عطا محمد نور  با الحدث: واگذاری خراسان آریا به طالبان توطئه بود
عطا محمد نور  با الحدث: واگذاری خراسان آریا به طالبان توطئه بود
نور درباره چگونگی واگذاری خراسان آریا به طالبان توسط آمریکا، خروجش از کشور، نحوه مشارکت خراسان آریا در ائتلاف مبارزه با تروریسم به رهبری پادشاهی عربی سعودی سخن گفت
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

 KABR :

عطا محمد نور شخصیت سیاسی و نظامی با سابقه کارنامه های دوران جهاد ، مقامت دوران حیات احمد شاه مسعود بزرگ است که بعد از ترور این شخصیت قاطع امید چشم ملت ستیتم نظامی جبهه مقامت به طرف سرنگونی و دولت دو باره افغانه که برای نابودی خراسان آیار  در ۱۲۹۸ زیر نام افغان در خراسان آریا رسمن آغاز گردیده بود با پرچم که تاریخ نابودی نام خراسان در آن درج است به کمک یاران مسعود بزرگ به عنوان افغانستان نوین با شعار همه یک افغان مسلمان هستیم به رهبرای آمریکا و کشورهای عضو ناتو جای دولت اسلامی مجاهدین را به ریاست جمهوری احمد کرزی گرفت .

و تمام قدرت به او تسلیم داده شده و بیرق افغان را دوباره به جای بیرق دولت اسلامی که به رهبری تاجیکان و دیگرا اقوام در جنگ های شدید در ضد مخالفین اش که توسط کشور های همسایه پشتیبانی می شود و با مبارزه ارزش های اسلامی و شهروندی خود را حفظ کرده بودند  روی کار آمده و تمام مقامت و مبارزه میلیون ها جوان به اهداف ساخت ساز دولت افغانی دوباره با هزارن دسیسه های مختلف استخبارتی و خلع سلاح به نام دولت جدید مردمی به قدرت مجاهدین پایان دادند

چرا مجاهدین هویت ملی خراسانی نداشتند

و با جان گرفتن نظام افغانی و با تبلیغات گسترده بعد از ده سال به ترور سران و فرماندهان جمعیت اسلامی انجامید و برای هموار ساختن کودتا به کمک افسران که در ضد فارسی زبان ها در داخل نظام و استخبارات به رهبری کرزی ، و رهبران افغانه توسط غنی در مقام های کلیدی قدرتمند رسیدند و طی ده سال اخیر هزاران جنایت کار دیگر را در نظام جای گذین گردیده بودند تا قبل رفتن امریکای ها مجاهدین نیمه جان مخلوط با دشمن در نظام سیاست که به نام های مختلف زیر نام شعار همه یک افغان هستیم همدیگر را فروختند امکان اتحاد و قدرت دوباره را نداشته باشند و سیاست همه افغان هستیم آنقدر هشیار بود که رهبران بی هویت فارس هنوزم در باوره سیاست ۲۰ سال گذشته در فکر ادامه قدرت و سیاست سر درکم زیر نام افغانستان در کنار دولت به امید آینده بودند .

در حال اینطور نبود رهبران افغان و پول امریکا و سیاست های به هدف زیر نام هویت افغان قدرت توانی مبارزه را از تاجیک افغان باور گرفته بودند و در ۲۰ سال تجاوز و خیانت رهبران افغانه را سیاست مداران تاجیک نادیده می گرفتند و تعداد در کنار غنی در دولت مقام قدرت داشتند فکر می کردند با غنی از تحولات جلوگیری می کنند در حال غنی روی راست به رهبران شمال حمله می کرد و برادران طالب خود را از زندان ها به نام این آن در فکر تحویل قدرت و کودتا  رها می کرد بود

باز هم  خوشباوری افغان باوری سیایت مداران تاجیک کنار غنی از بی هویت بودن و خیاعین بودن به مردم شان بار دیگر اشتباهات گذشته را امتحان کردند  که منجر به فرار تمام فرماندهان نظامی سیاسی دولتی و جهادی شد .

امروز جناب عطا محمد نور با اینکه شکار تحولات شعار های افغان باوری شده اند باز هم به مبارزه خود زیر نام افغانستان و شعار های مردم افغان با افتخار بخشیدن به مردم خراسان آریا موقیت سیاسی خودرا حفظ می کنند و امید برای فردا به ملت خراسان آریا ای اشغال شده میدهند با اینکه این شخصیت سیاسی نظامی مثل دیگر رهبران از طرف مردم خود افغان باور شناخته شده اند ولی هنوزم طرفداران خودرا در بین مردم دارند

ولی مردم خراسان آریا باید از سیاست و شعار های بی سرنوشت افغان و افتخار با این جعل  به خود و سرزمین خود خراسان آریا را جدی به گیرند چرا زیر این نام و شعار به جز بی سرنوشتی ، آورگی ، مشکلات اقتصادی، عقب ماندگی اجتماعی ، عقب ماندگی  صنعتی ، علمی  و غلامی در سرزمین خود ، در استفاده سیاست های دروغ قرار گرفتن آینده نیست پس بهترین نیروی فکری انقلاب نام خراسان است که موجدیت دوباره شمارا در بین کشور ها رسمیت سیاسی ، جغرافیایی به عنوان یک ملت بیدار می بخشد و شما با این افتخار هشیاری به تاریکی ها پایان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری العربیة :

