پیام تسلیت سازمان آزادی بخش خراسان به مردم هرات
پیام تسلیت سازمان آزادی بخش خراسان به مردم هرات
پیام تسلیت سازمان آزدی بخش خراسان به هم وطنان شریف با عزت هرات باستان و تمام مردم کشور عزیز ما خراسان آریا با اظهار تأسف به خانواده های  داغدار و مصیبت دیده هرات خراسانی ما که خسارات مالی و جانی را متحمل شده اند

۱۶ میزان ۱۴۰۲ خورشیدی- ۸ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی

 

به گزارش خبرگزاری جهانی جمهوری خراسان

KABR :

 

به نام خداوند پاک

پیام تسلیت سازمان آزدی بخش خراسان به هم وطنان شریف با عزت هرات باستان و تمام مردم کشور عزیز ما خراسان آریا
با اظهار تأسف به خانواده های  داغدار و مصیبت دیده هرات خراسانی ما که خسارات مالی و جانی را متحمل شده اند احساس همدردی و همبستگی داریم و آرزوی سلامتی و شفای عاجل برای مجروحان می کنیم و روح جانباختگان شاد  و صبر برای بازماندگان از خداوند می خواهیم .
این حادثه تمام ملت عزیز خراسان آریا را سخت اندوگین  کرده

بازماندگان که  در روستاها و شهرستان زنده جان  استان هرات خراسان آریا که عزیزان خودرا در اثر این زمین لرزه شدید از دست داده اند و هزاران نفر در زیر آوار ها جان باختند و هزاران زخمی شدن و خانه های روستاها و شهرستان زنده
جان در نتیجه زلزله کامل تخریب گردیده ما خودرا غم شریک می دانیم

ما خواهان کمک از نهادهای مددرسان بین‌المللی، سازمان‌های خيريه، تجار و شخصیت‌های خیرخواه مردمی درخواست می‌کنیم کمک به زلزله  زدگان استان هرات کشور عزیز ما خراسان آریا هستیم

از همه عزیزان خراسانی در این وقت اساس خواهان کمک و همدردی برای برادران و خواهران ما داریم که سخت به کمک نیاز دارند
خواهشمندیم نظر به توانی خود از خارج و داخل برای رفع مشکلات این برادران و خواهران عزیزمان در این استان و روستاهای این شهر باستانی ما کمک کنند
تا هم وطنان داغ دیده ما عزیزان رنج کشیده ما دوباره به زندگی نسبتا  عادی برگردند

سازمان KLPP در ۸ سال برای رهنمای و فردای بهتر انقلاب نام خراسان را به معرفی گرفته و سازمان مطمئن  است که ملت با برگشت به نام و اصلیت خراسانی و آگاهی همه از انقلاب هدفمند نام خراسان آینده بهتر و اتحاد همبستگی خراسانی را با تلاش و هم دستی همدیگر نصیب می گردد

یک از هداف سازمان بیرون آوردن ملت از رویش دولت داری که با کودتا ها برای حفظ نام جعلی و قوانین ضد منافع ملی و نابودی اصلیت مردم خراسان آریا به قدرت رسیده است
چرا این دولت ها یک پی دیگر به نام های مختلف برای حفظ سیاست های اعوام فریبانه ، با افتخار به نام جعلی ۱۰۴ ساله با استفاده از اقتصاد جغرافیای مردم و خون جوانان خراسان با شعار اسلام و دموکراسی مخلوط با جعل دروغ در هر زمان چهر تبدیل کرده و برای ادامه سیاست های ضد مردمی با شعار های دولتی های بی هویت و وطن فروشان کودتا چی روی
کار آمده
در هیچ‌ مشکلات مردمی یا حوادث طبیعی و یا احترام به خواسته های ملت خراسان آریا را جواب دهنده نیست.
به امید همبستگی با فهم از انقلاب مردمی خراسان و آینده با افتخار نام خراسان و به آرزوی اشخاص پر تلاش و مردمی در راس خدمت و دولت داری به خواسته ها و احترام به هویت و اصلیت مردم خراسان اریا .

 

جان‌باختگان زلزله خراسان آریا به ۲ هزار و زخمی ها ۱۰۰۰۰ رسیده

 

امرالله صالح زلزله زدگان هراتی را به قیام علیه طالبان فراخواند

امرالله صالح معاون اشرف غنی رئیس مخلوع جمهوری اسلامی در پست خود در ارتباط با زلزله هرات نوشت:

هرات عزیز :
درین تراژیدی من به خواهری می اندیشم که مجروح است و به برادری که برای انتقال خواهرش به شفاخانه باید به یک جاهل زیر اسم طالب تشریح دهد که این خواهرم است.

