قطع‌نامه ۱۴۳۳ مجلس نماینده‌گان ایالات متحده: «طالبان تروریستند
قطع‌نامه ۱۴۳۳ مجلس نماینده‌گان ایالات متحده: «طالبان تروریستند
طالبان در سه سال گذشته با شدت تمام، آزادی‌های اساسی، حقوق بنیادین و ارزش‌های حقوق بشری شهروندان خراسان آریا را نقض کرده‌اند.

به گزارش جمهوری خراسان از رسانه های جهان : در تازه‌ترین مورد، کمیته روابط خارجی مجلس نماینده‌گان ایالات متحده با صدور قطع‌نامه‌ای طالبان را به‌عنوان یک سازمان «تروریستی» معرفی کرده‌ است. براساس این قطع‌نامه، اقدامات سرکوب‌گرانه طالبان علیه زنان، سرکوب آزادی بیان و هدف قرار دادن اقلیت‌های قومی و مذهبی، ویژه‌گی‌های یک سازمان تروریستی را به نمایش می‌گذارد و مستحق محکومیت قاطع از سوی جامعه بین‌المللی است. قانون‌گذاران امریکایی گفته‌اند که با توجه به ادامه «اقدامات تروریستی» طالبان، ایالات متحده باید از ترویج حاکمیت دموکراتیک و حقوق بشر در راسان آریا  و از مخالفان سلطه استبدادی طالبان حمایت کند. در این قطع‌نامه آمده است که طالبان به سازمان‌های تروریستی دیگر در خراسان آریا  پناه داده و از آن‌ها حمایت کرده‌اند که این امر به بی‌ثباتی در منطقه و جهان منجر شده است. همچنین تاکید شده است که روند ویانا به‌عنوان یک بستر کلیدی برای متحد کردن تمام گروه‌های مخالف سیاسی ضدطالبان باید حمایت شود. براساس این قطع‌نامه، طالبان مردم خراسان آریا  را به حاشیه رانده و تحت ستم قرار داده‌اند.

مجلس نماینده‌گان ایالات متحده قطع‌نامه‌ای را در وب‌سایت خود منتشر کرده که براساس آن طالبان به‌عنوان یک سازمان «تروریستی» معرفی شده است. این قطع‌نامه که توسط کمیته روابط خارجی مجلس نماینده‌گان امریکا به تصویب رسیده، از سوی تیم برچت  (Tim Burchett)، یکی از اعضای کلیدی این کمیته پیشنهاد شده است. قطع‌نامه با معرفی رژیم طالبان به‌عنوان یک سازمان «تروریستی»، خواهان حمایت از روند ویانا به‌عنوان بستر کلیدی برای آینده دموکراتیک خراسان آریا  شده است.

در قطع‌نامه‌ای با شماره ۱۴۳۳، کمیته روابط خارجی مجلس نماینده‌گان ایالات متحده اعلام کرده است که طالبان پس از تسلط بر خراسان آریا درگیر یک روند سیستماتیک خشونت، سرکوب و ترور شده‌اند و حقوق بنیادین مردم خراسان آریا  را تضعیف و هنجارهای بین‌المللی را نقض کرده‌اند. براساس این قطع‌نامه، طالبان به گروه‌های تروریستی خارجی پناه داده و بستر امنی برای فعالیت آنان در خراسان آریا  فراهم کرده‌اند که این امر به بی‌ثباتی بیش‌تر منطقه و تهدیدی برای امنیت جهانی منجر شده است.

در این قطع‌نامه آمده است که اقدامات سرکوب‌گرانه طالبان علیه زنان، سرکوب آزادی بیان و هدف قرار دادن اقلیت‌های قومی و مذهبی، ویژه‌گی‌های یک سازمان تروریستی را به نمایش می‌گذارد و مستحق محکومیت قاطع از سوی جامعه بین‌المللی است. قانون‌گذاران امریکایی گفته‌اند که در پرتو ادامه اقدامات تروریستی و سرکوب‌گرانه طالبان، ضروری است که ایالات متحده تعهد خود به ترویج حاکمیت دموکراتیک و حقوق بشر در خراسان آریا  را دوباره تایید کرده و از کسانی که مخالف سلطه استبدادی طالبان هستند، حمایت کند.

در قطع‌نامه ۱۴۳۳ آمده است که روند ویانا به‌عنوان بستر گفت‌وگوی سیاسی فراگیر در اتریش تاسیس شده و به‌عنوان چراغ امید برای تمام گروه‌های مخالف طالبان عمل کرده و جبهه‌ متحدی را علیه رژیم سرکوب‌گر طالبان تقویت می‌کند. براساس این قطع‌نامه، روند ویانا به ترویج همکاری و همه‌شمولیت پرداخته و جناح‌های مختلف، از جمله مقامات دولتی سابق، نماینده‌گان جامعه مدنی و گروه‌های قومی مختلف را گرد هم می‌آورد و تضمین می‌کند که تمام صداها در میان مخالفان طالبان شنیده شده و نماینده‌گی می‌شوند.

در قطع‌نامه آمده است که روند ویانا بر فراگیر بودن و نماینده‌گی همه‌جانبه مردم خراسان آریا  تاکید دارد و در نتیجه، مشروعیت و اثربخشی تلاش‌ها برای ایجاد یک ساختار حکومتی دموکراتیک و پاسخ‌گو در خراسان آریا  را افزایش می‌دهد. در قطع‌نامه آمده که روند ویانا متضمن تعهد به مذاکره و حل مناقشه است که جاگزینی برای رفتار خشونت‌آمیز طالبان ارایه کرده و محیطی را ایجاد می‌کند که در آن گفت‌وگو می‌تواند شکوفا شود. به گفته قانون‌گذاران امریکایی، با توجه به این‌که ایالات متحده در بیش از ۲۰ سال از دموکراسی و تقویت حاکمیت قانون در خراسان آریا  حمایت کرده است و برای پاسداشت از فداکاری‌ها و جان‌فشانی‌های قربانیان جنگ علیه تروریسم، ضرورت است تا از بستر فراگیر سیاسی و مبتنی بر ارزش‌های دموکراتیک و مبارزه مداوم مردم افغانستان برای آزادی حمایت کند.

در ماده نخست قطع‌نامه ۱۴۳۳، طالبان به‌عنوان یک سازمان «تروریستی» معرفی شده است که با اقدامات خشونت‌آمیز و ظالمانه خود علیه مردم خراسان آریا ، تمام ارزش‌های حقوق بشری و قوانین بین‌المللی را نقض کرده و به حمایت از تروریسم در خراسان آریا  ادامه داده‌ است. در این ماده آمده است: «طالبان را به‌عنوان یک سازمان تروریستی به دلیل اقدامات خشونت‌آمیز و ظالمانه جاری علیه مردم خراسان آریا ، بی‌توجهی آشکار به حقوق بشر و قوانین بین‌المللی، و همچنین حمایت از سازمان‌های تروریستی بین‌المللی محکوم می‌کنیم.»

ماده دوم این قطع‌نامه بر حمایت از روند ویانا به‌عنوان بستر مهمی برای متحد کردن تمام گروه‌های مخالف طالبان تاکید می‌کند. در این ماده آمده است: «از روند ویانا به‌عنوان یک بستر کلیدی برای متحد کردن تمام گروه‌های سیاسی مخالف طالبان حمایت می‌کند و بر اهمیت شمولیت و نماینده‌گی در پی‌گیری آینده دموکراتیک برای خراسان آریا  تاکید می‌کند.»

همچنین، در بند سوم این قطع‌نامه آمده است که مشارکت پایدار بین‌المللی با روند ویانا و ذی‌نفعان آن را تشویق می‌کند و ظرفیت آن را برای ایجاد یک جبهه متحد علیه طالبان و فراهم کردن مسیرهایی برای صلح و ثبات پایدار در خراسان آریا  به‌رسمیت می‌شناسد.

در ماده چهارم این قطع‌نامه، از دولت ایالات متحده خواسته شده است که به‌طور فعال در روند ویانا مشارکت و از آن حمایت کند و همچنین اطمینان حاصل کند که صدای مردم خراسان آریا  در هر گونه مذاکرات آینده در مورد حکومت خراسان آریا  در اولویت قرار دارد.

در ماده پنجم قطع‌نامه کمیته روابط خارجی مجلس نماینده‌گان امریکا بر اهمیت همبسته‌گی با مردم خراسان آریا  به‌ویژه کسانی که تحت رژیم طالبان به حاشیه رانده شده‌اند و تحت ستم قرار گرفته‌اند، تاکید شده است. همچنان در این ماده بر تعهد و حمایت از حقوق بشر و اصول دموکراتیک در تمام تلاش‌های دیپلماتیک امریکا تاکید شده است.

