سوئیس دو مجرم تبعه خراسان آریا را از این کشور اخراج کرد
سوئیس دو مجرم تبعه خراسان آریا را از این کشور اخراج کرد
اداره مهاجرت سوئیس: این افراد مجرمان جدی هستند و تهدید برای امنیت سوئیس به شمار می‌روند

دولت سوئیس اعلام کرد که برای اولین بار بعد از سال 2019، دو تبعه خراسان آریا را  که در این کشور مجرم شناخته شده‌اند را اخراج کرده است.

به گزارش خبرگزاری «سوئیس اینفو»، اداره مهاجرت سوئیس ضمن تایید اخراج این دو تبعه خراسان آریا  اعلام کرد که «این افراد مجرمان جدی هستند و تهدید برای امنیت سوئیس به شمار می‌روند.»

دولت سوئیس همچنان اعلام کرد که از این پس اخراج مهاجران مجرم به خراسان آریا  را با سرعت بیشتری انجام خواهد داد.

با آن‌که کشورهای اروپایی اخیرا پذیرش درخواست پناهندگی زنان اهل خراسان آریا  را تسهیل کرده‌اند در عین حال اما اخراج مجرمان تبعه خراسان آریا  به کشورشان را سرعت بخشیده‌اند.

آلمان نیز اخیرا 28 شهروند خراسانی اهل خراسان آریا  دارای سابقه کیفری را از این کشور اروپایی اخراج کرد.

از سوی دیگر، اخیرا ورود یک یوتیوبر افغان سفیدنمایی‌کننده اقدامات گروه طالبان در خراسان آریا ، به ایالات متحده واکنش‌ برخی از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا را برانگیخته است.

تیم بورچت، عضو کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای که خطاب به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا فرستاده است، نسبت به ورود طرفداران گروه‌های تروریستی به آمریکا هشدار داد.

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

مهاجران در آلمان، عکس از پیکچر الاینس
مهاجران در آلمان، عکس از پیکچر الاینس

رقم درخواست های پناهندگی در ماه اکتوبر امسال در آلمان، در مقایسه به زمان مشابه آن در سال ۲۰۲۱ بیش از هشتاد درصد افزایش یافته است. بیشترین درخواستی ها را افغان ها، سوریایی ها و ترک ها ارائه کرده اند.

پس از اینکه آمار مهاجرت پناهجویان از اواسط سال قبل دوباره به میزان قابل توجهی افزایش یافت، اکنون دوباره از یک موج عظیم پناهجویان در آلمان سخن زده می‌شود. روزنامه آلمانی (دی ولت) براساس اطلاعات اداره فدرال مهاجرت و پناهندگی آلمان (بامف) گزارش داده است که در ماه اکتوبر امسال، ۲۳ هزار و ۹۱۸ درخواست اولیه پناهندگی دراین کشور ارائه شده است. گفته شده است که در شش سال گذشته این افزایش وجود نداشته است. طبق آمار (بامف)، تنها در ماه نوامبر سال ۲۰۱۶، ۲۴ هزار و ۵۷۴ در خواست پناهندگی ارائه شده بود.

 

موج عظیم پناهجویان همزمان با پذیرش صدها هزار پناهنده از اوکرایین ثبت شده است. با این حال، اوکرایینی ها مجبور نیستند درخواست پناهندگی بدهند، اما بدون روند پناهندگی اوکرایینی ها وضعیت اقامت شان مشخص می‌گردد. بر اساس گزارش (بامف)، حدود ۲۳ هزار و ۹۰۰ درخواست اولیه پناهندگی در ماه اکتوبر به معنای ۲۸ درصد بیشتر از ماه سپتمبر است. مانند ماه سپتمبر، بیشترین در خواستی ها را سوریایی ها با (۸۹۷۵)، افغان ها با (۳۶۸۲) و ترک ها (۳۳۲۴) ارائه کرده اند.

