نشست «همگرایی مونیخ»؛ رضا پهلوی
نشست «همگرایی مونیخ»؛ رضا پهلوی
نشست «همگرایی مونیخ»؛ رضا پهلوی: در مقابل دیدگان میلیون‌ها ایرانی، بر سر اصول همکاری توافق شد ، رضا پهلوی خودرا رهبر مردم ایران معرفی کرد .

به گزارش خبر گزاری جمهوری خراسان از رسانه های معتبر دنیا ؛ تحولات در ایران  و خارج از ایران بعد از سقوط سوریه به شدت ادامه دارد .

شاهزاده رضا پهلوی در بیانیه‌ای نشست «همگرایی سازمان‌های ایران‌گرا و آزادی‌خواه» در مونیخ آلمان را موفق توصیف کرد. او از هواداران و سازمان‌هایی که در این نشست شرکت کردند قدردانی کرد و خواستار وحدت و پشتیبانی بجای تفرقه‌انگیزی شد.

این نشست دیروز (یکشنبه، ۲۸ بهمن) برگزار و در یوتیوب زنده پخش شد.

آقای پهلوی در این بیانیه که حساب ایکس (توییتر سابق) خود منتشر کرد نوشت: «در نشست همگرایی مونیخ، نمایندگان سازمان‌های شرکت‌کننده توانستند در یک فرایند شفاف و در مقابل دیدگان میلیون‌ها ایرانی، بر سر اصول و چارچوب همکاری به توافق و اجماع برسند و آغاز همکاری‌شان را اعلام عمومی کنند. این سازمان‌ها اینک متعهد شده‌اند که پیرامون طرح‌های مشخص و پروژه‌های عملی با یکدیگر همکاری کنند و به مردم گزارش کار بدهند. این آغاز راه است و در به روی سازمان‌های دیگری که در این نشست حضور نداشتند اما می‌خواهند بخشی از راه‌حل باشند، باز خواهد بود.»

هدف نشست «همگرایی مونیخ» که با حضور شاهزاده رضا پهلوی و جمعی از فعالان و نمایندگان احزاب ایران‌گرا برگزار شد ایجاد مکانیسمی برای همکاری بین گروه‌های مختلف بدون تشکیل تشکیلات جدید بود.

آقای پهلوی در حاشیه این نشست بر موارد مختلفی همچون گفتار نیک، پندار نیک، کردار نیک و مرزبندی‌اش با فحاشی و تهدید و رفتارهای غیردموکراتیک تاکید کرد: «ما اینجا نیستیم که برای آینده تعیین سرنوشت کنیم که حکومت آینده ایران جمهوری یا پادشاهی باشد. هدف ما امروز فقط نجات ایران است و در آینده رسالت ما امکان برگزاری انتخابات آزاد در ایران است.»

آقای پهلوی هم‌چنین بر اهمیت تقویت و تکثر احزاب سیاسی برای نیل به دموکراسی در ایران تأکید کرد و سیستم تک‌حزبی پیش از انقلاب را «اشتباه» خواند.

او از هواداران خود خواست نقش «ملی و فرامسلکی» او را تا حد نماینده یک جریان خاص تقلیل ندهند و از «حاشیه‌سازی و رهبرتراشی زودرس» که می‌تواند باعث نفاق شود، پرهیز کنند.

او با انتقاد از القابی مثل «کینگ (شاه) رضا پهلوی» گفت: «جایگاهی که برای خودم قائل هستم، از امروز تا رفراندوم است و حق نداریم از امروز بگوییم که حکومت بعدی چه شکلی خواهد شد.»

8d05b526 B7c8 44f4 A6a7 C8e199515a0b Bf9cc1e8 F740 4807 9ef1 19b0982f27d8

در بیانیه پایانی، گروه‌ها و احزاب حاضر در این نشست بر اهمیت نقش آقای پهلوی به‌عنوان «رهبر انقلاب ملی و دوران گذار تا زمان انتخاب اولین مجلس و دولت دموکراتیک از طریق انتخابات آزاد» تأکید کردند.

