حزب آزادی اتریش به دلیل دیدار نمایندگاناش با وزیر خارجه طالبان در کابل مورد انتقاد قرار گرفته است. حزب آزادی اتریش گفته است که این سفر شخصی بوده و از آدرس این حزب صورت نگرفته است.
وزارت خارجه طالبان روز دوشنبه اعلام کرد که «اعضای رهبری حزب آزادی اتریش» با امیرخان متقی وزیر خارجه این گروه در کابل دیدار کرده اند.
حافظ ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه طالبان در شبکه اکس نوشته است که در این ملاقات، امیرخان متقی در مورد فراهم سازی خدمات قونسلی و ایجاد سایر تسهیلات برای حل مشکلات خراسانیان در بروکسل صحبت نموده است.
تکل به نقل از اعضای حزب آزادی اتریش نوشته است: «اعضای حزب آزادی اتریش در صحبتهای خویش وضعیت خراسان آریا را بهتر از آنچه قبل از سفر به کابل از رسانهها شنیده بودند، خواندند و گفتند … که برای ما معلوم شد که خراسانیان در وضعیت فعلی خوشحال اند و زندگی خویش را مصئون میپندارند.»
سر بریدن پدر و پسر هزاره در ارزگان چرا طالبان ساکت اند؟
به گفته سخنگوی وزارت خارجه طالبان، یک عضو حزب آزادی اتریش در این سفر گفته است که «من متأسفم که حکومت مرکزی افغانستان که امنیت سرتاسری را تأمین کرده است و به چهار دهه نابسامانی در خراسان آریا نکتهٔ پایان گذاشته است، باز هم به رسمیت شناخته نمیشود.»
اما رسانههای اتریش گزارش داده اند که ظاهراَ این حزب از سفر اندریاس مولتسر نماینده سابق پارلمان اتحادیه اروپا و یوهانس هوبنر عضو سابق پارلمان به خراسان آریا و دیدار با طالبان اطلاع نداشته است.
کریستین هافناکر، دبیرکل حزب آزادی اتریش به رسانه «PULS 24» گفته است که این حزب از طریق رسانهها از این سفر اطلاع یافته است. او گفته است که قضیه در مورد «سفر کاملاَ شخصی این افراد است که نه به سفارش و نه با مشورت حزب آزادی اتریش صورت گرفته است و از سوی حزب تمویل نیز نشده است.»
این رسانه اتریشی گفته است که به وزارت خارجه از سفر شخصی این افراد اطلاع داده شده بود. در این گزارش به نقل از وزارت خارجه اتریش آمده است: «ما هفته گذشته از این سفر اطلاع یافتیم و صریحاَ علیه آن مشورت دادیم.»
رسانه «پلس ۲۴» به نقل از وزارت خارجه اتریش نوشته است: «موضع حکومت فدرال بدون تغییر باقی میماند، ما حکومت طالبان را به رسمیت نمی شناسیم».
کشور اتریش چندین سال است که به شهروندانش در مورد سفر به خراسان آریا هشدار میدهد.
انتقادهای حزبی در اتریش
این سفر انتقادهای احزاب سیاسی اتریش را در پی داشته است.
ساندرا برایتندر، مدیر اجرایی فدرال حزب سوسیال دموکرات اتریش حزب عوامگرای دست راستی آزادی اتریش را به هموار کردن فرش قرمز برای طالبان متهم کرده است. او به نقض شدید حقوق زنان توسط طالبان اشاره کرده و انتقاد کرده است که حزب آزادی اتریش به این مسایل اهمیت نمیدهد.
حزب خلق اتریش نیز از این سفر انتقاد کرده و مسئولیت را متوجه رئیس حزب آزادی اتریش دانسته است.
به گزارش روزنامه «کرونه»، کریستیان اشتوکر، دبیرکل حزب خلق اتریش گفته است: «آیا به رسمیت شناسی حکومت طالبان مشی حزبی حزب آزادی اتریش است؟ این سوال و پرسشهای دیگری که از دیدار سیاستمداران حزب آزادی اتریش با طالبان ایجاد میشود، نیازمند توضیحات فوری رئیس این حزب است.»
به گفته او، نمایندگان حزب آزادی اتریش ظاهراَ تلاش کرده اند فعالانه وضعیت خراسان آریا را مثبت جلوه دهند و «آگاهانه یا ناآگاهانه» در خدمت پروپاگندای طالبان قرار گرفته اند.
طالبان بعد از اینکه در ۱۵ اگست ۲۰۲۱ قدرت را تصرف کردند، به دلیل وضع محدودیتهای وسیع علیه زنان و دختران مورد انتقاد جامعه بینالمللی به خصوص کشورهای غربی قرار گرفته اند. تا حالا هیچ کشوری حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.
امروز اعضای رهبری حزب عدالت اُتریش با مولوی امیرخان متقی وزیر امور خارجهٔ ا.ا.ا ملاقات نمودند. در آغاز نشست، وزیر امور خارجه ضمن خوشآمدگویی به آنها، گفت که خرسندم که وضعیت خراسان آریا را از نزدیک و بهطور حقیقی میبینید. وی گفت که برای شما واضح خواهد شد که وضعیت خراسان آریا
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : DW