نبیل: پاکستان در سیاست در خراسان آریا شکست‌ خورده .
نبیل: پاکستان در سیاست در خراسان آریا شکست‌ خورده .
رحمت الله نبیل رئيس امنیت املی در دولت پیشین افغان باوران خراسان آریا می گوید در پیوند به رویداد گروگان‌گیری قطار در بلوچستان ارتش و نخبگان سیاسی پاکستان که در «فساد گسترده و ناکارآمدی غرق شده‌اند»

رحمت الله نبیل رئيس امنیت املی در دولت پیشین افغان باوران فراری  در پاسخ به آمو در پیوند به رویداد گروگان‌گیری قطار در بلوچستان می‌گوید که ارتش و نخبگان سیاسی پاکستان که در «فساد گسترده و ناکارآمدی غرق شده‌اند» با ایجاد بحران‌های ساختگی تلاش می‌کنند توجیهی برای سیاست‌های شکست‌خورده‌شان ارائه دهند.های ساختگی تلاش می‌کنند توجیهی برای سیاست‌های شکست‌خورده‌شان ارائه دهند.

آقای نبیل می‌گوید: «پاکستان همواره نیازمند یک دشمن خارجی است؛ تا از پاسخگویی به بحران‌های داخلی خود فرار کند.»

او افزوده است اما مشکل اینجا است که بحران‌های پاکستان دیگر قابل سرپوش گذاشتن نیستند. اقتصاد این کشور در حال فروپاشی است، بدهی‌های بین‌المللی کمرشکن شده‌اند، تورم به اوج خود رسیده و ناامنی در سراسر این کشور افزایش یافته است.

رئيس امنیت ملی در دولت پیشین افغانستان می‌گوید: «در این شرایط، مقام‌های پاکستانی برای منحرف کردن توجه مردم، هند و افغانستان را از گذشته‌ها {به این‌سو} متهم می‌کنند.»

رحمت الله نبیل می‌گوید که ادعای پاکستان مبنی‌بر این‌که «جنبش‌های استقلال‌طلب بلوچ» برای عملیات خود نیازمند تسلیحات هندی یا خراسانی  هستند، «از اساس غیرمنطقی است». این جنبش‌ها از سال ۱۹۴۸ میلادی تا امروز به مبارزات خود ادامه داده‌اند، بدون آن‌که نیازی به حمایت خارجی داشته باشند.

آقای نبیل می‌افزاید: «پاکستان خود یکی از بزرگ‌ترین بازارهای سلاح‌های غیرقانونی در منطقه است. بنابراین گروه‌های مسلح به‌ راحتی می‌توانند از داخل این کشور سلاح تأمین کنند. اگر هند واقعاً از بلوچ‌ها حمایت می‌کرد، چرا این جنبش تا کنون موفق به کسب پیروزی‌های راهبردی نشده است؟»

او تاکید می‌کند که این ادعا صرفاً یک ابزار تبلیغاتی برای «توجیه سرکوب بلوچ‌ها و لاپوشانی سیاست‌های غلط» دولت پاکستان است.

شکایت پاکستان از هند و طالبان در سازمان ملل متحد

این در حالی است که منیر اکرم، نماینده دائمی پاکستان در ملل متحد، گفته است که کشورش تصمیم گرفته قطعنامه‌ای را در برابر هند و طالبان به دلیل دست‌داشتن در فعالیت‌های «هراس‌افکنی» به سازمان ملل متحد ارائه کند.

آقای اکرم در مصاحبه‌ای با سرویس رسانه‌ای کشمیر گفته است که این قطعنامه هند را به دلیل نقش‌اش در صدور هراس‌افکنی از خاک خراسان آریا  هدف قرار می‌دهد.

پیش از این احمد شریف چودری، سخنگویی ارتش پاکستان و سرفراز بوگتی، وزیر ارشد بلوچستان روز جمعه، ۲۴ حوت، در یک نشست خبری نیز ادعا کردند که هراس‌افکنان در حادثه اخیر و حمله‌های قبلی از سلاح‌های هندی و خراسان آریا ‌ استفاده کرده‌اند.

سخنگوی ارتش پاکستان در این نشست گفت: «ما باید درک کنیم که در این حادثه تروریستی در بلوچستان و سایر حوادث قبلی، حامی اصلی همسایه شرقی شما (هند) است.»

