ضرورت نکاحنامه برای بازدید از پارک ملی بند امیر
ضرورت نکاحنامه برای بازدید از پارک ملی بند امیر
KABR : با دور بودن تو از نام خراسان و حذف آن با نام هویت افغان فرد فر شما چتور از موقیت و طن تان چتور دور انداختند . پارک ملی بند امیر در تابستان‌ها بازدیدکنندگان زیادی داشت، اما امسال با وجود از بین رفتن ناامنی مسیرهای منتهی به بامیان، تعداد بازدیدکنندگان اندک است و دلیل اصلی آن محدودیت‌های وضع شده از سوی طالبان عنوان می‌شود.

به گزارش از  خبرگزاری  DW   :  پارک ملی بند امیر یک محل محبوب برای تفریحات خانوادگی بوده است. هرچند طالبان حضور زنان در پارک‌ها را منع کرده اند، اما در بند امیر هنوز هم برخی خانواده‌ها به تفریح می‌روند.

یکی از باشندگان ولسوالی یکاولنگ ولایت بامیان که در چند کیلومتری بندامیر زندگی می‌کند، گفت که سربازان طالبان در دروازه ورودی از گردشگران داخلی که با اعضای خانواده یکجا هستند، سند ازدواج می‌خواهند و با افرادی‌که این سند را در دسترس ندارند، برخورد سختگیرانه می‌شود.

به گفته این منبع که نخواست نامش در گزارش ذکر شود، طالبان زوج‌های جوان و آنانی را که طفل یا کودک ندارند، بیشتر تحت فشار می‌گیرند تا ثابت بسازند که زن و شوهر اند. اگر ثابت نتوانستند از سوی استخبارات این گروه بازداشت شده و جهت بازجویی به ولایت بامیان فرستاده می‌شوند.

نمایی بند امیر
نمایی بند امیرعکس: Najibullah Musafer

احمد ولی (مستعار) باشنده ولایت بامیان که اخیراً به بندامیر رفته است، می‌گوید که محتسبان اداره امر به معروف و نهی از منکر طالبان در بندامیر گشت می‌زنی می‌کنند و به زنان و دختران خانواده‌ها حجاب اسلامی مورد نظر خود را توصیه می‌نمایند و از پیامد بدحجابی هشدار می‌دهند.

او افزود که محتسبان این اداره چند تن از زوج‌های جوان را به دلیل نداشتن سند ازدواج بازداشت کرده و جهت بازجویی به ولایت بامیان فرستادند.

این باشنده بامیان افزود: “من شاهد بودم که سربازان طالبان از یک دختر و یک پسر جوان در کمربند امنیتی سند ازدواج خواستند، پسر جوان گفت نداریم و هر دو دستگیر شدند. آوازه بود که آنها را به مرکز ولایت بامیان روان می‌کنند.”

احمد ولی افزود که آزادی‌های فردی و مدنی در ولایت بامیان سلب شده اند و نگرانی از برخورد و بهانه‌جویی سربازان طالبان هر لحظه حس می‌شوند. مردم در بندامیر فقط می‌توانند غذا بخورند، قایق‌سواری کنند و عکس بگیرند. در حالی‌که در گذشته مردم سرگرمی و تفریح می‌کردند و  و خانواده‌ها موسیقی دلخواه‌شان را می‌شنیدند.

یکی از باشندگان کابل که اخیراً به بندامیر رفته است، می‌گوید که در آنجا فقط صدای نعت‌ها و سرودهای طالبان به زبان پشتو شنیده می‌شود که سربازان این گروه می‌شنوند.

آمار مشخصی در مورد تعداد بازدیدکنندگان این این پارک ملی وجود ندارد. یک منبع محلی در ولایت بامیان گفت که شمار گردشگران داخلی و خارجی در این ولایت کاهش چشم‌گیر یافته است اما حضور افراد وابسته به طالبان که از ولایت‌های مختلف خراسان آریا به بندامیر می‌آیند، افزایش یافتند. به گفته او که نخواست نامش فاش شود، افراد طالبان با موترهای حکومت پیشین و سلاح‌های سبک و سنگین وارد پارک بند امیر می‌شوند، موترها را به ساحات ممنوعه می‌برند و بی‌نظمی می‌کنند.

مرتبط: بانویی در هرات: طالبان حق درج شکایت رسمی از شوهرم را ندادند

محمد رضا ابراهیم، استاد دانشگاه در ولایت بامیان می‌گوید که امنیت راه‌های مواصلاتی این ولایت نسبت به گذشته بهبود یافته است اما تنها امنیت برای گردشگری کافی نیست.

او افزود که اگر افراد و خانواده‌ها نتوانند طبق میل‌خودشان آزادانه تفریح کنند و از آزادی‌های فردی و مدنی برخوردار باشند، انگیزه گردشگری از آنها سلب می‌شود. عدم امنیت روانی و اجتماعی گردشگران، نبود خدمات توریستی و محدودیت‌های فرهنگی به صنعت توریسم در این ولایت آسیب زده است.

پس از حاکمیت طالبان در افغانستان زنان به‌صورت عموم از رفتن به اماکن تفریحی و پارک‌ها منع شدند. علی رغم آن، زوج‌ها در صورت داشتن سند ازدواج می‌توانند با خانواده‌شان از پارک ملی بندامیر ولایت بامیان بازدید کنند. طالبان قیمت تکت بازدید از بندامیر را ۲۰ درصد افزایش دادند.

