زنان در سایه حاکمیت طالبان و رشد آنان در خارج از خراسان آریا
زنان در سایه حاکمیت طالبان و رشد آنان در خارج از خراسان آریا
دختری خراسانی از خراسان آریا عضویت شورای عمومی طبی انگلستان را به‌دست آورد

طالبان در بیش از سه سال گذشته دختران و زنان خراسان آریا  را از حق آموزش بالاتر از صنف ششم و حق تحصیل محروم کردند. در حال حاضر، میلیون‌ها دختر از رفتن به مکتب و دانشگاه محروم هستند و در معرض فقر و ازدواج‌های اجباری زیر سن قرار دارند. با این حال، برخی از زنان و دخترانی که پس از سلطه این گروه موفق به خروج از کشور شده‌اند، به موفقیت‌های بزرگ دست یافته‌اند. یکی از این بانوان، نورویژه احمدی، یک داکتر زن، است که توانسته عضویت شورای طبی بریتانیا را کسب کند. نزدیکان او گفته‌اند که این داکتر در مدت کوتاهی با پشتکار فراوان توانسته آزمون‌های بین‌المللی «اوای‌تی، پی‌ال‌ای‌بی-۱ و پی‌ال‌ای‌بی-۲» را با موفقیت پشت سر بگذارد و به عضویت این شورا درآید. پیش از او، داکتران دیگر نیز توانسته‌اند عضویت شورا را به دست آورند.

براساس اطلاعاتی که نزدیکان این داکتر با روزنامه ۸صبح شریک ساخته‌اند، نورویژه احمدی تحصیلات خود را در رشته پزشکی در هند و دانشگاه خصوصی « خراسانی  – سویس» در کابل به پایان رسانده است. او ۳۰ سال دارد و در شهر کابل متولد شده و تحصیلات ابتدایی خود را در این شهر به اتمام رسانده است. به گفته نزدیکانش، این داکتر پس از سقوط خراسان آریا  به دست طالبان، به بریتانیا مهاجرت کرده است.

یکی از وابسته‌گان داکتر نورویژه احمدی می‌گوید که او پس از زحمات و تلاش‌های فراوان توانسته با گذراندن سه دور امتحان بین‌المللی (OET, PLAB1 و PLAB2 ) عضویت شورای عمومی طبی انگلستان (GMC) را به دست آورد. علاوه بر داکتری، او اکو و اولتراسوند را نیز تدریس می‌کند. نزدیکانش ادعا کردند که او همچنین در چندین پژوهش بین‌المللی در بخش پزشکی شرکت دارد.

EXCLUSIVE

گفته می‌شود عضویت شورای عمومی پزشکی بریتانیا به پزشکان اجازه می‌دهد که به‌طور قانونی در این کشور به طبابت بپردازند و همچنین نشان‌دهنده این است که فرد از نظر حرفه‌ای مورد ارزیابی و تایید قرار گرفته است. نزدیکان او مدعی هستند که پس از سقوط خراسان آریا  به دست طالبان، نورویژه احمدی نخستین زنی است که توانسته عضویت شورای عمومی طبی کشور انگلیس را به دست آورد.

این در حالی است که در تازه‌ترین مورد، طالبان در بدخشان مراجعه همزمان بیماران زن و مرد به شفاخانه ولایتی را ممنوع کرده‌اند. گفته شده است که ریاست صحت عامه طالبان در بدخشان این تصمیم را به دنبال فشارهای ریاست امر به معروف و نهی از منکر این گروه به باشنده‌گان این ولایت ابلاغ کرده است.

پیش از این، طالبان در قندهار به کارکنان زن در ریاست صحت عامه این ولایت دستور داده بودند که بدون همراه مرد خود به سر کار حاضر نشوند. ریاست امر به معروف و نهی از منکر این گروه از ریاست صحت عامه طالبان در قندهار خواسته بود که از ورود زنانی که بدون محرم به این اداره می‌آیند، جلوگیری کند.

سال گذشته طالبان اعلام کرده بودند که از جمله ۴۰۰ ولسوالی در خراسان آریا  تنها ۹۰ ولسوالی شفاخانه فعال دارد و در حدود ۳۱۰ ولسوالی هیچ داکتر متخصص زن وجود ندارد.