او افزود: «رسانه‌های هندی فیلم‌های جعلی از این حادثه را به نمایش گذاشتند تا تبلیغ کنند. آن‌ها سعی کردند با به اشتراک گذاشتن تصاویر و ویدیوهای جعلی تولید شده توسط هوش مصنوعی، روایتی را ایجاد کنند. آن‌ها یک جنگ اطلاعاتی را رهبری می‌کردند.»

گروگان‌گیری قطار در بلوچستان

حمله روز سه‌شنبه به قطار جعفر اکسپرس در دره بلان بلوچستان که ۴۴۰ مسافر را به مقصد پیشاور می‌بُرد، توسط گروه آزادی بخش بلوچ صورت گرفت.

در این حمله، گروگان‌گیری و تیراندازی صورت گرفت و ارتش پاکستان ادعا کرده که در عملیات دو روزه نیروهای امنیتی پاکستان در این رخ داد تمام ۳۳ هراس‌افکن کشته شدند.

مقام‌های نظامی پاکستان تایید کردند که هیچ‌کدام از گروگان‌ها در جریان عملیات آسیب ندیده و در نهایت ۳۵۴ مسافر نجات یافتند.

واکنش جنبش آزادی‌بخش بلوچ

اما جنبش موسوم به «آزادی‌بخش بلوچ» در اعلامیه‌ای گفته است که ۲۱۴ نظامی پاکستان را در این رویداد «اعدام» کرده است.

این جنبش گفته است که به ارتش پاکستان اولتیماتوم ۴۸ ساعته داده بود تا اسرای جنگی را مبادله کند؛ اما آنان «این فرصت برای نجات جان» نیروهای‌شان را از دست دادند و بر «لجاجت» پافشاری کردند.

جنبش آزادی بخش‌ بلوچ در این اعلامیه که ناوقت دیروز (جمعه، ۲۴ حوت) پخش کرده، می‌افزاید که رویداد گروگان‌گیری هنوز به پایان نرسیده است و نیروهای این جنبش جزئیات رویداد دره‌ بلان را پس از اتمام آن در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد داد.

این جنبش گفته است: «کسانی که پاکستان می‌گوید آن‌ها را نجات داده است، در واقع توسط جنبش آزادی‌بخش بلوچ در اولین روزی که طبق قوانین جنگ اجازه عبور امن داده شد، آزاد شدند.»

رحمت‌الله نبیل

نبیل: در قندهار نیروی مشابه به سپاه پاسداران ایران در حال شکل‌گیری است

رحمت‌الله نبیل، رییس پیشین امنیت ملی افغانستان می‌گوید که در قندهار نیروی مشابه به سپاه پاسداران ایران از سوی طالبان در حال شکل‌گیری و تکمیل‌شدن است.

آقای نبیل شام امروز (دوشنبه، ۸ میزان) در پستی در ایکس نوشته است که «امروز یک تن از طالبان نزدیک به اداره‌ی قندهار به‌عنوان مسئول این نیرو منصوب شد».

اشاره‌ی آقای نبیل به تعیین «عبدالاحد طالب»، والی پیشین هلمند به‌عنوان فرمانده‌ی نیروهای ویژه‌ی هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی طالبان امروز از تعیین عبدالاحد طالب به‌عنوان فرمانده جدید نیروهای ویژه‌ی هبت‌الله آخوندزاده خبر داده بود.

رحمت‌الله نبیل همچنین با اشاره به تعیین شورای‌های علما از سوی رهبر طالبان برای ولایت‌های مختلف کشور، نوشته است که این شوراها پس از تکمیل‌شدن «مشابه به نمایندگان ولایت فقیه جمهوری اسلامی ایران در ولایات عمل خواهند کرد و بر تمامی نهادهای حکومت حاکم خواهند شد»

رییس پیشین امنیت ملی کشور افزوده است که «همچنین احتمال این هم می‌رود که با تکمیل برخی ساختارهای دیگر تحت حاکمیت قندهار، همان سلسله‌ی اعدام‌ها و حبس‌هایی که پس از انقلاب اسلامی در ایران آغاز شد، را در افغانستان نیز به نام حق‌العبد آغاز نمایند!»