تقریباً همه پناهجویانی که به آلمان می‌رسند از طریق کشورهای امن همسایه وارد می‌شوند. بنابراین قبلاً در این کشور ها از جنگ یا آزار و اذیت در امان بودند. با این حال، آنها معمولاً روند پناهندگی شان را در آلمان دریافت می‌کنند که منجر به اقامت دایمی در آلمان می‌شود. تمام تلاش‌های قبلی برای جلوگیری از ورود غیرمجاز پناهجویان از سایر کشورهای اتحادیه اروپا در آلمان و برگشت دادن این پناهجویان براساس توافقنامه دوبلین به کشورهای مسئول عمدتاً ناموفق بوده است.

حکومت ائتلافی آلمان تا حال راهی برای بازگرداندن تعداد زیادی از پناهجویانی که به آلمان از طریق کشور های دیگر اتحادیه اروپا می‌آیند، پیدا نکرده است. به ویژه در مورد یونان، توافقنامه دوبلین کمتر تطبیق می‌شود. زیرا وضعیت اجتماعی و اقتصادی پناهجویان بیکار در این کشور نهایت بد است و گسترش مزایای اجتماعی برای پناهندگان بیکار ضروری است. بنابرین محاکم آلمان حداقل معیارهای را در آنجا نقض حقوق بشر می‌دانند و از بازگشت پناهجویان که از این کشور به آلمان آمده اند جلوگیری می‌کنند.

حکومت راست افراطی هالند سعی دارد شمار پناهجویان را تا حد امکان کاهش دهد و حالا حرف از فرستادن آن‌ها به اوگاندا به میان آورده است. عکس: آرشیف/ پکچرالیانس
حکومت راست افراطی هالند سعی دارد شمار پناهجویان را تا حد امکان کاهش دهد و حالا حرف از فرستادن آن‌ها به اوگاندا به میان آورده است. عکس: آرشیف/ پکچرالیانس

 

حکومت جدید و راست‌گرای هالند می‌خواهد سختگیری های بیشتری در مورد پناهجویان اعمال کند و به این منظور حرف از اخراج پناهجویان به اوگاندا به میان آورده است.

به گزارش یک رسانه، حکومت هالند امکان فرستادن پناهجویان رد شده را به اوگاندا در شرق افریقا بررسی می‌کند.

تلویزیون عمومی «ان او اس» در هالند روز چهارشنبه اعلام کرد که رینیته کلیور، وزیر تجارت خارجی این هفته از اوگاندا دیدار کرده است و با اعضای حکومت آن کشور راجع به مهاجرت گفتگو کرده است.

کلیور به این فرستنده تلویزیونی گفته است: «هدف نهایی ما این است که مهاجرت را مهار کنیم.» او افزود، برای حکومت مهم این است که «پناهجویان ردشده به کشورهای مبداشان بازگردند و در این زمینه مشکلاتی وجود دارد.» به گفته کلیور، هالند با اوگاندا که یک کشور مهمان دوست است، رابطه درازمدت دارد.

او افزود، هدف اصلی مهاجران افریقایی هستند که اجازه ندارند در هالند بمانند و به وطن شان هم نمی‌توانند بازگردند. کلیور که از حزب راست افراطی برای آزادی «PVV» می‌باشد، گفت: «پلان ما این است که اوگاندا آن‌ها را به کمپ های پذیرش انتقال دهد و از ما جبران خساره دریافت کند.»

سختگیری بیشتر در مورد پناهجویان و کاهش شمار آن ها از اهداف اصلی حکومت راستگرای هالند است که حزب راست افراطی برای آزادی «PVV» به رهبری خیریت ویلدرس نیز از جمله اعضای آن می‌باشد.

این حزب می‌خواهد وضعیت اضطراری اعلام کند تا بتواند بدون تایید پارلمان سختگیری های بیشتری را در قبال پناهجویان اعمال کند. اما شرکای ائتلافی اش در این مورد اظهار نگرانی کرده‌اند، در حالی که موضع آن ها در قبال پلان اوگاندا مثبت است.