طالبان پخش موسیقی را در تالارهای عروسی منع کردند

شکیلا ابراهیم‌خیل
۱۴۰۲ خرداد ۲۲, دوشنبه

وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان به مالکان تالارهای عروسی هشدار داده است که از پخش موسیقی در سالون های عروسی خودداری کنند. برخی منابع می گویند که محفل داران برای اجازه پخش موسیقی به ماموران طالبان باج می دهند.

طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان پخش موسیقی را به گونه شفاهی در محافل عروسی منع کردند.

وزارت امر به معروف طالبان به مالکان تالارهای عروسی توصیه کرده بود که از پخش موسیقی در محافل خوشی مردم خودداری

KABR : به خود بیاید که وفادر نبودن شما به نام خراسان آریا کشورها به حق شما نظر به رهبری بی کفایت چی کردند

این جوانان به پاکستان آوره شدند چرا دولت به خواسته های مردمی و به منافع ملت و رشد جوانان در بخش های مختلف در  خراسان آریا پایان یافته و درنتیجه سیاست و خود فریبی رهبران مردم خراسان آریا زبر نام هویت افغانه بارها دولت های به خواسته جامعه بوده سقوط کرده با تمام نوع رسی های که در مدت سال های کوتا مدت به فدا کاری یک تعداد وطن دوستان جان گرفته این همه بدبختی ها از حذف موجدید مردم اصیل فرهنگ فارس و فارسی زبان خراسان آریا است که نظر به رسمیت رسیدن هویت افغانه بعد از جنگ سوم ۱۹۱۹ خراسان انگلیس کامل این ملت سرزمین یک هدف گاه استفاده برای کشورها و پیروان دین و یا فرهنگ همه افغان هستیم است که در هر ۲۰ سال این ملت آوره و بدبخت روزگار می شوند و اشخاص روشن تحصیل کرده های شان از خانه ،  جای و موقیت کار و شغال شان به دور انداخته می شوند و گروی دیگر را زیر نام اسلام یا دموکراسی جایگزین آنها می سازند برای ادامه تاریکی و بی سرنوشتی به کمک مزدوران و جاسوسان افغان و پیروان دین همه یک افعان مسلمان یا دمکرات هستیم . پس هیچ راه بیرون رفت از این برنامه های شوم تجاوزگران و مزدوران زیر شعار افغان هستیم بلای در جان ملت نیست به جز پیوستن به انقلاب نام و اصلیت خراسان که در حرکت و راهنمای مردم با اراده مستحکم داخل میدان سرنوشت ساز شده قیام

کنند. پس از این درخواست طالبان در تالارهای عروسی، تبلیغ دینی و نعت خوانی جای برنامه های موسیقی و هنری را گرفت.

اما برخی ازمنابع به دویچه وله می گویند که محفل داران در تالار های عروسی در شهر کابل برای پخش موسیقی در محفل های شان به ماموران طالبان باج می دهند و آنان اجازه می دهند تا در محافل شان موسیقی پخش شود.

از همین رو وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان روز یک شنبه بار دیگر با گونه رسمی به مالکان سالون ها و هوتل های

 

عروسی در شهر کابل دستور داده است که از پخش موسیقی در مراسم عروسی و دیگر مراسمی خوشی خود داری کنند.

در یک اعلامیه این وزارت که در صفحه توییترش نشر شده، آمده است: «محتسبان در نشست مشترک با مالکان هوتل ها از آنان خواستند که از پخش موسیقی و انجام کارهای خلاف موازین اسلامی اجتناب ورزند.»

ماموران این وزارت به مالکان تالارهای عروسی هشدار داده اند که این موضوع را با جدیت دنبال می کنند و با متخلفان برخورد جدی خواهند کرد.

 

بربنیاد این اعلامیه، وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان همچنان از مالکان تالارهای عروسی خواسته اند تا نمازهایشان را با جماعت بخوانند و قوانین تعیین شده از سوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر را به گونه کامل رعایت کنند.

طالبان پس رسیدن به قدرت در خراسان آریا  قوانین سختگیرانه ای را برمردم وضع کردند. این گروه آوازخوانی و شنیدن موسیقی را حرام می دانند.

ویدیوهای معلوماتی را در یوتیوب دویچه وله دری ببینید

با ممنوعیت موسیقی در رسانه های تصویری و صوتی در این کشور از سوی طالبان، ده ها آوازخوان و نوازننده خراسان آریا از این کشور فرار کرده و به کشور های دیگر پناه برده اند.

آوازخوانان و نوازندگانی که در خراسان آریا  باقی مانده اند در شرایط دشواری زندگی می کنند و اکثرآ با فقر و ترس از طالبان به سر می برند.

سرنوشت آواز خوان ها در خراسان آریا و در کشور پاکستان که رئیس رژیم کودتاچیان افغان جمهوریت طالب هستند در خراسان آریا مردم را برا اهداف دراز مدت برنامه های حفظ هویت و نام قومی شان بالی ملت خراسان آریا از چی رویش های برای ضعیف ساختن آنها به نام اسلام استفاده می کنند و گروی پیروان دین همه یک افغان هستیم هم پیرو این اهداف به خاطر منافع شخصی خود هستند مثل مزدوران افغان باور رژیم قبلی که مردم خود را در گروگان دولت خاعین به سرنوشت ملت تا روز فرار شان دست بسته نگاه کرده بودند تا اینکه همه را به نقش و چهره های دیگر تسلیم کردند . قیام 

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : DW