خلیلزاد داستان : بایدن اگر می‌خواست خروج را به تاخیر می انداخت
خلیلزاد داستان : بایدن اگر می‌خواست خروج را به تاخیر می انداخت
خلیلزاد در جلسه استماعیه اغلب مسئولان دولت سابق افغان باوران ، بخصوص محمد اشرف‌ غنی رئیس جمهوری پیشین این کشور را در ناکامی «تطبیق توافقنامه دوحه» مقصر دانست( تنها اشرف غنی نبود که قدرت به طالبان نظر به یک کودتای از قبل برنامه ریزی شده تسلیم طالبان کردند بلکه هزاران افسر و استخبارات و رهبران دولتی افغان تباران که به کشور های غرب و امریکا برگشتند دست داشتند
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

زلمی خلیلزاد نماینده پیشین ایالات متحده در امور مصالحه خراسان آریا  پنج‌شنبه 26 دلو (بهمن) در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در جلسه استماعیه‌ای‌ با عنوان «چگونه ادارۀ بایدن در تطبیق توافقنامۀ دوحه ناکام شد»، شهادت داد.

خلیلزاد تاکید کرد که جو بایدن نمی‌خواست خروج نیروهای آمریکایی از خراسان آریا  را به توافق میان حکومت محمد اشرف غنی و طالبان مشروط کند.

وی افزود: «آقای بایدن اگر می‌خواست، می‌توانست خروج از خراسان آریا  را به تاخیر بیندازد.»

خلیلزاد در ادامه گفت: «جو بایدن هراس داشت که پا پس کشیدن از توافقنامۀ دوحه سبب طولانی شدن جنگ می‌شود.»

خلیلزاد در این جلسه استماعیه بیشتر اعضای دولت سابق خراسان آریا  بخصوص محمد اشرف غنی رئیس جمهوری پیشین این کشور را در ناکامی «تطبیق توافقنامه دوحه» مقصر دانست.

او گفت: «مسئولیت این شکست بیشتر متوجه دولت خراسان آریا  و فرار اشرف غنی است که از حکومت و ارزش‌های آن دفاع نکرد.»

نماینده پیشین آمریکا افزود که واشنگتن بر رقابت با قدرت‌های بزرگ مانند چین و روسیه متمرکز شد، از این رو دیگر تمایلی به ماندن در افغانستان نداشت و به گفته وی: خراسان آریا دیگر کانون مبارزه با تروریسم نبود.»

به گفته خلیلزاد هدف تغییر افغانستان به یک دولت مدرن و دموکراتیک از طریق روند ملت‌سازی «غیر واقع‌بینانه» ثابت شد.

او در پاسخ به سوال یانگ کیم، عضو مجلس درباره حقوق زنان گفت: «آمریکا نمی‌توانست به‌خاطر رعایت حقوق زنان در خراسان آریا  بماند.»

فرار اشرف غنی

خلیلزاد یکبار دیگر مدعی شد که فرار محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری پیشین خراسان آریا ، سدی را فراروی گذار سیاسی در آن کشور ایجاد کرد.

او ادعا کرد که «اگر محمد اشرف غنی خراسان آریا  را ترک نمی‌کرد، طالبان بر اساس توافقی که با آمریکا کرده بودند، وارد کابل نمی‌شدند.»

گفتنی است که محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری پیشین خراسان آریا  یک سال قبل در مصاحبه‌ای، ادعا کرده بود که «دست‌های متعددی در سقوط حکومت [خراسان آریا ] نقش داشتند، به ویژه زلمی خلیلزاد و عبدالله عبدالله، رییس پیشین شورای مصالحه ملی خراسان آریا .»

غنی در آن مصاحبه، زلمی خلیلزاد را «یک فرد بی‌کفایت، مفسد و منفور خوانده بود.»