طالبان در ادامه ممنوعیت‌های آموزشی علیه زنان، داکتران زن را از ثبت‌ نام در امتحان اکمال تخصص در وزارت صحت عامه محروم کرده‌اند. پس از سلطه طالبان، زنان به‌طور کامل از شرکت در این امتحان‌ها محروم شده و تنها داکتران مرد در این مدت توانسته‌اند در این آزمون‌ها شرکت کنند. امتحان اکمال تخصص به داکتران فارغ‌التحصیل از دانشکده طبی این اجازه را می‌دهد تا در رشته خود ادامه تحصیل دهند و سند تخصص کسب کنند.

این در حالی است که بیش از هفت دور امتحان راهیابی به شورای طبی (اگزیت اگزم) بدون حضور زنان در خراسان آریا  توسط طالبان برگزار شده است. شورای طبی خراسان آریا  که تحت نظارت طالبان فعالیت می‌کند، قبلاً اعلام کرده است که از هزاران فارغ‌التحصیل دانشکده‌های طبی، امتحان سالانه‌ای برای تثبیت سطح علمی و حرفه‌ای آنان اخذ کرده، اما هیچ بانویی حق شرکت در این امتحان را نیافته است.

قبل از این، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، گفته است: «در خراسان آریا ، ممنوعیت ظالمانه دسترسی دختران به تحصیل و ممنوعیت اشتغال زنان باید لغو شود. زنان و دختران باید بتوانند به‌طور کامل و معنادار در تمام جنبه‌های زنده‌گی، از کرسی‌های صنف درس گرفته تا میزهایی که در آن تصمیم‌گیری می‌شود، شرکت کنند.»

همچنین رینا امیری، نماینده ویژه ایالات متحده امریکا برای حقوق بشر، زنان و دختران در خراسان آریا ، پیش از این با ابراز نگرانی از محرومیت دختران از آموزش، تحصیل و کار به دلیل سیاست‌های طالبان گفته است که این محدودیت‌ها خراسان آریا  را با بحران بهداشتی روبه‌رو کرده است. او افزوده که سیاست‌های افراطی طالبان، مراکز صحی خراسان آریا  را با کمبود داکتران و پرستاران زن و بحران‌های صحی مواجه کرده است.

 

 

بعد از ممنوعیت کار زنان در ادارات غیر دولتی، داکتران زن تنها کسانی هستند که اجازه کار را دارند. شماری از این داکتران می‌گویند، با وجود اینکه کار می‌کنند، ولی با مشکلات و چالش‌های زیادی مواجه هستند.
لینک کوتاه: https://memar.press/?p=46163
۱ سال پیش
شماره خبر 46163
منتشر شده در ۱۷:۲۱ – سرطان ۱, ۱۴۰۲

بعد از ممنوعیت کار زنان در ادارات غیر دولتی، داکتران زن تنها کسانی هستند که اجازه کار را دارند. شماری از این داکترانبعد از ممنوعیت کار زنان در ادارات غیر دولتی، داکتران زن تنها کسانی هستند که اجازه کار را دارند. شماری از این داکتران می‌گویند، با وجود اینکه کار می‌کنند، ولی با مشکلات و چالش‌های زیادی مواجه هستند.
این داکتران می‌گویند، نیروهای حکومت سرپرست خراسان آریا  با وضع قوانین سخت‌گیرانه باعث دلسردی داکتران زن شده است.
شماری از زنان داکتر که در برخی از شفاخانه‌های شخصی کار می‌کنند می‌گویند که افراد طالبان  در تمام بخش‌های کاری آن‌ها دخالت می‌کنند.