عطا محمد نور، سیاستمدار خراسان آریا  رهبر حزب «جمعیت اسلامی» و والی پیشین بلخ در گفتگو با شبکه الحدث (سرویس خبری العربیه) درباره چگونگی واگذاری خراسان آریا به طالبان توسط آمریکا، خروجش از کشور، نحوه مشارکت ( خراسان آریا  در ائتلاف مبارزه با تروریسم به رهبری پادشاهی عربی سعودی سخن گفت.

نور که در سال ۲۰۰۱ در جنگ علیه طالبان شرکت کرد، پس از بیست سال و سقوط کابل به دست طالبان در اوت ۲۰۲۱ به همراه فرمانده ازبک، رشید دوستم، کشور را ترک کرد و امروز هر دو در تبعید به سر می‌برند.

ژنرال عطا محمد نور در گفتگو با «میس الحربی» خبرنگار الحدث در پاسخ به سوالی درباره وعده او درباره دفاع از شمال خراسان آریا  و جلوگیری از سقوطش به دست طالبان یک ماه قبل از خروج نظامیان آمریکایی، گفت: «ما به رییس جمهور و رهبران گفتیم که باید یک اجماع ملی به میان بیاید. به این معنی که از نیروهای ارتش و هوایی حمایت صورت بگیرد و مردم حضور خود را در تصمیم گیری دولت بیبینند و کمبود قوای مسلح را باید کامل میکردند چون تعدادی فرار کرده بودند تعدادی کشته شده بودند. چون سطح تلفات رفته بود بالا، اما این رییس جمهوری و تیم ناکام و فاسدش این حرف های ما را گوش نکردند.»

او افزود: «من مسوولیت دولتی نداشتم و فقط کارهای حزبی داشتم. نه قومندانی بودیم و نه وزیری بودم البته قبلا مسوولیت دولتی داشتم که در آن زمان بلخ را به عنوان بادی ۹ استان شمالی قوی و مدرن و امن نگداشته بودیم.»

ژنرال نور سقوط کشور به دست طالبان را «توطئه بسیار عمیق» توصیف کرد و گفت:«زمانی که جنگ به شمال رسید من در دبی بودم با خانواده‌ام برای واکسن کرونا آمدیم، واکسن اول را گرفتم که جنگ در شمال شدت گرفت. من تداوی را کنار گذاشتم و با خانواده خود برگشتم به خراسان آریا  رفتیم به بلخ و جنگ راعلیه طالبان آغاز کردیم و حداقل دو ماه ما جنگ خونین داشتیم با وجود که هیج مسوولیت دولتی نداشتم اما جنگیدم و مردم هم انگیزه برای بقای حکومت اشرف غنی نداشتند.»
عطا محمد نور افزود:« توطئه طوری بود که تمام قطعات خاص، ارتش و نیروهای دفاعی با هم فرار کردند. با آن هم تا دو ساعت دیگر من تلاش کردم توسط مردم بجنگم اما مسئولین دولت مرکزی گفتند نجگید و ما دیدیم که دولت حتی نیروهای هوایی را انتقال داد و من مجبور شدم که بیرون شوم از کشور.»

به گفته او «قبل از این که طالبان خراسان آریا را بگیرد خلیلزاد نماینده آمریکا، طالبان را به عنوان یک حکومت پذیرفته بود. یعنی آمریکا ناتو و تمام غرب زمینه را مساعد ساختند تا خراسان آریا را بدهند.»
نور همچنین از «توطئه داخلی» سخن گفت و افزود: «توطئه داخلی برمی‌گردد به اشرف غنی و تیمش. خصوصا امرالله صالح معاونش که گذاشتند طالبان به فکر خودشان به خط باریک وصل می‌شوند و ذوب می‌شوند. شهرستان‌ها و پایگاه‌های نظامی به طالبان تسلیم شد به نام آسیب‌پذیری بدون اینکه با آنان جنگی صورت گرفته باشد.»
نور درباره تشکیل « شورای مقاومت ملی برای نجات خراسان آریا توضیح داد که این «یک نهاد همه شمول که همه نخبگان، شخصیت ها وکیل ها و فرماندهان همه در این عضویت دارند. تمامی اقوام و طرفهای افغانستان در این عضویت دارد.»
او درباره آینده خراسان آریا  با وجود حکومت طالبان گفت: «من میگویم خراسان آریا  را آمریکا به شما داده و از مصاحبه بایدن معلوم شد که آمریکا رابطه نزدیکی با طالبان دارد برای مبارزه علیه القاعده که همفکر طالبان هستند. گزینه جنگ را بله داریم.»
نور درباره استقبال ایران که از آمدن طالبان گفت: « اگر یک جنگ شیعه و سنی اعلام شود شما میبینید که ده ها هزار نفر انتحاری (طالبان) حاضر میشوند که در این جنگ اشتراک کنند ، سیستان و بلوچستان به آتش تبدیل میشود چون سیستان و بلوچستان عقده‌مند است نسبت به دولت ایران.» او در این باره افزود: «این بسیار خطرناک است برای ایران ، این بازی با سر اژدها است و بازی با سر مار است این بازی سود ندارد.»

