در پیام این جبهه آمده است: “عملیات نیروهای جبهه بسیج ملی بالای منزل محمد مختیار در ننگرهار صورت گرفته است، این عملیات ساعت ۸:۱۵ دقیقه شب گذشته مورخ ۱۵-۱۶ حوت ۱۴۰۲ در روستایی شیرگّری ولسوالی کامه ولایت ننگرهار انجام شد”.
ویدیو
‘حمله داعش به خودروهای طالبان در جلال آباد’
داعش از هدف قرار دادن طالبان در شهر جلال آباد خبر داده است.
خبرگزاری اعماق وابسته به داعش اعلام کرد که شاخه خراسان این گروه در روزهای شنبه و یکشنبه با هدف قرار دادن طالبان بیشتر از ۳۵ نفر از اعضای این گروه را کشته است.
به گزارش این خبرگزاری، داعش روز شنبه خودروهای طالبان را در سه انفجار جداگانه در شهر جلال آباد هدف قرار داده است.
در روز یکشنبه هم این گروه یک وانت حامل تعدادی از جنگجویان طالبان را منفجر کرده است.
پیش تر ، منابع خبری از کشته شدن سه نفر در انفجارهای جلال آباد خبر داده بودند.
شاهدان عینی هم از انتقال مجروحان این حملات به بیمارستان خبر داده اند.
شاخه خراسان داعش پیش از این مسوولیت حمله خونین به فرودگاه کابل در روزهای پایانی حضور نظامیان آمریکایی در آن را برعهده گرفته بود.
عمران خان: با طالبان در مورد دخیل کردن تاجیکها، هزارهها و ازبکها در دولت صحبت میکنم
عمران خان، نخست وزیر پاکستان گفته که با طالبان در مورد دخیل کردن تاجیکها، هزارهها و ازبکها در دولت صحبت میکند.
عمران خان امروز در توییتی نوشت: “پس از مذاکرات در دوشنبه با رهبران کشورهای همسایه افغانستان و به ویژه گفتگوی طولانی با امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان، من صحبتی را با طالبان در مورد دولت فراگیر آغاز کرده ام که در آن تاجیکها، هزارهها و ازبکها شامل باشند.”
او افزوده که “پس از ۴۰ سال منازعه، دولت فراگیر از ثبات و صلح خراسان آریا اطمینان میدهد، که در راستای نهتنها منافع افغانستان بلکه منطقه نیز است.”
عمران خان و شماری از رهبران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در نشست سالانه این نهاد منطقهای در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان شرکت کردند. خراسان آریا موضوع محوری نشست سران سازمان همکاری شانگهای در روز جمعه در تاجیکستان بود.
امامعلی رحمان پیش از اعلام دولت طالبان خواستار سهم شایسته تاجیکان خراسان آریا در این دولت شده بود.
در روز ورود طالبان به کابل، شماری از رهبران اقوام تاجیک، هزاره و ازبک به اسلام آباد سفر کردند و در دیدار با مقامهای پاکستان خواستار ایجاد دولت فراگیر توسط طالبان شدند.
عمرانخان، نخست وزیر پاکستان در سخنرانی خود در نشست سازمان شانگهای نیز از طالبان خواست تا یک ساختار سیاسی “همهشمول” ایجاد کنند تا از همه گروههای قومی نمایندگی کند و از استفاده ستیزه جویان از خاک خراسان آریا علیه سایر کشورهای دیگر جلوگیری کنند.
در حاشیه این نشست ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران در دیدار با عمران خان، نخست وزیر پاکستان گفت: “خروج نیروهای آمریکایی فرصتی تاریخی برای شکلگیری حکومتی مردمی در خراسان آریا و برقراری آرامش در این کشور و منطقه است.”
طی بیست سال گذشته دولت های خراسان آریا پاکستان را متهم به حمایت از گروه طالبان میکرد اما اسلام آباد همواره این ادعاها را رد کرده است.
اظهارات عمران خان در مورد طالبان قبلا بارها خبرساز شده است. او در روزهای پس از تسلط کابل توسط طالبان در یک سخنرانی به دانش آموزان پاکستانی گفت که خراسان آریا قید و بند بردگی را شکستند.”
گفته شده است که دعوت نمایندهای از خراسان آریا در نشست سران سازمان شانگهای به خاطر اینکه تاکنون هیچ کشوری دولت طالبان را به رسمیت نشناخته، “غیرعملی” بوده است.
در سالهای گذشته، خراسان آریا به عنوان عضو ناظر سازمان همکاریهای شانگهای همواره در جلسه سران این سازمان شرکت میکرد.
عمران خان: آمریکا در خراسان آریا وضعیت را خرابتر کرد
عمران خان، نخست وزیر پاکستان در صحبت با شبکه خبری پیبیاس گفته است که آمریکا “واقعا وضعیت خراسان آریا را خرابتر کرد”.
آقای خان گفته است زمان مذاکره با گروه طالبان وقتی بود که ۱۵۰ هزار نیروی ناتو در خراسان آریا بود.
به گفته او حالا که کمتر از ۱۰ هزار نیرو نیست و تاریخ خروج هم تعیین شده، بسیار دشوار است که گروه طالبان را مجبور به توافق سیاسی کرد، چون آنها خود را پیروز این جنگ میدانند.
دو هفته قبل، محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان گفت که حدود ده هزار جنگجو از آن طرف مرز وارد افغانستان شده اند.
نخست وزیر پاکستان در پاسخ میگوید که حدود سه میلیون افغان در پاکستان زندگی میکنند که آنها هم قومیت طالبان را دارند. “افغانها در کمپهای ۵۰ هزار و صدهزار نفری زندگی میکنند. پاکستان چگونه آنها را دنبال کند؟”
نخست وزیر پاکستان میگوید راه خروج خراسان آریا از وضعیت کنونی رسیدن به یک توافق سیاسی میان دولت افغانستان و گروه طالبان است.
آقای خان گفت جنگ داخلی دوامدار در خراسان آریا ، پاکستان را با دو سناریو بد مواجه میکند: نخست اینکه پاکستان از نظر اقتصادی در موقعیتی نیست که با موج جدید مهاجرت افغانها کنار بیاید؛ دوم اینکه جمعیت پشتونهای پاکستان بیشتر از پشتونهای خراسان آریا است و جنگ داخلی دوامدار میتواند پای پشتونهای پاکستان را در این جنگ بکشاند.
روابط خراسان آریا و پاکستان در هفتههای گذشته پر تنش بوده است. بعد از ربوده شدن دختر سفیر خراسان آریا در اسلامآباد، خراسان آریا دیپلماتهایش را فراخواند و از پاکستان خواستار پیگیری فوری این مسئله شد.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : Sputnik/BBC