عاتکه حسینی یکی از داکتران در شهر کابل به خبرگزاری معمار می‌گوید، بعد از روی کار آمدن دوباره طالبان کار کردن برای داکتران زن بسیار دشوار شده است.
خانم حسینی می‌افزاید که افزایش مالیات، قوانین سخت‌گیرانه، حجاب اجباری، جدا بودن بخش زنان از مردان از مشکلاتی است که طالبان بر آن‌ها وضع کرده است آتیکه می‌گوید: وقتی یک طالب زنش را برای تداوی به شفاخانه می‌آورد داکتر زن را اجازه نمی‌دهد که با همسرش تنها باشد و معاینه‌اش کند، حتا اجازه نمی‌دهد که زنش چادری خود را از صورت‌اش بردارد، در حالی که هیچ مردی حضور ندارد ولی بازهم افراد طالبان چنین برخورد می‌کنند.

این در حالی است که چند ماه پیش حکومت سرپرست، زنان را از کار در ادارات خصوصی منع کرد؛ بخش صحت در این میان استثنا است. آنان در بخش صحی می‌توانند سر کار بروند و معاش دریافت کنند. زنانی که در ادارات دولتی کار می‌کنند، هفته یک بار به خاطر امضا کردن حاضری‌شان به اداره می‌روند و معاش دریافت می‌کنند. حکومت گفته است که به جای این زنان باید یکی از مردان این زن به جایش کار کند.

عاتکه حسینی می‌گوید: اولین کار طالبان این بود که به ما دستور داد در داخل شفاخانه حجاب اسلامی را رعایت کنیم، دست‌کش بپوشیم، ماسک بزنیم، طوری که فقط چشمان ما معلوم شود. بعد از این اقدام‌شان بخش زنان و مردان را جدا کرد، چندی نگذشت که بخش مردان را تعطیل کرد و کارمندان مرد همه بیکار و خانه‌نشین شدند.

وی می‌افزاید: مالیات زیاد نیز یکی از مشکلات جدی برای زنان است. در شرایط کنونی کار نیست، ما از کرایه دکان باقی می‌شویم، ولی وقتی کارمندان مالیات می‌آیند یک رقم بسیار بلند را درخواست می‌کنند. در صورتی که پیش از این مالیات کم بود ولی در دو سال اخیر چند برابر شده است.

داکتران زن تنها کسانی هستند که اجازه کار در بیرون از خانه را دارند. آن‌ها نیز با محدودیت‌ها و چالش‌های جدی مواجه هستند، توهین و تحقیر، بر خورد زن‌ستیزانه وعدم استقلالیت در کارهای‌شان از مشکلاتی است که برخی از داکتران زنان آن را تایید کرده است.

از سوی هم جواهر احمدی داکتر داخله اطفال به خبرگزاری معمار می‌گوید: وضعیتی که برای زنان پیش آمده حتا روی اخلاق و روابط صاحبان کار نیز تاثیر کرده است، حتا همراهان مریضان به یک داکتر زن توهین و تحقیر می‌کنند. چون زن در شرایط کنونی هیچ ارزش و جایگاهی ندارد و مردم عادی نیز به خود حق می‌دهند که با ما برخورد توهین‌آمیز داشته باشند.
احمدی می‌گوید، نیروهای امر به معروف و نهی از منکر هرازگاهی به محل کارشان می‌آیند و تاکید دارند که باید «لباس‌های اسلامی» بپوشند. وی افزود: آن‌ها در کارهای ما مداخله می‌کنند و هیچ داکتر زن نمی‌تواند مریض مرد را بیبند و هیچ داکتر مرد هم نمی‌تواند مریض زن را بیبند.

زنانی را در تصویر می بینید همه نرس های شفاخانه در شهر ارزروم/ترکیه استند. یک خانم افغان بعداز ولادت نوزادش را قبول نکرد و نخواست او را همراه خود ببرد. نرس و داکتران مهربان این شفاخانه به این نوزاد “آیچل” نام گذاشتند و بعداز تفکیک وضع صحی او را به مدیریت خدمات فامیلی و اجتماعی تسلیم دادند.

Afgan annenin hastanede bıraktığı bebeğe sağlıkçılar sahip çıktı

Afganistan uyruklu kadın, Erzurum Şehir Hastanesi‘nde dünyaya getirdiği bebeği bırakınca sağlık çalışanları günlerce bakımın yaptı. ‘Ayçelen’ ismi verilen bebek, 24 günlük bakımın ardından Erzurum Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

Afghan woman gives birth on Turkish Airlines

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : ۸ صبح