این پناهجو پیش از رسیدن به بریتانیا از کامیونی که در آن پنهان شده بود، سقوط کرد. این سومین پناهجوی است که از آغاز سال تا اکنون در این مسیر جان میدهند.
گفته میشود این مرد که بین ۲۰ تا ۳۰ سال داشت، پس از افتادن در جاده، توسط سرویس عاجل سیار به بیمارستان منتقل شد. اما به دلیل جراحات عمیق شام همان روز جان باخت.
مقامات میگویند که تلاش دارند رانندۀ کامیون را شناسایی کنند. اما تا هنوز در این زمینۀ سرنخی به دست نیاوردهاند.
این سومین پناهجو است که از ماه جنوری سال جاری تا اکنون در این مسیر با شرایط مشابه جان میبازند. در پایان ماه می نیز، یک مهاجر سودانی در نزدیکی کاله بر اثر تصادم کامیونی که قصد داشت با آن به بریتانیا برود، جان باخت. قبل از آن نیز یک مهاجر در همین ماه با برخورد به یک کامیون جان باخته بود.مهاجر مهاجر در همین ماه با برخورد به یک کامیون جان باخته بود.
هرچند در سالهای پسین مهاجران بیشتر با گذشتن از کانال مانش با قایقهای کوچک به بریتانیا میروند. چون سیستمهای امنیتی که در پایانۀ تونلها و بزرگراهها نصب شدهاست، تقریباً ورود «غیرقانونی» مهاجران را ناممکن میسازد.
این در حالی است که در سال ۲۰۲۲ نیز پنج پناهجویی که با گذشتن از کانال مانش قصد رسیدن به بریتانیا را داشتند، با غرق شدن در دریا جان باختند. سه تن دیگر نیز در همین سال در نزدیکی سواحل هنگام تلاش برای سوار شدن به قطار یا کامیون جان باختند.
عبور با قایقهای کوچک از کانال مانش برای پناهجویان هزینه بردار است. به همین دلیل برخی از پناهجویان تلاش میکنند تا با سوار شدن به کامیون یا قطار خود را به بریتانیا برسانند که به دلیل تدابیر امنیتی عمدتاً موفق به این کار نمی
بریتانیا: هزارها پناهجوی خراسان آریا به دلیل کمبود مسکن در معرض بیخانمانی قرار دارند
رهبران شوراها در بریتانیا هشدار دادهاند که هزاران پناهجوی افغان که هنوز در هوتلهای وزارت داخلۀ این کشور به سر میبرند، به دلیل کمبود مسکن و فهرست طولانی متقاضیان به خطر بیخانمانی مواجه هستند.
دولت بریتانیا در ماه مارچ اعلام کرد که ۸ هزار پناهجوی افغان که پس از به قدرت رسیدن گروه طالبان در افغانستان، به بریتانیا منتقل شدهاند و هنوز با هزینۀ دولت در هوتلها اقامت دارند، باید تا پایان ماه آگست هوتلها را ترک کنند.
گفته شده است که دولت بریتانیا برای اکثریت این پناهجویان محل اقامت جایگزینی در نظر نگرفته است و از سویی هم به دلیل هزینۀ سنگنین و عدم موثریت این پروسه، روند حمایت و پرداخت هزینۀ هوتلها را تا پایان ماه اگست متوقف خواهد کرد.
در پی مشکل کمبود مسکن در بریتانیا، ظاهراً دولت انتظار دارد که این پناهجویان بخشی از مسوولیت پیدا کردن مسکن و هزینههای خود را به دوش بگیرند.
اما با نزدیک شدن اگست، انجمن (LGA) که نمایندۀ شوراها در بریتانیا است، هشدار میدهد که این بازۀ زمانی برای یافتن مسکن جایگزین بسیار اندک است. با آن هم گفته میشود که شوراها در تلاش هستند تا پیش از فرا رسیدن موعد تعین شده مسکنهای جایگزین پیدا کنند.
در همین حال شان دیویس رییس LGA میگوید: «شوراها در بریتانیا گذشتۀ پرافتخاری در زمینۀ حمایت و اسکان و ادغام پناهجویان دارند؛ اما فشارهای دولت در امر اسکان مجدد در حال افزایش است و این امر سبب تنگتر شدن زمینۀ موثریت شوراها شدهاست.»