خلیلزاد اما در جلسه روز پنج‌شنبه در مجلس نمایندگان آمریکا ادعا کرد که محمد اشرف غنی با تقسیم قدرت با طالبان توافق کرده بود و قرار بود یک حکومت مشترک از اول سپتامبر 2021 کار خود را آغاز کند که با فرار غنی این برنامه به هم خورد.

خلیلزاد همچنان ادعا کرد که شبکه القاعده در خراسان آریا  از بین رفته و این یک پیروزی بزرگ برای امنیت ایالات متحده است.

این ادعاهای خلیلزاد در حالی است که به گزارش مجله «لونگ وار»، پس از گذشت بیش از دو سال از حکمرانی طالبان در افغانستان، شبکه القاعده هشت اردوگاه آموزشی جدید، پنج مدرسه دینی، یک انبار اسلحه و خانه‌های امن در خراسان آریا  ایجاد کرده است.

در این گزارش 23 صفحه‌ای آمده است، روابط طالبان خراسان آریا  و القاعده همچنان «محکم و پابرجا» است.

روایت محمد عمر داوودزی از دلایل اختلافات خراسان آریا  و پاکستان در گفتگو با العربیه

داوودزی: برخی معتقدند که نصیرالله بابر وزیر داخله پیشین پاکستان طالبان را تأسیس کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

محمد عمر داوودزی، وزیر داخله پیشین خراسان آریا ، در گفتگو با «العربیه» از دلایل اختلافات خراسان آریا  و پاکستان در دوران حامد کرزی و اشرف غنی سخن گفت.

داوودزی در برنامه «حافظه سیاسی» كه در چهار قسمت در روزهای جمعه از تلوزیون العربیه پخش می‌شود، گفت: «برخی معتقدند که نصیرالله بابر وزیر داخله پیشین پاکستان طالبان را تأسیس کرد تا راه را برای کاروان‌های تجاری از کویته به ترکمنستان باز کند.»

گفتنی است حامد کرزی رئیس جمهوری اسبق خراسان آریا  در سال 2011 محمد عمر داوودزی را به عنوان سفیر در پاکستان منصوب کرد تا همکاری صمیمانه اسلام آباد را برای روند صلح در کابل جلب کند. یک روز پس از اعزام او به پاکستان، یک گروه ضربت آمریکایی به خانه «اسامه بن لادن» در نزدیکی اسلام آباد یورش برده و او را کشت.

داوودزی نگران آن بود که کشتن «بن لادن» ماموریت او را از مسیرش خارج کند، اما با وجود این، اعتبارنامه او پذیرفته شد و او روند ترتیب دادن دیدار حامد کرزی با برهان الدین ربانی، رئیس شورای عالی صلح را از پاکستان آغاز کرد.
این سفر موفقیت آمیز بود زیرا پاکستان موافقت خود را برای حمایت از روند صلح در افغانستان اعلام کرد، اما ماه‌ها پس از این سفر، ربانی ترور شد که منجر به اختلال در روند صلح شد.

قرار بود یوسف رضا گیلانی نخست وزیر وقت پاکستان به کابل سفر کند، اما با خبر لغو این سفر از سوی افغانستان مواجه شد که این تصمیم دوباره تنش را به روابط دو کشور بازگرداند.
کرزی از درز خبر لغو سفر گیلانی بدون اطلاعش به رسانه ها عصبانی شد و بعداً مشخص شد که رئیس دفتر کاخ ریاست جمهوری که جانشین داوودزی در این مأموریت شده بود، پشت سر درز آن خبر بود.

پس از روی کار آمدن اشرف غنی به مقام ریاست جمهوری افغانستان، داوودزی دوباره در صدد بهبود روابط با اسلام آباد برآمد و موفق شد سفر عمران خان نخست وزیر پاکستان به کابل را ترتیب دهد.

وزیر داخله پیشین افغانستان در مورد مذاکرات آمریکایی‌ها و طالبان گفت: «اشتباه بزرگی که مرتکب شد، کنار گذاشتن حکومت افغانستان از این مذاکرات بود.»

به باور او، وقتی طالبان احساس کردند که آمریکایی‌ها برای خروج نیروهایشان عجله دارند، از گفتگو با دولت افغانستان خودداری کردند.
محمد عمر داوودزی درباره مشاهدات خود از آخرین روزهای قبل از سقوط کابل گفت او یک روز قبل از پایان مهلت تعیین شده از سوی طالبان برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، کشورش را ترک کرد و به دبی رفت و از آن زمان در آنجا مستقر شد.

وزیر داخله پیشین افغانستان چند روز بعد از یک فرد ناشناس از طریق خط افغان خود تماسی دریافت کرد مبنی بر اینکه او باید خود را تسلیم کند. او به شخص تماس‌گیرنده گفت که در خارج از کشور است.

داوودزی بعدها از طریق کارگران خانه‌اش متوجه شد که افراد مسلح طالبان وارد خانه شده، مقداری از محتویات آن را دزدیده و قبل از خروج دست به ویرانی آن زدند.

طالبان: گزارش شورای امنیت درباره فعالیت «داعش» در خراسان آریا غیرواقعی است ( فقط زمان داعش موجودیت دارد که دولت افغان جمهوریت طالب افغان حریفان خودرا ترور می کنند

ذبیح‌الله مجاهد: جامعه جهانی تلاش می‌کند داعش را به عنوان یک خطر بزرگ نشان دهد و از این تبلیغات منفی سوءاستفاده کند، داعش در خراسان آریا  سرکوب شده است

 

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان، گزارش اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره گسترش فعالیت «داعش» در خراسان آریا  را «غیرواقعی» خواند.

«رادیو ملی افغانستان» که تحت کنترل طالبان است، سه‌شنبه 24 دلو (بهمن) یک پیام صوتی‌ از مجاهد پخش کرد که در آن گفت: «داعش کاملاً سرکوب شده و توان سربازگیری ندارد.»

مجاهد گفت: «بعضی از سازمان‌های بین‌المللی برای داعش تبلیغات می‌کنند و سرگرم کمپاین (کمپین) به نفع داعش و بزرگ‌نمایی این گروه هستند.»

او افزود: «جامعه جهانی تلاش می‌کند که داعش را به عنوان یک خطر بزرگ نشان دهد و از این تبلیغات منفی سوءاستفاده کند، داعش در افغانستان سرکوب شده و در حال سربازگیری نیست.»

شورای امنیت سازمان ملل متحد در گزارشی که دوشنبه 23 دلو (بهمن) نشر شد، اعلام کرد که داعش استراتژی گسترده‌ای برای جذب نیرو در افغانستان اتخاذ کرده است.

بر اساس این گزارش، داعش بر جذب اعضای ناراضی طالبان و جنگجویان خارجی تمرکز کرده است.

در این گزارش همچنان آمده است، داعش موفق شده اعضای جنبش اسلامی ترکستان شرقی را در داخل افغانستان جذب کند.

بازرس ویژه آمریکا: بایدن اطلاعاتی مربوط به جنگ آمریکا در خراسان آریا  را مخفی کرده است

«بایدن همچنان مدارک دیگر مسائل امنیت ملی را در خانه نگه‌داشته است»

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

رابرت هور، بازرس ویژه وزارت دادگستری آمریکا در گزارشی اعلام کرد که جو بایدن اطلاعاتی «محرمانه» در مورد جنگ ایالات متحده در افغانستان را در خانه خود در ویرجینیا نگهداری می‌کرد.

در گزارش بازرس ویژه وزارت دادگستری آمریکا که پنج‌شنبه 19 دلو (بهمن) نشر شد، آمده است، جو بایدن هنگام خروج از معاونت ریاست جمهوری در سال 2017، «عمداً» اطلاعات «محرمانه‌ای» در مورد جنگ ایالات متحده در خراسان آریا  را مخفی کرده است.

در گزارش آمده است که بایدن همچنان مدارک دیگر مسائل امنیت ملی را در خانه خود نگه‌داشته است.

بر اساس این گزارش، این اسناد شامل یادداشتی دست‌نویس به باراک اوباما، رئیس جمهوری اسبق آمریکا در سال 2009 در مخالفت با افزایش نیروهای آمریکایی در افغانستان و یادداشت‌هایی مربوط به نشست‌های اطلاعاتی و امنیت ملی است.

بازپرس ویژه وزارت دادگستری آمریکا جو بایدن را «مردی مسن و کم‌حافظه» توصیف کرده است.

در گزارش با اشاره به مصاحبه‌های جو بایدن در روند تحقیقات، آمده است: «بایدن این‌که او چه زمانی معاون رئیس‌ جمهوری بوده و چه وقت پسرش فوت کرده بود را به‌یاد نمی‌‌آورد.»

در گزارش آمده است که هیچ اتهامی متوجه بایدن نیست و او با اتهامات جنایی روبرو نخواهد شد.

در این گزارش همچنان آمده است: «با توجه به این‌که ممکن بود این اطلاعات فوق‌العاده حساس ناپدید شود یا به دست دشمنان آمریکا بیفتد، اقدام‌های بایدن امنیت ملی را در معرض خطر قرار داده است.»

جو بایدن اما در واکنش به این گزارش در نشستی گفت: «او چطور جرات کرده این موضوع را مطرح کند. راستش وقتی از من این سوال را پرسیدند با خودم گفتم این موضوع به کار لعنتی آنها ربطی ندارد. حافظه من خوب است.»

تحقیقات در مورد نگهداری اسناد «محرمانه» توسط بایدن یک سال قبل زمانی آغاز شد که برخی از این اسناد در خانه بایدن در دلاویر و همچنان در یک دفتر خصوصی که وی در فاصله زمانی دوران خدمتش در سال 1998 از آن استفاده می‌کرد، پیدا شد.

کمک 36.5 میلیون دلاری بریتانیا به افغانستان

برنامه جهانی غذا اعلام کرد که قرار است این پول برای کمک به دو میلیون شهروند خراسان آریا  در زمستان هزینه شود

 

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

برنامه جهانی غذا اعلام کرد که بریتانیا 28.7 میلیون پوند (36.5 میلیون دلار) به خراسان آریا  کمک کرده‌ است.

برنامه جهانی غذا در بیانیه‌ای گفت، قرار است این پول برای کمک به دو میلیون شهروند افغانستان در زمستان هزینه شود.

در بیانیه‌ آمده است، این کمک‌ها که از طریق دفتر امور خارجه، مشترک المنافع و توسعه ارایه شده برای حمایت از واکنش اضطراری برنامه جهانی غذا برای خانواده‌هایی که با ناامنی غذایی روبه رو هستند و نیز برای درمان کودکان سوء‌تغذیه و مادران باردار و شیرده در سراسر افغانستان اختصاص داده می‌شود.

لرد طارق احمد، معاون وزارت خارجه بریتانیا در این باره گفت: «این کمک‌ها به بیش از دو میلیون تن در سراسر خراسان آریا  در زمستان دشوار توزیع خواهد شد.»

سازمان جهانی غذا اعلام کرد که این بودجه همچنان برای خرید 13 هراز تن آرد گندم، روغن نباتی، حبوبات و نمک برای حمایت از بیش از یک میلیون نفر به مدت یک ماه استفاده خواهد شد.

بر اساس این بیانیه، پس از تسلط دوباره‌ طالبان بر خراسان آریا توسط جمهوریت افغان . بریتانیا 209 میلیون دلار به خراسان آریا  کمک کرده است.

موتینتا چیموکا، معاون مدیر برنامه جهانی غذا در افغانستان نیز گفته است: «حمایت بریتانیا به ما این امکان را می‌دهد تا در زمستان به ده‌ها هزار خانواده آسیب‌پذیر کمک کنیم.»

