow has repeatedly urged the Taliban to form an inclusive government and respect the rights of women in Afghanistan. Along with the rest of the international community, it has refrained from recognizing the IEA. 

During the interview with Maariv, the exiled NRF leader also expressed major disappointment in US-Taliban talks in Doha, which began in 2020 and continued into this year, without reaching much progress. 

He also condemned Washington’s chaotic withdrawal from Afghanistan in August 2021 after the country fell to Taliban forces following their victory over the US-backed Afghan army. He criticized the US for allowing billions of dollars-worth of military equipment to fall into the Taliban’s hands. 

“The equipment worth eight billion dollars that the Americans left behind is used by everyone. including the terrorists,” Massoud claimed. 

For the past two years, ISIS attacks and bombings across Afghanistan have been frequent. Russian officials have repeatedly accused the US of encouraging the extremist group’s activity across the country. 

Despite condemning the Taliban’s behavior, Massoud told Maariv: “We have to keep talking to them.”

Massoud’s father, Ahmad Shah Massoud, was a guerilla commander from Panjshir province who fought the Soviet army in Afghanistan until its withdrawal in 1989. He also fought the Taliban after its takeover of the country in 1996. 

In 2001, the month before the US invasion, Massoud was killed in an Al-Qaeda attack which was said to have been personally ordered by Osama bin Laden. 

assoud, who succeeded his father after studying at elite universities and the famous Sandhurst Royal Military Academy in England, came to gather support in Europe for the resistance forces he led and to promote his book ‘Our Freedom’.

Massoud has claimed he does not want to be the president himself and that a democratic government will be established which will then decide on its official international relations and its participation in regional development programs with Israel.

 Afghan Chairman of National Front Ahmed Zia Massoud (left) a news conference after talks between U.S. members of Congress and Northern Alliance representatives in Berlin January 9, 2012. (credit: REUTERS/Tobias Schwarz)
Afghan Chairman of National Front Ahmed Zia Massoud (left) a news conference after talks between U.S. members of Congress and Northern Alliance representatives in Berlin January 9, 2012. (credit: REUTERS/Tobias Schwarz)

Conflict harms us all

“But I believe that it will be necessary to overcome the conflicts of the past and live together in peace. We live, unfortunately, in a connected world.

“Conflicts like those in Palestine and Israel and in other places like Africa, Yemen and Afghanistan itself – will harm us all. There is a need for solutions and dialogue. Peace is the goal and it needs to begin from us”.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : یورو نیوز ، اینترنشنال