غصب زمین قبرستان توسط طالبان در استان قندهار خراسان آریا ‌
غصب زمین قبرستان توسط طالبان در استان قندهار خراسان آریا ‌
معاون وزیر دفاع طالبان یک قبرستان و یک زمین‌ دولتی را در جنوب خراسان آریا استان قندهار غصب کرده است در فیلم و تصاویری که از این قبرستان به رسانه ها رسیده، مشخص است که چندین جنگجوی طالبان مانع دفن جسدی در این قبرستان می‌شوند.

Published ۱۴۰۲/۱۱/۱۶

ادامه‌ی زورگیری‌های گروه طالبان در برابر شهروندان کشور، به‌تازگی فاضل آخند، معاون وزیر دفاع گروه طالبان زمین یک قبرستان و یک زمین دولتی را در استان قندهار غصب کرده‌است.

منابع در قندهار روز دوشنبه، ۱۶دلو/ بهمن، به رسانه‌ها گفته‌اند که این قبرستان در نزدیک قلعه‌ی نارنج شهر کهنه‌ی قندهار وجود دارد و افزوده‌اند که این مقام گروه طالبان در این زمین‌ها مدرسه و چندین مغازه ساخته‌ است.

در همین‌حال، براساس اطلاعات به‌دست رسیده از سوی منابع در قندهار، افراد وابسته به آقای آخند به کسی اجازه‌ی دفن اجسادشان را در این قبرستان نداده و با مردم به مشاجره‌ی لفظی می‌پردازند.

منابع می‌گویند،‌ این قبرستان متعلق به قبیله‌ی کاکر است و فاضل آخند نیز به همین قبیله تعلق دارد و می‌افزایند، این مقام گروه طالبان در یک زمین دولتی در نزدیک این قبرستان در قلعه‌ی مندیگک به طور غیرقانونی یک مدرسه و بیش از ۵۰ مغازه نیز ساخته‌است.

این درحالی‌ست که گروه طالبان در دوسال حاکمیت‌شان در خراسان آریا ، بارها خواسته‌اند که حرف‌ها و خواسته‌های‌شان را بالای شهروندان کشور اعمال نمایند؛ چیزی‌که خشم شهروندان کشور را برانگیخته است.

 

یکی از اهالی منطقه خطاب به این افراد گفت: «این قبرستان ۴۰۰ سال است که مال ما است. مسلمانان قبرستان مسلمانان را نمی‌بندند. شما از فرمان خداوند درباره بندگانش سرپیچی می‌کنید.»

به گفته منابع،‌ این قبرستان متعلق به قبیله کاکر است و فاضل آخند نیز به همین قبیله تعلق دارد.

منابع می‌گویند که معاون وزیر دفاع طالبان در یک زمین دولتی در نزدیک این قبرستان در قلعه مندیگک به طور غیرقانونی یک مدرسه و بیش از ۵۰ مغازه نیز ساخته است.

به گفته منابع، بیش از ۸۰۰ عضو طالبان در این مدرسه سرگرم آموزش‌های دینی‌اند.

شهرداری طالبان در قندهار یک ماه پیش به دستور ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر این گروه، از ادامه کار ساخت مغازه‌های ملا فاضل جلوگیری کرد.

منابع نزدیک به فاضل که از فرماندهان قدرتمند و پرنفوذ طالبان محسوب می‌شود، می‌گویند که او از رهبری این گروه به دلیل جلوگیری از ساخت دکان‌ها و غصب زمین ناراحت است و در حال حاضر در هلمند به‌سر می‌برد.

پس از تسلط طالبان بر خراسان آریا به کمک کودتاچیان و جاسوسان جمهوریت ، فاضل منطقه وسیعی را در حوالی شهر قدیمی مندیگک در قندهار تصرف کرد.

اداره اطلاعات و فرهنگ طالبان گفته که بخش‌هایی از قلعه تاریخی مندیگک غصب شده و بخشی از آن به مدرسه دینی تبدیل شده است.

کمیسیون بازپس‌گیری زمین‌های غصب شده طالبان تاکنون هیچ اقدامی در مورد آزادسازی این زمین و قبرستان محل انجام نداده است.

شروع ۹۱ پروژه‌ی انکشافی در استان پکتیکا و ختم سه پروژه در خوست و فراه در خراسان آریا برنامه های دولت جمهوریت با کمک های به ادامه رژیم افغانی قبلی با چهر طالبان ادامه دارد

شروع ۹۱ پروژه‌ی انکشافی در استان پکتیکا و ختم سه پروژه در خوست و فراه

خبرگزاری راسک: مقام‌های محلی گروه طالبان به‌تازگی از شروع کار ۹۱ پروژه‌ی انکشافی در پکتیکا خبر داده در حال این ادامه برنامه های رژیم افغانی است که رهبران شان جای خودرا به چهره های نوع به نام کودتا رها کردند
و این مقام گفته‌اند کار سه پروژه دیگر در خوست و فراه تکمیل شده‌است.

ریاست احیا و انکشاف دهات گروه طالبان جمهوریت کودتاچیان در پکتیکا روز چهارشنبه، ۱۲مهر/میزان، با نشر خبرنامه‌ای گفته که با آغاز کار این پروژه‌های انکشافی به بیش از هفت هزار باشنده‌ی این استان زمینه‌ی کار مساعد شده‌است.(  این کارها برای ادامه رژیم افغان ادامه دارد ولی چرا کودتا شد  افغان باوران مجاهدین که حریف رژیم افغانی و بقایای طالبان و کمنیست افغان بودند از میدان سیاست دور انداخته شدند

طبق خبرنامه، این پروژه‌ها که شامل ساخت جاده‌های روستایی، پاک‌کاری کاریزها و کانال‌های آب‌یاری می‌شوند، به حمایت مالی موسسه‌ی انکشافی به رهبری مردم (CDDO) به هزینه‌ی ۱۱۴ میلیون پول رایج خراسان آریا  در شهرستان‌های ارگون و یوسف‌خیل این استان، تطبیق می‌شود. که از کمک ها امریکا استفاده می شود

با این‌حال، ریاست احیا و انکشاف دهات گروه طالبان در خوست از تکمیل دو پروژه‌ی انکشافی در شهرستان سپیره‌ی این استان خبر داده‌است.