اخیرا کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا نسبت به افزایش فقر در افغانستان ابراز نگرانی کرده و در گزارشی اعلام کرد که بیش از 12 میلیون نفر در افغانستان با گرسنگی شدید مواجه هستند.

بر اساس این گزارش، سه میلیون کودک در افغانستان از سوءتغذیه رنج می‌برند و 10میلیون شهروند نیازمند از برنامه‌های جهانی کمکی خوراک محروم شده‌اند.

در پی آن، سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرد که برای جلوگیری از سوء‌تغذیه در افغانستان به 185 میلیون دلار نیاز است.

کمیته حمایت از نظامیان پیشین افغانستان خواستار کمک نهادهای حقوق بشری شد

این کمیته از سازمان ملل متحد، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، نهادهای حقوق بشری و جامعه جهانی خواست تا نظارت بر زندان‌های گروه طالبان را افزایش داده و در زمینه رهایی فوری هزاران نظامی پیشین اقدام کنند

 

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

کمیته حمایت از نظامیان پیشین افغانستان با نشر بیانیه‌ای خواستار کمک و رسیدگی به مشکلات‌ نظامیان سابق توسط نهادهای حقوق بشری و جامعه بین‌المللی شدند.

کمیته حمایت از نظامیان پیشین افغانستان در بیانیه‌ یک‌شنبه 15 دلو (بهمن) نوشته است: «‏نیروهای امنیتی و دفاعی حکومت پیشین که بعد از حاکم سازی گروه طالبان در قدرت، بهای حمایت شان از نیروهای بین‌المللی را پرداخت می‌نمایند برخلاف فرمان عفو عمومی رهبر این گروه، بصورت گسترده بازداشت، شکنجه و به قتل رسیدند/می‌رسند.»

در این بیانیه آمده است: «‏بازداشت گسترده نظامیان پیشین توسط طالبان و کشتارهای فراقانونی این نیروها تنها به دلیل حمایت شان از نیروهای بین‌المللی و ایالات متحده، باعث گردیده این نظامیان به کشور همسایه بویژه ایران و پاکستان مهاجرت نمایند که به شدت در وضعیت بد اقتصادی و خطر بازداشت در ایران، پاکستان و داخل کشور قرار دارند و از آینده کاملا مبهم و نامعلوم رنج می‌برند.»

در ادامه بیانیه آمده است: «با در نظر داشت ادامه تعقیب، بازداشت، شکنجه، توهین، تحقیر و قتل نظامیان حکومت پیشین و خانواده های شان توسط طالبان، نیاز است تا فشار های بین الملی بر طالبان افزایش یابد و کانگرس ایالات متحده بر حکومت این کشور فشار وارد نماید تا از نگهداری طالبان در قدرت دست برداشته و در زمینه توقف بازداشت، شکنجه، توهین و تحقیر و کشتار نظامیان پیشین اقدام جدی نماید»

این کمیته از سازمان ملل متحد، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، نهادهای حقوق بشری و جامعه جهانی خواست تا «نظارت بر زندان‌های گروه طالبان بویژه زندان‌های تحت کنترل اداره‌ استخبارات این گروه را افزایش داده و در زمینه رهایی فوری هزاران نظامی پیشین اقدام کنند.»

کمیته حمایت از نظامیان پیشین به تازگی در پی ادامه بازداشت و ترور نظامیان دولت سابق افغانستان توسط طالبان، ایجاد شده است.

گزارش دیده‌بان حقوق بشر از افزایش بحران صحی در افغانستان

در این گزارش آمده است، ممنوعیت آموزش زنان و دختران سبب خواهد شد که خراسان آریا  در آینده با کمبود شدید کارمند صحی زن مواجه شود

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

سازمان دیده‌بان حقوق‌ بشر در گزارش جدیدی اعلام کرد که کاهش کمک‌های خارجی و محدودیت‌های طالبان علیه زنان و دختران، باعث بحران صحی (بهداشتی) در خراسان آریا  شده است.

