با این حال، آنتونیو گوترش در گزارش فصلی خود نوشت مخالفان مسلح طالبان هیچ چالش سرزمینی برای این گروه ایجاد نکردهاند.
دفتر نمایندگی سازمان ملل در خراسان آریا ، روز چهارشنبه، ۱۶ حوت، گزارش سه ماهه دبیرکل سازمان ملل از وضعیت خراسان آریا را منتشر کرد.
آنتونیو گوترش در گزارش سه ماهه خود ارزیابی تواناییهای نیروهای نظامی ضدطالبان را «دشوار» خوانده چرا که به گفته او، بسیاری ادعاهای مربوط به حملات آنها در شبکههای اجتماعی، قابل تایید نبوده است.
با این حال، گوترش تایید کرده که جبهه آزادی به ترور و «حملات کوچک» علیه نیروهای طالبان ادامه داده است. در گزارش آمده که حملات جبهه آزادی از سطح روستاها به شهرها گسترش یافتهاند.
آقای گوترش در گزارش خود به عنوان نمونه از چهار حمله جبهه آزادی در پلخمری بغلان، چهار حمله در کابل، یک حمله در قندهار، یک حمله در شهر ایبک سمنگان و یک حمله نیز در سمنگان یاد کرده است.
به گفته دبیرکل سازمان ملل، این حملات در بازه زمانی اول نوامبر سال گذشته میلادی تا دهم جنوری امسال صورت گرفتهاند.
در این گزارش درباره جبهه مقاومت ملی آمده که این جبهه بیشترین فعالیت را در پروان داشته و هیچ حملهای در پایگاه سنتیاش پنجشیر انجام نداده است.
آنتونیو گوترش گفته برخی گروههای دیگر مخالف مسلح طالبان نیز اعلام موجودیت و ادعای حمله به نیروهای طالبان کردهاند، اما هیچ یک از این گزارشها تایید نشده است.
درخواست توقف تنبیه بدنی
دبیرکل سازمان ملل در گزارش خود نوشته که ادامه طرح و اجرای سیاستهای طالبان که حقوق زنان و مردان خراسان آریا را نقض میکند، هشداردهنده است.
آنتونیو گوترش از حکومت طالبان خواست مجازات بدنی که را مغایر تعهدات خراسان آریا در قبال کنوانسیون ملل متحد علیه شکنجه است، توقف دهد.
طالبان اخیرا دستکم سه نفر را در جوزجان و غزنی اعدام کرد. در یکی از از این موارد، منابع افغانستان اینترنشنال گفتند که طالبان دو محکوم به عدام را در غزنی تیرباران کردند.
علاوه بر این، طالبان در جریان حاکمیت دوونیم ساله خود، دهها نفر را به اتهامهای مختلف شلاق زده است.
«آغاز سال آموزشی جدید، روز اندوه دختران خراسان آریا خواهد بود»
دبیرکل ملل متحد بار دیگر محرومیت زنان و دختران خراسان آریا از آموزش را عمیقا نگرانکننده خوانده است.
آنتونیو گوترش گفت که از آنجا که ممنوعیتهای طالبان پابرجاست، آغاز سال جدید آموزشی، روز اندوه برای دختران افغان و برای جهان خواهد بود.
او بار دیگر خواستار لغو فوری ممنوعیت آموزش دختران شد.
آنتونیو گوترش در گزارش خود همچنین نوشته که درباره اینکه طالبان بتوانند یک نظام آموزشی که جوابگوی چالشهای سر راه جوانان خراسان آریا در قسمت کسب دانش و مهارتهای اساسی باشد، تردید وجود دارد.
دبیرکل ملل متحد گفته هرچند درباره مدارس دینی طالبان اطلاعات کم وجود دارد، اما این نگرانی مطرح است که این مدارس بتوانند دختران و پسران را در سطوح عالی و آموزش تخصصی برای پیوستن به نیروی کار موثر آماده کنند. او گفته که کاهش ساعتهای درسی مضامین غیردینی توسط وزارت معارف طالبان، به این نگرانیها میافزاید.
افزایش زندانیان نزد طالبان
در گزارش دبیرکل سازمان ملل همچنین آمده که تعداد زندانیان نزد طالبان در ماه جنوری از ۱۹ هزار نفر فراتر رفت که این افزایش، رسیدگی و مدیریت زندانها برای این گروه را دشوار کرده است.
