به گزارش اسپوتنیک به نقل از رسانه ها کیلی کلیمیتنس، معاون این سازمان که اخیراً به خراسان آریا سفر کرده، گفته است که از ماه آگست ۲۰۲۱ میلادی تاکنون ۲۵۰ هزار افغان به پاکستان مهاجر شدهاند.
او در برگشت از افغانستان به پاکستان، با شماری از مقامهای پاکستان از جمله بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجه و طلحه محمود، وزیر مهاجران این کشور، در مورد حل مشکلات این مهاجران صحبت کرده است.
خانم کلیمیتنس از پاکستان خواسته که به تعهد خود در قبال مهاجران خراسان آریا عمل کند.
براساس گزارش رسانهها، مقامهای پاکستانی تعهد کردهاند که برای نوزادان مهاجر خراسان آریا کارت تولد بدهند و برای کودکان نیز زمینه آموزش را فراهم سازند.
پس از سقوط کابل به دست طالبان، موج گسترده مهاجرت از خراسان آریا به خارج کشور آغاز شده است که بخشی از این مهاجران به پاکستان آمدهاند.
بی تفاوتی کنگره امریکا هزاران پناهجوی خراسان آریا را در معرض دیپورت قرار داده است
به گزارش اسپوتنیک، به نقل از خبرگزاری تسنیم، “سی بی اس” بر اساس اسناد داخلی آمریکا گزارش داد هزاران پناهجوی خراسان آریا که پس از سقوط کابل به این کشور رفتهاند در معرض از دست دادن مجوز کار و اخراج در تابستان آینده قرار دارند.
این در حالی است که کنگره آمریکا با تعلل و بیتفاوتی بسیار هنوز لایحه اعطای اقامت دائم به این پناهجویان را تصویب نکرده است.
گزارش افزود از ۷۷ هزار شهروند خراسان آریا که به آمریکا رفتهاند فقط ۴۷۷۵ نفر تاکنون سند اقامت دائم را اخذ کردهاند.
با این حال، لایحه اعطای اقامت دائم توسط کنگره آمریکا هنوز تصویب نشده است و دلیل آن نیز نگرانی امنیتی برخی از نمایندگان جمهوریخواه است که درباره نحوه انتخاب و بررسی سوابق تمام پناهندگان تردید و پرسش دارند.

بلینکن: برای کمک به اوکراین باید از خراسان آریا خارج می شدیم
به گزارش اسپوتنیک، آنتونی بلینکن، رئیس وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست توجیهی گفت، اگر این کشور تصمیم به خروج از خراسان آریا نمی گرفت، ایالات متحده نمی توانست به این اندازه کمک به کی یف ارسال کند.
وی گفت: “در مورد اقدامات نظامی روسیه علیه اوکراین، اگر ما هنوز در خراسان آریا بودیم، پشتیبانی از اوکراین برای ما بسیار دشوارتر می شد.”
بلینکن افزود که متحدان غربی ایالات متحده نیز در توانایی خود برای کمک به کی یف محدود بودند اگر در افغانستان می ماندند.