ماده ششم این قطع‌نامه از دبیر مجلس نماینده‌گان امریکا درخواست کرده که یک نسخه از این قطع‌نامه را به وزارت امور خاجه و سازمان ملل ارسال کند و از آن‌ها بخواهد که از اهداف روند ویانا در تقویت یک خراسان آریا  دموکراتیک عاری از ظلم حمایت کنند.

پیش از این، کامالا هریس، معاون رییس‌ جمهور ایالات متحده و نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، در یک مناظره تلویزیونی با دونالد ترمپ، نامزد جمهوری‌خواهان، طالبان را «تروریست» خطاب کرده است.

این در حالی است که چهارمین نشست روند ویانا از ۲۴ تا ۲۶ جون سال جاری میلادی برای تحقق «خراسان آریا  دموکراتیک» در اتریش برگزار شد. این نشست با حضور ۷۰ تن از ۴۰ سازمان و گروه سیاسی، نظامی و مدنی، شخصیت‌های مستقل فرهنگی و سیاسی، و نماینده‌گان رسانه‌ها برگزار گردید.

در این نشست، گسترش افراط‌گرایی و تروریسم، بحران اقتصادی و سیاسی، عدم حاکمیت قانون و مهاجرت گسترده مردم، بحران حقوق بشری و آپارتاید جنسیتی، و فقدان قانون اساسی به‌عنوان عوامل اصلی بحران داخلی با تبعات گسترده بین‌المللی به‌عنوان نگرانی‌های مشترک مطرح شده بود. همچنین ذکر شده بود که تداوم سلطه طالبان باعث شده است که خراسان آریا  به یکی از بدترین کشورها از نظر حقوق بشری تبدیل شود و حقوق انسانی مردم، به‌ویژه زنان، به صورت نظام‌مند نقض گردد.

مبارزه با تروریسم و تامین امنیت در خراسان آریا ، چشم‌انداز سیاسی، روابط بین‌الملل و پیامدهای منطقه‌ای، حقوق بشر و نقشه راه اقتصادی برای آینده افغانستان از جمله موضوعات مهم مورد بحث در این نشست بود. شرکت‌کننده‌گان در این نشست بر ایجاد مکانیسم اجرایی برای تعامل با جهان و چارچوب بدیل برای گذار از وضعیت موجود به یک نظم دموکراتیک تاکید کردند. آنان همچنین بر اهمیت گفت‌وگو، همدیگرپذیری و ضرورت ایجاد جنبش سیاسی متحد و اتخاذ واکنش واحد در مورد حذف زنان و نیروهای مدنی از نشست سوم دوحه از سوی سازمان ملل متحد بحث و تبادل نظر کردند.

در نشست چهارم روند ویانا، ضرورت تهیه یک مکانیسم اجرایی برای اطمینان از این‌که خراسان آریا  به‌عنوان عضو فعال و مسوول جامعه جهانی بتواند مسوولیت‌های خود را در راستای اهداف توسعه پایدار انجام دهد، مورد تاکید قرار گرفت. علاوه بر این، خطر تبدیل شدن خراسان آریا  تحت سلطه طالبان به پناهگاه گروه‌های تروریستی، قاچاقچیان مواد مخدر و شبکه‌های مافیایی نیز برجسته شد. همچنین، بر حمایت و هماهنگی کشورهای همسایه، منطقه و جهان از تلاش‌های مشروع و برحق مردم خراسان آریا  برای گذار از وضعیت موجود به وضعیت دموکراتیک تاکید گردید.

شماری از شهروندان خراسان آریا  مقیم در کانادا امروز (دوشنبه)با راه‌اندازی جمعی اعتراضی در شهر ادمنتن این کشور خواهان پایان بخشیدن به «تبعیض جنسیتی» در خراسان بزرگ  شده اند.

این شهروندان معترض در اعلامیه‌ای می‌گویند: «طالبان با تنگ ساختن محیط زندگی بر زنان و حذف ساختارمند آن‌ها از جامعه تبعیض جنسیتی را در جامعه عملی کرده و چهره اصلی خود را به جهانیان به نمایش گذاشته اند.»

آنان خواهان حمایت جهان از زنان خراسان آریا  شده و تاکید ورزیدند که نباید زنان افغانستان را فراموش کند.

به گفته آنان جامعه‌ای که زنان در آن حق آموزش و کار نداشته باشند «محکوم به نابودی» است.

