انفجار در مرکز تخار/ کشته و زخمی شدن چند طالب
انفجار در مرکز تخار/ کشته و زخمی شدن چند طالب
منابع رخ دادن یک انفجار در شهر تالقان، مرکز تخار را تأیید می‌کنند. به زگارش اسپوتنیک، به‌گفته‌ ای منابع، این انفجار نزدیکای ساعت ۲:۰۰ پس‌ازچاشت امروز (سه‌شنبه، ۱۰ دلو) در برابر دروازه‌ ای ساختمان فرماندهی امنیه‌ ای گروه طالبان رخ داده است.
جبهه مقاومت هم با نشر خبرنامه ای نوشت: “نیروهای جبهه مقاومت ملی افغانستان در خراسان آریا  به ادامه حملات هدفمند شان در برابر گروه تروریستی طالبان این بار در شهر تالقان، مرکز ولایت تخار یک واسطه نقلیه نیروهای این گروه از نوع “رنجر” را هدف قرار دادند که در نتیجه آن یک طالب تروریست هلاک و دو تروریست دیگر زخمی شده‌اند”.
این جبهه در ادامه نوشته است: “نیروهای جبهه مقاومت ملی واسطه نظامی نیروهای طالبان را با ماین کارگزاری شده در مقابل شهرداری شهر تالقان منفجر کردند که یک کشته و سه زخمی روی دست این گروه تروریستی گذاشته است”.
این جبهه افزوده است: “این یورش نزدیکای ساعت ۲:۰۰ روز سه‌شنبه، ۱۰ دلو، به گونه موفقانه از سوی نیروهای مقاومت ملی راه‌اندازی شده است. در این حمله به نیروهای مقاومت ملی  و همچنان افراد ملکی هیچ‌گونه آسیب وارد نشده است”.
این جبهه در ادامه نوشته است: “این درحالی‌ست که پیش از این رزمنده‌گان مقاومت ملی شام شنبه، ۷ دلو، قرارگاه دشمن را که به پوسته “اولاد” مشهور است، در مربوطات ولسوالی پل حصار اندراب‌های ولایت بغلان با پرتاب نارنجک و بمب دستی هدف گرفتند که به دشمن تلفات وارد کرده است. قابل ذکر است که جبهه مقاومت ملی در خراسان آریا  در خراسان آریا  مصمم و متعهد به دوام مبارزه مسلحانه علیه گروه تروریستی طالبان تا رهایی وطن از چنگال اشغال این گروه است”.
این جبهه با یادآوری از یورش های این جبهه خاطر نشان کرد، که از این رو نیروهای مقاومت ملی حملات هدفمند چریکی شان علیه طالبان را شدت بخشیده‌اند، طوری که در شش ماه نخست سال روان خورشیدی با راه‌اندازی عملیات چریکی در ولایت‌های مختلف ۲۳۸ تن از تروریستان طالب را هلاک و زخمی کرده‌اند.
در همین حال، شاهدان عینی گفتند، که در این انفجار یک رنجر جنگجویان گروه طالبان هدف قرار گرفته است.
منابع از کشته شدن یک فرمانده گروه طالبان از سوی نیروهای جبهه مقاومت در تخار خبر دادند.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از آماج، منابع در جبهه مقاومت ملی می‌گویند، که نیرو‌های این جبهه قاری سنت مشهور به زبیر، از فرماندهان طالبان در تخار را کُشته‌اند.
به گفته‌ی منابع فرمانده تولی 2 کندک گروه طالبان در تخار دیروز (سه‌شنبه، 14قوس) در یورش نیروهای جبهه مقاومت در شهر تالقان، مرکز این ولایت ترور شده است.
تخار - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 25.11.2023

انفجار در تخار/ کشته و زخمی شدن سه طالب
مسئولان گروه طالبان در این باره تاکنون دیدگاه شان را بیان نکرده است.
جبهه مقاومت هم به شکل رسمی تاکنون در این باره خبرنامه ای به نشر نرسانده است.
یادآوری می کنیم، که گروه طالبان پس از یک معامله پیچیده و پنهان با امریکا در دوحه پایتخت قطر، در پانزدهم ماه اگوست سال 2021 کنترل افغانستان را به دست گرفت و از آن زمان تاکنون با رفتار تندروانه شهروندان خراسان آریا  به ویژه بانوان را به تنگنا قرار داده است.
اکنون اگرچه در خراسان آریا  همه ظواهر اسلامی برقرار و محفوظ است و نمازهای جماعت و نماز جمعه از دیگر زمان ها بیشتر برقرار است و صدای اذان بلند و حتی گسترده تر از دوره های پیشین است، منتها ترس ووحشت حاکم بر جامعه استوار، فقر در حال گسترش، درونمایه اسلام یعنی عدالت و رعایت حقوق مردم و آنچه اسلام برای آنها ظهور کرد، وجود ندارد.
در ماه های پسین یورش های جبهه های مخالف گروه طالبان بر جنگجویان این گروه افزایش پیدا کرده و تاکنون صدها تن از جنگجویان این گروه در یورش های جبهه های مخالف این گروه کشته و زخمی شده اند.

