شاهدان گفتند طالبان این دو نفر را بر زمین خواباندند و به پشت هر یک، هشت گلوله شلیک کردند.
آنها گفتند نیروهای طالبان در میدان فوتبالی در روستای علیبابا در مرکز ولایت غزنی با وضع تدابیر شدید امنیتی این دو نفر را اعدام کردند. به گفته آنها مردمی که به این میدان جمع شده بودند، از چند بازرسی امنیتی عبور کردند و در هر صفوف میان مردم در ورزشگاه، «دهها نظامی» ایستاده بودند.
دادگاه عالی طالبان روز پنجشنبه، سوم حوت اعلام کرد که با تایید هبتالله آخندزاده، رهبر این گروه دو مرد را به اتهام قتل در ورزشگاهی در ولایت غزنی اعدام کرده است.
این دادگاه طالبان دو فرد اعدام شده را به نامهای سید جمال و گلخان معرفی کرده است.
طالبان ادعا کرده که سید جمال باشنده قریه لوره ولایت میدان وردگ هفت سال پیش فردی به نام امیر محمد را و گلخان پنج سال پیش فردی به نام محمد قسیم را در ولایت غزنی کشته بود. به گفته طالبان هر دو قتل با چاقو انجام شده بود.
در خبرنامه دادگاه طالبان آمده که حکم اعدام این دو متهم توسط محاکم ابتدائیه، مرافعه و تمیز طالبان تایید شد و سپس هبتالله آخندزاده، رهبر این گروه این حکم را بررسی و تایید کرد.
این اعدام در حالی انجام شده که نهادهای حقوق بشری میگویند روند دادرسی عادلانه در دادگاههای طالبان رعایت نمیشود.
یک سازمان حقوق بشری به نام رواداری در یک گزارش تحقیقی گفته در محاکم طالبان تصمیمهای تبعیضآمیز، شکنجه و اعترافات اجباری از متهمان و عدم استقلال و بیطرفی وجود دارد و اصل برائت ذمه نقض میشود.
طالبان در ولایت غزنی پیشتر با انتشار فراخوانی از باشندگان ولایت غزنی خواسته بودند برای تماشای اعدام این دو مرد به ورزشگاه فوتبال روستای علیبابا در مرکز این ولایت بیایند.
براساس خبرنامه طالبان برخی از مقامات ارشد این گروه به شمول قاضیالقضات این گروه برای تماشای اعدام به غزنی رفته بودند.
کشتار شهروندان توسط طالبان؛ «عفو عمومی دروغ است»

Ahmad SAHEL ARMAN / AFP
طالبان در جریان یک ماه گذشته بیشطالبان در جریان یک ماه گذشته بیش از ۵۰ تن از شهروندان کشور به شمول نظامیان پیشین، زنان، مردان کهنسال، جوانان و کودکان را به قتل رساندهاند. این گروه همچنان به بازداشت، شکنجه، تحقیروتوهین و زندانی کردن نیروهای مخالف خود ادامه داده است. شهروندان کشور میگویند که این قتلها تنها مواردی است که جزییاتشان رسانهای شده، در حالی که دهها مورد دیگر از ترس طالبان رسانهای نمیشود و رسانهها نیز نمیتوانند به اطلاعات دسترسی پیدا کنند. به گفته آنان، اعلام عفو عمومی طالبان دروغ است و نظامیان پیشین نباید به این گروه اعتماد کنند. این قتلها از سوی منابع معتبر به طالبان نسبت داده شدهاند، اما دهها مورد قتل دیگر نیز وجود دارد که به تفنگداران ناشناس ارتباط داده شده است. با این حال، گزارشهای سازمان ملل متحد و سایر نهادهای حقوق بشری نشان میدهد که طالبان به شکل گسترده دست به قتل، بازداشت و شکنجه نظامیان پیشین و سایر غیرنظامیان زدهاند.
جنگجویان طالبان پس از تسلط به کمک استخبارات افغان جمهوریت در مقابل فارسی زبانان با فریب تبلیغات و کمک دوحه بر خراسان آریا ، بارها نظامیان پیشین و غیرنظامیان را در محضر عام تیرباران کردهاند. این گروه در بیش از یک ماه گذشته بیش از ۵۰ تن از شهروندان کشور به شمول نظامیان پیشین را به قتل رساندهاند و ترور دهها تن دیگر به تفنگداران ناشناس نسبت داده شده است.
در حالی این قتلها به تفنگداران ناشناس ارتباط داده شده که باشندهگان کشور، طالبان و گروههای وابسته به رژیم آنان را متهم به قتلهای گسترده و هدفمند میکنند. به گفته آنان، به جز جنگجویان این گروه، دیگران حق گشتوگذار با سلاح را ندارند.
بهتازهگی، یک فرمانده طالبان بهنام خاکسار، دو جوان متعلق به قوم هزاره را در دشت برچی کابل تیرباران کرده است. منابع میگویند که این دو جوان سهشنبه هفته گذشته از سوی این جنگجوی طالبان در منطقه اونچی باغبانان به قتل رسیده و این گروه به خانوادههایشان گفته که «آنان دزدی میکردند.»
در همین حال، برخی از باشندهگان در واکنش به این رویداد ادعا کردهاند که روزانه دهها تن در کابل از سوی طالبان کشته میشوند، اما خانوادههای قربانیان به دلیل هشدارهای طالبان، جزییات را رسانهای نمیکنند.
یک باشنده کابل که نمیخواهد نامش در گزارش ذکر شود، میگوید که یک نظامی پیشین، هفته گذشته، در منطقه باغ داوود در ناحیه پنجم شهر کابل ناپدید شده بود، اما پس از دو روز جسدش پیدا شده است. به گفته او، هنگامی که اعضای خانواده این نظامی به طب عدلی تحت کنترل طالبان مراجعه کردهاند، مقامهای این گروه فهرست ۳۷ نفری را برایشان نشان داده که نام فرد کشته شده را پیداکنند.
طالبان به دنبال قتل، بازداشت و شکنجه نظامیان پیشین، عبدالبشیر، یک فرمانده نیروهای خیزش مردمی حکومت قبلی و همسر باردارش را در روستای «کتهقروق» ولسوالی اشکمش ولایت تخار به قتل رساندهاند. براساس اطلاعات منابع، ملا امیرخان، رییس فواید عامه طالبان در تخار، و قاری فیروز، مدیر استخبارات این گروه در ولسوالی اشکمش، این نظامی پیشین را به قتل رساندهاند.
پیش از او، محمد داوود وحدت، نظامی پیشین و کارمند استخبارات طالبان، در مقابل دروازه خانهاش در شهرک نیلی، مرکز ولایت دایکندی، از سوی این گروه کشته شده است.
طالبان در یک ماه گذشته دست به قتل غیرنظامیان از جمله افراد کهنسال نیز زدهاند. یک جنگجوی طالبان، یک مرد کهنسال بهنام اسحاق را در روستای سورمه ولسوالی ناهور ولایت غزنی، هنگامی که به سمت مسجد میرفته به قتل رسانده است. همچنان یک مرد بهنام جمال در منطقه نغلوی ولسوالی سروبی ولایت کابل، از سوی طالبان تیرباران شده است.
به تداوم کشتار غیرنظامیان از سوی طالبان، پادشاهخان نیازی، یک بزرگ قومی در ساحه دیری نیازی در مرکز ولایت خوست توسط جنگجویان این گروه به قتل رسیده است. این گروه اما متهم را بازداشت نکرده و وی آزادانه گشتوگذار میکند.
طالبان در پی اعمال فشارهای مضاعف بر زنان، یک زن را به اتهام سفر با مرد نامحرم در فاریاب تیرباران کردهاند. یک نوار تصویری در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که طالبان یک زن را مورد بازجویی قرار میدهند. منابع میگویند که جسد این زن جوان از روستای خواجه عثمان ولسوالی المار ولایت فاریاب پیدا شده است.
کودکان نیز در یک ماه گذشته از گلولههای طالبان در امان نماندهاند. جنگجویان این گروه یک کودک ۱۰ ساله را در منطقه پایکمر «رضاها» از مربوطات شهر فیروزکوه، مرکز ولایت غور، به قتل رساندهاند. به گفته منابع، طالبان میخواستند پدر وی را به قتل برسانند که مرمی به او اصابت کرده است.
قتلهای مرموز و انتساب به تفنگداران ناشناس نیز به گونه بیپیشینهای بهویژه در هرات در بیش از یک ماه گذشته منتشر شده است. براساس اظهارات منابع محلی، تفنگداران ناشناس یک مرد ۳۳ ساله بهنام عبدالغفور را در روستای «قصر انبیاء» ولسوای گذره ولایت هرات با ضرب گلوله به قتل رساندهاند.
دو عالم دینی اهل تشیع بهنامهای شیخ رجب اخلاقی و خادم حسین هدایتی، بهشمول شش تن دیگر در مقابل مسجد «سیدالشهداء» در منطقه جبرییل تیرباران شدهاند. همچنان یک مرد ۶۰ ساله در روستای غوران ولسوالی گذره این ولایت از سوی تفنگداران ناشناس به قتل رسیده است.
قتلهای زیادی در جریان یک ماه گذشته در هرات صورت گرفته که بیشتر آنها به طالبان نسبت داده شده است. به گفته منابع، تفنگداران ناشناس یک مرد جوان را در مقابل شفاخانه حوزوی هرات به قتل رساندهاند که جز طالبان، دیگر کسی توانایی حمل سلاح در داخل شهر را ندارد.
ولایت نیمروز نیز در بیش از یک ماه گذشته، شاهد قتل زنجیرهای غیرنظامیان و نظامیان بوده است. به قول منابع، جنگجویان طالبان زیر نام تفنگداران ناشناس یکجوان بهنام یارگل را در ناحیه اول شهر زرنج تیرباران کردهاند.
دادستانهای حکومت قبلی در بیشتر از دو سال گذشته بارها مورد بازجویی طالبان قرار گرفتهاند. یک دادستان بهنام نقیمحمد، در مسیر کابل – ننگرهار، پس از ناپدید شدن، جسدش در حالی به خانوادهاش تحویل داده شده که آثار شکنجه در بدن او به مشاهده رسیده است. منابع، قتل او را به طالبان نسبت دادهاند.
زنان و دختران در رژیم طالبان افزون بر محرومیت از ابتداییترین حقوق انسانیشان، مورد قتل، شکنجه و بازداشت نیز قرار گرفتهاند. در جریان یک ماه گذشته، دو زن در ولایتهای بلخ و فاریاب که مرگ آنان به تفنگداران ناشناس نسبت داده شده، به قتل رسیدهاند. منابع گفتهاند که طالبان یک زن ۳۵ ساله بهنام گلالی را در ولسوالی چمتال بلخ در برابر چشمان کودکان و شوهرش لتوکوب و سپس تیرباران کردهاند. طالبان یک زن دیگر را در ولسوالی پشتونکوت ولایت فاریاب به قتل رساندهاند.
ولایت پروان نیز در این مدت گواه قتلهای مرموز دختران و نظامیان پیشین بوده که تعدادی از خانوادهها به دلیل هشدارها و انتقامجوییهای پیهم طالبان، از رسانهای کردن آن ابا ورزیدهاند. منابع گفتهاند که یک دختر ۱۹ ساله در روستای «بادامک قلندر» از مربوطات ولسوالی سرخپارسای دره غوربند، به قتل رسیده، اما جزییات دقیقی از قتل وی در دست نیست. پیش از این، منابع قتلهای مشابه را به طالبان نسبت دادهاند.
در همین حال، شماری از باشندهگان کشور، عفو عمومی طالبان را «دروغ» میخوانند. احمد یکی از باشندهگان کابل میگوید که روزانه دهها «پیر و جوان» بازداشت و جسدشان تحویل داده میشود. به گفته او، این گروه به عفو عمومی خود باور ندارند و آن را دامی برای فریب نیروهای مخالف خود ساختهاند.
پیش از این، دیدهبان حقوق بشر و دفتر هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) قتلهای فراقضایی، بازداشتهای خودسرانه، شکنجه و ناپدید شدن مقامها و نظامیان حکومت پیشین از سوی طالبان را تایید کردهاند. براساس گفتههای این نهادها، با گذشت بیش از دو سال از تسلط طالبان بر افغانستان، کشتارهای انتقامجویانه این گروه متوقف نشده است.
شنیدن موسیقیشنیدن موسیقی؛ طالبان در بدخشان ۱۲ جوان را بازداشت کرده و موی سرشان را تراشیدند

Exclusive
۸صبح، بدخشان: منابع محلی در بدخشان میگویند که طالبان ۱۲ جوان را در این ولایت بهدلیل پخش و شنیدن موسیقی بازداشت کرده و موی سر آنان را تراشیدهاند.
منابع روز پنجشنبه، ۳ حوت تایید کردند که ماموران امر به معروف و نهی از منکر طالبان و جنگجویان این گروه در روستای «ترگنی» ولسوالی ارگوی بدخشان به یک محفل عروسی هجوم برده و این ۱۲ تن را پساز لتوکوب در محضر عام، بازداشت و زندانی کردند.
به گفته منابع، طالبان این جوانان را پس از چهار روز دوباره با ضمانت آزاد کردند.
این افراد در یک محفل عروسی که در روستایشان برگزار شده بود، موسیقی پخش کرده بودند.
مقامهای محلی طالبان در بدخشان تا کنون در این مورد چیزی نگفتهاند.
پس از حاکمیت طالبان، پخش موسیقی و شنیدن آن در مراسمهای مانند عروسی و برنامههای فرهنگی منع شده است.
این در حالی است که طالبان در ماه گذشته نیز ۱۰ تن را بهدلیل «دایرهزنی» در یک محفل از روستای صافی منگل ولسوالی ینگیقلعه ولایت تخار بازداشت
طالبان در تخار ۱۰ تن را بهدلیل «دایرهزنی» در یک محفل بازداشت کردند

Exclusive
۸صبح، تخار: منابع محلی در تخار میگویند که طالبان ۱۰ تن را بهدلیل «دایرهزنی» در یک محفل بازداشت کردهاند.
منابع میگویند که طالبان این ۱۰ تن را روز دوشنبه، ۱۶ دلو از روستای صافی منگل ولسوالی ینگیقلعه ولایت تخار بازداشت کردهاند.
این افراد از یک خانه مسکونی زمانی بازداشت شدند که مهمان بودند.
در همین حال، مبین صافی، سخنگوی فرماندهی امنیه طالبان در تخار با تایید این خبر گفته است که این افراد بهدلیل «آزار و اذیت» مردم محل از سوی نیروهای این گروه بازداشت شدهاند.
وی افزوده است که این ۱۰ تن بهخاطر «دایرهزنی و رقص» بازداشت شدهاند.
به گفته او، طالبان شنیدن موسیقی و آوازخوانی را حرام میدانند و از نزد آنان ابزار موسیقی از جلمه طبله و دایره بهدست آمده است.
این درحالی است که پس از حاکمیت طالبان، پخش موسیقی و شنیدن آن در مراسمهای مانند عروسی و برنامههای فرهنگی منع شده است.
ماموران ریاست امر به معروف و نهی از منکر طالبان چندی پیش نیز شش مرد را از مربوطات ناحیه نهم شهر مزارشریف، مرکز ولایت بلخ به خاطر نواختن و شنیدن موسیقی بازداشت کردند.
طالبان شش مرد را به خاطر نواختن و شنیدن موسیقی در بلخ بازداشت کردند

۸صبح، بلخ: منابع محلی در بلخ میگویند که ماموران ریاست امر به معروف و نهی از منکر طالبان، دستکم شش مرد را در این ولایت، به خاطر نواختن و شنیدن موسیقی بازداشت کردهاند.
منابع در صحبت با روزنامه ۸صبح میگویند که طالبان این افراد را جمعهشب، ۱۰ سنبله، در مربوطات ناحیه نهم شهر مزارشریف بازداشت کردند.
طالبان نیز بازداشت این افراد را تایید کرده و گفتند که این افراد بهدلیل نواختن و شنیدن موسیقی در یک محفل «ختنه سوری» بازداشت شدهاند.
ریاست امر به معروف و نهی از منکر طالبان افزوده که «تحقیقات از این افراد جریان دارد.»
گفتنی است که طالبان پس از تسلط دوبارهشان بر افغانستان، شنیدن و نواختن موسیقی را ممنوع کردند.
چندی پیش وزارت امر به معروف این گروه اعلام کرد که این اداره برخی از وسایل موسیقی را که از چندین ولایت جمعآوری کرده بود، بهآتش کشید.
هرچند طالبان شنیدن موسیقی را حرام میدانند، اما منابع تایید میکنند که اعضای این گروه در برابر اجازه پخش موسیقی در مراسمهای عروسی، پول میگیرند.
طالبان به کاربران صفحات اجتماعی در خوست: اگر موضوعات سیاسی، طنزی و موسیقی را نشر کنید مجازات میشوید–

۸صبح، خوست: منابع محلی در خوست از وضع محدودیت و صدور هشدار تازه به کاربران صفحات اجتماعی از سوی طالبان در این ولایت خبر میدهند.
منابع معتبر روز چهارشنبه، ۲۴ عقرب، میگویند که یک تیم مشترک از ریاست امر به معروف و نهی از منکر و مدیریت مبارزه با جرایم جنایی طالبان در خوست روند تعقیب، گرفتاری و مجازات کاربران صفحات اجتماعی را آغاز کردهاند.
به گفته منابع، این تیم مشترک طالبان به کاربران صفحات اجتماعی هشدار دادهاند که موضوعهای خلاف پالیسی این گروه و موضوعهای انتقادی و طنزی را نشر نکنند.
منابع تاکید دارند که طالبان از طریق صفحات مربوطهشان و بلندگوها در سطح شهر هشدار دادهاند که در صورت تخلف، با کاربران صفحات اجتماعی بهگونه جدی برخورد خواهند کرد.
گفتنی است که طالبان در آغاز هفته روان یک فعال صفحه اجتماعی تیکتاک که باشنده ولسوالی تنی خوست بود و در بیرون از کشور بهسر میبرد را پس از سفر به این ولایت بازداشت کرده و پس از ثبت نوار تصویری و گرفتن تعهد کتبی مبنی بر متوقف کردن فعالیتهایش در تیک تاک، دوباره آزاد کردند.
گفتنی است که وضع محدودیتها توسط طالبان بر زندهگی اجتماعی شهروندان کشور مورد تازهای نیست.
طالبان در دو سال حاکمیتشان بر فعالیت رسانهها نیز محدودیت شدید وضع کردهاند.
عباس ستانکزی: آموزش دختران و پسران تنها راه توسعه خراسان آریا است
معین سیاسی وزارت خارجه طالبان با تاکید بر آموزش دختران گفت که «هیچکس نمیتواند ثابت کند که علم بر چه کسی فرض است و بر چه کسی فرض نیست.»
عباس ستانکزی در محفل فراغت دختران از یک مدرسه دینی گفت که آموزش دختران و پسران تنها راه توسعه کشور است.
عباس ستانکزی روز پنجشنبه (سوم حوت) ضمن تاکید بر آموزش دختران، علم را بر زن و مرد «فرض» دانست.
با گذشت بیش از دو سال از قدرتگیری طالبان در خراسان آریا و بهرغم تاکید جهان بر بازگشایی مکاتب و دانشگاهها، تاکنون این گروه موضع خود را پیرامون آموزش زنان تغییر نداده است. طالبان تنها آموزش دینی را برای دختران مجاز شمرده و بر شمار مدارس دینی به طور چشمگیری افزوده است.
ستانکزی تنها مقام طالبان است که به طور علنی از آموزش دختران در خراسان آریا دفاع می کند اما تا اکنون خواستار لغو ممنوعیت آموزش زنان نشده است.
او در ماه سنبله سال جاری این مقام طالبان خطاب به حاکمان و حکومت اسلامی گفت که فراهمسازی زمینه آموزش زنان بر آنان واجب است.او همچنین مسدود ماندن مکاتب و دانشگاهها را موجب فاصله گرفتن مردم و کشورها از طالبان دانست و گفت اگر کسی حق آموزش را از مردم بگیرد «متجاوز و ظالم»است.
معین سیاسی وزارت خارجه طالبان همچنین آموزش را تنها راه پیشرفت و توسعه امور اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و علمی کشور دانست.
ممنوعیت آموزش دختران؛ استانکزی: هیچ کشوری بدون علوم عصری به خودکفایی رسیده نمیتواند

Pajhwok
۸صبح، کابل: در حالیکه بیش از دو سال از مسدود بودن مکاتب دخترانه میگذرد، شیرمحمد عباس استانکزی، معین سیاسی وزارت امور خارجه طالبان گفته است که هیچ کشوری بدون علوم عصری به خودکفایی و پیشرفت رسیده نمیتواند.
استانکزی روز پنجشنبه، ۳ حوت در مراسم فراغت نزدیک به ۱۰۰ دختر از یک مدرسه دینی گفته که پیشرفت و رشد جامعه بیآموزش ناممکن است.
او افزوده است: «من یکبار دیگر میگویم که دروازه علم نباید بسته نگهداشته شود و در این فرق نشود. ما به هر چیز نیاز داریم و ما در هر ساحه به مرد و زن نیاز داریم.»