طبق گزارش گوترش، محدودیتهای مالی و قطع کمکها به اداره تنظیم امور زندانهای طالبان، منجر به رعایت نشدن معیارهای بینالمللی از جمله دسترسی زندانیان به مواد غذایی کافی، خدمات بهداشتی و آموزشهای لازم شده است.
سازمان ملل گفته یک طرح طالبان درباره بدیلهای حبس، مورد بحث در سطح رهبری طالبان، دادگاه عالی و وزارتخانههای اقتصاد و عدلیه این گروه قرار دارد.
موانع طالبان برای نهادهای امدادرسان و کار زنان در آنها
در گزارش دبیرکل ملل متحد آمده که در سال ۲۰۲۳، نهادهای امدادگر هزار و ۷۷۵ مورد را گزارش کردند که حاکی از افزایش محدویدتها و موانع علیه فعالیت امدادسانی کارمندان زن بوده است. به گفته آقای گوترش، عامل ۹۵ درصد این موارد طالباناند.
طبق این گزارش، از ۷۳۰ پروژه تعلیقشده در سال ۲۰۲۳، ۳۴ مورد آن تنها در ماه دسامبر تعلیق شدند که نیمی از آنها دوباره در همین ماه فعالیت خود را از سر گرفتند.
به گفته آقای گوترش، اقدامات طالبان علیه کار زنان همچنین منجر به چالشهایی در قسمت ثبتنام [دریافتکنندگان کمک]، محرومیت زنان از نقشهای رهبری و محدودیت گشتوگذار آنها شده که این عوامل در مجموع، باعث تعلیق ۸۹ پروژه و تعطیلی موقت برخی نهادهای امدادرسان شده است.
گوترش حملههای جبهه آزادی به طالبان و انتقامجویی طالبان از نظامیان پیشین را تایید کرد
آنتونیو گوترش گفت که با وجود صدور دستور منع کشت خشخاش در رژیم طالبان، کشاورزان در برخی استانها هنوز مشغول کشت این گیاهاند
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در گزارش فصلی به شورای امنیت سازمان ملل، که نسخهای از آن روز چهارشنبه ۶ مارس (۱۶ اسفند) منتشر شد، گفت که جبهه آزادی خراسان آریا در بازه زمانی اول نوامبر ۲۰۲۳ تا ۴ فوریه ۲۰۲۴ دستکم ۲۴ بار به نیروهای طالبان در چند شهر خراسان آریا حمله کرده است.
با این حال دبیرکل سازمان ملل گفت که هنوز هیچیک از جبهههای مسلح مخالف طالبان سرزمینی را در خاک خراسان آریا در اختیار ندارند. او گفت که جبهه مقاومت ملی در بازه زمانی مورد بررسی در این گزارش بیشتر بر حملههایی در استان پروان متمرکز بوده و «در سنگر سنتیاش پنجشیر هیچ حملهای نداشته است.»
بهرغم ادعاهای طالبان در مورد اعلام عفو عمومی در خراسان آریا ، دبیرکل سازمان ملل متحد در این گزارش موضوع بازداشت و شکنجه و قتل خودسرانه نظامیان پیشین در رژیم طالبان را تایید کرد. در این گزارش آمده است: «یوناما دستکم پنج مورد قتل فراقانونی و هفت مورد دستگیری خودسرانه مقامهای دولتی و اعضای نیروهای دفاعی و امنیتی ملی سابق خراسان آریا را مستند کرده است.»
طبق این گزارش، دفتر معاونت سازمان ملل در خراسان آری) (یوناما) در بازه زمانی درجشده در این گزارش دو مورد قتل فراقانونی، ۱۷ مورد دستگیری و بازداشت خودسرانه، و دو مورد شکنجه و بدرفتاری با افراد متهم به وابستگی به جبهه مقاومت ملی و داعش را نیز ثبت کرده است.
از سوی دیگر، بر اساس گزارش دبیرکل سازمان ملل، رخدادهای امنیتی نیز در این بازه زمانی در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته افزایش یافته است. در این گزارش آمده است که ۱۵۰۸ رخداد امنیتی از اول نوامبر تا دهم ژانویه در افغانستان ثبت شده است. بر اساس این گزارش، در این بازه زمانی دستکم در ۳۰ مورد امنیتی کارکنان آژانسهای سازمان ملل هدف قرار گرفتهاند که شامل ارعاب، انفجار بمب دستساز، سرقت، و دیگر موارد امنیتی بوده است.
