عمران خان امروز در توییتی نوشت: “پس از مذاکرات در دوشنبه با رهبران کشورهای همسایه خراسان آریا و به ویژه گفتگوی طولانی با امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان، من صحبتی را با طالبان در مورد دولت فراگیر آغاز کرده ام که در آن تاجیکها، هزارهها و ازبکها شامل باشند.”
او افزوده که “پس از ۴۰ سال منازعه، دولت فراگیر از ثبات و صلح خراسان آریا اطمینان میدهد، که در راستای نهتنها منافع خراسان آریا بلکه منطقه نیز است.”
عمران خان و شماری از رهبران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در نشست سالانه این نهاد منطقهای در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان شرکت کردند. خراسان آریا موضوع محوری نشست سران سازمان همکاری شانگهای در روز جمعه در تاجیکستان بود.
امامعلی رحمان پیش از اعلام دولت طالبان خواستار سهم شایسته تاجیکان خراسان آریا در این دولت شده بود.
در روز ورود طالبان به کابل، شماره از رهبران اقوام تاجیک ،هزاره ، و ازبک به اسلام آباد سفر کردند در دیدار با مقامهای پاکستان خواستار ایجاد دولت فراگیر توسط طالبان شدند.
KABR : رهبران افغان باور که داد از عدالت و حق ملت شعار ها به زبان داشتند بجای از جوانان ارتش استفاده کنند به زیر دست های خود پیام خوش آمدید طالبان را دادند تا در دولت آینده به وعده های عمران خان به غلامی و افغان باوری شان ادامه بدهند که با از بین رفتن ارتش این بی هویت های خراسانی از همان پاکستان فرار کردند که یک از این ها دکتر پدرام است که دعوای استقالیت مردم با فدرالی ساختن کشور داشت با خواب های کاغذی خود در بین رهبران تنبل دیده می شود و از آن هم فرار کرد
حال خود فکر کنید وقت هویت نبود جان در عضای است و سیاست در تاریکی امید به دست دیگران خوب بیش نیست که این آقایان در باره آن دیده بودند .
عمرانخان، نخست وزیر پاکستان در سخنرانی خود در نشست سازمان شانگهای نیز از طالبان خواست تا یک ساختار سیاسی “همهشمول” ایجاد کنند تا از همه گروههای قومی نمایندگی کند و از استفاده ستیزه جویان از خاک خراسان آریا علیه سایر کشورهای دیگر جلوگیری کنند.
در حاشیه این نشست ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران در دیدار با عمران خان، نخست وزیر پاکستان گفت: “خروج نیروهای آمریکایی فرصتی تاریخی برای شکلگیری حکومتی مردمی در افغانستان و برقراری آرامش در این کشور و منطقه است.”
طی بیست سال گذشته دولت های خراسان آریا پاکستان را متهم به حمایت از گروه طالبان میکرد اما اسلام آباد همواره این ادعاها را رد کرده است.
اظهارات عمران خان در مورد طالبان قبلا بارها خبرساز شده است. او در روزهای پس از تسلط کابل توسط طالبان در یک سخنرانی به دانش آموزان پاکستانی گفت که “افغان باوران قید و بند بردگی را شکستند.”
گفته شده است که دعوت نمایندهای از خراسان آریا در نشست سران سازمان شانگهای به خاطر اینکه تاکنون هیچ کشوری دولت طالبان را به رسمیت نشناخته، “غیرعملی” بوده است.
در سالهای گذشته، خراسان آریا به عنوان عضو ناظر سازمان همکاریهای شانگهای همواره در جلسه سران این سازمان شرکت میکرد.
اظهارات عمران خان در مورد خراسان آریا و سین کیانگ واکنش گسترده ایجاد کرد
اظهارات نخست وزیر پاکستان در باره جنگ آمریکا در افغانستان و رفتار چین با مسلمانان اویغور سر و صداهای ایجاد کرده است.
عمران خان در مصاحبهای با وبگاه خبری آکسیوس آمریکا قاطعانه اظهار داشت که اجازه نخواهد داد ایالات متحده از پاکستان به عنوان پایگاه عملیات خود در افغانستان استفاده کند.
