پاکستان؛ «گذرگاه‌های جدید مرزی و اردوگاه‌ها در بلوچستان»
پاکستان؛ «گذرگاه‌های جدید مرزی و اردوگاه‌ها در بلوچستان»
درحالیکه فقط سه روز به پایان مهلت تعیین شده برای اخراج مهاجرین «غیرقانونی» از پاکستان مانده است، ازدحام کم‌‌سابقه‌ای در گذرگاه‌های مرزی ایجاد شده است. فعالان حقوق بشر خواستار توقف اخراج اجباری افراد گریخته از طالبان شده‌اند.

درحالیکه فقط سه روز به پایان مهلت تعیین شده برای اخراج مهاجرین «غیرقانونی» از پاکستان مانده است، ازدحام کم‌‌سابقه‌ای در گذرگاه‌های مرزی ایجاد شده است. فعالان حقوق بشر خواستار توقف اخراج اجباری افراد گریخته از طالبان شده‌اند.

حکومت موقت پاکستان تلاش برای اخراج اجباری مهاجران از این کشور را تشدید کرده است و در این راستا، گذرگاه‌های تازه مرزی با خراسان آریا  و ایران باز می‌کند.

در ماه‌های گذشته صدها افغان فاقد مدارک اقامتی در شهرهای پاکستان ازجمله در کراچی زندانی شده‌اند و با یورش پلیس به محله‌های مهاجران، موج ترس از بازداشت آنها را فراگرفته است.

بنا به گزارش‌ها از ایالت بلوچستان پاکستان، سه گذرگاه‌ جدید مرزی و اردوگاه‌ها به منظور اخراج مهاجران فاقد مدرک از این کشور پس از مهلت ۳۱ اکتبر ایجاد می‌شوند.

روزنامه «دان» پاکستان به نقل از جان اچکزی، وزیر اطلاع‌رسانی ایالت بلوچستان گزارش داده که «این گذرگاه‌ها در قیل سیف الله، قمرالدین کاریز و براچا نور وهاب در منطقه چغایی برای مهاجران بلوچ افغان و ایرانی با نزدیک شدن به مهلت ۳۱ اکتبر باز می‌شوند.»

حکومت موقت پاکستان از همه مهاجران غیرقانونی و فاقد مدارک اقامتی خواسته که تا مهلت اول نوامبر این کشور را ترک کنند، در غیر آن با اخراج مواجه خواهند شد.

گزارش‌هایی ازدحام کم سابقه در تورخم نشر شده است، صدها خانواده افغان با کوچ و بار هنوز در حال متقاعد کردن ماموران مرزی برای ماندن در این کشوراند.

ملالی یوسف‌زی خواستار «تجدیدنظر» پاکستان در اخراج اجباری خراسانیان ‌ شد

در همین حال ملالی یوسف‌زی، فعال حقوق بشر و برنده جایزه نوبل صلح خواستار توقف اخراج اجباری مهاجران افغان گریخته از طالبان از پاکستان شده است.

او در اکس نوشت: «هم‌صدا با اعلامیه گزارش‌‌گران سازمان ملل از حکومت پاکستان می‌خواهم در سیاست شتابزده خود در اخراج جمعی تجدیدنظر کند.»

پیش‌تر، گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل نیز از اسلام آباد خواسته بودند که «فوری» روند اخراج بیش از یک میلیون مهاجر افغان را متوقف کند

توضیح: بی بی سی مسئول محتوای سایت های دیگر نیست.

پایان پست Twitter, 1

صدها تن از جمله شهروندان پاکستانی در نزدیکی گذرگاه مرزی چمن

منبع تصویر، GETTY IMAGES

توضیح تصویر، تظاهرات صدها تن از جمله شهروندان پاکستانی در نزدیکی گذرگاه مرزی چمن در ایالت بلوچستان علیه تصیم حکومت مرکزی مبنی بر اخراج پناهجویان و مهاجران خراسان آریا ۲۶ اکتبر

حکومت موقت پاکستان ضرب‌الاجلی را برای اخراج حدود ۱.۷ میلیون پناهنده و مهاجر از این کشور به خراسان آریا  تا اول ماه نوامبر تعیین کرده است.