سازمان شفافیت بین‌الملل: خراسان آریا  در شاخص مبارزه با فساد 12 پله سقوط کرد

در این گزارش، از سومالیا به عنوان «فاسدترین کشور جهان» یاد شده و دانمارک به عنوان «پاک‌ترین کشور جهان» خوانده شده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

سازمان شفافیت بین‌الملل‌ که هر سال کشورها را بر اساس شاخص مبارزه با فساد رده‌بندی می‌کند، اعلام کرد که خراسان آریا  تحت حاکمیت طالبان به رده 162 سقوط کرده است.

بر اساس این گزارش، خراسان آریا در گزارش سال 2023 از نظر مبارزه با فساد در کنار کشورهایی همچون سودان، میانمار، تاجیکستان، چاد، کومور و اریتره قرار گرفته است.

افغانستان در سال 2022 در میان 180 کشور در رده 150 قرار داشت.

در این گزارش، از سومالیا به عنوان «فاسدترین کشور جهان» یاد شده و دانمارک به عنوان «پاک‌ترین کشور جهان» خوانده شده است.

همچنان ایران در جایگاه 149 قرار گرفته است.

فرانسوا والریان، رئیس سازمان شفافیت بین‌الملل گفت: «فساد تا زمانی که سیستم‌های قضایی نتوانند تخلفات را مجازات کنند و دولت‌ها را تحت کنترل درآورند، به رشد خود ادامه خواهد داد.»

او افزود: «رهبران کشورها باید به طور کامل روی نهادهایی که از قانون حمایت می‌کنند و با فساد مبارزه می‌کنند، سرمایه‌گذاری کرده و استقلال آنها را تضمین کنند. زمان پایان دادن به معافیت از مجازات برای [عوامل] فساد فرا رسیده است.»

در گزارش این نهاد آمده است که عدم مسئولیت‌پذیری مقامات دولتی و کاهش شفافیت در سیستم‌های قضایی باعث افزایش فساد در اکثریت کشورها شده است.

آمریکا: طالبان را به‌دلیل نقض فاحش حقوق بشر پاسخگو خواهیم کرد

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: «ایالات متحده به کار خستگی‌ناپذیر خود ادامه خواهد داد تا اطمینان حاصل کند که طالبان را به دلیل نقض فاحش حقوق بشر که ما همچنان شاهد وقوع آن هستیم، پاسخگو کند»

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک نشست خبری، طالبان را به «نقض فاحش حقوق بشر در افغانستان» متهم کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا چهارشنبه 4 دلو (بهمن) در پاسخ به سوالی درباره ادامه منع آموزش دختران توسط طالبان در افغانستان، تاکید کرد که ایالات متحده طالبان را به‌دلیل نقض حقوق بشر پاسخگو خواهد کرد.

پاتل گفت: «ایالات متحده به کار خستگی‌ناپذیر خود ادامه خواهد داد تا اطمینان حاصل کند که طالبان به دلیل نقض فاحش حقوق بشر که همچنان شاهد وقوع آن هستیم، پاسخگو شود.»

او افزود: «تعدادی از نمایندگان ما از جمله رینا امیری عمیقا درگیر این مسأله هستند.»

این اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم‌زمان با روز جهانی آموزش و دو روز بعد از نشر گزارش سازمان ملل درباره اقدام طالبان به اخراج گسترده زنان از کار، بیان می‌شود.

از سویی روز جهانی آموزش در حالی گرامی داشته می‌شود که در سایه حکمرانی طالبان میلیون‌ها دختر در افغانستان از دو سال پیش به این‌سو از دسترسی به آموزش محروم شده‌اند.

همچنان، سازمان ملل متحد، دوشنبه 2 دلو (بهمن)، با نشر گزارشی اعلام کرد که طالبان اخیرا صدها زن را به اتهام «عدم پایبندی به قوانین اسلامی» مجبور به ترک شغل کرده است.

بر اساس گزارش دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان «یوناما»، این نهاد طی سه ماه اخیر اخراج‌های گسترده زنان از کار در افغانستان، کشوری که میلیون‌ها نفر در آن به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند، را رصد کرده است.