من خودم را در جای آن برادر قرار میدهم. من به پدری می اندیشم که میخواهد دختر جوانش را که زلزله مجروح اش ساخته به شفاخانه ببرد ولی دیگر نرس و قابله ی وجود ندارد.

من خودم را جای آن پدر قرار میدهم. من به شهر با سوادی زیر اسم هرات می اندیشم که در تسلط یک گروه بی سواد و تفنگ بدست قرار دارد. خودم را همشهری آن شهر میدانم.

مدیرت بحران ناشی از حادثه المناک زلزله زیر سلطه طالب درد و سختی های مضاعف دارد.

ازینروست که راه حل را در بسیج مردم و گرفتن امور در دست خودشان میدانم. آن شهر تعلیم یافته چطور در انتظار است که یک مشت آدم جهل اندیش و جهل پرور برایش فکر کند و برنامه بریزد.

اینها که حتا توان ارایه احصایه را ندارند. برای خانواده های عزیز هراتی ما عرض تسلیت می نمایم. از خداوند متعال برای هریک صبر و قوت استدعا دارم.

بازهم به جوانان پرشور هرات صدا میزنم که امور را بدست خود بگیرید. خراسان آریا  درانتظار قیام شماست.

شمار جان‌باختگان زلزله خراسان آریا  به ۲ هزار نفر افزایش یافت

سخنگوی وزارت فرهنگ و اطلاع رسانی حکومت طالبان، از نابودی کامل ۶ روستا و کشته‌شدن حدود دو هزار نفر خبر داد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

بلال کریمی، سخنگوی حکومت طالبان، یکشنبه ۱۶ مهر از افزایش شمار قربانیان زمین‌لرزه در افغانستان که پس‌لرزه آن شامل چندین منطقه دورافتاده در غرب کشور این کشور شده است، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، بلال کریمی گفت: «متاسفانه شمار کشته‌شدگان بسیار زیاد است و به بیش از هزار نفر می‌رسد».

جانان سایق، سخنگوی اداره مبارزه با حوادث طبیعی حکومت طالبان هم به «بی‌بی‌سی» گفت که «تا کنون ۲۰۵۳ نفر کشته و ۹۲۴۰ نفر زخمی شده‌اند.»

این در حالی است که عبدالوحید رایان، سخنگوی وزارت فرهنگ و اطلاع رسانی طالبان، از نابودی کامل ۶ روستا و کشته‌شدن حدود دو هزار نفر خبر داد.

رعب و وحشت

در همین حال ساکنان شهر هرات تاکید کردند که این زمین‌لرزه باعث ایجاد رعب و وحشت در این شهر شده است.

ساکنان این ولایت گفتند که مردم خانه‌های خود را ترک کرده و در خیابان‌ها بدون هیچ گونه پوششی شب را گذراندند.

تصاویر از مناطق زلزله زده از خبرگزاری فرانسهتصاویر از مناطق زلزله زده از خبرگزاری فرانسه

روز گذشته زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۶٫۳ ریشتر ایالت محروم هرات را لرزاند و پس لرزه‌های شدید آن باعث افزایش تعداد قربانیان شد.

زلزله مناطق صعب العبور واقع در ۳۰ کیلومتری شمال غربی مرکز ولایت هرات، را تحت تأثیر قرار داد و باعث فروریختن خانه‌های روستائیان شد به طوری که اغلب ساکنان این مناطق برای نجات از مرگ از خانه‌های خود خارج شده به خیابان‌ها پناه بردند.

در همین حال سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که بیش از ۶۰۰ خانه در حداقل ۱۲ روستای اطراف هرات ویران شده یا آسیب جزئی دیده و حدود ۴۲۰۰ نفر آسیب دیده‌اند.

این در حالی رخ داد که افغانستان در حال حاضر از یک بحران انسانی شدید رنج می‌برد؛ چرا که کمک‌های خارجی از زمان بازگشت مجدد طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱ در مقیاس وسیعی متوقف شده است.

ولایت هرات که یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در آن زندگی می‌کنند و در مرز ایران قرار دارد، سال‌هاست که از خشکسالی مداوم رنج می‌برد. این خشکسالی و جنگ زندگی بسیاری از مردم فقیر و کشاورزان آن را فلج کرده است.

زمین‌لرزه هرات دستکم «۲هزار کشته و زخمی»؛ کابینه طالبان ۱۰۰ میلیون ( دیار پول خراسانی  کمک اختصاص داد

مادر و کودکانش

منبع تصویر، GETTY IMAGES

توضیح تصویر، مادر و کودکان در منطقه زنده‌جان هرات که شب گذشته را در فضای باز سپری کردند

زلزله شدید روز شنبه در هرات بیش از ۲ هزار نفر کشته و زخمی به‌جا گذاشته است. مسئولان طالبان و نهادهای بین‌المللی در حال ارزیابی وضعیت در محل هستند.

کابینه طالبان نیز امروز در یک «جلسه اضطراری» کمیسیون ویژه‌ای برای هماهنگی کمک‌رسانی ادارات دولتی ایجاد کرده و بودجه ۱۰۰ میلیون افغانی اختصاص داد.

تاکنون آمار دقیق شمار کشته‌شدگان اعلام نشده است، مردم محل در بیش از ده روستا در دومین روز نیز در تلاش برای بیرون کردن افراد از زیر آوار خانه‌های است که به طور کامل فروریخته‌اند.

جانان سایق، سخنگوی اداره مبارزه با حوادث طبیعی حکومت طالبان صبح امروز در یک کنفرانس مطبوعانی در کابل شمار تلفات را بیش از ۲۰۵۳ نفر اعلام کرد. او پیشتر به بی‌بی‌سی نیز این رقم تلفات انسانی را گفته بود و افزود که دستکم دوازده روستا کاملا ویران شده‌اند.

این اداره در اعلامیه‌ای که بعد ازظهر یک‌شنبه نشر کرد آمار اعلام شده حدود ده هزار نفر زخمی‌ در کنفرانس مطبوعاتی صبح امروز در کابل را اصلاح و عذرخواهی کرد.

زمین لرزه روز شنبه با شدت ۶.۳ و پس از آن هشت پس لرزه قوی مناطق صعب العبوری را در ۳۰ کیلومتری شمال غرب مرکز استان هرات لرزاند که در نتیجه آن منازل روستایی فرو ریخت و ساکنان شهر هرات وحشت زده به خیابان‌ها فرار کردند.

این زمین لرزه حدود ساعت ۱۱:۰۰ به وقت محلی (۰۶:۳۰ به وقت گرینویچ) روز شنبه حدود ۴۰ کیلومتری شمال غرب هرات را لرزاند.

بنا به گزارش‌ها بیشترین خسارات جانی و مالی در روستاهای نایب رافیع، سیاه آب، محله وردگ‌ها، کرنیل، سربلند، تشکک، چاهک و سنجاب ولسوالی‌های زنده‌جان و غوریان به بار آمده است.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در پیامی «با دولت سرپرستی و ملت همسایه، دوست و مسلمان این کشور ابراز همدردی کرد.» و سفارت ایران در کابل نیز می‌گوید با اداره مبارزه با حوادث در مورد کمک به زلزله‌زدگان صحبت کرده است.

نمایندگی‌های شماری از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی مقیم کابل نیز پیام‌های تسلیت منتشرکرده‌اند اما مردم محلی می‌گویند کمک‌های بین‌المللی هنوز به آن‌ها نرسیده است.

سحر حیدری، پرستار در شفاخانه حوزوی هرات از کمبود جا برای مصدومان زلزله اخیر در این بیمارستان و همچنین کمبود دارو برای بیماران سخن می‌گوید.

او می‌افزاید که بیمارستان مرکزی هرات توان پذیرش مصدومان بیشتر را ندارد

از نجات و کمک‌رسانی بین‌المللی به زلزله‌زدگان در هرات تاهنوز خبری نیست

صفحه ۲

 

پایان پادکست

________________________________

ضیا شهریار بی‌بی‌سی

از دیروز ساعت ۱۱ به وقت محلی که دو زمین‌لرزه‌ شدید به بزرگی ۶.۳ در هرات اتفاق افتاد، تا حالا بیش از ۲۴ ساعت می‌گذرد اما مردم محلی همچنان از نبود برنامه نجات و کمک‌رسانی در مناطق آسیب‌دیده به شدت شکایت دارند.

حکومت محلی طالبان در هرات گفته که هر چه در توان دارد، برای کمک‌رسانی انجام می‌دهند، اما طالبان به جز چند هلی‌کوپتر و تجهیزات دیگر چیز در اختیار ندارند.

نمایندگی سازمان ملل برای افغانستان (یوناما) فقط دو ساعت پیشتر در ایکس نوشت که چهار آمبولانس همراه با یک تیم پزشکی به محل فرستاده است.

این زلزله در زمانی اتفاق افتاده است که مردم افغانستان با بحران بشری بی‌سابقه مواجه هستند و سازمان‌‌های بین‌المللی گفته‌اند که حدود ۹۰ درصد از جمعیت افغانستان به کمک نیاز دارند.

