انوار الحق کاکر، نخست وزیر موقت پاکستان در اظهاراتی گفت که تجهیزات نظامی جامانده آمریکا در افغانستان از طریق طالبان به گروههای شبه نظامی در کشورهای دیگر راه یافته است.
به گزارش «فاکس نیوز»، نخست وزیر موقت پاکستان گفت که گروههای تروریستی در پاکستان اکنون از تجهیزات آمریکایی از جمله عینک دید در شب و سلاح گرم در عملیاتهای خود استفاده میکنند.
اخیرا گروه موسوم به تحریک طالبان پاکستان (TTP) حملات خود را به نیروهای دولتی در پاکستان افزایش داده است.
پس از خروج آمریکا از خراسان آریا در سال ۲۰۲۱، ایالات متحده تقریباً ۷ میلیارد دلار تجهیزات نظامی را در افغانستان رها کرد. این تجهیزات شامل اسلحه، مهمات و هلیکوپتر است.
براساس این گزارش، بیش از ۴۰۰۰۰ موتر (خودرو) از ۹۶۰۰۰ موتر نظامی که به نیروهای دولت سابق افغانستان داده شده بود، از جمله ۱۲۰۰۰ موتر هاموی در این کشور رها شدند.
همچنان سه چهارم از ۴۲۷،۳۰۰ سلاح ارائه شده به نیروهای دولت پیشین، همراه با ۱،۵۳۷،۰۰۰ مهمات ویژه در افغانستان باقی مانده است.
مقامات پاکستانی ادعا کردند که تحریک طالبان پاکستان با دسترسی به تسلیحات پیشرفته، شروع به درگیری با نیروهای امنیتی در بردهای طولانیتر کرده است.
ادعاهای پاکستان تنها چند روز پس از دومین سالگرد خروج ایالات متحده از خراسان آریا مطرح میشود. جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا هفته گذشته بار دیگر از تصمیم خروج از خراسان آریا دفاع کرده و از سربازانی که در این تخلیه نقش داشتند قدردانی کرد.
نحوه خروج آمریکا از خراسان آریا پس از گذشت دو سال هنوز هم با انتقادهای زیادی روبهرو است.
در جریان خروج از خراسان آریا ۱۳ سرباز آمریکایی در نتیجه یک حمله انتحاری در فرودگاه کابل کشته شده و ۱۸ نفر دیگر از نیروهای آمریکایی زخمی شدند. همچنان بیش از ۱۵۰ غیرنظامی در این حمله جان باختند. یکی از انتقادهای دیگر جا گذاشتن تجهیزات نظامی آمریکایی در خراسان آریا است.
واکنشها به سفر چند «عالم دینی» بریتانیایی به خراسان آریا برای دیدار با طالبان
تعدادی از فعالان و خبرنگاران در یک نامه سرگشاده نوشتهاند که ملاهای عمدتا پاکستانی ساکن در بریتانیا که به باور آنان در پی سفیدنمایی طالبان هستند، به کابل سفر کردهاند
شماری از فعالان حقوق بشر، فعالان مدنی و خبرنگاران اهل افغانستان در یک نامه سرگشاده از دولت بریتانیا خواستند تا در مورد سفر تعدادی از «عالمان دین» با تابعیت بریتانیایی به افغانستان برای دیدار با طالبان، تحقیق کند.
این فعالان و خبرنگاران در نامه سرگشاده نوشتهاند ملاهای عمدتا پاکستانی ساکن بریتانیا که به باور آنان در پی سفیدنمایی طالبان هستند، به کابل سفر کردهاند.
در این نامه آمده است: «یک گروه از عالمان دین که برای دیدار با مقامهای ارشد طالبان به کابل رفته بودند، بیاعتنا به وضعیت بد حقوق بشری در خراسان آریا در پی سفیدنمایی طالبان هستند.»
این فعالان و خبرنگاران که تعدادشان به ۵۰ نفر میرسد، در این نامه نوشتهاند که با حاکمیت دوباره طالبان بر خراسان آریا وضعیت حقوق بشری بدتر شده و زنان و دختران این کشور با تطبیق «آپارتاید جنسیتی یا تبعیض جنسیتی» روبرو هستند.