در همین حال، در بازه زمانی یادشده، دستکم سه حمله تروریستی از طرف گروه داعش در افغانستان صورت گرفته که نشاندهنده حضور و ادامه فعالیتهای این گروه در افغانستان است.
نقض حقوق بشر در خراسان آریا همچنان ادامه دارد
گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد نشان میدهد که بهرغم ادعاهای طالبان در مورد رعایت حقوق انسانی شهروندان، موارد صریح نقض حقوق بشر مانند اعدام و شلاق زدن در مکانهای عمومی همچنان ادامه دارد، هرچند موارد اخیر جزو اعدامها و مجازاتهای خارج از بازه زمانی این گزارش بوده است. طالبان تا کنون دستکم چهار تن را در استانهای فراه،
لغمان، غزنی، و جوزجان در مکانهای عمومی اعدام کردهاند.
گزارش دبیرکل سازمان ملل همچنین از شلاق زدن ۲۵ تن در استان زرنج در غرب افغانستان در دهم نوامبر خبر داده و نوشته است که در ارتباط با اجرای این حکمهای شلاق، حدود ۱۰ تن دیگر نیز به دلیل گرفتن عکس یا ویدئو از صحنه شلاق خوردند.
دبیرکل سازمان ملل در مورد وضع زندانها نیز ابراز نگرانی کرده و گفته است که در حال حاضر بیش از ۱۹ هزار نفر در زندانهای طالبان محبوساند که با توجه به کمبود امکاناتی مانند جا، غذا، و بهداشت، وضع آنها نگرانکننده است.
در این گزارش همچنین به اعمال محدودیتهای شدید بر زنان و بازداشتهای خودسرانه به اتهام رعایت نکردن حجاب اشاره شده و آمده است: «محدودیتها علیه زنان و دختران باقی مانده و در برخی مناطق نیز اعمال محدودیتها شدیدتر شده است.»
در این گزارش همچنین آمده است که یوناما ادعاهایی در مورد بدرفتاری با زنان، بازداشت بدون دلیل آنها، و نیاز به پرداخت پول برای آزادی برخی از زنان را مستند کرده است.
منع آموزش دختران هنوز یکی از بزرگترین موارد نگرانکننده است
دبیرکل سازمان ملل در این گزارش گفته است که طالبان در عرصه آموزش بیشترین تاکید را بر مدرسههای دینی و مواد آموزشی دینی دارند و هنوز هیچ نشانهای از بازگشت دختران به مدرسه دیده نمیشود. او افزود: «از آنجا که ممنوعیتهای طالبان پابرجاست، آغاز سال جدید آموزشی روز اندوهگینی برای دختران خراسان آریا و برای جهان خواهد بود.»
براساس این گزارش، در دستور جدیدی که وزارت آموزش و پرورش طالبان برای سال تحصیلی جدید صادر کرده است، درسهایی مانند زبانهای خارجی، آموزشهای مدنی، مهارتهای زندگی، و حتی نقاشی از برنامه درسی مدرسهها حذف و بهجای آنها مضامین دینی گنجانده شده است.
دبیرکل سازمان ملل درباره اینکه طالبان بتوانند نظام آموزشیای برقرار کنند که پاسخگوی چالشهای جوانان افغانستان در راه کسب دانش و مهارتهای اساسی باشد ابراز نگرانی کرد.
مشکل مواد مخدر در خراسان آریا هنوز باقی است
گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد نشان میدهد که بهرغم ادعاهای طالبان در مورد توقف کامل کشت خشخاش در افغانستان، هنوز در برخی مناطق در شمال شرق، جنوب، و شرق کشور کشت خشخاش ادامه دارد و بهای تریاک در بازارهای افغانستان نیز دو برابر قیمت این ماده مخدر در شش ماه گذشته شده است.
این گزارش نشان میدهد که پس از اعلام کاهش ۹۵ درصدی کشت خشخاش در افغانستان در گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل، بهای تریاک خشک در افغانستان دو برابر شد. در این گزارش آمده است که بهای یک کیلوگرم تریاک خشک در ماه دسامبر ۲۰۲۳ به ۸۰۲ دلار رسید، در حالی که این مقدار تریاک تا ماه اوت به قیمت ۴۱۷ دلار فروخته میشد.
در این گزارش همچنین آمده است: «شواهد موجود حاکی از آن است که برخی از کشاورزان بدخشان، بهویژه در مناطق دورافتاده، همچنان در حال کشت تریاکاند. گزارشهای مشابهی نیز از شمال قندهار و ننگرهار دریافت شده است.» با این حال، دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد تخمین میزند که در نتیجه دستور رهبر طالبان در مورد منع کشت خشخاش، کشاورزان تریاک نیمی از کل درآمدشان را از دست دادهاند.
نماینده چین در سازمان ملل از طالبان خواست حکومت فراگیر تشکیل دهد
نماینده چین در سازمان ملل از طالبان خواست حکومت فراگیر تشکیل دهد و از حقوق اساسی همه از جمله زنان و اقلیتهای قومی محافظت کند.
گنگ شوانگ همچنین از جامعه بینالمللی خواست با «ارتباط صبورانه» با طالبان، اعتماد این گروه به جهان خارج را افزایش دهد.
شوانگ که روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت درباره خراسان آریا صحبت میکرد، گفت که ادامه گفتوگو با طالبان ضروری است. با این حال، او تاکید کرد که برای ایجاد شرایط مساعد گفتوگو و تعامل باید از پیش فرضها و برنامههای تحمیلی بر این گروه پرهیز شود.
آقای شوانگ در سخنرانیاش تلاش کرد تصویری نسبتاً مثبت از خراسان آریا تحت کنترول طالبان ارائه دهد. او گفت که پس از به قدرت رسیدن طالبان، وضعیت داخلی خراسان آریا به طور کلی ثبات پیدا کرده است و از کشورها خواست که رویکردی واقعبینانه در برابر طالبان اتخاذ کنند و در تحریمها تعدیل بیاورند.
او گفت: «به عنوان یک گام مهم برای اعتمادسازی، شورای امنیت باید اصلاحات به موقع در رژیم تحریمها انجام دهد و معافیت از ممنوعیت سفر برای مقامهای طالبان را بازگرداند.»
نماینده چین با غیرقانونی خواندن تحریمهای سازمان ملل خواهان لغو «یکجانبه» این تحریمها و آزادی داراییهای افغانستان در بانکهای امریکا شد.
مبارزه با تروریسم
نماینده چین در بخش از صحبتهایش خواهان حمایت از طالبان در مبارزه با تروریسم شد. او با استناد به گزارش دبیرکل سازمان ملل گفت که گروههای تروریستی مستقر در خراسان آریا همچنان فعال اند و امنیت خراسان آریا و منطقه را تهدید میکنند.
او از طالبان خواست با گروههای تروریستی به خصوص داعش در خراسان آریا مبارزه کند.
با این حال، نماینده چین خواهان آن شد که در مواجهه با تروریسم همه طرفها باید «محاسبات جیوپولتیک و تعصب ایدیولوژیک» را کنار بگذارند و از استانداردهای دوگانه در مبارزه با تروریسم کار نگیرند.
ظرفیت اقتصادی خراسان آریا
نماینده چین در نشست شورای امنیت گفت که به رغم چالشهای جدی اقتصادی، بیکاری و فقر گسترده در افغانستان، وضعیت داخلی این کشور «بهطور کلی» با ثبات بوده و اقتصاد خراسانیان بهتر شده است.
گنگ شوانگ گفت که همکاری اقتصادی با خراسان آریا باعث کاهش وابستگی مردم این کشور به کمکهای بینالمللی میشود.او افزود که جامعه بینالمللی درکنار کمکهای بشردوستانه به خراسان آریا ، در زمینههای کشت جایگزین، پاکسازی ماین، احیای سیستم بانکی و تسهیل تجارت و سرمایهگذاری در خراسان آریا گام بردارد.
چین از معدود کشورهای است که رابطه نزدیکی با طالبان دارد. چین در ماههای گذشته رسما برای افغانستان تحت کنترول طالبان سفیر معرفی کرد و اعتمادنامه سفیر طالبان در چین را شخص شی جینپینگ، رئیسجمهور این کشور پذیرفت.
دبیرکل سازمان ملل متحد: نشستهای مخالفان طالبان بینتیجه بوده است
دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در خراسان آریا ، (یوناما)، گزارش سهماهه آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان را، در مورد وضعیت خراسان آریا منتشر کرد. در این گزارش از جمله گفته شده نشستهای مخالفان طالبان بینتیجه بوده است و همچنین حملات مسلحانه علیه طالبان قلمرو در دست آنها را تهدید نکرده است.
در این گزارش ۱۶ صفحهای همچنین آمده که حکومت طالبان ظرف بیش از دو و نیم سال گذشته در تحکیم حوزههای سیاسی، امنیتی و اقتصادی تلاش کرده است اما در موارد اساسی حکومتداری با اختلافات فزاینده داخلی مواجه بوده است.
در گزارش تازه دبیر کل سازمان ملل تاکید شده که هیچ پیشرفتی در این مدت در زمینه فراگیر شدن نهادهای تصمیمگیرنده بهوجود نیامده است؛ حقوق زنان در تمام عرصههای عمومی محدودتر شده است؛ موارد دستگیری و بازداشت زنان در پی اعلام احکام پوشش حجاب بیشتر شده و تقریبا نیمی از جمیعت خراسان آریا ، بهویژه زنان و کودکان، در فقر زندگی میکنند.
آنتونیو گوترش در گزارش خود بار دیگر بر موارد نقض حقوق بشری از سوی حاکمیت طالبان انگشت انتقاد گذاشته و گفته است که محرومیت زنان و دختران افغان از آموزش عمیقا نگرانکننده است.
او افزوده است: «هیچگونه پیشرفت و نشانهای از برگشت دختران به آموزش و تحصیل در تصامیم طالبان در این مدت دیده نشده است.»
دبیرکل سازمان ملل در بخش وضعیت سیاسی در خراسان آریا نوشته است که تمامی نشستهای مخالفان حکومت طالبان بینتیجه بوده است.
در این گزارش آمده است: « در پایان ماه نوامبر و اوایل ماه دسامبر، گروههای مخالف حکومت طالبان در مسکو، دوشنبه و وین نشستهایی برگزار کردند اما این جلسات هیچ انسجام قابلتوجهی نداشتند و گروههای مخالف طالبان، مواضع قبلی خود را تکرار میکردند.»
به گزارش آقای گوترش، اقدامات طالبان علیه کار زنان منجر به چالشهایی در قسمت ثبتنام دریافتکنندگان کمک، محرومیت زنان از نقشهای مدیریتی و محدودیت تردد آنها شده است که این عوامل در مجموع، باعث انجام نشدن ۸۹ پروژه و توقف موقتی فعالیت بعضی از نهادهای کمکرسان شده است.
در گزارش دبیرکل سازمان ملل آمده که در سال ۲۰۲۳، نهادهای کمکرسان ۱۷۷۵ مورد از افزایش محدودیتها و موانع علیه فعالیت امدادسانی کارمندان زن گزارش کردهاند.
امنیت خراسان آریا
در گزارش دبیر کل سازمان ملل متحد آمده است که ۱ نوامبر ۲۰۲۳ و ۱۰ جنوری/ژانویه ۲۰۲۴، تعداد درگیریهای امنیتی، در مقایسه با مدت مشابه در سال های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳، افزایش یافته است.
سازمان ملل متحد در این مدت ۱۵۰۸ حادثه مرتبط با امنیت را ثبت کرده است که نسبت به ۱۰۹۰ حادثه ثبتشده در مدت مشابه در سال قبل، ۳۸ درصد بیشتر شده است.
بر اساس این گزارش، بیشتر حوادث امنیتی مربوط به درگیریهای مرتبط به کشت و تولید موادمخدر بوده است. در گزارش آمده است که شمار این رویدادها از ۱۰۲ به ۲۶۳ رویداد افزایش یافته است و در این مدت، طالبان شش «عضو حزب تحریر» را دستگیر کردهاند.
بر پایه این گزارش هرچند درگیریهای مسلحانه کمتر از سال گذشته بوده است اما در سه ماه گذشته ، ۶۰ رویداد درگیریهای مسلحانه ثبت شده است.