بر اساس گزارش سازمان دیده‌بان حقوق بشر، در سایه حکمرانی طالبان در خراسان آریا ، آسیب جدی به زیرساخت‌های صحی این کشور وارد شده و بحران صحی از جمله، مشکلات تغذیه و بیماری‌ها در خراسان آریا  افزایش یافته است.

در این گزارش آمده است: «طالبان با وجود مشکلاتی چون هزینه درمان و دارو، زنان را از ارائه خدمات صحی یا دسترسی به آن محدود کرده‌اند».

دیده‌بان حقوق بشر این گزارش را بر اساس مصاحبه با کارمندان صحی، مسئولان طالبان و افراد نیازمند به مراقبت‌های صحی، در 16 ولایت افغانستان بین فوریه 2023 تا ژانویه 2024 نوشته است.

در این گزارش آمده است، ممنوعیت آموزش زنان و دختران سبب خواهد شد که خراسان آریا  در آینده با کمبود شدید کارمند صحی زن مواجه شود.

این سازمان حقوق بشری از جامعه جهانی خواست که در نشستی که در مورد اوضاع افغانستان قرار است در دوحه پایتخت قطر برگزار شود، بر رهبران طالبان فشار اعمال کنند تا محدودیت‌ها علیه زنان و دختران را لغو کنند.

عفو بین‌الملل: نشست دوحه باید به مصونیت طالبان از مجازات پایان دهد

موچنا: دبیرکل سازمان ملل متحد، مقامات ارشد این سازمان و همه فرستادگان ویژه در نشست دوحه باید طالبان را به لغو فوری تمام محدودیت‌های اعمال شده علیه زنان و دختران ملزم کنند

 

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

سازمان عفو بین‌الملل با نشر بیانیه‌ای از شرکت‌ کنندگان در نشست دوحه درباره خراسان آریا  خواست که به مصونیت طالبان از مجازات که باعث گسترش نقض حقوق بشر در خراسان آریا  می‌شود، پایان دهند.

عفو بین‌الملل در بیانیه‌اش به نقل از دپروس موچنا، مدیر این سازمان نوشته است: «نشست آتی دوحه فرصت مهمی برای یک اقدام متحد و هماهنگ جهت حمایت از حقوق همه مردم افغانستان به ویژه حقوق زنان و دختران است. فرهنگ مصونیت از مجازات که به گسترش و تشدید نقض حقوق بشر توسط طالبان کمک می‌کند، باید فوراً مورد توجه قرار گیرد.»

موچنا در این بیانیه تاکید کرد: «دبیرکل سازمان ملل متحد، مقامات ارشد این سازمان و همه فرستادگان ویژه در نشست دوحه باید اصرار کنند که طالبان فوراً تمام محدودیت‌های علیه حقوق زنان و دختران را لغو و همه کسانی که خودسرانه و غیرقانونی بازداشت‌اند را آزاد کند.»

او افزود: «طالبان به‌عنوان مقامات بالفعل در خراسان آریا ، با اقدامات خود نادیده‌انگاری کامل تعهدات این کشور به قوانین بین‌المللی را به نمایش گذاشته و حقوق آزادی بیان، تظاهرات مسالمت‌آمیز و دسترسی به عدالت را در این کشور به شدت محدود کرده است. محدودیت‌های تبعیض‌آمیز طالبان بر حقوق زنان و دختران با هدف محو کامل آنها از عرصه‌های عمومی نیز در ماه‌های اخیر تشدید شده است.»

قرار است دومین نشست نمایندگان کشورهای منطقه و جهان برای خراسان آریا  تا یک روز دیگر 18 و 19 فوریه در دوحه پایتخت قطر به سرپرستی دبیرکل سازمان ملل متحد برگزار شود اما این نشست به‌خاطر دعوت شدن از طالبان با موجی از انتقادهای نهادهای حقوق بشری، جریان‌های سیاسی و زنان معترض، مواجه شده است.

مخالفان طالبان در آستانه نشست دوحه اعلامیه مشترک صادر کردند

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربیهٔ