جاپان ۵۸ میلیون دالر دیگر به خراسان آریا میکند
سفارت جاپان در کابل اعلام کرد که این کشور ۵۸.۴ میلیون دالر دیگر را برای ارائه کمکهای بشردوستانه به خراسان آریا کمک میکند.
جاپان اعلام کرده که این کمکها از طریق ادارات ملل متحد، سازمانهای بینالمللی و موسسات غیر دولتی جاپان ارائه خواهد شد.
سفارت جاپان روز دوشنبه (۱۳ قوس) در حساب کاربری اکس خود نوشت: «ما امیدواریم که این کمک به حفظ و بهبود زندگی با عزت و اتکا به خود مردم خراسان آریا کمک کند.»
سفارت جاپان در کابل میگوید با ۵۸.۴ میلیون دالر آتی، مجموع کمکهای جاپان به خراسان آریا از ماه آگوست ۲۰۲۱ تاکنون به ۴۴۷ میلیون دالر میرسد.
برنامه جهانی غذای سازمان ملل پیشتر خبر داد که اتحادیه اروپا هم به ارزش بیش از ۲۱ میلیون دالر به خراسان آریا کمک بشردوستانه میکند.
فرانسوا گومنز، ناظر کمکهای بشردوستانه اتحادیه اروپا در خراسان آریا گفته است: «اولویت اتحادیه اروپا در خراسان آریا ارائه کمکهای نجاتدهنده در مواقعی است که گرسنگی میلیونها نفر را در سراسر خراسان آریا آزار میدهد.»
در اوایل امسال برنامه جهانی غذا اعلام کرد که برای کمک به خراسان آریا در شش ماه آینده، به طور فوری به ۸۰۰ میلیون دالر نیاز دارد.
سفارت جاپان در کابل هم اعلام کرده که کمکهای این کشور به منظور تامین نیازهای اساسی مردم خراسان آریا است.
سازمان ملل: در یک ماه اخیر خشونت علیه شیعیان در کابل، بغلان و هرات افزایش یافته است
دفتر نمایندگی سازمان ملل در خراسان آریا اعلام کرد که در یک ماه گذشته خشونت علیه جامعه شیعه و هزاره در کابل، بغلان و هرات افزایش یافته است.
یوناما روز دوشنبه خواهان تحقیق درباره خشونتهای اخیر، پاسخگویی عاملان خشونت و حمایت از افراد در معرض خطر شد.
یوناما در یادداشتی در شبکه اجتماعی اکس با قربانیان این خشونتها اظهار همدردی کرده است.
کتاب والی طالبان در هرات که شیعیان را “تکفیری” و “همدست کفار” میداند
همزمان با اعتراضها به «کشتار هدفمند هزارهها» در هرات، والی طالبان به بزرگان و متنفذین شیعه در این ولایت گفت که «در نظام امارت اسلامی تعصب و تبعیض نیست».
اما پیش از این نورمحمد اسلامجار در کتابی به زبان عربی شیعیان را «فرقه تکفیری» و «در طول تاریخ همدست کفار» توصیف کرده بود.
معمولاً حملات بر شیعیان به خصوص هزارهها به افراطگرایانی چون داعش نسبت داده میشود که شیعیان را تکفیر کرده و به آنان حمله میکنند.
والی طالبان روز ۱۱ قوس به بزرگان شیعه و هزاره قول داد که این گروه از «همه افغانها محافظت میکند». او این خشونتها را حاصل «تفرقهاندازی دشمنان» توصیف کرد.
نویسنده کتابی در رد شیعیان
نوراحمد اسلامجار در ثور ۱۴۰۰ کتابی با عنوان «مباحث في العقيدة الماتريدية المسمى معتمد ماتريد من معتقد ماتريد» به زبان عربی نوشته است. بخشی از این کتاب به شیعیان اختصاص دارد. نگاه نویسنده این کتاب به شیعیان، خصمانه و انکارکننده مذهب آنهاست.
نثاراحمد الیاس، سخنگوی والی هرات روز دوشنبه، ۱۳ قوس، به افغانستان اینترنشنال تایید کرد که «معتمد ماترید من معتقد ماترید» از تالیفات نوراحمد اسلامجار، والی طالبان در هرات است.
آقای اسلامجار در صفحه ۱۷۴ این کتاب «تشیع» را «فرقه قبوریه و تکفیریه» معرفی کرده که به نوشته او «بنیاد آن را عبدالله بن سبا یهودی» گذاشته است. از دید نویسنده، «اعتقاد به امامت» که از اصول پنجگانه مذهب شیعیان است، مستلزم «انکار پایان نبوت حتی توحید و اعتقاد به تحریف قرآن» است.
برآورد میشود که شمار پیروان این مذهب اسلامی در جهان از ۱۵۴ میلیون تا ۲۰۰ میلیون نفر است.
آنها در عراق، ایران، بحرین، آذربایجان و یمن دارای اکثریتاند. در افغانستان نیز یک جمعیت قابل توجه شیعیان زندگی میکنند. در پی اوج گرفتن حملات داعش در افغانستان، این گروه مذهبی-قومی بهطور پیوسته مورد حملات خونین قرار گرفته است.
والی طالبان در هرات، که خود را «شیخ الحدیث» و «مدرس حدیث» توصیف میکند، در کتابش شیعیان را به «ناسزا گفتن به صحابه» متهم کرده است. او باور دارد که شیعیان «ابزار دست کفار در میان مسلمانان در طول تاریخ» بودهاند.
مشخص نیست که این کتاب تا چه حد بیانگر دیدگاههای سایر مقامهای طالبان در مورد شیعیان است، اما یک منبع به افغانستان اینترنشنال گفت که «این کتاب در برخی مدارس طالبان تدریس میشود.»
در ولایت هرات که هممرز با ایران است، جمعیت بزرگی از شیعیان و هزارهها زندگی میکنند. جمهوری اسلامی ایران بهرغم اختلافهای مذهبی و سیاسی با طالبان، با این گروه اسلامگرای سنی رابطه خوبی دارد.
نگاه تکفیری به شیعیان
والی طالبان در هرات، در کتاب خود شیعیان را “کافر” میخواند و آنها را به ناسزاگویی به یاران پیامبر اسلام متهم میکند.
با این حال، او نوشته است: «در تکفیر همه شیعیان باید احتیاط کرد، چرا که ممکن است در میان آنها افرادی باشند که از روی نادانی به این مذهب باور پیدا کردهاند.»
شیعیان در کشورهایی مانند افغانستان خود را قربانی تبعیض و سرکوب میدانند. آنها در افغانستان، داعش و طالبان را به نسلکشی متهم میکنند.
در کشورهایی چون افغانستان و پاکستان، گروههای افراطی سنی بارها شیعیان را «مشرک و ملحد» خوانده و به آنها و عبادتگاههای آنها حمله کردهاند.
با این که والی طالبان در هرات در این کتاب خشونت علیه شیعیان را تجویز نکرده، اما با گروههای افراطیای که در پاکستان و افغانستان شیعیان را میکشند، در کافر خواندنشان همعقیده است.
در دو روز گذشته، شهر هرات شاهد تظاهرات هزارهها به دلیل تیرباران دو روحانی و چهار زن هزاره شیعه بود.
به دنبال این رویداد، باشندگان هرات عصر جمعه، دهم قوس، با حمل جنازه تیربارانشدگان در منطقه جبرئيل، به کشتار هزارهها و شیعیان اعتراض کردند.
هرات در ماههای گذشته شاهد ترورهای زنجیرهای روحانیون شیعه بوده که عمدتا به «مردان مسلح ناشناس» ربط داده شده است.
پس از وقوع ترورهای زنجیرهای روحانیون شیعه در هرات، بسیاری انگشت اتهام را در کنار داعش به سوی طالبان نیز نشانه رفتهاند.
منتقدان میگویند با توجه به کارنامه ۲۳ ساله طالبان در تبعیض علیه هزارهها و شیعیان، این گروه میتواند عامل ترورهای زنجیرهای روحانیون شیعه در هرات باشد.
طالبان متهماند که پس از ورود به شهر مزارشریف در ماه اسد ۱۳۷۷ به کشتار وسیع و گسترده هزارهها و شیعیان در مزارشریف دست زد.
این گروه همچنین متهم است که در جدی ۱۳۷۹ در یکاولنگ به کشتار گسترده هزارهها و شیعیان پرداخت
قطع درختان از سوی طالبان در تخار
منابع محلی در تخار به آماج میگویند که افراد طالبان به گونهی گسترده دست به قطع درختان ناجو و دیگر درختان مثمر در ولسوالی فرخار ولایت تخار زدهاند.
به گفته منبع، تاکنون دهها درخت از سوی افراد این گروه قطع شده است.
مسئولان محلی طالبان در تخار تاکنون در این مورد چیزی نگفتهاند.
گفتنیست که این درختان در نتیجه زحمات زیاد و سالها انتظاری به اینجا رسیدهاند؛ اما از آنجای که طالبان به هیچ ارزشای پابند نیستند، محیط زیست، جنگل و سر سبزی نیز به آنان اهمیت ندارد.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : اف اینترنشنال ، آماج