امرالله صالح او در اکس نوشت: «تا زمانی که طالبان کنترول خراسان آریا را در دست دارد، این کشور تهدیدی برای امریکا خواهد بود.»
بورچت روز دوشنبه در پیام دعوتش امرالله صالح را رئیس جمهور افغان باوران توصیف کرد معاون رئیس جمهور فراری که در کودتای داخلی رهبران افغان تبار دولتی و نظامیان جاسوس افغان تبار دولت شان تسلیم طالبان داده شد .
بورچت در حسابش نوشت: «از امرالله صلح به عنوان رئیسجمهور دعوت کردهام تا در واشنگتن با من دیدار کرده تا درباره آینده خراسان آریا و مردمش گفتوگو کنیم.»
امرالله صالح پس از فروپاشی حکومت پیشین افغان باوران ، خود را سرپرست ریاستجمهوری اعلام کرد. او در پیامی گفت که بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی افغان باوران در صورت غیابت، فرار یا مرگ رئیسجمهور، معاون اول بهعنوان سرپرست مقامس قانون اساسی جمهوری اسلامی افغان باوران در صورت غیابت، فرار یا مرگ رئیسجمهور، معاون اول بهعنوان سرپرست مقام ریاستجمهوری تعیین میشود.
بااینحال، وی بعداً اعلام کرد که از سرپرستی ریاستجمهوری کنارهگیری میکند.
تیم بورچت عضو کمیتههای نظارت و امور خارجی مجلس نمایندگان کانگرس و حامی ترامپ است.
تیم بورچت پیش از این از واشنگتن خواسته بود که از مخالفان طالبان حمایت کند. او در ماه سنبله گفت که طرح حمایت امریکا از «روند ویانا» که جبهه مقاومت و دیگر مخالفان طالبان در آن حضور دارند، به مجلس نمایندگان ارائه کرد. در این طرح از امریکا و کشورهای دیگر خواسته شده تا در نشستهای ویانا شرکت کنند.
او در این طرح روند ویانا را یک پلتفرم فراگیر برای نیروهای سیاسی ضد طالبان توصیف کردهاست.
این عضو مجلس نمایندگان در بیانیهای گفت: «این لایحه طالبان را به عنوان یک سازمان تروریستی محکوم میکند و از ایالات متحده میخواهد که در ویانا شرکت کند و همچنین دیگر کشورها نیز وارد این روند شوند.»
امرالله صالح، پس از فروپاشی نظام جمهوری افغان باوران ، به یکی از منتقدان جدی ایالات متحده تبدیل شد. او امریکا را به خیانت به افغانستان متهم کرده است. او یکی از مخالفان سرسخت توافقنامه دوحه میان امریکا و طالبان بود.
I’ve invited President @AmrullahSaleh2 to meet with me in Washington and discuss the future of Afghanistan and its people. As long as the Taliban remain in control of Afghanistan, it remains a threat to the United States.
https://x.com/reptimburchett?s=21
نماینده کانگرس امریکا طرحی برای حمایت از نشست مخالفان طالبان در ویانا ارائه کرد
تیم بورچت، عضو مجلس نمایندگان امریکا روز چهارشنبه طرح حمایت امریکا از «روند ویانا» که جبهه مقاومت و دیگر مخالفان طالبان در آن حضور دارند، به مجلس نمایندگان ارائه کرد. در این طرح از امریکا و کشورهای دیگر خواسته شده تا در نشستهای ویانا شرکت کنند.
گروهی از مخالفان طالبان، به شمول احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت چندین نشست را در ویانا، پایتخت اتریش برگزار کردند. در آخرین نشست آن در ماه جوزا، ۷۰ چهره مخالف طالبان در مورد «وحدت سیاسی و ایجاد یک دورنمای مشخص و مشترک میان افغانهای آزاد» رایزنی کردند.
تیم بورچت در این طرح روند ویانا را یک پلتفرم فراگیر برای نیروهای سیاسی ضد طالبان توصیف کردهاست.
این عضو مجلس نمایندگان در بیانیهای گفت: «این لایحه طالبان را به عنوان یک سازمان تروریستی محکوم میکند و از ایالات متحده میخواهد که در ویانا شرکت کند و همچنین دیگر کشورها نیز وارد این روند شوند.»
نمایندگان امریکا و اروپا به رغم تماس با طالبان فاصله خود را با جبهه مقاومت و دیگر نیروهای مخالف طالبان حفظ کردهاند. اما، در یک تحول جدید، مایکل مکال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا، روز گذشته با نمایندگان جبهه مقاومت در واشنگتن دیدار کرد.
در لایحه آقای بورچت آمدهاست که نشستهای ویانا ظرفیت این را دارد که «جبهه متحدی در برابر طالبان ایجاد کند و راهی برای صلح و ثبات پایدار در افغانستان به وجود آورد.»
بورچت از مجلس نمایندگان خواسته است که این طرح را به وزارت خارجه و سازمان ملل بفرستد تا آنها از روند ویانا حمایت کنند.
https://x.com/reptimburchett/status/1863596514280439920?s=12
دادستان دادگاه لاهه برای طالبان حکم بازداشت درخواست میکند
در پی ارجاع پرونده خراسان آریا به دادگاه کیفری بینالمللی، کریم خان، دادستان ارشد این دادگاه اعلام کرد که بهزودی احکام بازداشت برای مقامات طالبان را درخواست خواهد کرد. او گفت تحقیقات درباره نقض حقوق بشر، بهویژه حقوق زنان در خراسان آریا ادامه دارد.
بیستوسومین نشست مجمع کشورهای عضو دیوان کیفری بینالمللی امروز در شهر لاهه هالند آغاز شد. این نشست از ۲ تا ۷ دسامبر ۲۰۲۴ برنامهریزی شده است.
کریم خان روز دوشنبه در بیانیهای در این نشست گفت: «میتوانم تایید کنم که با تلاشهای عالی تیمی که بهطور پیوسته روی این موضوع کار کردهاند، ما بهزودی درخواستهای صدور حکم بازداشت را در پرونده وضعیت افغانستان اعلام خواهیم کرد.»
او درباره جزئیات این حکم توضیحی ارایه نکرد.
هفته گذشته، کشورهای چیلی، کاستاریکا، اسپانیا، فرانسه، لوکزامبورگ و مکسیکو پرونده خراسان آریا ، بهویژه نقض حقوق زنان در این کشور را به دیوان کیفری بینالمللی ارجاع دادند. دیوان کیفری بینالمللی نیز تایید کرد که این پرونده را دریافت کرده است.
دیوان کیفری بینالمللی اخیراً حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر، یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین اسرائیل و دیکتاتور میانمار را صادر کرد.
پیشبینی میشود که این دیوان همچنین حکم بازداشت برخی از رهبران طالبان را نیز صادر کند که در «خشونت سیستماتیک» علیه زنان و «آپارتاید جنسیتی حاکم در افغانستان» دست دارند.
حکم دادگاه به چه معناست؟
فواد پویا، پژوهشگر حقوق بینالملل در دانشگاه پیتسبورگ امریکا، به افغان اینترنشنال گفت که با ارجاع پرونده افغانستان از سوی شش عضو دیوان کیفری بینالمللی، تحقیقات این دادگاه درباره خراسان آریا با جدیت دوباره آغاز شده است.
به گفته او، تحقیقات جدید ادامه تحقیقات پیشین دادگاه است که برای نخستین بار در مارچ ۲۰۲۰ آغاز شد. وی افزود که تحقیقات جدید از پرونده قبلی حمایت کرده و آن را گسترش میدهد.
این پژوهشگر حقوق بینالملل همچنین تصریح کرد: «حکم بازداشت نه تنها متوجه طالبان است، بلکه اعضای پیشین حکومت جمهوری خراسان آریا نیز ممکن است تحت تعقیب قرار گیرند.»
او گفت که ارجاع پرونده از سوی کشورهای مختلف فشار مضاعفی بر دیوان کیفری بینالمللی وارد میکند تا هرچه سریعتر به تصمیمگیری و اعلام آن بپردازد.