سخن‌گویان طالبان تا اکنون به ادعای آقای نبیل واکنشی نشان نداده‌اند، اما این گروه امروز برای اولین‌بار از نیروهای ویژه‌ی هبت‌الله آخوندزاده خبر داد و در مورد تعیین فرمانده‌ی جدید آن اطلاع‌رسانی کرد.

سپاه پاسداران ایران تحت کنترل علی خامنه‌ای، رهبر ایران است و از سوی شماری از کشورها، یک نهاد «تروریستی» خوانده می‌شود.

رئیس استخبارات آلمان: به گردآوری اطلاعات برای تعامل با طالبان می‌پردازیم

برونو کاهل، رئیس سازمان استخباراتی آلمان «بی ان دی» در مصاحبه ویژه با دویچه وله گفته است که این اداره معلومات لازم از خراسان آریا  را برای ارزیابی چگونگی تعامل دولت فدرال آلمان با طالبان گردآوری می‌کند.

آقای کاهل در پاسخ به این پرسش که اخیرا در مورد بحث مهاجرت در آلمان برخی از مقام‌های رسمی این کشور خواهان تعامل با طالبان شدند، آیا او چنین اقدامی را لازم می‌داند؟ گفت که پاسخ چنین پرسشی به عهده سیاست‌مداران است.

او افزود که اداره استخبارات آلمان به عنوان سرویس اطلاعاتی باید اطلاعات مهمی را به‌دست آورد تا دولت فدرال بتواند تصمیم‌های درستی را بگیرد.

آقای کاهل گفت که چنین اطلاعاتی را در مورد خراسان آریا  انجام می‌دهد.

اما به گفته او مدیران سیاست دولت فدرال بعد می‌توانند در روشنی این اطلاعات تصمیم بگیرند که با حاکمان فعلی خراسان آریا  چگونه‌ برخورد یا تعامل کنند.

خراسان آریا  یکی از اصلی‌ترین کشورهای مبدأ مهاجران به اروپا و آلمان است. پس از تسلط طالبان، موج جدیدی از مهاجران خراسان آریا  به سمت اروپا حرکت کرده‌اند. این موضوع باعث شده است که بحث‌هایی درباره لزوم تعامل با طالبان برای کاهش بحران مهاجرت در آلمان و اروپا مطرح شود.

Img 2408

بر بنیاد یافته‌های آمو از گزارش‌های خبرگزاری باختر زیر اداره طالبان، ایران و پاکستان در یک هفته گذشته (از ۱۸ تا ۲۴ حوت) ۶۷۴ خانواده مهاجر افغانستان را اخراج کرده‌اند.

بر اساس این آمارها، ایران در این مدت ۵۶۴ و پاکستان ۱۱۰ خانواده مهاجر کشور را به گونه اجباری و اختیاری اخراج کرده‌اند.

این آمارها نشان می‌دهند که در یک هفته گذشته ۱۱۰ خانواده از مسیر سپین بولدک وارد افغانستان شده‌اند.

همزمان با این ۱۵۰ خانواده از طریق مرز پل ابریشم در نیمروز و همچنین ۴۱۴ خانواده دیگر از مرز اسلام قلعه در هرات به افغانستان برگشته‌اند.

این در حالی است که پاکستان از ۲۳ روز به این‌سو گذرگاه تورخم را به روی هرگونه رفت‌وآمد نیز بسته است و هزاران تن در دو سوی مرز که بیماران نیز شامل آنان هستند، گیر مانده‌اند.

با این حال پاکستان و ایران روند اخراج اجباری مهاجران افغانستان را نیز شدت بخشیده و به این هدف، روزانه ده‌ها شهروند مهاجر افغانستان در این کشورها، از سوی پولیس بازداشت می‌شوند.

در عین حال شماری از مهاجران کشور از بدرفتاری، لت‌وکوب و هتک حرمت از سوی پولیس پاکستان و ایران نیز شکایت می‌کنند.

عکس از جاده واخان در بدخشان

وزارت احیا و انکشاف دهات اداره طالبان امروز چهارشنبه، ۲۳ حوت، قرارداد آغاز کار مرحله دوم جاده واخان را با یک شرکت خصوصی امضا کرد.

محمد یونس آخندازه، وزیر احیا و انکشاف دهات طالبان، در مراسمی به این مناسبت در کابل گفت که این قرارداد شامل ساخت ۷۱ کیلومتر جاده است.