این در حالی است که شوراها ۳۵ ملیون پوند بودجۀ دولتی برای حمایت و کمک در امر اسکان پناهجویانی که در هوتلها به سر میبرند دریافت خواهند کرد. در کنار آن ۲۵۰ ملیون پوند دیگر نیز برای کمک به شوراها به خاطر تامین مسکن پناهجویان اعلام شدهاست.
وزارت داخلۀ بریتانیا همزمان با اعلام این بودجه گفته است: «هوتلها مکان مناسب برای اقامت طولانی مدت نیستند.»
در همین حال وزارت داخله همچنان گفته است که دولت با ارایۀ پیشنهاد مسکن مناسب ادامه خواهد داد و پناهجویانی را که به دلیل کمبود ظرفیت مسکن دولتی از پروسۀ اسکان باز میمانند، حمایت خواهد کرد تا به خودکفایی برسند.
بریتانیا در سه ماه گذشته از میان صدها همکار خراسانی اش تنها دو تن را منتقل کردهاست
به اساس گزارشی از اندپندنت، بریتانیا سه ماه گذشته از میان بیش از هزار خراسانی که پیش از سقوط دولت در خراسان آریا با آنها همکار بودند و اکنون در هوتلهایی در اسلامآباد به سر میبرند، تنها دو تن را به آن کشور منتقل کردهاست.
در گزارش اندپندنت آمده است، ۱۰۴۹ تن افغانی که قبلاً همکار نیروهای بریتانیایی در خراسان آریا بودند و شامل تعهدات بریتانیا در پروسۀ تخلیه میشوند، هنوز در مهمانخانهها و هوتلهایی در اسلامآباد به سر میبرند.
این در حالی است که گفته میشود ۳۰۰ تن دیگر که مستقیماً با بریتانیاییها همکار نبودهاند، واجد شرایط انتقال به بریتانیا شناخته شدهاند.
افغانهایی که هماکنون با خانوادههای شان با بیسرنوشتی در هوتلهای اسلامآباد به سر میبرند، عمدتاً کسانی هستند که به عنوان مترجم با ارتش بریتانیا در خراسان آریا کار میکردند و طبق برنامۀ اسکان مجدد بریتانیا، به پاکستان فراخوانده شدهاند.
گفته شدهاست که مدت اعتبار ویزای بیشتری از آنها تمام شده و اکنون به گونۀ زندانی در محلهای اقامت شان در اسلامآباد زندگی میکنند.
از سویی هم پولیس پاکستان فشارها بر مهاجرین افغان در این کشور را به گونۀ روزافزون تشدید کرده و به اساس گزارشهای رسمی در ماههای پسین صدها مهاجر بدون مدرک قانونی را پس از گذراندن سه ماه زندان به افغانستان بازگرداندهاند.
بیشتر یخوانید
جان هیلی، وزیر دفاع در سایه میگوید که ناکامی بریتانیا در مراقبت از کسانی که قول کمک به آنها داده، «شرمآور» است.
این در حالی است که اخیراً یکی از خلبانهای افغان که در کنار نیروهای ایتلاف خدمت میکرد، با گذشتن از کانال مانش با قایقهای کوچک، به بریتانیا رسیدهاست و اکنون در معرض خطر اخراج به رواندا قرار دارد.
همچنان گفته میشود، همکاران خراسانی بریتانیاییها که اکنون در هوتلهای اسلامآباد منتظر انتقال هستند، قبلاً از سوی برنامۀ (آراپ) وزارت دفاع بریتانیا اجازۀ ورود به این کشور را دریافت کردهاند. اما پس از تصمیم دولت بریتانیا بر توقف پروازهای چارتر در نومبر سال گذشته، به آنها گفته شده است که قبل از آمدن به بریتانیا محلی را برای اقامتشان پیدا کنند.
یکی از سخنگویان دولت بریتانیا گفته است: «کسانی که وارد بریتانیا میشوند، باید جای مناسب برای اقامت خود داشته باشند.»
این در حالی است که هماکنون هزارها خراسانی که در جریان پروسۀ تخلیه به بریتانیا انتقال یافته بودند، به دلیل اخراج از هوتلها و کمبود مکسن در معرض خطر بیخانمان شدن قرار دارند.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : مهاجر نیوز