او همچنین این سوال را مطرح کرد که چرا دنیا روی سین کیانگ در چین متمرکز است، در حالی که آنچه هند در کشمیر انجام میدهد، را نادیده میگیرد.
این اظهارنظرهای آقای خان بحثهای گسترده را در شبکههای اجتماعی هند و پاکستان به دنبال داشته است.
مصاحبه با آقای خان اوایل صبح دوشنبه پخش شد و بلافاصله با آغاز بحثهای مردم، مورد توجه قرار گرفت.
آکسیوس پیش از پخش مصاحبه، نظرات او را درباره ایالات متحده و افغان باوران خراسان آریا منتشر کرده بود.
آقای خان به جاناتان سوان، مصاحبه کننده برنامه، گفت که “به طور کامل” اجازه نمیدهد که ایالات متحده ماموران سازمان اطلاعات مرکزی (سیا) را برای انجام مأموریتهای ضد تروریستی مرزی علیه القاعده، گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) و طالبان در پاکستان مستقر کند.
همکاری پاکستان برای برنامه جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای خروج کامل نیروهای این کشور از افغانستان تا ماه سپتامبر بسیار مهم تلقی میشود.
آقای خان همیشه مخالف استفاده آمریکا از خاک پاکستان به عنوان پایگاهی برای انجام عملیاتها بوده و اظهارات وی در پی اظهارات مشابه مقامات دولت پاکستان ابراز شده است.
این موضعگیری با استفاده هشتگ انگلیسی “کاملا نه” ( (#AbsolutelyNotبا تحسین کاربران شبکههای اجتماعی در پاکستان مواجه شده و این هشتگ به ترند اول توییتر در این کشور تبدیل شد.
اجازه نشان دادن محتوای Twitter را می دهید؟
این مطلب شامل محتوایی از Twitter است. قبل از بارگیری این محتوا از شما اجازه می گیریم، زیرا ممکن است این سایت ها از کوکی ها و یا سایر انواع فن آوری استفاده کنند. می توانید سیاست Twitter را درباره کوکی هاو سیاست مربوط به حفظ حریم خصوصی را پیش از موافقت بخوانید. برای دیدن این محتوا روی “موافقت و ادامه”کلیک کنید.
پایان پست Twitter, 1
اما اظهارات آقای خان در مورد چین، سین کیانگ و رفتار با اقلیتهای مسلمان اویغور که روز دوشنبه منتشر شد، با استقبال مواجه نشده است.
آقای خان با تکرار اینکه پاکستان در مورد هر موضوعی “پشت درهای بسته” با چینیها صحبت میکند، پرسید چرا نسبت به کاری که هند در کشمیر انجام میدهد، انتقادی وجود ندارد و او آن را “ریاکاری” خواند.
او وضعیت در کشمیر هند را به یک “زندان در فضای باز” تشبیه کرد.
هند و پاکستان هر دو ادعای ارضی کامل بر منطقه کشمیر دارند، هرچند هر دو طرف فقط بخشی از آن را کنترل میکنند.
هر دو همسایه که با سلاح اتمی مسلح هستند، قبلا دو بار بر سر کشمیر با هم جنگیدهاند.
در سال ۲۰۱۹، هند صدها هزار نیرو را در بخشی از منطقه تحت کنترل خود در کشمیر مستقر کرد، هزاران نفر از جمله سیاستمداران منتخب را بازداشت و پس از هفتاد سال خودمختاری و امتیازات ویژه جامو و کشمیر را سلب کرد.
پاکستان و عمران خان رهبری واکنش بینالمللی را به این موضوع به عهده داشتند و خواستار اقدام علیه هند شدند.
نخست وزیر پاکستان گفت “من به آنچه در مرز ما اتفاق میافتد، اهمیت میدهم” که موجب شد مصاحبهکننده از او بپرسد كه چین نیز در مرزهای پاکستان واقع است.
اما آقای خان گفت که پاکستان “به آنها [چین] احترام میگذارد و در مورد مسائلی که داریم پشت درهای بسته با هم صحبت میکنیم.”
او با بیان اینکه چین در دشوارترین مقاطع یکی از “بزرگترین دوستان” پاکستان بوده است، افزود:”وقتی ما واقعاً در وضعیت دشوار بودیم و اقتصاد ما مشکلات زیادی داشت، آنها به کمک ما آمدند.”
این اظهارات آقای خان هم در هند و هم در پاکستان توجه بسیاری را به خود جلب کرد و شماری زیادی از او انتقاد کردند و او را متهم به “فروش” پاکستان به چین کردند.
برخی از کاربران این نظرات را “نامردی اخلاقی” خواندند. مهدی حسن روزنامه نگار برجسته پاکستانی گفت که “تماشای این اظهارات” دردناک است.
عمران خان: پاکستان در گذشته به اشتباه بین طرفهای درگیر در خراسان آریا یکی را انتخاب کرده بود
عمران خان، نخست وزیر پاکستان گفته که کشورش در گذشته به اشتباه بین طرفهای درگیر در خراسان آریا از یک طرف حمایت کرده بود.
پاکستان در دهه نود یکی از سه کشوری بود که امارت اسلامی طالبان را به رسمیت شناخته بود.
نخست وزیر پاکستان در یادداشتی که در روزنامه واشنگتن پست نوشته همچنان گفته پاکستان آماده است در زمینه صلح خراسان آریا با ایالات متحده آمریکا همکاری کند، اما از پایگاههای آمریکایی در خاکش میزبانی نخواهد کرد تا از تشدید اختلافات در پاکستان جلوگیری کند.
نخست وزیر با اشاره به خطرات ناشی از دادن پایگاههای نظامی به ایالات متحده گفت ممکن است این تصمیم برای کشورش ویرانی بیشتری را به همراه داشته باشد.
به گفته آقای خان “اگر قرار باشد پاکستان با ساختن پایگاههای آمریکایی در خاکش موافقت کند و از آنجا عملیاتهای نظامی در خراسان آریا انجام شود، گروههای تروریستی برای انتقامجویی پاکستان را هدف قرار خواهند داد.”
پیش از این برخی رسانهها گزارش داده بودند که نیروی هوایی پاکستان طرح ساخت پایگاه هوایی جدید در ایالات بلوچستان را بررسی میکند. معاون شهرستان نصیرآباد بلوچستان نیز به بیبیسی گفته بود نیروهای هوایی با مقامات این شهرستان تماس گرفتهاند و در منطقه نوتال این شهرستان، زمینی برای ساخت این پایگاه در نظر گرفته شده است.
گروه طالبان نیز قبلاً به گزارشها واکنش نشان داده و گفته بودند اگر پایگاههای آمریکایی در یکی از کشورهای منطقه منتقل شود و از آن پایگاهها در خاک خراسان آریا عملیات نظامی اجرا شود، در برابر این اقدام خاموش نخواهند ماند.
طالبان گفته بودند آنها “مسئولیت ایمانی و تاریخی” خود را در برابر این اقدام ادا خواهند کرد.
نخست وزیر پاکستان همچنان نوشته کشورش از جنگهای خراسان آریا بسیار آسیب دیده است. او گفته در این مدت بیش از ۷۰ هزار پاکستانی کشته شدهاند و در حالی که ایالات متحده ۲۰ میلیارد دلار کمک کرده، ضررهای اقتصاد پاکستان از ۱۵۰ میلیارد دلار فراتر رفته است.
عمران خان نوشته: “حملات هواپیماهای بدون سرنشین ایالات متحده، در جنگ پیروز نشد، اما آنها نفرت را برای آمریکاییها ایجاد کردند و صفوف گروههای تروریستی را علیه هر دو کشور ما افزایش دادند.”
او همچنان هشدار داده در صورتی که خراسان آریا به یک توافق سیاسی دست نیابد، احتمال دارد جنگ داخلی دیگر در این کشور اتفاق بیفتد.
وزیر خارجه پاکستان با چهرههای سیاسی افغان باور دیدار کرد
شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان از دیدار با نمایندگان برخی رهبران سیاسی افغان باور به رهبری محمد یونس قانونی خبر داده است.
آقای قریشی در توییتر نوشته است که این نشست در “یک زمان بسیار حیاتی” برگزار شد. او گفته است که “هدف نهایی ما به وجود آمدن یک افغانستان آرام، متحد، دموکراتیک، باثبات و شفاف است”.