در خبرنامه‌ی این ریاست آمده که این پروژه‌ها شامل ساخت ۱۶ کیلومتر جاده و ۴۶۰ متر دیوار استنادی بوده و هزینه‌ی آن مبلغ ۱۰ میلیون و ۳۸۰ هزار پول رایج خراسان آریا ، از سوی سازمان جهانی غذا(WFP) پرداخت شده‌است.

ریاست احیا و انکشاف دهات گروه طالبان در فراه نیز روز چهارشنبه، ۱۲مهر/میزان، گفته که یک شبکه‌ی آب‌رسانی در روستای «گینه‌کان» از مربوطات مرکز این استان تکمیل و به‌ بهره‌برداری رسیده‌است.

این ریاست افزوده که هزینه‌ی این شبکه‌ی آب‌رسانی پنج میلیون و ۴۰۰ هزار پول رایج افغانستان بوده که از سوی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل‌متحد (یونیسف) در افغانستان پرداخت شده‌است.

در همین حال، کار ساخت یک شبکه‌ی آب‌رسانی در شهرستان تگاب استان کاپیسا نیز آغاز شده‌است.
این شبکه به ارزش سه میلیون و ۱۰۸ هزار و ۶۵۱ پول رایج افغانستان به حمایت مالی دفتر «ایکو» ساخته خواهد شد و با بهره‌برداری آن، ۷۸۵ خانواده به آب‌ آشامیدنی دسترسی پیدا خواهند کرد.

برنامه جهانی غذا از کمک ۳۶ میلیون دالری بریتانیا به افغانستان خبر داد

برنامه جهانی غذا روز دوشنبه (۱۶ دلو) اعلام کرد که بریتانیا با ارائه‌ ۳۶.۵ میلیون دالر، به بیش از دو میلیون نفر در افغانستان در فصل زمستان کمک می‌کند.

به گفته‌ این نهاد، بریتانیا در دوسال گذشته ۲۰۹ میلیون دالر به خراسان آریا  تحت رژیم  طالبان کمک کرده کمک کرده است.

برنامه جهانی غذا می‌گوید این کمک به خانواده‌های نیازمند، به‌ویژه زنان باردار و شیرده و اطفال می‌شود.

لرد طارق احمد، معین وزارت خارجه بریتانیا درباره بسته کمکی فوق گفت که «این کمک‌ها به بیش از دو میلیون نفر نیازمند در سراسر خراسان آریا  در زمستان دشوار توزیع خواهد شد.»

قرار است از کمک‌های بریتانیا به حدود یک میلیون نفر نیز پول نقد توزیع خواهد شد. برنامه جهانی غذا گفته که در سال ۲۰۲۳، به بیش از ۱۸ میلیون افغان کمک کرده است.

تسلط طالبان به کمک جاسوسان جمهوریت افغان  بر خراسان آریا  و کاهش کمک‌های خارجی، فقر و بیکاری را در افغانستان افزایش داده است و میلیون‌ها افغان را تحت تاثیر قرار داده است. در اواخر ماه جدی، برنامه توسعه ملل متحد اعلام کرد که پس از تسلط طالبان، اقتصاد افغانستان ۲۷ درصد کوچک‌تر شده و از هر ده افغان تقریبا هفت نفر از دسترسی به خدمات اساسی محروم اند.

وزارت خارجه امریکا: فعلاً به خراسان آری) بر نمی‌گردیم، حقوق بشر محور تعامل ما با طالبان است

ودانت پتل، یکی از سخنگویان وزارت خارجه امریکا روز دوشنبه به افغانستان اینترنشنال گفت که امریکا به زودی قصد ندارد نمایندگی دیپلوماتیک خود در خراسان آریا  را باز کند.

او گفت: «حقوق بشر و بازگشت دختران به مکتب محور اصلی تعامل ما با طالبان است.»

او در پاسخ به مرضیه حسینی، خبرنگار افغانستان اینترنشنال گفت که عادی سازی روابط با طالبان مشروط بر احترام به حقوق همه افغان‌ها است.

همزمان با پذیرش اعتمادنامه سفیر طالبان در چین از سوی رئیس جمهور این کشور، بخش انگلیسی صدای امریکا به نقل از یک سند رسمی نوشت که وزارت خارجه امریکا بازگشایی بخش قنسولی خود در کابل را بررسی می‌کند.

پتل گفت که امریکا به تعامل با طالبان و«افغان‌ها در خارج» ادامه می‌دهد اما در عین حال، «به اعمال فشار بر طالبان برای تغییر سیاست‌های تبعیض آمیز شان ادامه می‌دهیم.»

حکومت امریکا در دو سال گذشته از تعامل و صحبت رسمی با گروه‌های سیاسی اصلی مخالف طالبان در جبهه مقاومت و شورای مقاومت ملی افغانستان خودداری کرده است.

این در حالیست که این گروه‌ها خواستار حمایت امریکا و دیگر کشورهای دیگر از تلاش‌های سیاسی شان در برابر طالبان اند.

امریکا هر ۱۰ تا ۱۴ روز، ۸۰ میلیون دالر به خراسان آریا فرستاده

 

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : راسک / اینترنشنال ، خراسان آریا