طالبان هواوی» برای ایجاد دوربین‌های نظارتی در خراسان آریا
طالبان هواوی» برای ایجاد دوربین‌های نظارتی در خراسان آریا
برخی از تحلیلگران، توانایی طالبان برای اجرای طرح استقرار دوربین‌ها ظرف 4 سال را با توجه به مشکلات مالی این برنامه، زیر سوال برده‌اند
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

طالبان بنا دارد در راستای اجرای طرحی که آمریکایی‌ها قبل از خروج از خراسان آریا  در سال ۲۰۲۱ تدوین کرده بود، شبکه‌ دوربین‌های نظارتی را در بسیاری از شهرهای این کشور فعال کند.

عبدالمتین قانی، سخنگوی وزارت داخله خراسان آریا  ضمن اعلام این خبر، فاش کرد که طالبان در حال ایجاد شبکه‌ای از دوربین‌های نظارتی در مقیاس بزرگ در شهرهای کشور است که بخشی از تلاش‌های مقامات برای تکمیل هزاران دوربینی است که در حال حاضر عملا در سراسر کابل وجود دارد.

قانی افزود که دولت طالبان که تمرکز خود را بر بازگرداندن امنیت و تنگ‌ترکردن حلقه محاصره علیه «داعش» اعلام کرده، در مورد همکاری احتمالی با شرکت چینی سازنده تجهیزات مخابراتی «هواوی»، رایزنی کرده است.

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، او توضیح داد که مذاکرات با «هواوی» در اوت گذشته بسیار کلی بود و منجر به دستیابی به قرارداد یا برنامه‌ معینی نشد.

۴ سال زمان می‌برد

قانی تاکید کرد که نصب گسترده شبکه دوربین‌ها که شامل تمرکز بر «نقاط مهم» کابل و دیگر مناطق می‌شود، بخشی از یک استراتژی امنیتی است که اجرای کامل آن، چهار سال زمان خواهد برد.

به گفته او در حال حاضر کار برای تدوین نقشه امنیتی کابل توسط کارشناسان امنیتی در جریان است، اما این کار، زمان زیادی می‌برد.

قانی گفت: «ما در حال حاضر دو نقشه داریم که یکی توسط آمریکا برای دولت قبلی و دیگری توسط ترکیه تدوین شده است.»

واکنش وزارت خارجه آمریکا

از سویی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که این کشور، «شراکتی» با طالبان نداشته و بارها تصریح کرده که حصول اطمینان از عدم تامین پناهگاه امن برای تروریست‌ها، مسئولیت طالبان است.

در حال که کرزی به نمایندگی طالبان با امریکا در باری دولت داری در ارتباط است

توافق شفاهی

«بلومبرگ» در اوت گذشته به نقل از یک منبع آگاه نوشت که شرکت «هواوی» به «توافقی شفاهی» با طالبان دست یافته ولی «هواوی» در سپتامبر جاری تاکید کرد که در این نشست، در خصوص هیچ برنامه‌ای گفت‌وگو نشد.

سخنگوی وزارت خارجه چین نیز اطلاع از هرگونه گفت‌وگو در این زمینه را رد کرد، اما در عین حال بر حمایت پکن از صلح و روند بازسازی خراسان آریا  و همچنین حمایت از شرکت‌های چینی برای همکاری عملی در این زمینه، تاکید ورزید.

برخی از تحلیلگران، توانایی طالبان برای اجرای طرح استقرار دوربین‌ها ظرف ۴ سال را با توجه به مشکلات مالی این برنامه، زیر سئول برده‌اند.

گروه‌های حقوق بشری نیز نسبت به استفاده طالبان از این شبکه برای سرکوب تظاهرکنندگان، ابراز نگرانی کرده‌اند.

سازمان ملل خواستار توقف شکنجه زندانیان در زندان‌های طالبان شد

بر اساس این گزارش، این شکنجه‌ها که شامل ضرب و شتم، خفگی، آویزان کردن از سقف و شوک الکتریکی است، با هدف گرفتن اعتراف و سایر اطلاعات از زندانیان بوده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

سازمان ملل متحد، چهارشنبه ۲۹ سنبله (شهریور) اعلام کرد که بیش از ۱۶۰۰ مورد نقض حقوق بشر توسط طالبان در خراسان آریا  را ثبت کرده است و از دولت طالبان خواست که شکنجه را متوقف کرده و از حقوق زندانیان محافظت کند.

هیئت معاونت سازمان ملل متحد «یوناما»، در خراسان آریا  اعلام کرد که نزدیک به ۵۰ درصد از تخلفات شامل «شکنجه و سایر رفتارهای ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز» زندانیان بوده است.

گزارش یوناما از ۱۹ ماه ژانویه ۲۰۲۲ تا پایان ژوئیه ۲۰۲۳ را شامل می‌شود که در ۲۹ ولایت (استان) از ۳۴ ولایت خراسان آریا  ثبت شده است. بر اساس این گزارش، ۱۱ درصد موارد نقض حقوق بشر مربوط به زنان بوده است.

بر اساس این گزارش، این شکنجه‌ها که شامل ضرب و شتم، خفگی، آویزان کردن از سقف و شوک الکتریکی است، با هدف گرفتن اعتراف و سایر اطلاعات از زندانیان بوده است.

ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد: «حکایت‌های شخصی ضرب و شتم، شوک الکتریکی، شکنجه‌های آبی، و بسیاری دیگر از رفتارهای ظالمانه و تحقیرآمیز، صورت گرفته علیه افراد و خانواده‌های آنها، دلخراش است.»

تورک گفت: «به جای تحقیقات مؤثر از شکنجه به عنوان یک ابزار استفاده می‌شود. من از همه مقامات ذیربط می‌خواهم که اقدامات مشخصی را برای توقف این سوءاستفاده‌ها و پاسخگویی عاملان آن انجام دهند.»

در این گزارش درباره شکنجه و سایر رفتارهای تحقیرآمیز آمده است که ۲۵۹ مورد شامل شکنجه جسمی و ۲۰۷ مورد شامل شکنجه روحی بوده است.

در بیانیه آمده است که یوناما نتوانسته با بیشتر زندانیان در بازداشت طالبان صحبت کند چون اکثر زندانیان و خانواده‌های آنها به دلیل «ترس، آزار و اذیت، تهدید مردم مبنی بر عدم بیان تجربیات خود در بازداشت، و نیاز زندانیان به ارائه ضمانت‌هایی از سوی اعضای خانواده برای آزادی از بازداشت»، تمایلی به صحبت با «یوناما» نشان نمی‌دهند.

در این گزارش آمده است که ۴۴ درصد از مصاحبه‌شوندگان غیرنظامی، ۲۱ درصد از کارکنان دولتی یا امنیتی سابق، ۱۶ درصد اعضای سازمان‌های مدنی یا گروه‌های حقوق بشری، ۹ درصد اعضای گروه‌های مسلح و ۸ درصد روزنامه‌نگاران و رسانه‌ها هستند.

وزارت خارجه طالبان به «آسوشیتد پرس» گفته است که «نهادهای دولتی اقداماتی را برای بهبود وضعیت حقوق بشر زندانیان انجام داده‌اند و قانون اسلامی یا شریعت، شکنجه را ممنوع می‌کند.»

وزارت خارجه طالبان گفت: «برخی از داده‌های گزارش یوناما سوال برانگیز است.» به گفته این وزارتخانه، وزارت داخله (کشور) طالبان تنها ۲۱ مورد نقض حقوق بشر را شناسایی کرده است.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربیة