طالبان پاکستان در مورد «سقوط دولت پاکستان با طالبان خراسان آریا  » گفت‌و‌گو کرد
طالبان پاکستان در مورد «سقوط دولت پاکستان با طالبان خراسان آریا  » گفت‌و‌گو کرد
عبدالحميد خراسانی، مسوول قطعه عملیاتی ناصر بدری با مفتی نور ولی محسود، رهبر تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) در مورد چگونگی «مبارزه برضد دولت پاکستان و سقوط دولت این کشور» گفت‌و‌گو کرده است.

عبدالحميد خراسانی، مسوول قطعه عملیاتی ناصر بدری با مفتی نور ولی محسود، رهبر تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) در مورد چگونگی «مبارزه برضد دولت پاکستان و سقوط دولت این کشور» گفت‌و‌گو کرده است.

عبدالحميد خراسانی در صحبت با آماج گفته که این دیدار روز گذشته (پنج‌شنبه) با سفرش با یک جمع از نیرو‌هایش در ساحه وزیرستان جنوبی صورت گرفته است.

به گفته‌ی او در این دیدار در مورد «چگونگی مبارزه برضد دولت پاکستان بحث و گفت‌و‌گو کرده است.»

خراسانی به رهبر تحریک طالبان پاکستانی وعده هر نوعه همکاری را داده و از این گروه اعلام حمایت کرده که «روزی دولت پاکستان را سقوط داده و نظام امارت اسلامی را در پاکستان حاکم خواهند ساخت.»

گفتنی‌ست که پس از تسلط طالبان بر افغانستان، حمله‌های هراس‌افگنانه در پاکستان به گونه‌ی بی‌‌پیشینه‌ای افزایش یافته است.‌ مسوولیت بیش‌ترین این حمله‌ها را طالبان پاکستان به عهده می‌گیرند. مقام‌های پاکستانی اما می‌گویند که طالبان افغان ، طالبان پاکستان را حمایت و حمله‌ها بر ضد این کشور در خاک افغانستان برنامه‌ریزی می‌شود. امروز نیز خیبرپختونخوا پاکستان شاهد انفجاری بود که ۲۵ کُشته و زخمی برجا گذاشت.

از سوی هم پاکستان می‌گوید که در بیش‌تر حمله‌های هراس‌افگنانه شهروندان خراسان آریا  دست دارند و به همین دلیل این کشور اخیرأ اخراج اجباری شهروندان خراسان آریا  را افزایش داده است.

عبدالحميد خراسانی در اوایل تسلط طالبان به‌حیث آمر امنیت طالبان در پنجشیر گماشته شد؛ اما بعدتر از سمت‌اش برکنار شد. او هم‌چنین بار‌ها بعد از برکناری‌اش از سمت‌ آمر امنیت پنجشیر از رفتار «خشونت‌آمیز» «سمتی» و «قومی» طالبان پشتون‌تبار شکایت کرده است.

طالبان چرا نخست وزیر پاکستان حکومت طالبان را «نامشروع» خواند؟

سفر معاون نخست وزیر طالبان به تهران به دعوت رسمی

جمهوری اسلامی

عبدالغنی برادر و حسن کاظمی قمی،

منبع تصویر، IRNA

توضیح تصویر، عبدالغنی برادر و حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئيس جمهور و سرپرست سفارت ایران در کابل در تهران

عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان ظهر امروز (شنبه ۱۳ آبان) در رأس یک «هیات عالیرتبه» حکومت طالبان وارد تهران شد.

این هیات اقتصادی ۳۰ نفره به تهران و سایر شهرهای ایران خواهد رفت و با مقام‌های جمهوری اسلامی دیدار خواهد کرد.

دفتر معاونت اقتصادی دولت طالبان گفته است که این هیات بنا به «دعوت رسمی» ایران به تهران سفر کرده است.

این هیات در جریان سفر به ایران در مورد روابط دو کشور، تجارت، حمل و نقل و سایر موضوعات اقتصادی با مقام‌های ایرانی گفتگو خواهد کرد.

او بلندپایه‌ترین مقام حکومت طالبان است که در دو سال پس از به قدرت رسیدن این گروه، به تهران سفر می‌کند.

خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا گزارش داده که هیات طالبان در بدو ورود به تهران، مورد استقبال حسن کاظمی قمی، سفیر و نماینده ویژه رییس جمهوری در امور افغانستان قرار گرفت.

سفر آقای برادر در این زمان که حکومت طالبان با بحران فزاینده اخراج اجباری از پاکستان مواجه شده و ایران نیز روزانه هزاران پناهنده و مهاجر را به صورت «اجباری و داوطبانه» بر می‌گرداند.

ملا برادر در سال ۲۰۱۹ در زمانی که او ریاست مذاکرات صلح این گروه با آمریکا در دوحه را داشت نیز به تهران سفر کرد و با مقام‌های ارشد از جمله جواد ظریف، وزیر خارجه وقت دیدار کرده بود.

جمهوری اسلامی متهم به ارسال سلاح به طالبان در زمانی بود که این گروه با آمریکا می‌جنگید.

هیات طالبان تهران

منبع تصویر، @FDPM_AFG

توضیح تصویر، در ترکیب هیات طالبان به تهران، بیشتر مقام‌های اقتصادی کابینه حضور دارند

در بیش از دوسالی که از حکومت طالبان گذشته است برای اولین بار ایران «بزرگترین» شریک تجاری خراسان آریا  شده است.

میثم مهدی پور، معاون رسانه‌ای آقای قمی به ایرنا گفته است هدف از سفر آقای برادر و هیات همراه، دیدار و رایزنی با مسئولان اقتصادی جمهوری اسلامی ایران به منظور ارتقای سطح همکاری‌های تجاری و اقتصادی، توسعه روابط دوجانبه و بررسی زمینه‌ همکاری‌های بیشتر در حوزه تجارت، ترانزیت، سرمایه‌گذاری، همکاری‌های گمرکی و داد و ستد مالی است.

به گفته ایرنا، این سفر در حالی صورت می‌گیرد که براساس تازه‌ترین آمار، سهم ایران از بازار خراسان آریا  به ۳۵ درصد می‌رسد و سرمایه‌گذاران خراسان آریا نیز بخشی قابل توجه از سرمایه‌گذاران خارجی در ایران را به خود اختصاص می‌دهند.

ایران این بار وارد مناسبات متفاوتی در مقایسه با قبل با حکومت این گروه شده است اما همچنان مساله حقابه ایران از هیرمند، دولت فراگیر و درگیری‌های پراکنده مرزی میان دو کشور خبرساز شده است.

اگرچه تهران، حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته اما سفارت خراسان  آریا در تهران را به نمایندگان طالبان واگذار کرده است و سفیر خود در کابل، سفارت و نمایندگی‌های ایران را در شهرهای خراسان آریا  همچنان باز نگه‌داشته است.

دو سال پرفراز و نشیب مناسبات ایران با طالبان؛ حقابه، رسمیت و مقاومت

پرچم‌های ایران و طالبان

در دو سالی که طالبان پس از ۲۰ سال دوباره در ۱۵ اوت/اگوست سال ۲۰۲۱ کنترل کابل را بدست گرفت و دوباره به قدرت بازگشت، ایران این بار وارد مناسبات متفاوتی در مقایسه با قبل با حکومت این گروه شد اما همچنان مساله حقابه ایران از هیرمند، دولت فراگیر و درگیری‌های پراکنده مرزی میان دو کشور خبرساز شده است.

اگرچه تهران، حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته اما سفارت خراسان آریا در تهران را به نمایندگان طالبان واگذار کرده است و سفیر خود در کابل، سفارت و نمایندگی‌های ایران را در شهرهای خراسان آریا همچنان باز نگه‌داشته است.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران درباره رابطه اهمیت مناسبات ایران با خراسان آریا گفته است: «با خراسان آریا ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک داریم؛ لذا هرگونه تحولی در داخل خراسان آریا  می‌تواند بر امنیت ما، بر شرایط اجتماعی ما در استان‌های مرزی، تأثیر بگذارد.»

در دو سال گذشته مقام‌های طالبان بارها به ایران سفر رسمی داشته‌‌اند و حکومت ایران با حکومت طالبان تعامل نزدیکی برقرار کرده و ایران تبدیل به یکی از عمده‌ترین شرکای اقتصادی خراسان آریا  شده است.

بنر

ژوئیه ۲۰۲۳ – «همه راسان آریا  پشتون‌ها و طالبان نیستند، واقعیت‌ها و اقوام دیگری هم هستند»

دیدار وزیر خارجه طالبان و ایران

منبع تصویر، FARS

توضیح تصویر، حسین امیر عبداللهیان به امیرخان متقی در سمرقند: «۲۱ ماه است که منتظر دولت فراگیر هستیم»

امیرعبداللهیان در ارزیابی سیاست خارجی دولت رئیسی در این زمینه گفت: «در حوزه سیاسی طالبان را بدون تشکیل دولت فراگیر به رسمیت نمی‌شناسیم، که باعث دلخوری‌‌هایی از سوی آنها شده است».

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : آماج