ورزشکاران اسکی بامیان در سطح خراسان آریا قهرمان اسکی شدند
ورزشکاران اسکی بامیان در سطح خراسان آریا قهرمان اسکی شدند
مسابقات اسکی روز گذشته در دو رده‌ سنی جوانان و بزرگ‌سالان با حضور ٦٠ ورزشکار از ولایت‌های کابل، بامیان و میدان وردک در بامیان برگزار شده که نظر به قانون جدید دولت جمهوریت طالب کودتاچیان افغان که چهره به اسلامی افغانی تغییر دادند برای دور انداختن رهبران افغان باور اشتراک بانوان خراسانی در این بازی ها چندان به نظر نمی رسید

به گزارش آمریت تربیت بدنی و ورزش ولایت بامیان، ورزشکاران اسکی این ولایت به مقام قهرمانی مسابقات گزینشی تیم ملی اسکی افغانستان دست یافتند. این.

در پایان این رقابت‌ها و در رده سنی جوانان مهدی، رحمت الله و هادی هر سه از بامیان به ترتیب مقام‌های اول تا سوم را کسب کردند. در بخش بزرگ‌سالان نیز قاسم، هیبت الله و هادی بازهم از بامیان روی سکوی اول تا سوم ایستادند.

قرار است از جمع ورزشکاران شرکت کننده در این رقابت‌ها ٣٠ ورزشکار برتر در بخش‌های گوناگون، به تیم‌های ملی اسکی افغانستان دعوت شوند.

 دومین دور جشنواره بازی های زمستانی در ولایت بامیان برگزار شد

دومین دور جشنواره بازی های زمستانی در ولایت بامیان برگزار شد
در این جشنواره که ورزشکارانی از پنج ولایت کشور از جمله کابل، بامیان، پنجشیر، پروان و میدان‌وردک اشتراک کرده اند، قرار است در چندین رشته از ورزش های زمستانی به رقابت بپردازند.
دومین دور جشنواره بازی های زمستانی پیش از ظهر امروز( پنجشنبه ۲۷ جدی) با حضور بیش از ۱۰۰ ورزشکار از ۵ ولایت کشور در رشته های مختلف  در ولایت بامیان افتتاح و راه اندازی شد.
به گزارش از خراسان آریا در این جشنواره که ورزشکارانی از پنج ولایت کشور از جمله کابل، بامیان، پنجشیر، پروان و میدان‌وردک اشتراک کرده اند، قرار است در چندین رشته از ورزش های زمستانی به رقابت بپردازند.
مسئوولان عمومی ورزش های زمستانی کشور هدف از راه اندازی این مسابقات را رشد ورزش های زمستانی در کشور خوانده می‌گویند که این جشنواره ها و مسابقات به منظور تقویت ورزش های زمستانی به خصوص، رشته های ورزشی” کورلینگ، اسکی، اسکیت و اسنوبورد” در کشور می باشد.
آقای شهزاد؛ مسئوول عمومی بازی های زمستانی کشور می‌گوید که این دومین جشنواره بازی های زمستانی در ولایت بامیان می باشد که با حضور بیش از ۱۵۰ ورزشکار برگزار شده است که در سال جاری حضور ورزشکاران در بازی های زمستانی نسبت به سالهای قبل افزایش یافته است.
وی افزود، قرار است ورزشکاران پنج ولایت کشور در رشته های مختلفِ چون اسکی، اسکیت، کورلینگ و اسنوبورد با هم به رقابت بپردازند.
محمد امین اخلاقی؛ مسئوول تیم کورلینگ در ولایت بامیان گفت: این مسابقات به منظور رشد و معرفی ورزش های زمستانی در ولایت بامیان راه اندازی شده است و بامیان نیز با زمستان سرد و کوهای پر از برفِ که دارد زمینه خوبی را برای اجرای ورزش های زمستانی دارد.
او افزود، متاسفانه وسایلی را که ورزشکاران با آن ورزش می‌کنند، استاندارد نبوده و خواست ما از حکومت و سایر نهادهای همکار این است تا وسایل استاندارد را برای انجام ورزش های زمستانی  برای ورزشکاران فراهم سازند.
شماری از ورزشکاران نیز برگزاری مسابقات و تمرینات ورزش های زمستانی را در ولایت بامیان موثر و مهم دانسته می‌گویند که این جشنواره ها و مسابقات در حمایت از ورزشکاران مهم می‌باشد.
آرزو نادری؛ یکی از بانوان علاقه مند در رشته ورزشی کورلینگ برگزاری مسابقات ورزشی- زمستانی را در ولایت بامیان زمینه ساز برای معرفی ورزشهای مختلف در این ولایت دانسته گفت: “با ایجاد چنین مسابقاتی بانوان نیز میتوانند در رشته های ورزشی  مورد علاقه خود اشتراک نمایند.”
از یکسال به این طرف، جشنواره بازی های زمستانی با ورزشکاران ولایات مختلف کشور با میزبانی ولایت بامیان برگزار می‌شود که ورزشکاران در رشته های کورلینگ، اسکی، اسکیت و اسنوبورد باهم به رقابت می‌پردازند.