در همین حال، روز پنج‌شنبه (۲۶ اکتبر) صدها تن از جمله شهروندان پاکستانی در نزدیکی گذرگاه مرزی چمن در ایالت بلوچستان علیه تصیم حکومت مرکزی مبنی بر اخراج پناهجویان و مهاجران خراسان آریا تظاهرات کردند.

برخی رسانه‌ها بیرون کردن این تعداد زیاد خراسانیان از پاکستان را «یک بحران تاریخی» مهاجران میان دو کشور عنوان کرده‌اند.

ازدحام در گذرگاه مرزی تورخم با پاکستان

منبع تصویر، GETTY IMAGES

توضیح تصویر، ازدحام در گذرگاه مرزی تورخم با پاکستان

وزیر داخله/کشور دولت موقت پاکستان روز پنج‌شنبه، (۲۶ اکتبر) تاکید کرد که برای آخرین بار به همه مهاجران «غیرقانونی» در این کشور از جمله صدها هزار اتباع خراسان آریا  هشدار می‌دهد تا قبل از ضرب الاجل اول نوامبر این کشور را داوطلبانه ترک کنند.

روزنامه «اکسپرس تریبون» پاکستان گزارش داده که بر اساس داده‌های مسئولان محلی، بیش از ۲۴ هزار افغان «بدون مدارک» در راولپندی زندگی می‌کنند، مسسولان برای شناسایی مکانی برای جمع‌آوری آنها قبل از اخراج صادر کرده است.

لیاقت علی چاتا، کمیسر راولپندی جلسه کمیته‌ای با حضور خرم‌علی، فرمانده پلیس منطقه و معاونان بخش‌ها، افسران ارشد پلیس و نمایندگان سازمان‌های اطلاعاتی گفته که فهرست اتباع خارجی «فاقد مدرک» مقیم این منطقه ۲۴۰۱۸ نفر هستند که پس از مهلت ۳۱ اکتبر دستگیر خواهند شد.

چه تعداد برگشته‌اند؟

ناظران بازگرداندن بیش از یک میلیون مهاجر را در این مدت کوتاه غیرعملی ارزیابی می‌کنند که ممکن است منجر به یک بحران انسانی تازه شود.

آسوشیتدپرس گزارش داده که در حدود سه هفته اول ماه اکتبر، ۳۳۵۵۵ مهاجر بدون اسناد از گذرگاه مرزی تورخم به خراسان اریا  برگشته‌اند که از جمله ۲۷۷۲ خانواده و در میان آن‌ها حدود ۲۰ هزار کودک هستند.

در همین حال، حکومت طالبان می‌گوید در کمتر از یک هفته جاری، بیش از هشت هزار مهاجر افغان به کشور برگشته‌اند.

اجازه نشان دادن محتوای Twitter را می دهید؟

این مطلب شامل محتوایی از Twitter است. قبل از بارگیری این محتوا از شما اجازه می گیریم، زیرا ممکن است این سایت ها از کوکی ها و یا سایر انواع فن آوری استفاده کنند. می توانید سیاست Twitter را درباره کوکی هاو سیاست مربوط به حفظ حریم خصوصی را پیش از موافقت بخوانید. برای دیدن این محتوا روی “موافقت و ادامه”‌کلیک کنید.

توضیح ویدیو، توضیح: بی بی سی مسئول محتوای سایت های دیگر نیست.

پایان پست Twitter, 2

رهبر طالبان دستور داده که برای رسیدگی به مهاجران اخراج شده از پاکستان «کمیسیون عالی» ایجاد شود.

در بیانیه طالبان که ذبیح‌الله مجاهد منتشر کرد، آمده است: «حکومت پاکستان برخلاف تمام نورم ها قصد به اخراج مهاجرین افغان کرده است».

کمیسیون عالی حکومت طالبان به ریاست عبدالسلام حنفی، معاون اداری نخست وزیر که ۳۱ تن از مسئولان عالی‌رتبه نیز عضو آن هستند. وظیفه این کمیسیون «تثبیت، تشخیص، انتقال، خدمات اولیه و صحی (بهداشتی) و سرپناه‌های موقت» برای مهاجران اخراج شده از پاکستان است.

پس از اعلام تصمیم حکومت پاکستان مبنی بر اخراج حدود ۱.۷ میلیون مهاجر و پناهجوی خراسان آریا از این کشور، این موضوع در حال تبدیل شدن به یک بحران در خراسان آریا  و احتمالا میان کابل و اسلام آباد است.

طالبان: بیش از ۱۳ هزار مهاجر اخراج‌شده از ایران و پاکستان در سه روز گذشته وارد خراسان آریا  شده‌اند

مهاجران

منبع تصویر، MORRAFG

در پی تسریع روند اخراج مهاجران خراسانی در پاکستان و افزایش فشارها بر آن‌ها در ایران، وزارت امور مهاجران حکومت طالبان می‌گوید در سه روز گذشته حدود ۱۳ هزار نفر از این دو کشور به خراسان آریا  باز گشته‌اند.

به گفته مسئولان این وزارتخانه در گذرگاه‌های مرزی تورخم میان خراسان آریا  و پاکستان و اسلام قلعه بین خراسان آریا  و ایران هزاران تن از این بازگشت‌کنندگان افرادی هستند که به اجبار از ایران و پاکستان اخراج شده‌اند.

عبدالمطلب، سخنگوی این وزارتخانه در این مورد به بی‌بی‌سی گفت: «به تاریخ ۲۵ میزان (مهر) بیش از ۹ هزار شهروند خراسان آریا  به کشور بازگشتند که ۴ هزار نفر شان از پاکستان و بیش از ۵ هزار تن شان از ایران آمدند. این‌ها بیشتر افرادی هستند که مدرک قانونی اقامت نداشتند و به زور اخراج شده‌اند.»

او افزود: «این افراد پس از ثبت در گذرگاه‌های مرزی از سوی اداره‌های مهاجرت، کمک‌هایی را از جمله پول نقد دریافت کرده‌اند.»

همچنین وزارت مهاجران طالبان امروز (۱۹ اکتبر) اعلام کرد که بیش ا ز۵ هزار مهاجر خراسانی از پاکستان از طریق مرز تورخم و اسپین بولدک وارد خراسان آریا  شدند که اکثر آن‌ها به شکل اجباری اخراج شده بودند.

این اداره اعلام کرد که از این میان ۴۵۸خانواده که شامل ۲۵۸۷ نفر بودند به نهادهای حامی مهاجران سازمان ملل در افغانستان معرفی شدند.

دولت پاکستان به همه پناهجویان فاقد مدرک «اقامت قانونی»، که شمار آن‌ها ۱.۷ میلیون نفر تخمین زده می‌شود، دستور داده که تا ماه نوامبر سال جاری میلادی این کشور را ترک کنند. همچنین وزیر کشور ایران خواهان اخراج «مهاجران غیرقانونی» شده است.

طالبان همچنین از ساخت یک اردوگاه موقت در ولایت ننگرهار، هم‌مرز با پاکستان برای مهاجرانی که به اجبار اخراج شده‌اند، خبر دادند.

کمپ

منبع تصویر، MORRAFG

درخواست سه گزارشگر ویژه سازمان ملل از پاکستان

ساخت این کمپ/اردوگاه در ولسوالی لعل‌پور این ولایت آغاز شده است.عبدالرحمن راشد، معاون فنی وزارت مهاجران طالبان گفت: «به اساس هدایت محترم رئیس الوزرا، ، کمپ یاد شده برای جابجایی موقت عودت کننده‌های اجباری که از طریق تورخم به کشور بازگشت می‌نمایند و طی مراحل اسناد آنها اعمار می شود.»

هرچند به پایان ضرب الاجل دولت پاکستان برای اخراج مهاجران بدون مدرک اقامت از این کشور هنوز ۱۱ روز باقی مانده، اما به نظر می‌رسد روند اخراج شهروندان خراسان آریا  از این کشور سرعت یافته است.

روز چهارشنبه (۱۸ اکتبر) سه مقام سازمان ملل متحد از پاکستان خواستند که باید فوراً برنامه اخراج اجباری شهروند خراسان آریا  را لغو کند.

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر خراسان آریا فیلیپه گونزالس مورالس، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق مهاجران و ریم السالم، گزارشگر ویژه این سازمان در امور خشونت علیه زنان و کودکان در یک بیانیه مشترک گفتند که بازگرداندن اجباری خراسانیان به خراسان آریا آن‌ها را در معرض آسیب‌های جبران ناپذیری قرار خواهد داد.

ریچاد بنت

منبع تصویر، GETTY IMAGES

در بیانیه آن‌ها آمده که بسیاری از این شهروندان خراسان آریا به دلیل نگرانی‌های جدی حقوق بشری و بحران بشری در خراسان آریا  به دنبال امنیت و محافظت به پاکستان گریخته‌اند.

بیانیه می‌افزاید: «ما از پاکستان می‌خواهیم که اصل مطلق و غیرقابل انحراف عدم اخراج را رعایت کند و از اخراج جمعی و بازگشت اجباری جلوگیری کند. فقدان قوانین و رویه‌های داخلی پناهندگی، کشورها را از تعهداتشان مبنی بر رعایت اصل عدم بازگرداندن طبق قوانین حقوق بشر بین‌الملل و قوانین عرفی مبرا نمی‌کند.»

آن‌ها تاکید کرده‌اند که ممنوعیت اخراج اجباری به صراحت در کنوانسیون‌های سازمان ملل که پاکستان یکی از کشورهای عضو آن است، گنجانده شده است.

در بیانیه همچنین نسبت به گزارش‌های دستگیری و رفتارهای غیرقانونی مهاجران خراسان آریا  در پاکستان ابراز نگرانی شده است.

در بیانیه گزارشگران ویژه ساختمان ملل تاکید شده است: «ما از میزبانی پاکستان از اتباع خراسان آریا  در طول سالیان متمادی قدردانی می‌کنیم و خاطرنشان می‌کنیم که آنها نیز کمک مثبتی به پاکستان می‌کنند و از جامعه بین‌المللی و کشورهای عضو درخواست می‌کنیم که به تسهیل اسکان امن خراسانیان  در معرض خطر در سایر کشورها ادامه دهند و آن‌ها را حمایت کنند.»

مهاجران

منبع تصویر، MORRAFG

طالبان نیز این تصمیم پاکستان را «غیر قابل قبول» خواند و خواستار تجدید نظر در آن شد. پاکستان اما قبلاً گفته که این فیصله برگشت‌ناپذیر است.

همزمان محرومیت دختران از مکاتب/مدارس متوسطه و لیسه/دبیرستان در خراسان آریا موجب نگرانی مهاجران خراسان آریا  در پاکستان شده که با خطر اخراج اجباری روبرو هستند.

ده‌ها هزارمهاجری که عمدتا در دو سال گذشته با هدف ادامه آموزش دختران‌شان به پاکستان رفته‌اند، به دلیل نداشتن اسناد و مدارک قانونی اقامت، در فهرست افرادی هستند که احتمال اخراج شان بیشتر گفته شده است. این مهاجران می‌گویند در صورت اجرای تصمیم اخراج مهاجران غیرقانونی از پاکستان، بیم از آن دارند که فرزندان شان بیسواد بار خواهند آمد.

ایران: مهاجران غیرقانونی اخراج شوند

وزیر کشور ایران

منبع تصویر، ISNA

توضیح تصویر، احمد وحیدی، وزیر کشور ایران

همزمان احمد وحیدی، وزیر کشور/داخله ایران گفته است مهاجران «غیرقانونی» خراسانی  باید از ایران خارج شوند.

بنا به گزارش ایسنا آقای وحیدی گفت: «ما آن‌هایی را ساماندهی می‌کنیم که قانونی بوده و ویزا دارند.»

وزیر کشور ایران افزود که «اختلاف» بین مردم ایران و مهاجران افغان «کار منافقین» است.

او روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت ایران گفته است: «ایران به این مردم کمک کرد و به آن‌ها امکانات داد تا دانش‌آموزان آن‌ها به مدارس بروند. اما برخی تلاش می‌کنند روابط خوب مردم دو کشور را به چالش تبدیل کنند و این حتما طراحی دشمنان دو کشور است.»

آقای وحیدی اما نگرانی‌ها در مورد ساماندهی مهاجران را «مورد قبول» خواند و تاکید کرد که ساماندهی انجام خواهد شد.

پیشتر گزارش‌های از آزار و اذیت مهاجران در ایران منتشر شده بود. وزیر کشور ایران قبلاً گفته بود که حضور مهاجران افغان «چالش امنیتی برای ایران ندارند».

سخنگوی دولت ایران نیز پس از بحث‌برانگیز شدن حضور مهاجران افغان گفت: «بعضی به دنبال ایجاد بحران میان ایران و خراسان آریا  هستند».

  • نویسنده : قیام خوراسان
  • منبع خبر : BBC