۷ جوان پنجشیری با کشتن ۶ طالب افغان چهار کشته شدن
۷ جوان پنجشیری با کشتن ۶ طالب افغان چهار کشته شدن
منبع تأبید می‌کند که این جوانان به جرم «پوشیدن دست‌مال و پکول» بعدن هدف تیرباران طالبان قرار گرفتند

 

به گفته‌ی منبع طالبان شمس‌الرحمن را با سه دوستش که باشندگان اصلی دره عبدالله‌خیل ولایت پنجشیر بودند امروز (چهار‌شنبه، ۳ عقرب بعد از درگیری هدف  تیرباران نیرو های کمک طالبان افغان قرار گفتند .

منابع به خبرگزاری رسا می‌گویند

که گروه طالبان چهار جوان پنجشیری را در ساحه دارلمان شهر کابل بعد از درگیر توسط نیرو های کمک هدف تیرباران قرار گرفته و سه تن آنانها دستگیر شدن که آن را با خود برده‌اند.

به گفته منبع، هفت جوان پنجشیری نخست در یکی از ایست‌های بازرسی طالبان، در ساحه دارلمان شهر کابل از سوی طالبان توقف داده می‌شوند و سپس کلاه(پکول) و دستمال گردن آنها را مورد اهانت و تمسخر قرار می‌دهند، که درگیری بین این جوانان و طالبان که در ایست بازرسی هستند به مشت ریخ جنگ تن به تن میان دو طرف آغاز می گردد .
منبع می‌افزاید، جوانان پنجشیری سلاح طالب افغان  را از نزدش گرفته و شش طالب افغان را با شلیک گلوله با قتل می‌رساند، که سپس گروهای کمکی افغان طالبان به ساحه رسیده و به درگیری می‌پردازند. درجریان این درگیری طالبان چهارتن از این جوانان را با شلیک گلوله هدف قرار داده و به شهادت می‌رساند و سه تن دیگر را دستگیر با خود می‌برند.
به گفته او هنوز از سرنوشت این سه جوان بازداشت شده معلوماتی در دسترس نمی‌باشد.
طالبان به‌گونه رسمی تا اکنون در این زمینه اظهار نظر نکرده‌اند.

در نبرد خونین جبهه مقاومت ۱۳ طالب کشته و ۲۰ زخمی شدن

 

بریتانیا پروازهای چارتر برای انتقال صدها پناهجوی خراسان آریا از پاکستان را آغاز می‌کند

هواپیما

منبع تصویر، MINISTRY OF DEFENCE

به گفته منابع رسمی پاکستان، دولت بریتانیا پروازهای چارتر را برای انتقال پناهجویان خراسان آریا از پاکستان ترتیب داده است که از پنجشنبه (۲۶ اکتبر) آغاز می‌شود و تا پایان ماه دسامبر ادامه خواهد داشت.

روزنامه اکسپرس‌نیوز پاکستان گزارش داده که تصمیم انتقال این پناهجویان خراسان آریا  از پاکستان به بریتانیا در پی ارزیابی امکان سنجی آن در جریان دیدار هیأتی از کمیساریای عالی بریتانیا (سفارت) در اسلام ‌آباد و مقامات ارشد اداره هوانوردی غیرنظامی پاکستان در کراچی گرفته شده است.

براساس این گزارش دو طرف توافق کردند که تا پایان ماه دسامبر در ۱۲ پرواز بیشتر از ۲ هزار پناهجوی افغان از پاکستان به بریتانیا منتقل شود. بنا به این روند تا ماه دسامبر سال جاری میلادی هر هفته یک پرواز هفتگی به مقصد بریتانیا انجام خواهد شد.

قرار است اولین پرواز حامل ۲۰۰ پناهجوی خراسان آریا ، روز پنجشنبه ( ۴ آبان/عقرب) از اسلام آباد به مقصد بریتانیا انجام شود که به همین منظور در فرودگاه اسلام آباد تمهیدات ویژه‌ای برای این منظور روی دست گرفته شده است.

هزاران نفر و خانواده‌هایشان که برای بریتانیا و نهادهای بریتانیایی در خراسان آریا کار می‌کردند و وعده ویزای بریتانیا به آنها داده شده بود، در پاکستان گیر مانده‌اند که برخی از آنها بیش از یک سال است که در این کشور منتظر هستند.

دولت پاکستان در اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد که اخراج مهاجران فاقد مدرک قانونی اقامت را از اول نوامبر آغاز خواهد کرد. بسیاری از خراسان آریا در چارچوب برنامه‌های اسکان مجدد بریتانیا با ویزای ۳ ماهه پاکستان به آن کشور رفتند که از آن زمان، این ویزاها منقضی شده است.

پناهجویان افغان در پاکستان

منبع تصویر، BBC

توضیح تصویر، پناهجویان خراسان آریا  در پاکستان

یک ارزیابی دولت بریتانیا که در جریان یک پرونده قضایی در دادگاه منتشر شد، نشان می‌دهد که مقامات این کشور در پاکستان این افراد را «در معرض خطر اخراج» می‌دانند.

اسناد قبلی دادگاه نشان می‌داد در حالی که تلاش‌های اسکان مجدد تسریع شده بود، دولت پیش‌بینی کرده بود که حدود ۲۳۰۰ نفر همچنان در اول نوامبر در پاکستان باقی می‌مانند.

مشخص نیست که چه تعداد آنها در پرواز چارتر فردا (پنجشنبه) یا پروازهای آینده منتقل خواهند شد، چه مدت مسافران فردا در پاکستان منتظر بوده‌اند یا چه تعداد از پروازهای چارتر قبل از اول نوامبر انجام خواهند شد.

