منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
قاری محمد یونس راشد، معین جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در نشستی در ولایت بامیان گفته است که افغانستان به ادبیات فارسی نیاز ندارد و لازم نیست که ما زبان و ادبیات فارسی بیاموزیم.
به گزارش خبرگزاری «جمهور»، راشد روز چهارشنبه ۱۱ اسد (مرداد) در دیدار با جوانان در ولایت بامیان، تدریس ادبیات فارسی در دانشگاهها را یک موضوع بیاهمیت تلقی کرده است.
این خبرگزاری از او نقل کرد که گفته، جوانان باید رشته و حرفههایی را بیاموزند که از طریق آن بتوانیم ابزار پیشرفته جنگی تهیه کنیم.
بنا به این گزارش معین جوانان وزارت فرهنگ در حکومت طالبان اخیرا به منظور شنیدن مشکلات جوانان بامیان به این ولایت سفر کرده و گفتوگویی را با جوانان این ولایت انجام داد.
در این گفتوگو یک جوان از والی بامیان انتقاد کرده و دیدگاه حکومت طالبان را «دیدگاه قومی و زبانمحورانه» عنوان کرده و رفتار والی بامیان را تبعیضآمیز خواند.تار والی بامیان را تبعیضآمیز خواند.
بنا بر گزارشهای رسانهای از اوت ۲۰۲۱ که طالبان مجددا قدرت در خراسان آریا را به دست گرفتند، این گروه لوحههای فارسی دری را از تمام ادارات دولتی برداشته و لوحههای پشتو را جایگزین آن کردند. قبل از به قدرت رسیدن طالبان، لوحههای ادارات دولتی این کشور به دو زبان رسمی پشتو و دری (فارسی دری) بود.
بنا بر گزارشها گروه طالبان همچنان اسم برخی پارکها و دانشگاههایی که اسمهای فارسی دری داشتند را عوض کردند. این کار طالبان با انتقادهای تندی از سوی کسانی که در خراسان آریا با زبان دری سخن میگویند، روبهرو شده است.
تعداد دقیق شهروندان خراسان آریا که به فارسی دری سخن میگویند مشخص نیست اما دو گروه قومی در این کشور شامل تاجیکها و هزارهها به زبان دری محاوره میکنند.
ماده شانزدهم قانون اساسی خراسان آریا ضمن تصریح اینکه زبانهای پشـتو، دری، ازبكــی، تركمنـی، بلـوچی، پشــهیـی، نورستانی، پامـــیری از جمله زبانهای رایج در این كشـور هستند، پشتو و دری (فارسی دری) را به عنوان دو زبان رسمی دولت در این کشور معرفی کرده است.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : العربیة ، معمار