وی خواستار بازگشایی دروازه مکاتب و دانشگاهها بهروی دختران در کشور شده است.
از جانبی، او در بخش دیگر سخنانش از حضور شماری از زنان افغان در نشستهای خارجی انتقاد کرده است.
به گفته استانکزی، این زنان نمیتوانند از زنان خراسان آریا نمایندهگی کنند.
معین سیاسی وزارت خارجه طالبان چندی پیش نیز گفته بود که مسدودیت دروازه مکاتب یکی از علتهای اصلی فاصله گرفتن مردم و برخی از کشورها از این گروه است.
بیش از دو سال از مسدود بودن مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم توسط طالبان میگذرد.
کشورهای جهان همواره از این تصمیم طالبان انتقاد کردهاند.
رهبران طالبان و وزارتهای معارف و تحصیلات این گروه تا کنون در مورد علت و یا رفع ممنوعیت آموزش دختران پاسخگو نیستند و در مورادی بهصورت کلی میگویند که تلاشها برای رفع این مشکل جریان دارد.
استانکزی: مسدودیت مکاتب میان مردم و طالبان فاصله ایجاد کرده است

Pajhwok
۸صبح، کابل: در حالی که بیش از دو سال از مسدود بودن مکاتب دخترانه میگذرد، شیرمحمد عباس استانکزی، معین سیاسی وزارت خارجه طالبان گفته که مسدودیت دروازه مکاتب یکی از علتهای اصلی فاصله گرفتن مردم و برخی از کشورها از این گروه است.
استانکزی روز پنجشنبه، ۱۶ قوس، طی برنامهای در شهر کابل گفته که جامعه بیعلم «تاریک» است.
وی افزوده است: «این حق هر کس است، حق طبیعی است که خدا و رسول برایش داده است، حقی است که طبیعت و جامعه داده است، چطور میشود کسی این حق را بگیرد. اگر کسی این حق را بگیرد، در مقابل خراسانیان و مردم این کشور تجاوز آشکار و ظلم است.»
معین سیاسی وزارت خارجه طالبان تصریح کرده است: «تلاش کنید که دروازههای آموزش را بهروی همه باز کنید، امروز یگانه مشکل ما که با کشور خود یا همسایه و جهان داریم، بالای آموزش است و امروز اگر ملک ما از ما فاصله میگیرد، از ما ناراحت میشود یا از ما گله دارد، آن هم بالای همین آموزش است.»
استانکزی پیش از این نیز گفته بود، تحصیل چیزی است که هیچ فردی نمیتواند آن را از مردم بگیرد.
این در حالی است که بیش از دو سال از مسدود بودن مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم توسط طالبان میگذرد.
کشورهای جهان همواره از این تصمیم طالبان انتقاد کردهاند.
تا کنون رهبران طالبان و وزارتهای معارف و تحصیلات این گروه در مورد علت و یا رفع ممنوعیت آموزش دختران پاسخگو نیستند و در مورادی به صورت کلی میگویند که تلاشها برای رفع این مشکل جریان دارد.
استانکزی در دیدار با رافایلا آیودیس بر همکاریهای دوجانبه طالبان و اتحادیه اروپا تاکید کرد

QaharBalkhi
۸صبح، کابل: معین سیاسی وزارت امور خارجه طالبان در دیدار با رافایلا آیودیس، کاردار اتحادیه اروپا در خراسان آریا بر همکاریهای دوجانبه طالبان و اتحادیه اروپا تاکید کرده است.
عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه طالبان روز چهارشنبه، ۴ دلو با نشر پیامی در صفحه ایکس از دیدار شیرمحمد عباس استانکزی، معین سیاسی این وزارت با آیودیس خبر داده است.
بلخی به نقل از دو طرف نوشته است که آنان تعامل اتحادیه اروپا و طالبان را مهم خوانده و بر تداوم همکاریها نیز تاکید کردهاند.
دو طرف همچنان در مورد ادامه کمکها به خراسان آریا ، اخراج پناهجویان افغان تبار جنوب خراسان از پاکستان و کمک به زلزلهزدهگان هرات گفتوگو کردهاند.
رافایلا آیودیس تا کنون در مورد این دیدار چیزی نگفته است.
گفتنی است کاردار اتحادیه اروپا در خراسان آریا هرازگاهی با مقامهای ارشد طالبان دیدار میکند.
او چندی پیش با سراجالدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله طالبان نیز دیدار و گفتوگو کرده بود.