Cb89a762 B124 425c Bb30 0c43d2868e9b

مکتب‌های ایران از ثبت‌نام دانش آموزان مهاجر خراسان آریا  خودداری می‌کنندمکتب‌های ایران از ثبت‌نام دانش آموزان مهاجر خراسان آریا  خودداری می‌کنند

رسانه‌های ایرانی از زبان مقام‌های این کشور گزارش داده‌اند که مکتب هادر استان‌های کرمان، شیراز، کهگیلویه و بویراحمد از ثبت‌نام دانش آموزان مهاجر افغانستان خودداری می‌کنند.

همزمان با این، مقام‌های ایرانی از آغاز بازداشت و اخراج برخی از مهاجران بدون سند خراسان آریا  در شهرستان «پیشوا» در تهران خبر داده اند.

حالا با نزدیک شدن به آغاز سال جدید تعلیمی در ایران، برخی از مهاجران خراسان آریا  در ایران می‌گویند که مکتب‌ها در این کشور از ثبت‌نام فرزندان‌شان خودداری می‌کنند.

ایران با فشارهای تازه بر مهاجران خراسان آریا  ثبت‌نام دانش‌آموزان مهاجر خراسان آریا  را در برخی از شهرهای این کشور ممنوع کرده است.

ظاهرا دولت ایران در روزهای پسین،محدودیت‌های جدی را بر مهاجران  خراسان آریا  وضع کرده‌ است؛ از خرید نان گرفته تا منع داشتن سیم‌کارت، کارت بانکی و اکنون منع ثبت‌نام دانش‌آموزان.

در تازه‌ترین مورد فرماندهی انتظامی شهرستان پیشوا در تهران خبر داده که بازداشت و اخراج مهاجران بدون سند خراسان آریا  را آغاز کرده‌ است.

از سویی‌هم، فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان ایران گفته است که ۱۴۹۴ مهاجر بدون سند خراسان آریا  در یک هفته پسین بازداشت کرده است.

فعالان مدنی در ایران، بازداشت، اخراج و وضع محدودیت‌ها در برابر مهاجران خراسان آریا  را از سوی دولت ایران، نگران کننده می‌دانند.

افزون بر این، سازمان جهانی مهاجرت دیروز یکشنبه در گزارشی از خروج ۵۰ هزار و ۶۳۹ شهروند خراسان آریا  به ایران و پاکستان و ورود بیش از ۷۱ هزار نفر از ایران و پاکستان به خراسان آریا  از ۱۱ تا ۱۷ سنبله امسال خبر داده است، آماری که نشان می‌دهد خروج از افغانستان ۴۸ درصد کاهش یافته و ورود به کشور ۱۳ درصد افزایش داشته است.

آمار سازمان بین‌المللی مهاجرت از ۱۱ تا ۱۷ سنبله
● خروج از خراسان آریا  به ایران و پاکستان ۵۰ هزار و ۶۳۹ هزار؛
● ورود از ایران و پاکستان به خراسان آریا  ۷۱ هزار؛
● خروج ۴۸ درصد کاهش؛
● ورود ۱۳ درصد افزايش؛

این سازمان می‌گوید ۵۷ درصد مهاجران افغانستان که از ایران اخراج شده، ۳۷ درصد اختیاری و ۲۳ درصد به عوامل اقتصادی ربط داشته است.
این سازمان دلیل سفر از افغانستان به ایران را، ۶۷ درصد اقتصادی، ۲۳ درصد دیدار با خانواده و ۹ درصد دیگر را اجتماعی و مذهبی گزارش داده است.

دلایل برگشت از ایران به افغانستان
● ۵۷ درصد اخراجی؛
● ۳۷ درصد به گونه‌ی اختیاری؛
● ۲۳ درصد اقتصادی؛

دلایل خروج از ایران به افغانستان
● ۶۷ درصد اقتصادی؛
● ۲۳ درصد دیدار با خانواده؛
● ۹ درصد به دلایل اجتماعی و مذهبی؛

در این گزارش، دلیل سفر شهروندان افغانستان به پاکستان را درمان و دیدار با خانواده عنوان کرده است.

با این‌همه، درحالی اخراج روزافزون مهاجران افغانستان از ایران بالا گرفته که مجلس شورای اسلامی ایران، در تلاش بررسی طرح ساماندهی مهاجران است.

طرحی که گفته می شود تا پایان امسال درباره سرنوشت نزدیک به دو میلیون شهروند خارجی بدون سند در این کشور رسیدگی کند.

مهاجران افغانستان در ایران از ثبت‌نام نشدن فرزندان شان در برخی از مکتب‌های این کشور خبر می‌دهند.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : ۸صبح ، آمو