   همدم نیوز

     دامنه های پر برف بامیان و وداع تلخ زنان با اسکی 

دامنه‌های پربرف کوه‌بابا در ولایت بامیان، از مناسب‌ترین مکان‌ها برای بازی اسکی در خراسان آریا  است، اما برگشت طالبان به قدرت پس از دو دهه جنگ، حضور زنان در ورزش اسکی را صفر کرده است. برخلاف سال‌های قبل، در فصل زمستان زنان اجازه‌ی شرکت در تمرینات اسکی با مردان را در بامیان نداشته‌اند.

همه ساله زنان و مردان به شکل آماتور و حرفه‌ای بی‌صبرانه در فصل سرما به دامنه‌های کوه‌بابا حضور می‌یافتند و در تمرینات و مسابقات اسکی شرکت می‌کردند.

منابع مردمی در بامیان گفته‌اند که شماری از دختران اسکی‌باز کشور را ترک کرده‌اند و دختران دیگر نیز از ترس طالبان جرئت شرکت در مسابقات اسکی را ندارند.

رویای از دست‌رفته

فریبا حیدری، یکی از اسکی‌بازان آماتور است و با قدرت گرفتن طالبان در زمستان سال‌جای ریسک سفر به بامیان را نکرده است. فریبا ساکن کابل است، اما در فصل زمستان با همسر و فرزندان‌اش به بامیان می‌رفت، جهت تفریح و اسکی: «خیلی برای من ناراحت کننده بود که در تمرینات اسکی امسال در بامیان از دختران دعوت نشده بود. من فکر می‌کنم که تا وقتی طالبان در قدرت باشند، به زنان اجازه اسکی را ندهند. تمام تلاش دختران اسکی‌باز از وقتی طالبان قدرت را گرفتند، نادیده گرفته شده است

او هیچ امیدی ندارد که ذهنیت طالبان مبنی بر ممانعت کردن زنان از ورزش به‌ویژه اسکی تغییر مثبت کند: «فکر نکنم که در دوران حکم‌روایی طالبان دوباره بتوانم به‌خاطر اسکی‌کردن به بامیان بروم. طالبان به هیچ زن ورزش‌کار اجازه تمرین و شرکت در مسابقات را نمی‌دهند.»

به مانند فریبا، شمار زیادی از دختران اسکی‌باز زیر سلطه‌ی طالبان از رویای اسکی‌ کردن در دامنه‌های پر برف کوه بابا در بامیان محروم شده و حالا خانه‌نشین هستند.

برخی از ورزش‌کاران زن معتقدند که سرنوشت‌شان هیچ تفاوتی با دوران نخست حاکمیت طالبان در نیمه دوم دهه ۹۰ میلادی ندارد و به مانند آن «دوره سیاه» از ورزش کردن محروم شده‌اند.

محدودیت طالبان در بخش ورزش، بیشتر اسکی‌بازان زن را به ترک کشور مجبور کرده و زنان دیگر نیز از ترس سلطه‌ی طالبانی خانه نشینی را به اسکی در کوه‌پایه‌های بامیان ترجیح داده‌اند.

D6b43b04 Ff84 44a4 98b3 70ae883b237d 10e65ba4 930b 4998 Afb0 B04962e2caee E2be0bf7 442a 4694 810d 8d78a808ac28 3e8a5dfe 1c0b 49a4 9bb2 395d1e079ba8 4e558553 A261 4d56 916c Faa5e1ee8689

ممانعت طالبان

نخستین دور تمرینات اسکی در دوران حاکمیت طالبان در هشتم ماه دلو در ساحه‌ی «قرغنه‌تو» برگزار شد و زنان اسکی‌باز غایبان اصلی بودند. در این مسابقات ۵۰ ورزش‌کار مرد از ولایت‌های کابل، غزنی و بامیان شرکت کرده بودند.

داوود کارگر، مسئول فدراسیون اسکی  می‌گوید که با وصف علاقه‌مندی زیاد دختران برای شرکت در تمرینات اسکی، اما از سوی طالبان اجازه شرکت در این مسابقات داده نشده است.

او از تلاش‌ها برای جلوگیری رشد اسکی سخن می‌زند: «نظر به وضعیت کنونی کشور، شرایط ایجاب نمی‌کرد که از زنان ورزشکار اسکی در تمرینات دعوت کنیم. ما همچنان برای رشد ورزش‌های زمستانی به‌شمول اسکی تلاش می‌کنیم

به گفته‌ی او، در مقطع کنونی هیچ برنامه‌ای برای تمرینات و مسابقات اسکی‌زنان در افغانستان ندارند و منتظر هدایت طالبان در مورد ورزش زنان هستند.

آقای کارگر تمرینات اسکی در بامیان را برای ارزیابی قدرت بدنی و مهارت ورزش‎کاران اسکی موثر می‌داند.

28e0b1bc 0e48 4fb5 8711 83a8cbe2dfde 18cb5063 6985 427b 9237 0222987023fd Fc4ae998 3400 4214 91be Db4dc8c7c3a7

سکوت طالبان

بیش از شش ماه از حاکمیت طالبانی در افغانستان می‌گذرد و در این مدت هیچ پیامی از سوی طالبان مبنی بر حمایت از حضور زنان در بخش ورزش صورت نگرفته است. با روی کار آمدن طالبان بیشتر ورزش‌کاران زن از دوام ورزش محروم شده‌اند.

داوود کارگر، مسئول فدراسیون اسکی می‌گوید که مقام‌های محلی طالبان برای بامیان اطمینان داده‌اند که با هیچ نوع ورزش مخالف نیستند، اما باید معیارهای شریعت اسلامی مراعات شود.

طالبان خود را گروهی پیرو «شریعت اسلامی» می‌دانند، اما از نظر بسیاری‌ها اجازه برای ورزش‌کاران در چارچوب «شریعت‌اسلامی» کلی است و باید طالبان مشخص کنند که در چه چیزها خطوط سرخ در ورزش است.

ورزشکاران زن از طالبان می‌پرسند که آیا حضور زنان در بخش ورزش را مخالفت «شریعت اسلامی» می‌دانند؟

در همین حال، ملا عبدالله سرحدی، والی طالبان برای بامیان در تمرینات ماه دلو اسکی درباره حضور زنان در بازی اسکی سکوت کرده بود: «ما در هر بخش با ورزش‌کاران همکاری می‌کنیم. ما وعده می‌دهیم که امنیت همگی ورزش‌کاران را تأمین می‎‌کنیم. مطابق با اصول اسلامی هر نوع همکاری از دست ما بیاید، با ورزش‌کاران دریغ نمی‌کنیم.»

ملا عبدالله سرحدی از متهمان تخریب مجسمه‌های بودا در سال ۲۰۰۱ میلادی با بمب و راکت در بامیان است و به همین خاطر، عبدالله سرحدی در بین گروه طالبان به «بت‌شکن» معروف شده است.

 

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : همدم / اینترنیشنال /