سازمان ملل: محدودیت‌ها بر زنان یکی از عوامل بحران اقتصادی در افغانستان است

سازمان ملل: نهادهای عمومی به‌ویژه در بخش اقتصاد، تخصص و توانایی‌های خود را از دست داده‌اند و این مشکل با استفاده نکردن از زنان در فعالیت‌های اقتصادی تشدید نیز شده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) در گزارش جدید به بدتر شدن اوضاع اجتماعی و اقتصادی پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان پرداخته است.

در این گزارش، به محدودیت‌های حقوق زنان و وضعیت بد سیستم بانکی به‌ عنوان عوامل بحران اقتصادی در افغانستان اشاره شده است.
در گزارش آمده است که اشتغال زنان در افغانستان تقریباً به نصف کاهش یافته است.

بر اساس این گزارش، نهادهای عمومی به‌ویژه در بخش اقتصاد، تخصص و توانایی‌های خود را از دست داده‌اند و این مشکل با استفاده نکردن از زنان در فعالیت‌های اقتصادی تشدید نیز شده است.

در گزارش برنامه توسعه سازمان ملل آمده است که اعاده حقوق زنان برای هرگونه بهبود از جمله در اقتصاد افغانستان «حیاتی» است.

یافته‌های این گزارش نشان می‌دهد که 69 درصد شهروندان افغانستان نمی‌توانند نیازهای اولیه خود از جمله غذا، مراقبت‌های صحی و سایر نیازهای روزانه‌شان را برآورده کنند.

طالبان پس از به قدرت رسیدن در افغانستان، زنان را از کار کردن در ادارات دولتی، شرکت‌های خصوصی و حتی نهادهای کمک‌رسانی منع کردند.

گفتنی است که دیده‌بان حقوق بشر نیز اخیرا در گزارشی اعلام کرد که طالبان حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران را به طور گسترده‌ای نقض می‌کند.

فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران سرکوب رسانه‌ها توسط طالبان در افغانستان را محکوم کرد

در بیانیه فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران «تلاش‌های غیرقانونی مستمر طالبان برای ارعاب و خاموش کردن رسانه‌های خراسان آریا محکوم و گفته شده است که این‌گونه عملکرد طالبان فضای آزادی بیان و آزادی مطبوعات در خراسان آریا  را محدودتر می‌کند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

در واکنش به بازداشت‌های گسترده خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای توسط طالبان در خراسان آریا ، فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران ادامه سرکوب و محدود کردن رسانه‌ها از سوی این گروه را محکوم کرد.

فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران در بیانیه‌ای جمعه 6 دلو (بهمن) بازداشت‌های اخیر سه خبرنگار توسط طالبان را ادامه سرکوب رسانه‌های مستقل خوانده و خواستار بررسی قضایای مرتبط به رسانه‌ها از سوی کمیسیون سمع شکایات و نقض حقوق رسانه‌های طالبان شد.

در این بیانیه آمده است: «آی‌اف‌جی تلاش‌های غیرقانونی مستمر طالبان برای ارعاب و خاموش کردن رسانه‌های افغانستان را محکوم می‌کند. این عملکرد طالبان فضای آزادی بیان و آزادی مطبوعات در خراسان آریا  را بیشتر تنگ می‌کند.»

این در حالی است که کمیته جهانی حمایت از خبرنگاران نیز سه‌شنبه گذشته با نشر بیانیه‌ای، از مقامات طالبان خواست که فورا و بدون قید و شرط، احسان اکبری، روزنامه‌نگار خراسان آریا را آزاد کنند.

کمیته جهانی حمایت از خبرنگاران، در این بیانیه از طالبان خواست تا از آزار و اذیت و بازداشت اصحاب رسانه به دلیل شغلشان دست بردارد.
اخیرا دیدبان حقوق بشر «هیومن رایتس واچ» در گزارشی که وضعیت حقوق بشری بیش از 100 کشور را مورد بررسی قرار داد، افغانستان را جز «وخیم‌ترین کشورها در عرصه حقوق بشر» توصیف کرد.

در گزارش دید‌بان حقوق بشر که روز پنج‌شنبه 21 جدی (دی) نشر شد، آمده است که «طالبان، رسانه‌های محلی و آزادی بیان را بیشتر سرکوب کرده و بازداشت خودسرانه خبرنگاران، مدافعان حقوق بشر و فعالان جامعه مدنی از جمله زنان معترض را افزایش داده‌ است.»

در نبرد خونین جبهه مقاومت ۱۳ طالب کشته و ۲۰ زخمی شدن

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : Sputnik