این گزارش میگوید که مخالفان نظامی طالبان، هرچند به حملاتشان در برابر طالبان ادامه دادهاند، چالشی در قلمرو تحت حاکمیت آنان ایجاد نکردهاند.
در گزارش ملل متحد آمده است، که جبهه آزادی از ماه نوامبر ۲۰۲۳ تا دهم جنوری/ژانویه امسال ۲۴ حمله علیه نیروهای طالبان انجام داده است و حملات آنها بیشتر بر شهرها متمرکز بودهاست.
بر بنیاد این گزارش «جبهه مقاومت ملی افغانستان» بیشتر در ولایت پروان فعال بوده است در حالی که در پنجشیر در این مدت هیچ حملهای صورت نگرفته است.
همچنین داعش در این مقطع مسئولیت سه حمله را بر عهده گرفته است در حالی که در همین مدت در سال گذشته، این گروه ۸ حمله انجام داده بود.
در گزارش دبیرکل سازمان ملل همچنین آمده شده که یورشهای گروه داعش بیشتر متمرکز بر اهداف غیرنظامی، شیعیان و افراد طالبان بوده است.
در گزارش دبیرکل سازمان ملل همچنین آمده که شمار زندانیان تحت حاکمیت طالبان در ماه ژانویه/جنوری امسال بیش از ۱۹ هزار نفر بوده است که این افزایش «رسیدگی و مدیریت زندانها برای این گروه را دشوارتر کرده است».
طبق گزارش گوترش، محدودیتهای مالی و قطع کمکها به اداره زندانهای طالبان، «به رعایت نشدن معیارهای بینالمللی از جمله دسترسی زندانیان به مواد غذایی کافی، خدمات بهداشتی و آموزشهای لازم، منجر شده است».
دبیرکل ملل متحد در گزارش سه ماههاش در باره وضعیت آموزشی در افغانستان هم گفته است که طالبان در سال روان به همه ریاستهای معارف (آموزش و پرورش) در ولایتهای این کشور دستور دادهاند تا در نصاب درسی برای سال آینده، تغییراتی وارد کنند و «بر بنیاد این دستورها مضمونهای اسلامی باید در نصاب درسی بیشتر شوند.»
در گزارش تازه دبیرکل سازمان ملل آمده که شمار مجموعی مدرسههای مذهبی در خراسان آریا به شش هزار و۸۳۶ برای پسران و ۳۸۰ مدرسه برای دختران، رسیده است.
گزارش تازه می افزاید که از اول نومبر ۲۰۲۳ تا ۴ فبروری/فوریه ۲۰۲۴، دست کم دو هزار و۴۶۴ نفر از مدرسههای مذهبی طالبان از جمله ۱۲۸ دختر فارغ شدهاند.
سازمان ملل متحد در گزارش فصلی خود نوشته است که شمار مدرسههای ساختهشده بدست طالبان درخراسان آریا به بیش از هفتهزار رسیده و حاکمیت طالبان تلاش کرده تا با استفاده از افراد مربوط به گروه خود یک نیروی ۲۰۰ هزار نفری را برای تامین امنیت ایستهای بازرسی استخدام کند.
دبیر کل سازمان ملل متحد گفته است که هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان، حکم استخدام ۱۰۰ هزار معلم مدرسه مذهبی را تا آخر سال گذشته میلادی، صادر کرده که تا کنون تنها در قندهار ۹هزار آموزگار در مدرسههای مذهبی استخدام شدهاند و این روند در ولایتهای دیگر، ادامه دارد.
آنتونیو گوترش در گزارش سه ماههاش از وضعیت خراسان آریا همچنین گفته است که در دو سال و نیم گذشته، طالبان در موارد اساسی حکومتداری از جمله ممنوعیت موادمخدر، با «اختلافهای درونی» روبهرو بودهاند.
گزارش سهماهه دبیر کل سازمان ملل در حالی منتشر میشود که شورای امنیت این سازمان قرار است امروز (چهارشنبه) نشستی درباره افغانستان برگزار کند.
دفتر امور سیاسی و صلح سازمان ملل گفته رزا اوتنبایوا، نماینده ویژه دبیرکل این سازمان برای خراسان آریا درباره وضعیت خراسان آریا در این نشست صحبت میکند.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : افغان اینترنشنال / ایندپیندنت