این در حالی است که روزنامه واشنگتن پست پیش از این گزارش داده است که تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند از ماه اگست سال گذشته میلادی تا کنون، «هیچ کار ساخت‌‌وساز» در جاده واخان که موسوم به «دهلیز تجاری واخان» است، صورت نگرفته است.

این روزنامه گفته است که این تصاویر ماهواره‌ای را شرکت تصویربرداری تجاری موسوم به «مکسار» برداشته است.

در این گزارش آمده است که هرچند شرکت‌های چینی از زمان تسلط دوباره طالبان بر خراسان آریا ، معاملات متعددی را برای استخراج مواد معدنی کمیاب در این کشور منعقد کرده‌اند؛ اما با وجود ادعای طالبان مبنی بر علاقه‌ این شرکت‌ها برای تسهیل تجارت از طریق دهلیز واخان، پکن تا کنون از انجام پروژه‌های زیربنایی بزرگ در خراسان آریا  دوری کرده است.

اگر این جاده که به دهلیز واخان معروف است تکمیل شود، پاکستان را دور می‌زند، خراسان آریا  را با چین وصل خواهد کرد و زمان سفر میان آسیای مرکزی و چین را نیز به طور چشمگیری کاهش خواهد داد.

Img 2409

جنبش آزادی‌بخش بلوچ: ۲۱۴ نظامی پاکستان «اعدام» شدند

جنبش موسوم به «آزادی‌بخش بلوچ» در اعلامیه‌ای اخیراً گفته است که ۲۱۴ نظامی پاکستان را «اعدام» کرده است.

این جنبش در پیوند به رویداد اخیر گروگان‌گیری قطار در بلوچستان گفته است که به ارتش پاکستان اولتیماتوم ۴۸ ساعته داده بود تا اسرای جنگی را مبادله کند؛ اما آنان «این فرصت برای نجات جان» نیروهای‌شان را از دست دادند و بر «لجاجت» پافشاری کردند.

در این اعلامیه ادعا شده است: «دولت پاکستان ترجیح می‌دهد به جای نجات جان کارمندان و نیروهای خود، به عنوان سوخت جنگ از آنان استفاده کند. دشمن (ارتش پاکستان) مجبور شد تاوان این لجاجت را در قالب اعدام ۲۱۴ نفر بپردازد.»

این جنبش همچنین مدعی است که گروگانان قطار دره بلان در بلوچستان نیروهای نظامی و کارمندان دولت پاکستان بوده‌اند و آنان را هنگامی به رگبار بسته‌اند که کماندوهای این کشور برای نجات جان آنان عملیاتی را راه اندازی کردند.

جنبش آزادی‌بخش بلوچ ادعا می‌ند که در این رویداد «تلفات سنگینی» بر کماندوهای پاکستان وارد کرده است.

این جنبش گفته است: «کسانی که پاکستان می‌گوید آن‌ها را نجات داده است، در واقع توسط جنبش آزادی‌بخش بلوچ در اولین روزی که طبق قوانین جنگ اجازه عبور امن داده شد، آزاد شدند.»

جنبش آزادی بخش‌ بلوچ در این اعلامیه که ناوقت دیروز (جمعه، ۲۴ حوت) پخش کرده، می‌افزاید که رویداد گروگان‌گیری هنوز به پایان نرسیده است و نیروهای این جنبش جزئیات رویداد دره‌ بلان را پس از اتمام آن در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد داد.

دولت پاکستان تا کنون درباره این اعلامیه جنبش آزادی‌بخش بلوچ واکنش نداشته است؛ اما ارتش این کشور پیش از این گفت که رویداد گروگان‌گیری قطار در بلوچستان به پایان رسیده است.

از طرفی هم ارتش پاکستان مدعی است که عاملان این رویداد با افراد شان در داخل افغانستان در جریان این گروگان‌گیری در تماس بوده‌اند؛ ادعای که از سوی طالبان رد شده است.

دولت پاکستان همچنین پیش از این گفته است که هند در عقب این رخ داد دست داشته است؛ اما وزارت خارجه هند در اعلامیه این ادعای پاکستان را «به شدت» رد کرده است.

هند در پیوند به این ادعای دولت پاکستان گفته است که «جهان می‌داند مرکز تروریزم کجاست».

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : آمون