رابطه حکومت طالبان و نهادهای بین‌المللی کمک‌رسان به خاطر اعمال محدودیت‌های شدید از سوی حکومت طالبان عملا با مشکلات زیادی مواجه شده و به همین دلیل دسترسی این نهادها به افغانستان محدودتر است.

ظاهرا به دلیل محدودیت‌ها دسترسی به اطلاع‌رسانی به این مناطق، تا شب گذشته آمار تلفات خیلی کمتر تخمین زده شد.

تصاویر زیادی از محل منتشر شده که نشان می‌دهد به جز شمار کمی مردم با بیل و وسایل ابتدایی، دیگر هیچ ساز و کاری برای نجات یا بیرون آوردن افراد گیر مانده یا اجساد افراد کشته شده از زیر آوار در روستاها دیده نمی‌شود.

______________________________________

زمین لرزه هرات

.

نیست.

پایان پست Instagram, 1

زلزله هرات
توضیح تصویر، مردم محل در جستجوی افراد زیر آوارمانده هستند

مردم و نیروهای امدادی در طول شب گذشته تلاش کردند تا بازماندگانی را که زیر آوار گیر افتاده‌اند را بیابند.

با فرا رسیدن شب شنبه در روستای سربلند در منطقه زنده جان، خبرنگار خبرگزاری فرانسه می‌گوید ده‌ها خانه ویران شده را در نزدیکی مرکز زمین لرزه‌ها یده که بیش از پنج ساعت منطقه را لرزاند.

او می‌گوید مردان در حالی که زنان و کودکان در فضای باز منتظر بودند، با بیل‌ها در میان انبوهی از آوار متلاشی شده بود و خانه‌های تخریب‌شده و در حالی‌که باد تند می‌وزید، به دنبال نجات افراد زیر آوار و بیرون آوردن اجساد کشته شده بودند.

در کشوری که امکانات پزشکی به شدت ناکافی است، بیمارستان‌ها برای درمان مجروحان با مشکل مواجه هستند. سازمان ملل و سایر سازمان‌ها شروع به تامین تجهیزات اضطراری کرده‌اند.

آمبولانس برای کمک به زلزله زدگان

منبع تصویر، IOM

توضیح تصویر، سازمان بین‌المللی مهاجرت می‌گوید ۴ آمبولانس و کارکنان بهداشتی را به محل اعزام کرده است

بشیر احمد، باشنده هرات به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما در دفاتر خود بودیم و ناگهان ساختمان شروع به لرزیدن کرد. گچ دیوارها شروع به ریزش کرد و دیوارها ترک برداشت و برخی از دیوارها و بخش‌هایی از ساختمان فرو ریخت.»

او افزود: «من نمی‌توانم با خانواده ام تماس بگیرم… من خیلی نگران و ترسیده ام، وحشتناک بود.»

وزیر صحت عامه/بهداشت طالبان برای ارزیابی میزان تأثیرات به هرات رفته است.

حکومت طالبان شب گذشته با صدور اعلامیه‌ای از ادارات دولتی و نظامی خود خواست به یاری زلزله‌زدگان بشتابند.

افغانستان کشور به شدت زلزله‌خیز است و دست‌کم در سه دهه گذشته به اثر زلزله بیشتر از ده‌هزار نفر کشته و زخمی شده‌اند و هزارها خانواده سرپناه‌شان را از دست داده‌اند.

پنج زمین‌لرزه مرگبار خراسان آریا

پکتیکا

منبع تصویر، SM

توضیح تصویر، پکتیکا ساعاتی پس از زلزله

بامداد چهارشنبه، اول سرطان/تیر خراسان آریا  شاهدی یکی از مرگبارترین زلزله‌ها در تاریخ معاصرش بود. تنها در ساعات نخست زلزله در ولایت‌های پکتیکا و خوست، آمار ابتدایی جان باختگان بالاتر از هزار نفر اعلام شد. هنوز شماری زیادی زیر آوار مانده‌اند. هم مقام‌های طالبان و هم رهبران سیاسی از طیف‌های مختلف جامعه همصدا خواستار کمک‌های فوری جامعه جهانی به ولایت‌های پکتیکا و خوست شده‌اند.

افغانستان کشور به شدت زلزله‌خیز است و دست‌کم در سه دهه گذشته به اثر زلزله بیشتر از ده‌هزار نفر کشته و زخمی شده‌اند و هزارها خانواده سرپناه‌شان را از دست داده‌اند.

زلزله

منبع تصویر، GETTY IMAGES

توضیح تصویر، مرکز زلزله سال ۲۰۱۵ ولسوالی جرم ولایت بدخشان اعلام شد. (تصاویر آرشیو از پس از زلزله در روستایی در بدخشان)

سال ۲۰۱۵، زلزله در کوه‌های هندوکش

روز دوشنبه ۲۶ اکتبر سال ۲۰۱۵، زلزله به بزرگی ۷.۵ کوه‌های هندوکش را به شدت تکان داد. اداره بررسی زمین شناسی آمریکا مرکز این زلزله را در عمق ۱۹۶ کیلومتری زمین در نزدیکی‌های ولسوالی جُرم بدخشان اعلام کرد. آمار کشته‌ها بالاتر از صد تن و زخمی‌ها حدود ۶۰۰ تن از سوی مقام‌های دولتی اعلام شد. شماری زیادی هم در پاکستان قربانی این زلزله شدند.

نهرین،

منبع تصویر، GETTY IMAGES

توضیح تصویر، افغانستان کشور آسیب‌پذیر از حوادث طبعی است و زلزله هر ازگاهی جان هزارها شهروند این کشور را گرفته است (تصویر آرشیو از زلزله در نهرین بغلان، بیست سال پیش).

سال ۲۰۰۲ زلزله در نهرین- ولایت بغلان

شب ۲۶ مارس/مارچ سال ۲۰۰۲، زلزله به شدت ۶ درجه ولسوالی نهرین ولایت بغلان را به شدت تکان داد. منابع دولت پیشین خراسان آریا  آمار کشته‌ها در روزهای آینده وقوع زلزله نهرین را بیشتر از ۱۱۰۰ تن اعلام کردند. گفته می‌شود ۹ روستا و حدود صدهزار خانواده بر اثر این زلزله بی‌خانمان شدند.

زلزله در نهرین در نخستین‌ ماه‌های حضور نیروهای ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا در افغانستان رخ داد و کمک‌های زیاد بشردوستانه به محل رویداد و به آسیب‌دیدگان به سرعت رسید.

قائن

منبع تصویر، GETTY IMAGES

توضیح تصویر، در زلزله منطقه مرزی با ایران دست‌کم هزار تن از دو طرف کشته شد. (تصویر آرشیو از پس از زلزله در قائن ایران)

سال ۱۹۹۸، دو زلزله در ولایت تخار

شاید زلزله‌های تخار در ماه‌های فوریه و می در سال ۱۹۹۸، از مرگبارترین زلزله‌ها در تاریخ معاصر افغانستان بوده باشد. آمار کشته‌شدگان هر دو زلزله به بیشتر از هفت هزار رسید و هزارها خانواده خانه‌هایشان را از دست دادند.

آواخر دهه نود میلادی، افغانستان روزهای سختی را تجربه می‌کرد. در بخش اعظم کشور طالبان حاکمیت داشت و در ولایت تخار که دو زلزله در فاصله کم به وقوع پیوست نیروهای وابسته به جبهه ضد طالبان، به رهبری احمدشاه مسعود قرار داشتند.

کمک‌ها به دشواری به مناطق مختلف آسیب‌دیده در ولایت تخار می‌رسید. همچنین گزارش‌دهی دقیق از زلزله‌ها به دلیل بدامنی و جغرافیای دشوارگذر مناطق زلزله‌زده صورت نگرفت.

نهرین زلزله

منبع تصویر، GETTY IMAGES

توضیح تصویر، زلزله در بهار سال ۲۰۰۲ در نهرین ولایت بغلان ، بیشتر از صدهزار خانواده را بی‌خانمان کرد

سال ۱۹۹۷، زلزله در مرز افغانستان با ایران

زلزله به بزرگی ۷.۲ در مرز افغانستان و ایران بیش از ۱۵۰۰ نفر را در هر دو کشور کشت و بیش از ۱۰۰۰۰ خانه را به طور کامل ویران کرد. خسارات این زلزله بیشتر از صد میلیون دلار تخمین زده شد. سازمان زمین‌شناسی آمریکا زمین‌لرزهٔ قائن را مرگ‌بارترین زمین‌لرزهٔ سال ۱۹۹۷ در کل جهان توصیف کرد.

زلزله

منبع تصویر، GETTY IMAGES

توضیح تصویر، دو زلزله در فاصله چهارماه ولایت تخار در شمال افغانستان را به شدت تکان داد و باعث مرگ هزارها انسان شد (تصویر آرشیو از ولایت تخار بعد از زلزله دوم در ماه می)
  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربیة و BBC و شبکه های اجتماعی