خاکسپاری «مبینا زینی‌وند» که با اسلحه شکاری پدرش به قتل رسید
خاکسپاری «مبینا زینی‌وند» که با اسلحه شکاری پدرش به قتل رسید
خبر قتل هولناک «مبینا زینی‌وند»، دختری به دست پدرش در شهرستانی در استان ایلام تازه‌ترین مورد از قتل‌های موسوم به «ناموسی» زنان و دختران در ایران است که در رسانه‌ها منعکس شده است

رسانه‌های حقوق بشری می‌گویند که این دختر بر سر مخالفت پدرش با داشتن «رابطه با یک پسر» کشته شده است.

مراسم خاکسپاری این دختر که در بیانیه فرماندهی انتظامی ایلام نام او دیده نمی‌شود،‌ با شرکت جمعیت انبوهی دیروز، چهارشنبه ۷ شهریور برگزار شد.

سه‌شنبه ۶ شهریورماه، خبرگزاری رکنا درخبری کوتاه به نقل از جمال سلمانی،‌ فرمانده انتظامی استان ایلام از قتل دختر «۱۸ ساله‌ای» در بخش ماژین شهرستان دره شهر به دست پدرش خبر داد.

بر اساس این گزارش پدر ۵۶ ساله با سلاح شکاری دختر خود را به قتل رسانده و متواری شده است.

پلیس بدون اشاره به نام مقتول گفت که علت این قتل «اختلاف خانوادگی» بوده است و پدر با «پادرمیانی ریش سفیدان و معتمدان منطقه» خود را تسلیم پلیس کرده است.

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو به نقل از یک منبع مطلع نام این دختر را «مبینا زینی‌وند» اعلام کرد و گفت که او «۱۷ ساله» بوده و صبح دوشنبه ۵ شهریور در خانه با شلیک تفنگ ساچمه‌ای کشته شده است.

هه‌نگاو می‌گوید این دختر به دلیل «رابطه با یک پسر نوجوان» به قتل رسیده است. بر اساس این گزارش « پدر مبینا به دلیل اختلافات خانوادگی مابین آنها و خانواده فرد مورد علاقه دخترش، خواهان پایان رابطه آنها بوده است و سرانجام به همین دلیل دخترش را به قتل رساند.»

 

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو این دختر را «مبینا زینی‌وند ۱۷ ساله و اهل روستای گرزلنگر از توابع بخش ماژین شهرستان درەشهر ایلام» معرفی کرد

آمار دقیقی از موارد قتل با «انگیزه ناموسی» در ایران وجود ندارد و اغلب این موارد به دلیل پنهانکاری خانواده‌ها رسانه‌ای نمی‌شود.

بر اساس قوانین جمهوری اسلامی، پدر «ولی دم» محسوب میشود و در صورت قتل فرزند، مشمول قصاص نمی‌شود و دادگاه او را از «جنبه عمومی جرم» محاکمه می‌‌کند. بنابراین مرد مجرم پس از حداکثر چند سال از زندان آزاد می‌شود؛ موضوعی که مورد اعتراض بسیاری از فعالان زنان و حقوق بشر است.

قتل رومینا اشرفی ۱۴ ساله در سال ۱۳۹۹ در تالش گیلان به دست پدرش پس از آن بسیار واکنش‌برانگیز شد که در دادگاه مشخص شد او پیش از قتل دخترش مشورت حقوقی گرفته است. مونا (غزل) حیدری یکی دیگر از نمونه‌های اخیر زن‌کشی در ایران است که آن‌هم بسیار واکنش‌برانگیز شد. او در بهمن ۱۴۰۰ در ۱۷ سالگی پس از بازگردانده‌شدن از ترکیه به دست شوهرش به طرز فجیعی به قتل رسید.

اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ روزنامه اعتماد چاپ تهران در گزارشی از «آمار تکان‌دهنده» کشته شدن دست‌کم ۲۳ زن و دختر توسط «همسر، پدر،‌ برادر و یا خواستگار سابق» طی کمتر از دو ماه خبر داد.

 

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : BBC