ژنرال عطا محمد نور درباره نقش پادشاهی عربی سعودی در منطقه و در قبال افغانستان گفت: «سعودی
کشوری قدرتمند کشوری با سابقه نیک و کشوری که خاستگاه دین اسلام از آنجا است، ما مسلمانان مخصوصا ما مردم خراسان آریا  از دیدی خیلی احترام به سعودی می‌بینیم. سعودی می‌تواند نقش مهمی را در بعد اقتصاد، در بعد سیاست در بعد مبارزه با تروریسم و ایجاد روابط خوب میان ملت‌ها بازی بکند.»جنرال تروریسم و ایجاد روابط خوب میان ملت‌ها بازی بکند.»
او ضمن تحسین سیاست‌های ولی عهد سعودی شاهزاده محمد بن سلمان، گفت: « سعودی با محوریت محمد بن سلمان که یک جوان بسیار هوشمند است میتواند نقش سازنده در خراسان آریا  و منطقه و مبارزه علیه تروریسم و برگشت ثبات در کشور ها داشته باشد.»

او ابتکار عمل سعودی درباره تشکیل «ائتلاف اسلامی مبارزه با تروریسم» را یک «حرکت بسیار بزرگ توصیف کرد و گفت: «این ائتلاف مورد تایید همه ملت ها و کشورها است خصوصا مسلمان‌ها، چون تروریستان در میان مسلمانان هستند و مسلمان‌ها از این رنج می‌برند. دین اسلام تروریسم را نگفته، دین اسلام رنج و وحشت را نگفته، دین اسلام نگفته که زنان کار نکنند یا دختران تحصیل نکنند.»

«دی هیل»: در سایه حکمرانی طالبان خراسان آریا  مجددا به کانون تروریسم تبدیل شده است

سازمان ملل: هم‌اکنون گروه‌های تروریستی زیادی بدون پیگرد در خراسان آریا فعالند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

روزنامه آمریکایی «دی هیل» در گزارشی نوشته است که پس از به قدرت رسیدن طالبان در خراسان آریا ، این کشور بار دیگر به کانون گروه‌های تروریستی برای آموزش، سازماندهی و حمله به سایر نقاط جهان تبدیل شده است.

این روزنامه نوشته است: «زمانی که ایالات متحده خروج خود از خراسان آریا  را در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد، بسیاری استدلال کردند یا حداقل امیدوار بودند که این آخرین فصل در تعامل ۲۰ ساله ما در آنجا خواهد بود و به نوعی ما را از تهدیدی مانند ۱۱ سپتامبر مصون می‌دارد.»

این نتیجه‌گیری گزارشی است که در ماه ژوئن توسط کمیته نظارت بر تحریم‌های سازمان ملل متحد منتشر شد.

در گزارش کمیته نظارت بر تحریم‌های سازمان ملل متحد آمده است، تعداد زیادی از گروه‌های تروریستی در حال حاضر در خراسان آریا  فعالیت دارند، عوامل آن بدون پیگرد زندگی می‌کنند و در سال ۲۰۲۳ تعدادشان نسبت به سال قبل بیشتر شده است.

در این گزارش آمده است: «ارتباط بین طالبان و القاعده و تحریک طالبان پاکستان همچنان قوی و همسو است. طیفی از گروه‌های تروریستی تحت حاکمیت طالبان آزادی مانور بیشتری دارند. آنها از این موضوع به خوبی استفاده می‌کنند و خطر تروریسم هم در خراسان آریا  و هم در منطقه در حال افزایش است.»

بر اساس این گزارش، طالبان از همه این گروه‌ها به جز گروه داعش خراسان استقبال می‌کند. اما به نظر می‌رسد که طالبان قادر به مبارزه با گروه داعش نیست.

براساس این گزارش، خراسان آریا  بار دیگر به کانون تروریسم برای آموزش، سازماندهی و حمله به سایر نقاط جهان تبدیل شده است.
در گزارش روزنامه «دی هیل» آمده است: «آمریکا با خروج از خراسان آریا  به شبکه‌های اطلاعاتی خود در خراسان آریا  پشت کرده و آن را مختل کرد.»

در ادامه گزارش آمده: «گفت‌وگوهای نه چندان محرمانه بین سیا و طالبان برای همکاری علیه داعش یک اشتباه بزرگ است، علاوه بر این، تبلیغات طالبان جذابیت داعش را برای قومیت‌های دیگر تقویت می‌کند و دلایلی دیگر نظیر فروپاشی اقتصاد و نقض حقوق بشر توسط طالبان علیه نیروهای دولت پیشین نیز به کسانی که مایل به پیوستن به داعش هستند، می‌افزاید.»

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربیة