فصل ششم رقابتهای «مبارزات آزاد» سازمان ZFC شب گذشته با نام «شب ناکاوت» در ولایت بلخ برگزار شد و هارون بدخشی از خراسان آریا در وزن ٧٥ کیلوگرام، محمد چراغی از ایران را ناکاوت کرد. این مسابقات در تالار الماس برگزار شد.
هارون بدخشی تا پیش از این مسابقه، دارای شش ریکارد در مبارزات آزاد و شش پیروزی بود که حالا هفتمین پیروزی نیز در ریکاردهای او ثبت خواهد شد؛ اما حریف او محمد چراغی شش ریکارد، ٥ پیروزی و یک باخت بود که شب گذشته دومین باختاش را تجربه کرد.
چراغی که در رشتههای مثل کشتی، ووشو و کیک بوکس مهارت دارد و چهار مبارزه در سازمانهای بیرون از ایران مثل سازمانهای مبارزات آزاد ارمنستان و گرجستان انجام داده است، شب گذشته مقابل هارون بدخشی ناکاوت شد.
رژیم غذایی و ورزش برای لاغری شکم
بازیهای آسیایی هانگژو؛ نبرد برای مدال با وجود تعلیق و بیپولی ورزشهای رزمی ایران
منبع تصویر، GETTY IMAGES
- نویسنده, بهناز میرمطهریان
- شغل, خبرنگار
رشتههای رزمی با بیشترین تعداد ورزشکار و شانس مدال اغلب نقش قابل توجهی در جایگاه کاروان ورزشی ایران در مسابقات آسیایی و المپیک داشتهاند.
در بازیهای آسیایی هانگژوی چین هم ایران در مجموع هفت رشته رزمی، کاراته، تکواندو، جودو، بوکس، کوراش، ووشو و جوجیتسو ۵۱ ورزشکار به هانگژو اعزام کرده است.
هر یک از این رشتهها با أنواع مشکلات، به ویژه ضعف در آمادهسازی و تدارک اردوها و مسابقات برون مرزی مواجه هستند اما مدیران و رؤسا خود را به انگیزه ورزشکاران میسپارند و وعده مدال میدهند.
بازگشت جودو بعد از چهار سال
در میان رشتههای ورزشی حاضر در هانگژو، وضعیت جودوی ایران متفاوتتر از سایر رشتههاست.
بازیهای آسیایی هانگژو، اولین مسابقاتی است که جودوکاهای ایران بعد از تعلیق ۴ ساله این رشته در آن شرکت میکنند.
نامه پایان تعلیق جودوی ایران، ۲۷ شهریور به فدراسیون رسید، عصر همان روز مریم بربط، به عنوان تنها نماینده زنان جودوکای ایران، با اولین کاروان، راهی هانگژو شد. تکتم بیدل، سرمربی تیم ملی جودوی زنان، اما درباره وضعیت بربط گفته است: «با توجه به تمام کمبودها از هر لحاظ تکنیکی، تاکتیکی و بدنسازی خانم بربط را آماده کردیم. فقط به دلیل مشکلات فدراسیون و تعلیق فدراسیون نتوانستیم اردوهای مشترک یا مسابقاتی داشته باشیم تا از لحاظ ذهنی و روانی هم آماده شود.»
ابوالفضل محمودی در وزن ٦٦- کیلوگرم، مهدی فتحی پور در وزن ٨١- کیلوگرم و قاسم باغچقی در وزن ۹۰- کیلوگرم سه عضو تیم ملی جودوی مردان هستند که از امروز(یکشنبه ۲ مهرماه) روی تاتامی میروند.
چهارسال انزوای جودوی ایران اما برخلاف همه ادعاهای آرش میراسماعیلی، رئیس فدراسیون جودوی ایران، مبنی بر برگزاری اردوهای مشترک با کشورهای همسایه و حفظ آمادگی جودوکاها، بیشک تأثیر خود را بر جودوی ایران گذاشته است و همه نمایندههای ایران در حالی مقابل حریفان خود مسابقه میدهند که سالهاست از تجربه حضور در مسابقات رسمی محروم بودهاند.
میراسماعیلی با جودو چه کرد؟
منبع تصویر، KHABAR ONLINE
پایان پادکست
دور بودن جودوکاران از مسابقات و بیتجربگیشان در مسابقات رسمی اما تنها بخشی از فضای نامساعدی است که آرش میراسماعیلی و فدراسیون تحت امرش برای ورزشکاران ساختهااند.
اظهارات میراسماعیلی درباره تعلیق و اصرارش به شکستن این حکم در کنار تلاشی که برای سانسور هر خبر، انتقاد و واکنشی در این رابطه داشت، فضای حاکم بر جودو را امنیتی کرده است.
میراسماعیلی مدعی بود که با درخواست تجدیدنظر از دادگاه عالی ورزش موفق شده طی «موفقیتی تاریخی»، حکم کمیته انضباطی فدراسیون جهانی جودو مبنی بر تعلیق جودوی ایران را بشکند.
بیانیه دادگاه حکمیت ورزش اما گویای این بود که فدراسیون جهانی جودو باید برای تعلیق باید یک بازه زمانی را در نظر میگرفت و به همین دلیل پرونده، به کمیته انضباطی فدراسیون جهانی ارجاع شد.
در نهایت ۲۷ شهریور ۱۴۰۲ به عنوان تاریخ پایان این تعلیق در نظر گرفته شد. حالا تعلیق جودوی ایران در شرایطی به پایان رسیده که همچنان پایبندی این فدراسیون به منشور المپیک زیر ذرهبین است.
این اما تنها حاشیه این فدراسیون نبود. میراسماعیلی در حالی دم از بیپولی میزد که در خرداد امسال و تنها چند ماه پیش از بازیهای آسیایی هانگژو، به دنبال ابهامات مالی به وجود آمده، با حکم وزارت ورزش، به طور موقت از مسئولیتش کنار گذاشته شد و کمی بعد در دادگاه تجدیدنظر رفع اتهام شد.
او در این رابطه گفته است: «کل پرونده ای که برای من تشکیل داده بودند ۱۲۰ میلیون بود. پروندههای میلیاردی از مسئولان دیدم که با پرونده من قابل مقایسه نبود! ولی کسی که بخواهد کارهای بزرگی بکند صد برابر دشمن دارد.»
بوکس، ناامید از کسب سهمیه و مدال
منبع تصویر، GETTY IMAGES
بوکس، رشتهای نیست که کسی در این دوره از مسابقات حساب ویژهای روی مدالهایش باز کرده باشد. روند آمادهسازی بوکسورها اینقدر عجیب و پردردسر بوده که به نظر میرسد مربیان تیم ملی هم امید چندانی به موفقیت ندارند.
رقابتهای بوکس بازیهای آسیایی از امروز(یکشنبه دوم مهرماه) تا ۱۲ مهرماه هر روز در دو نوبت ظهر و عصر برگزار میشود و بوکسورها فقط روز دوشنبه ۱۰ مهرماه استراحت دارند.
فینالیستهای هر وزن سهمیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس را میگیرند و این، نخستین مرحله گزینشی المپیک پاریس به حساب میآید. دو مرحله دیگر گزینشی به صورت جهانی، اسفند امسال در ایتالیا و خرداد سال آینده در تایلند انجام میشود.
دانیال شهبخش، در وزن ۵۷ کیلوگرم، علی حبیبینژاد، در وزن ۶۳.۵ کیلوگرم، شاهین موسوی، در وزن ۸۰ کیلوگرم، طوفان شریفی، در وزن ۹۲ کیلوگرم و ایمان رمضانپور، در وزن ۹۲+ کیلوگرم، نمایندگان بوکس ایران در هانگژو هستند که با توجه به آمادهسازی پردردسر و سختی که داشتهاند برای کسب مدال و سهمیه المپیک کار بسیار سختی در پیش دارند.
در این شرایط علی حبیبینژاد در اولین مسابقهاش برابر “سین سیری” قهرمان آسیا از تایلند قرار میگیرد و همین رویارویی دشوار، توجه رسانهها را به او جلب کرده است.
حسین نهرودی سرمربی تیم ملی بوکس ایران اما از قبل آب پاکی را روی دست همه ریخته است: «کار سختی پیش رو داریم، در مسابقات هانگژو تنها بوکسورهایی که موفق به کسب مدال طلا و نقره میشوند به سهمیه میرسند.»
چرا فینالیست شدن بوکسورهای ایران از نظر سرمربی این تیم سخت است؟ چون دیپلماسی ضعیف ورزشی ایران یکبار دیگر باعث صادر نشدن ویزای ورزشکاران شد و به روند آمادهسازی آنها لطمه زد.
همایون امیری، مربی تیم ملی بوکس ایران، به خبرگزاری مهر گفت: «برخی بوکسورها (شاهین موسوی و طوفان شریفی به همراه چند بوکسور دیگر) به تورنمنت روسیه رفتند و مابقی (دانیال شه بخش، علی حبیبی نژاد و ایمان رمضانپور) قرار بود به بوسنی بروند اما متأسفانه ویزا به آنها داده نشد.»
نکته عجیبتر این که حتی تلاشها برای آوردن بوکسورهای ارمنستان و گرجستان به ایران هم نتیجه نداد و این بوکسورها، حریفی قدرتر از خود نداشتند تا خود را برای بازیهای آسیایی آماده کنند.
ووشو در انتظار یک رکورد تاریخی
منبع تصویر، GETTY IMAGES
ووشوی ایران یکی از امیدهای مسئولان ورزشی ایران در بازیهای آسیایی هانگژوی چین است. جذابیت این رقابتها آنجاست که ووشوکاران ایران در چین که مهد ووشوی جهان است، مدعی کسب مدال هستند.
حالا هم که مهدی علینژاد در مجمع انتخاباتی فدراسیون جهانی ووشو برای یک دوره دیگر به عنوان نایب رئیس ابقا شده، برخی رسانههای خبری نوشتهاند که ووشوی ایران با موفقیت کار خود را در هانگژو شروع کرده است.
زهرا ناطقی، نایبرئیس فدراسیون ووشو، در مصاحبهای گفته بود: «پیش بینی ما با توجه به وجود رشته ووشو و کوراش این است که به حداقل چهار مدال رنگین دست یابیم و در این خصوص کمیته ملی المپیک توقع زیادی از فدراسیون ووشو دارد.»
حسین اجاقی، سرمربی تیم ساندای مردان، کسب این چهار مدال را فقط با چهار نماینده در بخش مردان ساندا دور از انتظار نمیداند.
شجاع پناهی در وزن ۶۰- کیلوگرم، افشین سلیمی در وزن ۶۵- کیلوگرم، محسن محمدسیفی در وزن ۷۰- کیلوگرم و یوسف صبری در وزن ۷۵- کیلوگرم چهار نمایندهای هستند که اجاقی از شانس آنها حرف زده است.
در بین آنها محسن محمدسیفی در آستانه ثبت رکوردی افسانهای برای ووشو است. او با کسب ۳ طلا، در فهرست پرافتخارترین ورزشکاران ایران قرار دارد و با کسب مدال طلا در هانگژو رکوردی تاریخی از خود به جا میگذارد. او در بازیهای آسیایی۲۰۱۰ گوانجو، ۲۰۱۴ اینچئون و ۲۰۱۸ جاکارتا، موفق به کسب مدال طلا شده است. سیفی همچنین ۵ مدال طلا و یک نقره قهرمانی جهان را هم کسب کرده و حالا با کسب پنجمین طلای آسیایی، میتواند رکورد بزند.
برخلاف ساندا اما تالوی مردان که تنها یک دوره سابقه حضور در این مسابقات را داشته، به گفته فرشاد عربی، سرمربی تیم ملی تالوی ایران، شاید بتواند برنز دوره قبل را تکرار کند.
ساندای زنان هم البته با حضور شهربانو و الهه منصوریان شانس بالایی برای مدال دارد. هردوی آنها که در جاکارتا نقره گرفتند، برای طلا به هانگژو میروند. الهه از حسرت طلای اینچئون گفته و همین را انگیزه طلایی شدن در این بازیها میداند. شهربانو هم میخواهد در سال آخر حضورش در بازیهای آسیایی، جای خالی طلای آسیا را پر کند.
تکواندو با جوانها در مصاف بهترینهای جهان
منبع تصویر، GETTY IMAGES
تکواندوی ایران که همیشه یکی از موفقترین و مدالآورترین رشتههای ایران در مسابقات آسیایی و بینالمللی بوده، در هانگژو با ترکیبی جوان حاضر میشود. این در حالی است که تمامی مدعیان آسیایی از جمله کره جنوبی، ازبکستان و اردن با بهترینهای خود و ورزشکاران عنواندار در جهان و المپیک به هانگژو آمدهاند. این رقابتها از امروز (یکشنبه دوم مهرماه) با مسابقات بخش پومسه و با حضور مرجان سلحشوری و مرتضی زنده دل برگزار میشود.
خیلی از کارشناسان معتقدند جوانگرایی این رشته میتواند کار را برای تیم ملی تکواندو ایران سخت کند. هرچند بیژن مقانلو، سرمربی تیم ملی تکواندو در مصاحبه با خبرگزاری میزان این جوانگرایی را نشانه آیندهنگری میداند: « تیم ما خیلی جوان است و این ترکیب نه تنها برای بازیهای آسیایی بلکه در آینده هم میتواند دست تکواندوی ایران را بگیرد. تکواندو در تمام دنیا جوان شده است و ما هم نباید از این موضوع عقب بمانیم.»
مهدی حاجی موسایی ۵۸- کیلوگرم، علیرضا حسین پور ۶۳- کیلوگرم، متین رضایی ۶۸ – کیلوگرم، مهران برخورداری۸۰- کیلوگرم و آرین سلیمی ۸۰+ کیلوگرم، اعضای تیم کاراته مردان هستند.
مبینا نعمت زاده ۴۹- کیلوگرم، ناهید کیانی در وزن ۵۳- کیلوگرم، نرگس میرنوراللهی در وزن ۵۷- کیلوگرم، ملیکا میرحسینی۶۷- کیلوگرم و آناهیتا توکلی ۶۷+ کیلوگرم به عنوان نمایندگان زن ایران در رقابتها شرکت میکنند.
ناهید کیانی یکی از شانسهای مدالآوری در این رشته است که از وسوسه جایزهای میگوید که برای ورزشکاران در نظر گرفتهاند و از این فکر برای کسب مدال طلا انگیزه میگیرد: «تلاش میکنم طلای بازیهای آسیایی را بگیرم چون پاداش خوبی دارد. در جاکارتا که برنز گرفتم با پاداش آن ماشین گرفتم که وسیله ضروری برای یک ورزشکار است وحالا پاداش هانگژو وسوسهام میکند تا طلای این رقابتها را به دست بیاورم.»
کاراته؛ قول چهار مدال داده شد
منبع تصویر، GETTY IMAGES
کاراته همیشه از رشتههایی بوده که به رغم امکانات کم و اردوهای آمادهسازی محدود نتایج قابل قبولی گرفته است، همان چیزی که مسئولان ورزش جمهوری اسلامی میخواهند. یک ماه پیش بود که کاراتهکاهای ایران در مسابقات کاراته قهرمانی آسیا در مالزی شرکت کردند و با اینکه از دوره قبل این مسابقات هیچ دیدار تدارکاتی را تجربه نکرده بودند، با نتایجی امیدوارکننده به عنوان سومی رسیدند.
همین نتایج مسئولان این رشته ورزشی را به نتیجهگیری در هانگژو امیدوار کرده تا جایی که شهرام هروی، سرمربی تیم کاراته مردان ایران، پیشبینیاش کرده است: «قول میدهم هر چهار کاراتهکای مرد ایران در بازیهای آسیایی هانگژو به خوشرنگترین مدال برسند و یکی از رشتههای سرآمد در بازیهای آسیایی خواهیم بود.»
تیم ملی کاراته در این دوره با هشت کاراتهکا و تنها در بخش کومیته به هانگژو اعزام میشود. امیر مهدیزاده، بهمن عسگری، مهدی خدابخش و سجاد گنج زاده تیم مردان و سارا بهمنیار، آتوسا گلشاد نژاد، مبینا حیدری و فاطمه سعادتی ترکیب تیم ملی کاراته زنان را تشکیل میدهند.
از میان کاراتهکاهای زن، سارا بهمنیار بعد از درخشش در مسابقات کاراته قهرمانی آسیا و ایستادن روی سکوی قهرمانی، بزرگترین شانس کاراته ایران در بخش زنان است.
کوراش و جوجیتسو، جدید اما امیدوارکننده
منبع تصویر، GETTY IMAGES
رشته کوراش دومین حضور خود بعد از بازیهای ۲۰۱۸ جاکارتا را در هانگژو تحربه میکند اما چهار سال قبل الیاس علی اکبری، سرمربی فعلی تیم ملی، تنها طلای ایران را کسب کرد. جعفر پهلوانی به نشان نقره دست یافت و امید تیزتک به همراه قنبرعلی قنبری نیز برنز گرفتند.
طاهره آذرپیوند، دنیا آقایی، ملیکا امیدوند، زهرا باقری، مجید وحید بریمانلو، جواد مرادی و صادق آذرنگ، ترکیب تیم ملی کوراش در بازیهای هانگژو را تشکیل میدهند. محبوبه خورشیدی، سرمربی تیم ملی کوراش زنان گفته است: «آمادگی فنی و شرایط جسمانی ملی پوشان تا حدی بالاست که میتوانم قول کسب یک مدال طلا را در هانگژو بدهم.»
در رشته جوجیتسو اما تیم ملی ایران اولین حضور خود را با دو ورزشکار در این بازیها تحربه میکند؛ مهران ستار در وزن ۶۲ کیلوگرم و علی اکبرپور در ۸۵ کیلوگرم. امیر خوشبین، سرمربی تیم ملی جوجیتسو، درباره آمادهسازی تیمش گفته است: «تنها با برگزاری سه مرحله اردوی آمادگی عازم بازی های آسیایی میشویم و امید به کسب مدال داریم.»
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : اینترنشنال ، BBC