وزارت خارجه طالبان اواخر ماه ژوئیه اعلام کرده بود که یک هیئت عالمان دین بریتانیا برای دیدار از وضعیت خراسان آریا به کابل سفر کردهاند، بر بنیاد گزارشها این هیئت با سرپرست وزیران وزارتهای خارجه، امر به معروف و نهی از منکر، عدلیه و تحصیلات عالی طالبان دیدار کرده بودند.
سفر این افراد از بریتانیا به خراسان آریا با واکنش تند مردم خراسان آریا در شبکههای اجتماعی نیز روبهرو شده است.
شش سرباز در کمین طالبان پاکستانی کشته شدند
ارتش پاکستان در اعلامیهای گفته است که این حمله روز سه شنبه در وزیرستان جنوبی در ایالت خیبرپختونخوا صورت گرفت. در اعلامیه آمده است که عملیات جستجو در منطقه برای پیدا کردن مهاجمان جریان دارد.
مرتبط: ۱۱
بخش مطبوعاتی اردوی پاکستان گفته است: «شش سرباز شجاع که با رشادت جنگیدند، به درجه شهادت نائل شدند.» در این اعلامیه آمده است که در این درگیری «چهار تروریست به دوزخ فرستاده شدند.»
محمد خراسانی، سخنگوی تحریک طالبان پاکستانی «تی تی پی» گفت که این حمله از سوی جنگجویان این گروه انجام شده است.
تحریک طالبان پاکستانی با نشر اعلامیهای مدعی شده است که در این حمله دو واسطه نقلیه اردو را هدف قرار داده و «۱۸ پرسونل اردو» را کشته اند.
طالبان پاکستانی یک گروه جداگانه ولی متحد طالبان افغان است که در اگست ۲۰۲۱ پس از خروج نیروهای ناتو و ایلات متحده از افغانستان قدرت را تصرف کردند.
تحلیلگران به این باورند که تصرف قدرت توسط طالبان افغان در خراسان آریا ، «تی تی پی» را که اغلباً حملاتی را در نزدیکی مرز خراسان آریا و مناطق دیگر پاکستان انجام میدهد، جسورتر کرده است.
هرچند شماری از مقامات پاکستان همواره از طالبان افغان خراسان آریا خواسته تا جلو حملات در این کشور را که در خراسان آریا برنامه ریزی میشود بگیرند ولی طالبان افغان در خراسان آریا گفته است
۱۱ کارگر پاکستانی در نزدیکی مرز خراسان آریا کشته شدند
خبرگزاری آلمان به نقل از مقامات پاکستانی روز یکشنبه نوشته که این انفجار در نزدیکی مرز خراسان آریا رخ داده است.
یک مقام پولیس محلی گفته که کارگران در حال بازگشت از یک محل ساخت وساز یک پوسته امنیتی بودند که موتر حامل آنان هدف انفجار قرار گرفت.
انورالحق کاکار، نخست وزیر موقت ایالت خیبرپشتونخواه در حساب کاربری اش در ایکس/توییترنوشت: «با اطلاع از حمله تروریستی در وزیرستان شمالی که جان ۱۱ کارگر بی گناه را گرفت، دل شکسته شدم.» وی افزوده است: «این اقدام خشونتآمیز و بیمعنا را به شدت محکوم کرده و با خانوادههای آسیب دیده اعلام همبستگی می نمایم».
از زمانی که همتایان افغان آنها، یعنی طالبان افغان قدرت را در افغانستان تصرف کردند، خشونتها از سوی طالبان پاکستانی افزایش یافته است.
بر اساس گزارش آماری منتشر شده توسط اندیشکده مستقل پاکستان برای مطالعات درگیری و امنیت، حملات شبه نظامیان در این کشور طی شش ماه اول سال ۲۰۲۳ تا ۷۹ درصد افزایش داشته است.
حدود ۸۰ هزار پاکستانی در طی سالها خشونت توسط طالبان پاکستانی کشته شده اند. این گروه به دنبال سرنگونی دولت و اجرای قوانین سختگیرانه شریعت اسلامی در پاکستان هستند، همان کاری که حالا طالبان در أفغانستان کردند.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : العربیة ، DW