افزون بر این، اتحادیه اروپا همواره تاکید کرده است که گزینه بهرسمیت شناسی طالبان روی میز نیست.
عبدالکبیر: درنظر نگرفتن خواستههای طالبان در نشست دوحه ‘غیر عادلانه’ بود
مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاستالوزرای طالبان در تازه ترین واکنش، از توجه نکردن سازمان ملل به خواستههای طالبان در نشست دوحه انتقاد کرد.
او گفت که خواستههای این گروه مبتنی بر «منافع ملی» بود، اما سازمان ملل تصمیمی «غیرعادلانه» گرفت.
ارگ روز چهارشنبه (۲ حوت) در شبکه اکس از دیدار مولوی عبدالکبیر با اعضای شورای جوانان ۲۲ ناحیه و ۱۴ ولسوالی کابل خبر داد.
مولوی عبدالکبیر گفت: «درنظر نگرفتن خواستههای طالبان که معقول و استوار بر منافع ملی بود، فیصله غیرعادلانه بود.»
دومین نشست دوحه با محوریت خراسان آریا و با میزبانی دبیرکل سازمان ملل، با حضور نمایندگان بیش از ۲۵ کشور جهان در دوحه برگزار شد. امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان قرار بود در نشست دوحه شرکت کند اما به دلیل امتناع آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل از دیدار با متقی، اشتراک دیپلومات ارشد طالبان در این نشست لغو شد.
طالبان درخواست کرده بود که هیچ فرد و جریانی به نمایندگی از خراسان آریا در این نشست شرکت نکند اما این خواست مورد توافق سازمان ملل قرار نگرفت. این سازمان سه زن و یک مرد را به نمایندگی از جامعه مدنی خراسان آریا به دوحه دعوت کرده بود.
وزارت خارجه امریکا در واکنش به امتناع طالبان گفت که طالبان تنها بازیگر اصلی در خراسان آریا نیست و از کشورهای جهان خواست که با دیگر نمایندگان خراسان آریا نیز تعامل داشته باشند.
دبیرکل سازمان ملل در نشست خبری خود گفت که پذیرش خواستههای وزیر خارجه طالبان معادل به رسمیت شناختن این گروه بود. او تاکید کرد که طالبان بدون توجه به نگرانیهای جهان به رسمیت شناخته نخواهد شد.
این اظهارات واکنش تند برخی از مقامهای طالبان را نیز به دنبال داشت. سراج الدین حقانی، وزیر دفاع طالبان امروز گفت که سازمان ملل و دیگر نمایندگان کشورها در نشست دوحه با طرح شرایطی برای طالبان نشان دادند که «هنوز به سر عقل نیامدهاند.»
کنایه حقانی به سازمان ملل: جامعه جهانی هنوز به سر عقل نیامده است




وزیر داخله طالبان از انتظارات و شرایط سازمان ملل در نشست دوحه انتقاد کرد و گفت کشورها توقع داشتند طالبان بر مبنای شرطهای آنها در دوحه شرکت کند.
حقانی گفت: «واکنش رهبری امارت اسلامی این بود که به گمانم جهانیان هنوز به سر عقل نیامدهاند.»
سراج الدین حقانی، وزیر داخله طالبان روز پنجشنبه، سوم حوت در جریان سخنرانیاش در مراسم فراغت و دستاربندی کودکان یتیمخانه ولایت خوست گفت با این که طالبان مطالبات خود را با سازمان ملل شریک کرد اما، «کشور به ما از دید خود میدیدند و میگفتند که اگر میاید باید با این شرایط بیایید.»
نشست نمایندگان ویژه کشورها برای افغانستان با میزبانی دبیرکل سازمان ملل متحد در روزهای ۲۹ و ۳۰ دلو برگزار شد که در این نشست طالبان شرکت نکرده بود. طالبان درخواست کرده بود که وزیر خارجه این گروه با گوترش دیدار داشته باشد و هیچ شخصیت و گروهی دیگر به نمایندگی از افغانستان در این نشست شرکت نکنند.
آقای گوترش گفت که او این شرط طالبان را رد کرد چون معادل به رسمیت شناختن این گروه بود. او نشست دو روزه دوحه را «بسیار مفید» توصیف کرد و گفت که نبود طالبان به نشست ضربهای وارد نکرد.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : افغان اینترنشنال / ۸ صبح