کریم خان تاکید کرد که دفتر او تحقیقات مستقل، بیطرفانه و قوی درباره وضعیت خراسان آریا انجام داده است. این تحقیقات اتهامات مربوط به تبعیض و آزار سیستماتیک علیه زنان و دختران را نیز شامل میشود.
در بیانیه دفتر دادستان آمده است که این تحقیقات نشاندهنده تعهد دیوان کیفری بینالمللی برای پیگیری و پاسخگویی در قبال جنایت علیه بشریت و آزار و اذیت جنسیتی است. دیوان کیفری بینالمللی همچنین از عزم کشورهای عضو برای توجه به این جنایات و حمایت از تحقیقات جاری استقبال کرده است.
طالبان پیش از این به ارجاع پرونده نقض حقوق بشر این گروه به دادگاه لاهه واکنشی نشان نداده است. این گروه به تازگی با ممنوع کردن تحصیل دختران در انستیتوت تعلیمات طبی ممنوعیت و تبعیض علیه زنان افغان را تشدید کرده است.
آمو : عضو کانگرس ایالات متحده: امریکا باید کمکهای مالی به خراسان آریا زیر اداره طالبان را متوقف کند
به دنبال تلاشها برای قطع کمکهای مالی امریکا به خراسان آریا زیر حاکمیت طالبان، تیم برچت، نماینده کنگره ایالات متحده در ایالت تنسی در گفتگوی ویژه به آمو میگوید که طالبان باید در فهرست گروههای هراسافکن از طرف امریکا شناخته شود و نیز کمکهای مالی به خراسان آریا زیر حاکمیت طالبان متوقف شود.
این عضو کانگرس امریکا میگوید که گروهی از قانونگذاران جمهوریخواه در حال ارایه لایحه تازه هستند که برای توقف دسترسی طالبان به کمکهای مالی واشنگتن طراحی شده است.
بر بنیاد این لایحه هرگونه دسترسی طالبان به منابع مالی امریکا مسدود خواهد شد.
نماینده کانگرس ایالات متحده در ایالت تنسی گفته است: «فکر میکنم این اقدام به جایی است که بیشتر به طالبان آسیب میزند، یعنی منابع مالیشان است. این قانون جلو هرگونه تأمین مالی از سوی امریکا را خواهد گرفت و آنها را تحت فشار قرار خواهد داد. به نظر من، در سطح جهانی آنها را در موقعیتی قرار خواهد داد که مجبور شوند بیشتر به زیر زمین بروند و اگر نتوانند، شاید منحل شوند.»
از سویی هم «فاکسنیوز» نیز روز یکشنبه، دوم میزان، پیشنویس این لایحه را منتشر کرده است.
جاش برچین، یکی از هفت تهيهكننده این لایحه به “فاکسنیوز” گفتهاست که با این لایحه میخواهند اطمینان حاصل کنند که پول مالیهدهندگان امریکایی به دست طالبان نمیرسد.
او تأکید کرده که این لایحه، هرگونه دسترسی طالبان به منابع مالی امریکا را مسدود میکند.
بر بنیاد گزارش «فاکسنیوز»، امریکا در مدت سه سال حاکمیت طالبان، یکی از بزرگترین کمککنندهگان به افغانستان بوده که ۲۱ میلیارد دالر برای پناهندگان افغانستان هزینه کرده که ۲.۹ میلیارد آن، از سوی ملل متحد به افغانستان ارسال شده و بخشی از آن، به دست طالبان رسیده است.
همزمان با این برخی از دختران و زنان از جامعه جهانی میخواهند تا تمامی کمکهای مالی به طالبان را متوقف کند.
با اینهمه، پیش از این، تیموتی بروچیت، نایب رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا، در ماه سرطان از تصویب لایحهای برای قطع کمکهای مالی به طالبان خبر داده بود.
گفته شده است که در صورت عملی شدن این لایحه بهطور خاص هرگونه کمک مالی مستقیم از سوی ادارات فدرال امریکا به سازمان ملل و انتقال آن به طالبان را ممنوع میکند.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : اینترنشنال ، امو