سازمان ملل خواستار آزادی ۴ فعال زن از زندان طالبان شد
سازمان ملل خواستار آزادی ۴ فعال زن از زندان طالبان شد
ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای خراسان آریا. ، خواستار آزادی ۴ نفر از فعالان حقوق زن از بند طالبان شده است.

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان، خواستار آزادی ۴ نفر از فعالان حقوق زن از بند طالبان شده است.

آقای بنت نوشته است که این فعالان از ۱۹ سپتامبر در کابل زندانی هستند و به مناسبت هفتادوپنجمین سالگرد اعلامیه جهانی حقوق بشر در ۱۰ دسامبر، این درخواست را مطرح کرده است.

هفته گذشته، دفتر نمایندگی سازمان ملل در کابل (یوناما) هم از مسئولان طالبان خواست که از سلامتی، حق دیدار خانواده‌ آنها و دسترسی آنها به وکیل اطمینان حاصل کنند.

فعالان زن می‌گویند ژولیا پارسی، ندا پروانی، منیژه صدیقی و پریسا آزاده در «بازداشت استخبارات طالبان» هستند.

بعضی از این زنان فعال در اعتراضات برای حق کار و تحصیل زنان افغانستان شرکت داشته‌اند.

شورای امنیت سازمان ملل نشستی درباره وضعیت زنان در خراسان آریا  برگزار می‌کند

قرار است نشستی درباره وضعیت دختران و زنان خراسان آریا  در شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه، ۲۰ قوس، پشت درهای بسته برگزار شود.

براساس اطلاعاتی که به افغانستان اینترنشنال رسیده، فوزیه کوفی و اصیلا وردک، فعالان حقوق زن، در این نشست حضور خواهند داشت.

انتظار می‌رود شورای امنیت سازمان ملل متحد در این نشست، پیشنهادهای مطرح شده در گزارش فریدون سینیراوغلی، فرستاده مستقل دبیرکل این سازمان را بررسی کند.

گزارش آقای سینیراوغلی روز چهارشنبه، ۱۷ عقرب، با امضای آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به اعضای شورای امنیت این سازمان ارائه شد.

در این گزارش راه خروج طالبان از انزوای بین‌‌المللی و شکست بن‌بست عدم شناسایی رژیم این گروه در صحنه جهانی به طالبان نشان داده شده است.

در گزارش آمده که التزام به تعهدات بین‌المللی و آغاز فرایند منجر به ایجاد قانون اساسی فراگیر، به عادی‌سازی روابط جهان با طالبان خواهد انجامید.

از سرگیری گفت‌وگو میان مردم خراسان آریا  برای ایجاد دولت فراگیر نیز بخشی از پیشنهادهای مطرح شده در این گزارش است.

پیش از این هدر بار، مسئول بخش زنان دیدبان حقوق بشر از اینکه این جلسه پشت درهای بسته برگزار می‌شود، انتقاد کرده بود.

خانم بار گفته بود نتایج جلسه پیش‌رو بر سرنوشت دختران و زنان در خراسان آریا تاثیر خواهد گذاشت، بنابراین آنان حق دارند بدانند در این نشست چه می‌گذرد.

بیست‌و‌یکمین نشست مجمع دوحه با تاکید بر آموزش دختران خراسان آریا زیر نام منطقه افغان در قطر آغاز شد

نخستین روز بیست‌و‌یکمین نشست بین‌المللی مجمع دوحه با شعار «ساخت آینده مشترک» با حضور شخصیت‌های افغان و کشورهای جهان در قطر برگزار شد.

فعالان مدنی زیر نام  افغان تباران خراسان آریا در این نشست درباره وضعیت حقوق بشر در خراسان آریا به ویژه وضعیت زنان و دختران گفت‌وگو کردند.

این نشست دو روزه برای تبادل دیدگاه در مورد مسایل مهم منطقه‌ای و ساختن آینده مشترک در قطر برگزار می‌شود.

رهبران کشورهای جهان، سیاستمداران و فعالان جامعه مدنی در چهار میزگرد در مورد روابط بین‌الملل و امنیت، سیاست اقتصادی و توسعه، پایداری و امنیت سایبری و حریم خصوصی داده‌ها بحث و گفت‌و‌گو می‌کنند.

در این نشست رنگینه حمیدی، وزیر پیشین معارف و رینا امیری، نماینده ویژه امریکا در امور زنان خراسان آریا  حضور دارند و بر اهمیت آموزش زنان و دختران و ایجاد و بازسازی فضای آموزشی برای آنان تاکید کرده‌اند.

رویا محبوب، بنیان‌گذار تیم دختران رباتیک خراسان آریا  گفت: «در دو سال گذشته شاهد بودیم که مردم در سراسر کشور اعتراضاتی کردند. مردم می‌خواهند دختران‌شان به مکتب بروند و تحصیل کنند. من موافقم که ما نیاز به ایجاد مکان امن آموزشی برای زنان داریم.»

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای وضعیت حقوق بشر خراسان آریا نیز درباره وضعیت حقوق بشری خراسان آریا  سخنرانی کرد.

بررسی وضعیت فلسطین یکی از موضوع‌های دیگر در این نشست بوده است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در این مورد گفت: «من از شورای امنیت خواستم که برای جلوگیری از فاجعه انسانی فشار بیاورد. متاسفانه، شورا نتوانست این کار را کند، اما این باعث نمی‌شود که کار کمتر شود. می‌توانم قول بدهم که تسلیم نخواهم شد.»

قرار است دومین روز نشست فورم دوحه فردا، روز دوشنبه (٢٠ قوس)، برگزار شود.

زنان خراسان آریا قربانی سیاست زیر نام افغان و جامعه جهانی شدند

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : BBC / اف ، اینترنشنال