در نشست هم‌گرایی مونیخ احزاب و گروه‌هایی مثل ایران پادشاهی، رستاخیز ایران‌گرایان، ایرانیان کرد میهن‌پرست، جمعیتدر نشست هم‌گرایی مونیخ احزاب و گروه‌هایی مثل ایران پادشاهی، رستاخیز ایران‌گرایان، ایرانیان کرد میهن‌پرست، جمعیت جمهوری‌خواهان حامی رضا پهلوی، حزب ایران نوین، سازمان نظم نوین ایرانیان، انجمن آپادانای بریتانیا، جمعیت شیر و خورشید سرخ، انجمن ورزشکاران آزادی‌خواه ایران، انجمن امید هامبورگ، انجمن نیک‌آسا، حزب سکولار دموکرات و جبهه ۷ آبان شرکت کردند.

این نشست همزمان با کنفرانس امنیتی مونیخ برگزار شد. آقای پهلوی از اینکه این کنفرانس او را دعوت نکرده بود انتقاد و آن را «خیانتی به مردم ایران و ارزش‌های دموکراتیک آلمان» توصیف کرده بود.

گروهی از طرفداران شاهزاده رضا پهلوی در اعتراض به «لغو دعوت رسمی» کنفرانس امنیتی مونیخ از او در مونیخ تظاهرات کردند.

رضا پهلوی چند روز پیش اعلام کرد این کنفرانس برای دومین بار در دو هفته پیش از آن، دعوت او را لغو کرده است.

آقای پهلوی می‌گوید این تصمیم «به دستور دولت آلمان و تحت تهدید رژیم جمهوری اسلامی» گرفته شده است.

کنفرانس امنیتی مونیخ به بی‌بی‌سی فارسی گفت که «با مشورت دولت آلمان» تصمیم گرفته شد برای آقای پهلوی دعوتنامه رسمی ارسال نشود.

بی‌بی‌سی فارسی از وزارت خارجه آلمان درباره ماهیت مشورت به کنفرانس امنیتی مونیخ و دعوت نشدن آقای پهلوی توضیح خواست، اما سخنگوی وزارت خارجه آلمان در این باره توضیحی نداد.

آزادی ناهید تقوی همزمان با آغاز نشست مقام‌های ایران با بریتانیا، فرانسه و آلمان

ایران و اتحادیه اروپا

منبع تصویر، GETTY IMAGES

توضیح تصویر، ایران و اتحادیه اروپا

دور تازه گفتگوی دیپلمات‌های ایرانی با نمایندگان بریتانیا، فرانسه و آلمان درباره امور منطقه‌ای، بین‌المللی و برنامه هسته‌ای در ژنو آغاز شده است. خبر آزادی ناهید تقوی زندانی ایرانی-آلمانی از زندان ایران و بازگشتش به آلمان درست پیش از شروع این گفتگوها اعلام شد.

ساعتی پیش از شروع این گفتگوها اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، گفته بود: «هدف نخست گفتگو با کشورهای اروپایی در ژنو رفع تحریم‌هاست.»

«ما شنوای نکات و مباحثی هستیم که طرف‌های مقابل در نظر دارند مطرح بکنند و بیشتر ادامه نشستی است که در آذر ماه برگزار شد.»

ایران و آلمان تاکید کرده‌اند که نشست فعلی «رایزنی» است و «مذاکره» نیست.

کاظم غریب ‌آبادی معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت خارجه ایران پس از نشست دوشنبه، «دور سوم» گفتگوها را «جدی، صریح و سازنده» توصیف کرد.

او در ایکس نوشت: «ایده‌هایی را در دو حوزه رفع تحریم و هسته‌ای که برای حصول به یک توافق ضروری هستند، مورد بحث و بررسی قرار دادیم.»

آقای غریب آبادی گفت که برای «از سرگیری مذاکرات اتفاق نظر وجود دارد.»

این نشست که پشت درهای بسته و بدون حضور خبرنگاران برگزار شد سه‌شنبه ادامه خواهد داشت.

در جریان گفتگو‌ها در ماه آذر هم ایران گفته بود مذاکرات علاوه بر مسائل هسته‌ای به موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی مرتبط است.

در آن زمان وزارت امور خارجه آمریکا، می‌گوید کشورش در مذاکراتی که قرار است میان ایران و سه قدرت اروپایی برگزار شود، شرکت نخواهد کرد.

نشست اخیر در حالی برگزار می‌شود که نگرانی‌ها درباره افزایش درصد غنی‌سازی و ذخیره اورانیوم با خلوص بالا در ایران بالا گرفته است.

رایزنی‌ها و مذاکرات قبلی ایران با اتحادیه اروپا و نمایندگان آن نتیجه مشخصی در پی نداشته است اما نشست جدید با طرفین اروپایی در حالی آغاز می‌شود که ساعتی پیش ناهید تقوی، شهروند دو تابعیتی، از ایران آزاد شد و به آلمان بازگشت.

ناهید تقوی که به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود پس از چهار سال آزاد شد

منبع تصویر، X/

توضیح تصویر، ناهید تقوی که به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود پس از چهار سال آزاد شد

ناهید تقوی کیست؟

این مذاکرات در حالی برگزار می‌شود که ناهید تقوی،‌ شهروند ایرانی-آلمانی، از زندان ایران آزاد شد.

تصویری از خانم تقوی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است که نشان می‌دهد او به آلمان بازگشته است.

ناهید تقوی،‌ ۶۹ ساله، در مهرماه ۱۳۹۹ زمانی که در ایران سکونت داشت بازداشت شد و پس از هفت ماه زندان انفرادی و بازجویی، دادگاه انقلاب او را به ۱۰ سال و هشت ماه زندان محکوم کرد.

خبر آزادی خانم تقوی کمتر از یک هفته پس از آزادی چچیلیا سالا، روزنامه‌نگار ایتالیایی، و بازگشت او به ایتالیا منتشر می‌شود.

روز گذشته هم محمد عابدینی نجف‌آبادی که در ایتالیا به اتهام نقض تحریم‌های آمریکا بازداشت شده بود، آزاد و به ایران بازگشت.

محمد عابدینی نجف‌آبادی سه روز پیش از بازداشت چچیلیا سالا در تهران دستگیر شده بود. ایران باداشت خانم سالا را با بازداشت او «بی‌ارتباط» توصیف کرده بود.

ایران و ایتالیا از به طور رسمی از معاوضه یا مبادله‌ این زندانیان سخن نگفته‌اند.

با این حال، مقام‌های ایرانی می‌گویند او «با پیگیری‌های مشترک وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات» آزاد شده است.

دفتر جورجا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، هم گفته بود آزادی خانم سالا نتیجه «فعالیت‌های گسترده کانال‌های دیپلماتیک و اطلاعاتی» ایتالیا بوده است.

نخست‌وزیر ایتالیا ۱۶ دی در سفری غیرمنتظره برای دیدار با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، به فلوریدا رفت.

گزارش شد که موضوع چچیلیا سالا یکی از موارد گفتگوی خانم ملونی با دونالد ترامپ بوده است.

خیر خواهند کرد. اما در عین بهت و حیرت، تنها در عرض چند روز وارد حلب شدند.

با این توجیه، ایران گروه‌های شبه‌نظامی‌ای را سازماندهی کرد که غالبا از نیروهای افغان، پاکستانی وعراقی تشکیل می‌شدند.

لباس‌های نظامی روی زمین غار پخش و پلا هستند
توضیح تصویر، به نظر می‌آید نیروهای ایرانی مجبور شدند با عجله لباس نظامی خود را درآورده و فرار کنند

با همه اینها، در لحظات حساس پایانی، ایران ظاهرا غافلگیر شده و آمادگی لازم را نداشته است. برخی پایگاه‌ها دستور عقب‌نشینی را در آخرین ساعات پیش از سقوط اسد دریافت کرده‌اند. یکی از اعضای ارشد یک گروه شبه‌نظامی عراقی تحت حمایت ایران می‌گوید: «تحولات خیلی سریع اتفاق افتاد. حتی بعضی جاها دستور این بود که فقط کوله‌‌ات را بردار و برو.»

چندین منبع نزدیک به سپاه پاسداران به بی‌بی‌سی گفتند که اکثر نیروها مجبور شدند به عراق فرار کنند و برخی دستور داشتند که به لبنان بروند و یا به پایگاه‌های روسی تا از آنجا روس‌ها آنها را تخلیه کنند.

محمد رباط از نیروهای هیات تحریر شام، شاهد پیشروی لحظه به لحظه این گروه از پایگاه اصلیشان در شهر ادلب به حلب و دمشق بوده است.

او می‌گوید آنها فکر می‌کردند عملیاتشان «حدود یک سال» طول خواهد کشید و در بهترین حالت، «حلب را در سه تا شش ماه» تسخیر خواهند کرد. اما در عین بهت و حیرت، تنها در عرض چند روز وارد حلب شدند.

محمد رباط در لباس نظامی روی صندلی نشسته است و به موبایل نگاه می‌کند، نفیسه کوهنورد با روسری در کنار او روی صندلی نشسته است
توضیح تصویر، محمد رباط شاهد پیشروی گروهش از ادلب به سمت حلب و دمشق بود

سقوط سریع نظام اسد به نوعی حاصل زنجیره‌ای از حوادثی بود که پس از حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل، رخ داد.

در پی این حمله اسرائیل حملات هوایی‌اش بر‌ضد سپاه پاسداران و گروه‌های حامی ایران در سوریه را به طرز چشمگیری شدت بخشید. همزمان در جنگی تمام عیار علیه حزب‌الله لبنان ساختار فرماندهی و تجهیزات گسترده نظامی این گروه را هدف قرار داد. جنگی که به کشته شدن حسن نصرالله دبیر‌کل حزب‌الله انجامید.

از نگاه محمد رباط ۳۵ ساله، این «وضعیت فروپاشی روانی» که ایران و حزب‌الله با آن مواجه بودند نقش مهمی در سقوط سریع جبهه‌هایشان در سوریه داشت. شرایطی که محمد آن را «هدیه‌ای الهی» برای هیات تحریر شام توصیف می‌کند.

اما می‌گوید ضربه اصلی از درون آمده: درگیری میان اسد و متحدان حامی ایرانش.

«گروه‌های وابسته به سپاه پاسداران اسد را به خیانت متهم کرده و باور داشتند که او موقعیت‌هایشان را به اسرائیل لو می‌دهد. همین باعث بی‌اعتمادی شدید میان آنها شد وهمکاری‌های نظامیشان را دشوار کرد.»

یک خیابان با دیواری به رنگ پرچم ایران. در انتهای خیابان خاکی، ساختمانی ویران‌شده دیده می‌شود.
توضیح تصویر، روی دیواری در خیابانی در خان شیخون پرچم ایران رنگ نقاشی شده است

در حین گذر از خان شیخون جنگ‌زده، به خیابانی می‌رسیم که سراسر به رنگ‌های پرچم ایران نقاشی شده است. این راه به ساختمان یک مدرسه می‌رسد که به عنوان یکی از ستادهای فرماندهی نیروهای ایرانی استفاده می‌شد.

داخل دفترچه هم سفارش کالا به فارسی ردیف شده: شکلات، حلوا شکری، برنج و روغن آشپزی. تاریخش همین اواسط ماه اکتبر است یعنی تنها چند هفته قبل از سقوط اسد. نشانی از اینکه زندگی روزمره در این پایگاه تا آخرین لحظات ادامه داشته است.

نمای بیرونی از پایگاه که ورودی آن در صخره‌ای دیده می‌شود، یک جیپ با درهای باز دیده می‌شود، یک چمدان آبی رنگ روی زمین رها شده
توضیح تصویر، پایگاه نظامی ایران در دل تپه‌های سنگی ساخته شده بود

اما حالا این پایگاه ساکنان جدیدی دارد: دو جنگجوی مسلح اویغور از گروه اسلام‌گرای «هیئت تحریرشام»، که رهبر آن، احمد شرع، اکنون رئیس‌جمهور موقت سوریه است.

اویغورها ناگهان با خودروی نظامی پشت سرمان ظاهر شدند و از ما خواستند تا مجوز رسانه‌ای‌مان را بهشان نشان دهیم

ایران مانع ورود هواپیماهای لبنانی برای برگرداندن مسافران سرگردان شد

تظاهرات هواداران حزب‌الله در برابر فرودگاه بین المللی رفیق حریری بیروت در اعتراض به منع ورود هواپیماهای ایرانی

منبع تصویر، EPA-EFE/REX/SHUTTERSTOCK

توضیح تصویر، تظاهرات پنجشنبه شب هواداران حزب‌الله در برابر فرودگاه بین المللی رفیق حریری بیروت در اعتراض به منع ورود هواپیماهای ایرانی

ایران روز جمعه دو هواپیمای لبنانی را از ورود به این کشور برای بازگرداندن ده‌ها مسافر لبنانی که در ایران سرگردان مانده‌اند منع کرده است. این بعد از آن است که ایران گفت لبنان به دلیل «تهدید» اسرائیل مانع ورود پروازی از تهران به بیروت شده است.

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز جمعه گفت که اسرائیل هواپیمای مسافربری ایران حامل شهروندان لبنانی را «تهدید» کرده که «موجب اختلال در پروازهای عادی کشوری به فرودگاه بیروت شده است.» او اقدام اسرائیل را ناقض قوانین بین‌المللی دانست.

ارتش اسرائیل این هفته ایران را متهم کرد از هواپیماهای غیرنظامی خود برای قاچاق وجوه نقد به بیروت استفاده می‌کند. بعد از آن لبنان ورود پروازهای تهران-بیروت را متوقف کرد. این پروازها متعلق به شرکت ماهان بود.

آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش اسرائیل، در پستی در شبکه ایکس نوشت که نیروی قدس سپاه پاسداران و حزب‌الله از پروازهای غیرنظامی برای قاچاق پول به بیروت استف

شاهزاده رضا پهلوی: محمدرضا شاه اگر بود به جوانانی که می‌خواهند ایران را از نو بسازند افتخار می‌کرد

شاهزاده رضا پهلوی در یادداشتی ضمن ارج‌نهادن به یاد و میراث رضا شاه و محمدرضا شاه پهلوی و اشاره به تلا‌ش‌های آنان در ساختن و آبادانی ایران، نوشت اگر پدربزرگ و پدرش امروز بودند، «به جوانان آگاه و دلاور ایران افتخار می‌کردند.»

شاهزاده رضا پهلوی در این یادداشت که روز پنج‌شنبه پنجم مرداد ۱۴۰۲، در سالروز فوت محمدرضا شاه، پادشاه فقید ایران منتشر کرد، نوشت: «رضا شاه بزرگ و محمدرضا شاه در دوران حکمرانی خود کوشیدند ایرانی بسازند که متعلق به همه ایرانیان باشد. آن‌ها تلاش کردند همه نخبگان و اندیشمندان کشور را فارغ از تبار و مذهب و نگاه سیاسی برای ساختن ایران به کار بگیرند.»

 

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : بی بی سی