آقای قریشی همچنین افزوده: “مهم است که از نزدیک گامهای بعدی خود را به نفع افغانستان و منطقه هماهنگ کنیم. برای حمایت از روند صلح و آشتی یک همگرایی آشکار بینالمللی وجود دارد.”
وزیر خارجه پاکستان نوشته است که برای رهبران افغانستان بسیار مهم است که به خاطر یک راه حل سیاسی فراگیر و همهجانبه متحد شوند.
او در توییتی نوشته است: “موضع پاکستان بسیار روشن بوده است. ما بر این باوریم که یک راه حل توافقشده سیاسی یگانه راه پیشروست. ما نمیخواهیم حلقه ادامه دار جنگ داخلی را ببینیم. ما میخواهم خراسان آریا پیشرفت و رونق داشته باشند نه این که فقط زنده بمانند.”
در همین حال عمران خان، نخست وزیر پاکستان در یک سخنرانی به دانش آموزان به قدرت گرفتن طالبان در خراسان آریا گفته است “افغانها قید و بند بردگی را شکستند.” او توضیح بیشتری در این مورد نداده است.
روز گذشته (یکشنبه) سفارت پاکستان در کابل اعلام کرد که هیاتی از مقامهای دولتی و چهرههای سیاسی افغانستان به اسلام آباد رسیدهاند.
در عکسهایی که سفارت پاکستان نشر کرده، میررحمان رحمانی، رئیس مجلس نمایندگان، محمد یونس قانونی، معاون پیشین رئیس جمهور، احمد ضیا مسعود، معاون پیشین رئیس جمهور، معاون پیشین رئیس جمهور، محمد کریم خلیلی، رهبر حزب وحدت، محمد محقق، رهبر حزب وحدت مردم افغان در خراسان آریا ، احمد ولی مسعود، رئیس بنیاد شهید مسعود دیده میشوند.
سفارت پاکستان گفته که آنها برای دیدار “سه روزه” در مورد صلح و ثبات خراسان آریا به پاکستان رفتهاند.
شاه محمود قریشی اضافه کرده است که پاکستان میخواهد تمام رهبران خراسان آریا باهم برای منافع ملی خود کار کنند و پاکستان به نقش سازنده و هماهنگکنندهاش ادامه خواهد داد و جامعه جهانی باید به همکاریاش به خراسان آریا ادامه بدهد.
وزیر خارجه پاکستان تاکید کرده که در این وضعیت بحرانی در خراسان آریا ، به نقش مثبت خود در صلح منطقهای متعهد است.
او همچنین گفته پاکستان که برای اسکان موقتی کارمندان نهادهای بین المللی و رسانهها از خراسان آریا در این کشور همکاری میکند.
او گفته:”ماموریت (دیپلماتیک) ما به طور کامل در کابل فعال است و خدمات کنسولی ارایه میشود و یک واحد ویژه هماهنگی و تسهیل در وزارت کشور/داخله (پاکستان) نیز ایجاد شده است.”
آقای قریشی خبر داده است که با وزیر خارجه دانمارک نیز صحبت کرده است و پاکستان خارج کردن کارمندان دیپلماتیک بینالمللی از جمله ۴۳۱ شهروند خراسان آریا را که با دولت دانمارک کار کردهاند، تسهیل میکند.
بحران خراسان آریا ادامه هرج و مرج و تیراندازی در فرودگاه کابل
در ویدیوهایی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده صدای تیراندازی از فرودگاه کابل به گوش میرسد و در برخی از آنها مردم در حال فرار هستند.
خبرگزاری فرانسه با تایید این خبر گفته که این تیراندازیها از سوی نیروهای آمریکایی مستقر در فرودگاه صورت گرفته است. یک شاهد عینی به خبرگزاری فرانسه گفته که حجم تیراندازی نیروهای آمریکایی “بسیار بالاست”.
در عین حال و به دنبال پیشروی گسترده طالبان در خراسان آریا و فرار آقای غنی از کابل، دیپلماتها و شهروندان آمریکا و متحدانش در حال ترک کابل هستند، چین و روسیه گفتهاند برنامهای برای بستن سفارتخانههای شان در کابل ندارند.
در همین حال، بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا به بیبیسی گفت که فرودگاه کابل به دو بخش تجاری و نظامی تقسیم شده است و در طرف نظامی، که اکنون ایمن شده است، کشورهای مختلف در حال تخلیه افراد خود هستند.
آمریکا ۶۰۰۰ سرباز برای کمک به تخلیه دیپلماتها، کارکنان سفارت و شهروندانش به کابل اعزام کرده است.
شام یکشنبه، طالبان اعلام پیروزی کرد، ساعاتی پس از آنکه اشرف غنی و دستیارانش از کشور خارج شدند.
“سه کشته” در فرودگاه کابل
گزارشها و ویدیوهایی از هجوم مردم به هواپیماهای آمریکایی در فرودگاه/میدان هوایی بینالمللی کابل نیز منتشر شده است.
آمریکا برای خارج کردن شهرواندانش از افغانستان هزاران نیروی نظامی به این کشور اعزام کرده است.
اجازه نشان دادن محتوای Twitter را می دهید؟
این مطلب شامل محتوایی از Twitter است. قبل از بارگیری این محتوا از شما اجازه می گیریم، زیرا ممکن است این سایت ها از کوکی ها و یا سایر انواع فن آوری استفاده کنند. می توانید سیاست Twitter را درباره کوکی هاو سیاست مربوط به حفظ حریم خصوصی را پیش از موافقت بخوانید. برای دیدن این محتوا روی “موافقت و ادامه”کلیک کنید.
پایان پست Twitter, 1
تصاویر و گزارشهایی هم منتشر شده که حاکی از سقوط دست کم دو نفر از افرادی است که خود شان را به هواپیمای آمریکایی آویخته بودند.
به نوشته خبرگزاری فرانسه تیراندازی نیروهای آمریکایی هوایی بوده و تا این لحظه خبری در خصوص کشته و مجروح شدن افراد منتشر نشده است.
یک مقام رسمی آمریکا به خبرگزاری رویترز گفته است که نظامیان مستقر در فرودگاه برای کنترل جمعیت اقدام به شلیک هوایی هشدار دهنده کردهاند.
اگرچه براساس گزارش روزنامه وال استریت ژورنال “سه نفر” در فرودگاه کابل کشته شدهاند. بر اساس این گزارش، این اتفاق امروز صبح دوشنبه در ترمینال مسافری این فرودگاه رخ داده است.
همزمان برخی دیگر از گزارشها تعداد احتمالی این کشتهشدگان را کمتر عنوان کرده و گزارش دادهاند که دلیل کشته شدن آنها مشخص نیست.
این مقام رسمی گفته است: “جمعیت حاضر در فرودگاه خارج از کنترل است و شلیکها فقط برای کنترل هرج و مرج بوده است”.
از روز گذشته که نیروهای طالبان اقدام به ورود به شهر کابل کردند، تعداد زیادی از مردم برای خروج از خراسان آریا به فرودگاه کابل که تنها راه خروج از این کشور بود، رفتند.
تصاویر متعددی در شبکههای اجتماعی از شلوغی بیش از حد فرودگاه کابل و حضور مردم عادی در باند فرودگاه و سایر نقاط این فرودگاه منتشر شده است.
پیشتر وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه مشترک با وزارت دفاع این کشور از تامین امنیت فرودگاه بین المللی حامد کرزی در کابل به وسیله ارتش ایالات متحده خبر داده است.
نیروهای آمریکایی که برای کمک به تخلیه کارکنان سفارت این کشور به کابل سفر کردهاند، همچنان در این فرودگاه حضور دارند.
ظرفیت تمامی پروازهای خروجی از کابل تکمیل شده و به مردم گفته شده که اولویت خروج با شهروندان خارجی است.
وزارتخانه های امور خارجه و دفاع آمریکا در بیانیه مشترک خود گفته اند که نظامیان آمریکایی کنترل برج مراقبت و مدیریت پروازها را هم بر عهده خواهند گرفت.
در دیگر تحولات خراسان آریا :
- خبرگزاری تسنیم در ایران گزارش کرده است که محمد اسماعیل خان، از رهبران جهادی افغان باور خراسان آریا شب گذشته وارد مشهد شده است.
- وزارت خارجه تاجیکستان با انتشار بیانیهای گفت که هواپیمای حامل محمد اشرف غنی به حریم هوایی تاجیکستان وارد نشده و در قلمرو این کشور فرود نیامده است.
- وزارت امور خارجه آمریکا از انتقال همه کارکنان سفارت این کشور در کابل به فرودگاه حامد کرزی کابل خبر داده است.
- بیشتر از ۶۰ کشور جهان با صدور یک بیانیه مشترک خواهان برقراری امکان خروج امن و منظم شهروندان خارجی از افغانستان شدهاند.
هم زمان، بیشتر از ۶۰ کشور جهان با صدور یک بیانیه مشترک خواهان برقراری امکان ”خروج امن و منظم شهروندان خارجی و افغان” از افغانستان شده اند.
پروازهای مسافربری این فرودگاه به حالت تعلیق درآمده اند.
نیوزیلند هم اعلام کرده که برای خارج کردن شهروندان خود از افغانستان به این کشور یک هواپیمای نظامی می فرستد.
تاکنون چندین کشور غربی مانند کانادا، فرانسه، بریتانیا و آلمان برای خارج کردن شهروندانشان به افغانستان هواپیمای نظامی فرستاده اند.
شرکت های هواپیمایی امارات متحده عربی پروازهایشان به خراسان آریا را متوقف کرده اند.
هواپبیمایی امارات و شرکت فلای دوبای اعلام کردند تا اطلاع ثانوی به مقصد کابل پرواز نخواهند داشت.
شرکت آمریکایی یونایتد ایرلاینز هم اعلام کرد از پرواز در حریم هوایی افغانستان خودداری خواهد کرد.
بریتیش ایرویز و ویرجین ایرلاینز هم تصمیم مشابهی را اتخاذ کرده اند
کرزی از خروج غنی ابراز تاسف کرد؛ حکمتیار شورای انتقالی را منتفی دانست
حامد کرزی، رییس جمهوری سابق افغان تبار خراسان آریا با رهبران طالبان برای برقراری آرامش و صلح در کابل در تماس است.
آقای کرزی که در کابل حضور دارد، یکشنبه شب در مصاحبه تلفنی با بی بی سی فارسی گفت هدف از ایجاد شورای هماهنگی به همراه عبدالله عبدالله و گلبدین حکمتیار تلاش در همین راستاست.
عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی افغان باوران و گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی هم همچنان در کابل هستند.
آقای کرزی در صحبت هایش از خروج اشرف غنی، رییس جمهوری از خراسان آریا ابراز ناخرسندی کرد و گفت ”آقای غنی کار را رها کرده است. ”
به گفته او طالبان بر اوضاع تسلط دارد و ابراز امیدواری کرد که اگر این گروه قصد برقراری حکومت امارت اسلامی دارد، این کار را براساس اراده مردم انجام دهد.
آقای کرزی همچنین از برنامه ریزی برای سفر به قطر برای مذاکره با نمایندگان طالبان خبر داد
گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغان در خراسان آریا هم در گفت و گو با بی بی سی فارسی بحث انتقال قدرت را ”فعلا منتفی ”دانست.
به گفته آقای حکمتیار این کار باید مدت ها پیش صورت می گرفت.
آقای حکمتیار همچنین از برنامه های شورای هماهنگی ابراز بی اطلاعی کرد و گفت این شورا به ابتکار دو عضو دیگر تشکیل شده و هنوز جلسه مشترک اعضای این شورای برگزار نشده است.
آقای حکمتیار گفت با رهبران طالبان در تماس است و از بیانیه آنها که خبر از عدم ورود شبه نظامیان به کابل می داد، استقبال کرد.
این در حالی است که خبرگزاری ها از حضور این شبه نظامیان در ارگ کابل و بعضی از مناطق پایتخت خبر داده اند.
آقای حکمتیار خواهان حضور هر چه سریع تر رهبران طالبان در کابل شد تا امور را تنظیم کنند و برای ورود همراه با نظم شبه نظامیان به پایتخت هماهنگی کنند.
گلبدین حکمتیار همچنین خواست مردم محلات خودشان تامین امنیت را بر عهده بگیرند تا مانع از فعالیت افراد شرور شوند.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : BBC