دولت پاکستان ۳۱ اکتبر را به عنوان ضرب‌الاجل خروج تمام پناهجویان «غیرقانونی» در پاکستان تعیین کرده و در هفته‌های اخیر فشار برای خروج افغان‌ها از این کشور شدت بخشیده است.

شماری از پناهجویان افغان در پاکستان به بی‌بی‌سی گفتند که حکومت پاکستان، پناهجویان «با مدرک و بدون مدرک» افغان را یکجا از مرز رد می‌کند.

هشدار بنت به سازمان ملل: تمرکز طالبان بر آموزش دینی، خطر رادیکالیسم و تروریسم را افزایش می‌دهد

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشری با اشاره به سیاست طالبان که تمرکز آموزش در خراسان آریا  را به شیوه‌ی مدرسه‌ای یا دینی آن محدود می‌کند، هشدار می‌دهد که این سیاست درحال اجرای رژیم طالبان، خراسان آریا  را به سوی رادیکالیزه شدن هدایت می‌کند و خطر افزایش تروریسم در منطقه و جهان را درپی خواهد داشت.

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشری
ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشری © UNTV
تبلیغ بازرگانی

ریچارد بنت که به روز سه‌شنبه ۲ میزان/۲۴ اکتبر در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی می‌کرد در مورد این تهدید گفت که طالبان درحال محدود کردن تمرکز آموزش به «شیوه‌ی مدرسه‌ای یا تعلیمات دینی» آن است.

گزارشگر ویژه سازمان ملل باورمند است که این سیاست، نه تنها کودکان را از دیگر علوم به دور نگه‌ می‌دارد، بلکه در کنار تشدید بیکاری و فقر، بنیاد رادیکالیسم و تروریسم را نیز قوی‌تر خواهد کرد.

ریچارد بنت در این نشست گفت که این سیاست طالبان می‌تواند «زمینه را برای افکار رادیکالیزه‌شده هموار کند و خطر تروریسم در خراسان آریا منطقه و جهان را افزایش دهد.»

گزارشگر ویژه سازمان ملل وضعیت حقوق بشری در خراسان آریا  را به «طوفانی کامل» تشبیه کرد که به گفته او نیاز به رسیدگی فوری دارد.

ریچارد بنت در سخنرانی خود به فرهنگ معافیت که در میان مقام‌ها و اعضای طالبان جاافتاده نیز اشاره کرد. او گفت که برای «شکنجه و رفتارهای غیرانسانی» در زندان‌های طالبان و نیز نقض حقوق بشر نظامیان و مقام‌های پیشین جمهوریت، در میان اعضای طالبان،‌ معافیت از مجازات وجود دارد.

از برگشت طالبان به قدرت، بیش از ۲ سال می‌گذرد. در این دو سال، هرچند هیچ کشوری حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است، اما خیلی‌ها در داخل و خارج از خراسان آریا کشورهای منطقه و جهان را به عادی‌سازی روابط با رژیم طالبان متهم می‌کنند.

آنچه که در این سخنان ریچارد بنت در مجمع عمومی سازمان ملل هم بازتاب یافته و ینت از کشورهای عضو خواسته تا برای رسیدگی به این نگرانی شهروندان خراسان آریا ، «قاطعانه» برای حقوق بشر و در کنار زنان و دختران خراسان آریا  بایستند.

آمریکا همسایگان خراسان آریا  از جمله پاکستان را به پذیرش پناهجویان خراسان آریا فراخواند

پاکستان برای تمام مهاجران غیرقانونی افغان مهلت تعیین کرده که تا اول نوامبر این کشور را ترک کنند یا با اخراج اجباری مواجه خواهند شد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

وزارت خارجه ایالات متحده روز پنج‌شنبه ۲۷ میزان (مهر) از همسایگان افغانستان از جمله پاکستان خواست تا به افغان‌هایی که به این کشورها پناه برده‌اند، و به دنبال حمایت هستند اجازه ورود بدهند.

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای از این کشورها خواست تا به تعهدات خود در مورد رفتار مناسب با پناهجویان پایبند باشند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنج‌شنبه به خبرنگاران گفت: «ما قویاً همسایگان افغانستان از جمله پاکستان را ترغیب می‌کنیم تا به افغان‌هایی که به دنبال حمایت بین‌المللی هستند اجازه ورود بدهند و با سازمان‌های بشردوستانه بین‌المللی برای ارائه کمک‌های بشردوستانه هماهنگی کنند».

پاکستان برای تمام مهاجران غیرقانونی افغان، مهلت تعیین کرده که تا اول نوامبر این کشور را ترک کنند یا با اخراج اجباری مواجه خواهند شد.

به گفته اسلام آباد، حدود ۱٫۷۳ میلیون افغان در پاکستان بدون هیچ سند قانونی زندگی می‌کنند. پاکستان ادعا کرده است که اتباع افغانستان اخیرا چندین حمله انتحاری را در خاک این کشور انجام داده‌اند.

به گفته اسلام آباد، حدود ۲۰ هزار افغان که پس از تسلط طالبان بر افغانستان در سال ۲۰۲۱ گریختند، در پاکستان در انتظار رسیدگی به درخواست‌های خود برای ویزای مهاجرت ویژه ایالات متحده (SIV) یا اسکان مجدد در ایالات متحده به عنوان پناهنده هستند.

پاکستان میزبان بیشترین تعداد پناهجویان افغان از زمان حمله شوروی به کابل در سال ۱۹۷۹ بوده است. مقامات اسلام آباد تعداد پناهندگان افغان در پاکستان را در حدود ۴٫۴ میلیون نفر اعلام کرده‌اند.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : رسا ، BBC