طالب‌ کودتاچیان افغان در سفر ۴ کشور اورپا ، هنوز در آنجا هستم
طالب‌ کودتاچیان افغان در سفر ۴ کشور اورپا ، هنوز در آنجا هستم
عبدالباری عمر، رئیس اداره غذا و دوای طالبان روز شنبه، ۲۷ عقرب، در شبکه اجتماعی اکس نوشت هنوز در اروپا حضور دارد.

عبدالباری عمر، رئیس اداره غذا و دوای طالبان روز شنبه، ۲۷ عقرب، در شبکه اجتماعی اکس نوشت هنوز در اروپا حضور دارد.

آقای عمر گفت در روزهای گذشته در سفر به هالند، بلجیم، سلواکیا و آلمان با شماری از «سفرا و دیپلومات‌های افغان در خراسان آریا » دیدار کرده است.

آقای عمر از این سفیران و دیپلومات‌ها به طور مشخص نام نبرده اما گفته تصاویر دیدارها و جلساتش منتشر خواهد شد.

پیش از این تصاویری از حضور عبدالباری عمر در مراسمی در هالند و آلمان منتشر شده و واکنش‌های گسترده‌ای را برانگیخته است. هنوز جزئیات دقیقی درباره اینکه چه کسانی زمینه صدور ویزای یک کشور اروپایی را به یک مقام طالبان فراهم کرده، معلوم نیست.

در پی جنجالی شدن سفر این مقام طالبان به اروپا، وزارت خارجه آلمان و وزیر صحت هالند به‌طور جداگانه گفته‌اند درباره چگونگی حضور عبدالباری عمر در کشورشان بررسی خواهند کرد.

بسیاری منتقدان دعوت از یک مقام طالبان را، که یکی از بدنام‌ترین گروه‌ها در زمینه حقوق بشر در جهان است، تلاشی برای «تطهیر ترویسم» تعبیر کرده‌اند.

در روزهای گذشته عکسی از این مقام طالبان در کنار وزیر صحت هالند منتشر شد که با واکنش‌های گسترده‌ای مواجه شد. خیرت ویلدرس، رهبر حزب برای آزادی هالند انتشار تصویر وزیر صحت این کشور در کنار یک مقام طالبان را «رسوایی باورنکردنی» و «شرم‌آور» توصیف کرد.

این عضو مجلس سفلای پارلمان هالند نوشت ارنست کویپرس با طالبان، سازمان تروریستی [متشکل از] بدترین نوع قاتلان و افراط‌گرایان عکس گرفته است.

ارنست کویپرس، وزیر صحت هالند در ادامه واکنش‌ها گفت نمی‌دانست کسی که در پهلویش ایستاده نماینده طالبان است و او از گرفتن این عکس پشیمان است.

این مقام هالندی گفت بررسی می‌کند که چگونه نماینده طالبان در کنفرانسی در لاهه راه یافته است.

ارنست کویپرس روز شنبه، ۲۷ عقرب، در یادداشتی که در شبکه اجتماعی اکس منتشر کرد، نوشت گرفتن این عکس یک اشتباه بود و مطلقا نباید اتفاق می‌افتاد.

در پی واکنش‌های گسترده به انتشار عکس ارنست کویپرس، وزیر صحت هالند با مقام طالبان، آقای کویپرس گفت نمی‌دانست کسی که در پهلویش ایستاده نماینده طالبان است و او از گرفتن این عکس پشیمان است.

این مقام هالندی گفت بررسی می‌کند که چگونه نماینده طالبان در کنفرانسی در لاهه راه یافته است.

ارنست کویپرس روز شنبه، ۲۷ عقرب، در یادداشتی که در شبکه اجتماعی اکس منتشر کرد، نوشت گرفتن این عکس یک اشتباه بود و مطلقا نباید اتفاق می‌افتاد.

وزیر صحت هالند اذعان کرده که انتشار تصویر او با نماینده طالبان برای بسیاری ناخوشایند بوده است.

با این حال او تاکید کرده که «من به هیچ وجه نمی‌خواهم خودم را با این رژیم وحشتناک مرتبط کنم؛ من از حقوق بشر و به ویژه حقوق زنان دفاع می‌کنم.»

پیش از این تصویری از آقای کویپرس با عبدالباری عمر، رئیس اداره غذا و دوای طالبان که در در حاشیه مجمع جهانی تولیدات محلی در شهر لاهه گرفته شده بود، در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها جنجال‌برانگیز شده بود.

حضور این مقام طالبان در اروپا واکنش‌های بسیاری در پی داشته است. هنوز جزئیات دقیقی درباره اینکه چه کسانی زمینه صدور ویزای یک کشور اروپایی را به یک مقام طالبان فراهم کرده، معلوم نیست.

پیش از این خیرت ویلدرس، رهبر حزب برای آزادی هالند انتشار تصویر وزیر صحت این کشور در کنار یک مقام طالبان را «رسوایی باورنکردنی» و «شرم‌آور» توصیف کرد.

این عضو مجلس سفلای پارلمان هالند نوشت ارنست کویپرس با طالبان، سازمان تروریستی [متشکل از] بدترین نوع قاتلان و افراط‌گرایان عکس گرفته است.

عبدالباری عمر پس از هالند به شهر کلن آلمان رفت و در یک مرکز اسلامی سخنرانی کرد.

وزارت خارجه آلمان حضور و سخنرانی عبدالباری عمر را در شهر کلن محکوم کرده و گفته در حال بررسی چگونگی ورود او به این کشور است.

تیم آخترمایر، رئیس فراکسیون حزب سبزها در پارلمان ایالتی نوردراین وستفالن آلمان با انتقاد از حضور نماینده طالبان در کشورش گفته «در آلمان به دشمنان آدم‌ها و طالبان فضا داده می‌شود. این نیاز به حداکثر شفاف‌سازی دارد.»

 

تمنا زریاب از آلمان خواست پناهندگی افرادی را بازبینی کند که از طالبان در کلن استقبال کردند

 

تمنا زریاب پریانی، فعال حقوق زنان از آلمان خواست پرونده پناهندگی افغان تباران  را بازبینی کند که در استقبال از نماینده طالبان در کلن نقش داشتند.

خانم پریانی گفته این افراد با استقبال از طالبان در کلن نشان دادند که ادعایشان درباره در خطر بودن جان‌شان در افغانستان حقیقت ندارد.

این عضو جنبش زنان خراسانی  همچنین تاکید کرده است که حضور حامیان طالبان در کلن می‌تواند امنیت آلمان را به خطر بیندازد.

او حضور نماینده طالبان در کلن را «توهین آشکار به تمام زنان، قربانیان ترویسم و مردم خراسان آریا» دانسته است.

در همین حال مسئول روابط خارجی جبهه مقاومت نیز می‌گوید این جبهه نسبت به سخنرانی «یک تروریست شناخته‌شده طالبان» در آلمان عمیقا نگران است.

علی‌میثم نظری از مقامات آلمانی خواسته اطمینان حاصل کنند که کشورشان به سکوی «ترویج تروریسم و دیدگاه‌های افراطی» بدل نخواهد شد.

سخنرانی عبدالباری عمر، سرپرست اداره غذا و ادویه طالبان در یک مرکز اسلامی در شهر کلن آلمان برای گروهی از افغان‌های ساکن در این شهر، واکنش‌برانگیز شده است.

مسئول روابط خارجی جبهه مقاومت ملی افغان در خراسان آریا  گفته که «ایدئولوژی نسل‌کشی و توتالیتری» که این مقام طالبان از آن طرفداری می‌کند، نه تنها تهدیدی برای خراسان آریا بلکه تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی است.

آقای نظری تاکید کرده که در زمانی که تهدید تروریسم در بسیاری از مناطق جهان افزایش یافته، برای امنیت مردم «این امر حیاتی است که علیه سکوی هر شکلی از تروریسم متحد باشیم.»

شمار قابل توجهی از قوم افغان‌ها و برخی از مقام‌های آلمانی از حضور و سخنرانی عبدالباری عمر در یک مرکز اسلامی در آلمان انتقاد کرده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در پستی در صفحه کاربری خود در شبکه اکس نوشت که عبدالباری عمر درباره «امنیت، بازسازی و آبادی» کشور سخن گفته و از آنها دعوت کرده است که از سرمایه خود برای آبادی کشور استفاده کنند.

تیم آخترمایر، عضو و رئیس فراکسیون حزب سبزها در پارلمان ایالتی نوردراین وستفالن نیز به حضور این مقام طالبان واکنش نشان داد. او در شبکه اکس نوشت: «آنچه در کلن اتفاق افتاد غیر قابل قبول است؛ در آلمان به دشمنان آدم‌ها، طالبان، فضا داده می‌شود.»

به دنبال واکنش‌ها، وزارت خارجه آلمان حضور و سخنرانی مقام طالبان در کلن را محکوم کرد و گفت در حال بررسی چگونگی ورود او به آلمان است.

این وزارت تاکید کرده که طالبان را به رسمیت نمی‌شناسد و به این مقام طالبان ویزا صادر نکرده است.

Geert Wilders
@geertwilderspvv
D66-Minister Ernst Kuipers gaat op de foto met de Taliban. Een terroristische organisatie van moordenaars en extremisten van de ergste soort. Ongelooflijk wat een blamage! Schandelijk. #D66 #Taliban #Terreur

آلمان در مورد سخنرانی یک مقام طالبان در شهر کلن تحقیق می‌کند

.

منبع تصویر، طالبان

وزارت خارجه آلمان می‌گوید حضور عبدالباری عمر، نماینده طالبان در شهر کلن را «شدیدا محکوم» می‌کند و تاکید کرده که نمایندگی‌های آلمان برای او ویزا صادر نکرده‌اند و آلمان حکومت طالبان را به‌رسمیت نمی‌شناسد.

در بیانیه کوتاه این وزارت آمده است که در این زمینه با همکاری سایر ارگان‌های داخلی آلمان بیشتر تحقیق می‌کند.

ویدیوی سخنرانی یک مقام طالبان که ظاهرا روز پنج‌شنبه در شهر کلن آلمان صحبت می‌کند، با واکنش شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی مواجه شده است که در مورد امکان سفر مقام‌های طالبان به اروپا با وجود تحریم‌های سفر از سوی سازمان ملل می‌پرسند.

وزارت خارجه آلمان می‌گوید قبلا از این سفر آگاهی نداشته است و آلمان، حکومت طالبان را به رسمیت نمی‌شناسد و «تا زمانی که طالبان در افغانستان آشکارا حقوق بشر به ویژه حقوق دختران و زنان را نقض کنند، عادی سازی روابط با طالبان انجام نخواهد شد».

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان صبح امروز در ایکس نوشت که عبدالباری عمر، رئیس اداره غذا و دوا طالبان در آلمان در یک نشست افغانها سخنرانی کرده و به سوالات‌شان پاسخ داده است.

دویچوله گزارش داده که در این مورد امروز از سخنگویان وزارت‌های خارجه و کشور آلمان سوال شد و آن‌ها گفتند که به تازگی از این موضوع اطلاع یافته‌اند.

بامداد اسماعیلی، خبرنگار مقیم آلمان در ایکس نوشته است که ظاهرا این نشست در شهر کلن آلمان برگزار شده و او پرسیده است که این مقام طالبان «چگونه به آلمان آمده است؟»

شاهینه گمبیر، نماینده پارلمان آلمان از حزب سبزها که افغان‌‌تبار است نیز در ایکس نوشته است که این موضوع را از منابع مختلف مطلع شده و پیگیری می‌کند.

مرکز اسلامی «دیانت» در شهر کلن نیز امروز در بیانیه‌ای که در ایکس نشر کرد، گفته است در این زمینه قبلا اطلاع نداشته است و تنها به درخواست برگزاری «یک مراسم مذهبی» افغان‌ها اجازه داده است.

این مرکز در بیانیه‌ای تایید کرده است که در تاریخ ۱۶ نومبر ۲۰۲۳ یک برنامه «مذهبی» که توسط انجمن فرهنگی افغانها در کلن سازماندهی شده بود در این محل برگزار شده و یک مقام طالبان سخنرانی کرده است.

اما تاکید کرده است که «برخلاف توافق، با دعوت یک سخنران ناشناس، این برنامه سیاسی» شده است و این عمل خلاف توافق آنها و «یک تخلف» است و افزوده است که از شنیدن این خبر «شوکه شدیم و عمیقا ناراحتیم از اینکه از اعتماد ما سوءاستفاده شده است».

سخنرانی در کلن آلمان

منبع تصویر، طالبان

توضیح تصویر، در این مراسم ظاهرا شماری از افغان‌‌ها شرکت کرده‌ بودند

نصرت اقبال، فعال مدنی در آلمان در ایکس با تگ کردن آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان پرسیده است که «آیا شما این مهمان‌ها را دعوت کرده‌اید؟ آنها طالبان هستند که حملات انتحاری بر سفارت آلمان در کابل انجام دادند و سربازان آلمانی را کشتند و آموزش و کار و هر نوع فعالیت اجتماعی زنان را منع کرده‌اند.»

گل‌چهره یفتلی، فعال حقوق زنان در ایکس پرسیده است که «در این نشست حتا یک زن هم حضور ندارد، تا این سوال را مطرح کند که چرا مدارس دخترانه در این سه سال بسته است، و چرا دختران معترض را زندانی و شکنجه می‌کنید.»

خود آقای عمر در ایکس با نشر ویدیویی از این جلسه نوشته است: «از همه برادران مهاجر افغان در اروپا به‌خاطر محبت‌شان سپاسگزارم. اینجا پشتون، هزاره، تاجیک همه برادرند.»

در ویدیو دیده می‌شود که در پشت سر آقای عمر پرچم سه رنگ دولت پیشین افغانستان و پرچم آلمان قرار دارد.

سخنرانی

منبع تصویر، SOCIAL MEDIA

توضیح تصویر، در ویدیو دیده می‌شود که پرچم‌ دولت پیشین افغانستان نیز پشت سر آقای عمر نصب شده است

سخنگویان و چهره‌های حامی طالبان ویدیو‌های سخنرانی این مقام طالبان را در ایکس بازنشر کرده‌اند.

عبدالباری عمر پیشتر به عنوان معاون وزیر صحت عامه (بهداشت و درمان) طالبان کار کرده است.

گفته شده که آقای عمر برای شرکت در یک برنامه ابتدا به کشور هلند سفر کرده است و از آنجا به آلمان رفته و در این برنامه در شهر کلن شرکت کرده است.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : اینترنشنال ، BBC