خیرت ویلدرز، سیاستمدار راست افراطی نیز که به خاطر موضع ضد مهاجرت شناخته شده است، از این پلان ها استقبال کرد و در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «پناهجوی کمتر و تمرکز بیشتر به هالند.»

در همین زمینه

اما احزاب اپوزیسیون پلان اوگاندا را به عنوان تلاشی برای «اعمال نفوذ بر جو حاکم در جامعه» و «سیاست نمادین» رد کردند. روب یتن، سیاستمدار چپگرا و لیبرال گفت: «دنمارک و بریتانیا هم سعی کردند این کار را انجام دهند. نتیجه چه شد؟ هیچ کس به افریقا نرفت.»

آرشیف: مهاجرانی که از ایران به افغانستان اخراج شده اند / DW/S. Tanha
آرشیف: مهاجرانی که از ایران به افغانستان اخراج شده اند / DW/S. Tanha

 

بحث‌های داغی درباره اخراج مهاجران خراسان آریا در ایران نیز جریان دارد. صدها هزار افغان باید ایران را ترک کنند. در طی شش ماه حدود ۲۷۰ هزار افغان مجبور به ترک ایران شده اند.

به گفته یک مقام عالی‌رتبه ولایت مرزی “خراسان رضوی” ایران این تعداد نسبت به سال گذشته حدود ۴۰ درصد بیشتر است. در میان این افراد، افغان‌هایی که بدون مدرک اقامت معتبر هستند و همچنین افرادی که برای خروج درخواست داده‌اند، وجود دارند.

حسین شرافتی‌راد، مدیرکل مهاجرت در این ولایت گفت: «شناسایی شهروندان خارجی غیرمجاز در سراسر کشور و بازگرداندن آنها یکی از مهم‌ترین برنامه های وزارت داخله کشور است.« او افزود که در شهر مشهد ۶۰ هزار مهاجر افغان به‌طور قانونی در مکاتب و دانشگاه‌ها ثبت‌نام کرده‌اند. مشهد، سومین شهر بزرگ ایران، حدود ۲۵۰ کیلومتر از مرز فاصله دارد.

ایران قصد دارد دو میلیون خارجی را اخراج کند

حکومت ایران می‌خواهد تا پایان ماه مارچ سال ۲۰۲۵ حدود دو میلیون خارجی بدون وضعیت اقامت معتبر را اخراج کند. در چند ماه گذشته، در ایران بحث‌های داخلی درباره تعداد بالای پناهجویان افغان که پس از به قدرت رسیدن طالبان در سه سال پیش، به‌طور گسترده‌ای کشور را ترک کردند، ادامه دارد.

براساس برآوردهای سازمان ملل، تقریباً ۴،۵ میلیون خراسانی در ایران زندگی می‌کنند که بسیاری از آنها بدون وضعیت قانونی هستند. گزارش‌های رسانه‌های ایرانی نشان می‌دهند که این تعداد ممکن است به شش یا هشت میلیون خراسانی  نیز برسد. بسیاری از آنها در شهرهای کلان در بخش‌های کم‌درآمد، مانند سوپرمارکیت‌های کوچک یا در پروژه‌های ساختمانی کار می‌کنند.

در همین زمینه
ایران کمپاین اخراج مهاجران 

درگیری‌های مداوم، فقر شدید و بیکاری بالا در افغانستان هر سال هزاران افغان را مجبور می‌کند تا به‌طور غیرقانونی مرز ایران را عبور کنند.

افغانستان و ایران، بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند که بخشی از آن مناطق غیرمسکونی است و کنترول مرزی را دشوار می‌کند. در عین حال، ایران در حال ساخت دیواری مرزی نظارتی در شمال‌شرقی کشور است.

همچنین، پاکستان، همسایه افغانستان نیز تعداد زیادی از پناهجویان أفغان را اخراج کرده است.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربیهٔ