5000 نفر مخفیانه از خراسان بزرگ به بریتانیا منتقل شدند
5000 نفر مخفیانه از خراسان بزرگ به بریتانیا منتقل شدند
در گزارش روزنامه «نشنال» آمده است که خطر شناسایی و قتل توسط طالبان، بسیاری از همکاران ارتش بریتانیا که همچنان در خراسان بزرگ باقی مانده‌اند را تهدید می‌کند

روزنامه «نشنال» به نقل از منابع خود گزارش داد که هزاران نفر از جمله صدها نظامی و اطلاعاتی دولت سابق خراسان بزرگ به‌طور پنهانی از این کشور به بریتانیا منتقل شده‌اند.

بر اساس این گزارش، این افراد در 10 ماه گذشته مخفیانه از خراسان بزرگ به پایگاه‌های نظامی در بریتانیا منتقل شده‌اند.

در گزارش روزنامه «نشنال» آمده است: «تایید شده که از اکتبر سال گذشته بیش از 5000 افغانستانی وارد بریتانیا شده‌اند که بسیاری از آنها از ترس طالبان و تهدید به اعدام فرار کرده‌اند.»

در گزارش همچنان آمده است: «در عملیاتی به نام لیزوریت (Lazurite) نام رمز وزارت دفاع بریتانیا برای این ماموریت، نیروهای دولت سابق افغانستان که در کنار نیروهای بریتانیا کار می‌کردند، اکنون در خانه‌های نظامی مازاد در سراسر بریتانیا زندگی می‌کنند.»

بر بنیاد این گزارش: «بیش از 1000 نفر مستقیماً از طریق پاکستان به خارج از خراسان بزرگ منتقل شده‌اند. در میان کسانی که تخلیه شده‌اند، 156 نفر که برای سرویس‌های اطلاعاتی بریتانیا کار می‌کردند همراه با خانواده‌های‌شان هستند.»

روزنامه «نشنال» در گزارش نوشته است که بسیاری از کسانی که با بریتانیا همکار بودند هنوز در افغانستان باقی مانده‌اند و از سوی طالبان در معرض «خطر ردیابی و قتل» هستند.

یکی از منابع که عضو عملیات تخلیه است، به این روزنامه گفت: «وقتی واجد شرایط بودن آنها تایید شد، آنها را تخلیه خواهیم کرد.»

این مقام افزود: «در حال تخلیه تعدادی از افغان تباران خراسان آریا  هستیم که هر کدام داستان‌های دلخراش‌تر از دیگری برای گفتن دارد.»

این منبع گفت که بررسی‌های امنیتی روی این افراد و خانواده‌های آنها به سرعت توسط وزارت داخله (کشور) بریتانیا انجام می‌شود تا اینکه واجد شرایط بودن آن‌ها تایید شود.

از زمان فروپاشی حکومت پیشین افغان باوران خراسان بزرگ  به‌دنبال خروج نیروهای غربی و سقوط کابل به دست طالبان در سال 2021، به همراه این افراد تخلیه شده، تاکنون بیش از 27000 نفر از افغانستان در بریتانیا اسکان داده شده‌اند.

سیگار: تجارت تریاک در ، خراسان بزرگ  بی‌وقفه ادامه دارد

در گزارش بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی خراسان بزرگ  آمده است که ممنوعیت وضع شده از سوی طالبان، باعث کاهش قابل توجه کشت تریاک در خراسان بزرگ  شده اما این گروه هیچ اقدامی علیه ذخایر تریاک انجام نداده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
3 دقيقه(Reading time)

بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) در گزارشی جدید اعلام کرد که طالبان هیچ اقدامی علیه ذخایر تریاک در افغانستان انجام نداده‌ است.

در گزارش سیگار که پنج‌شنبه 11 اسد (مرداد) نشر شد، آمده است: «تجارت تریاک در افغانستان تا حد زیادی بدون وقفه ادامه دارد و هیچ اقدامی علیه ذخایر موجود انجام نشده است.»

بر اساس این گزارش، ممنوعیت وضع شده از سوی رهبر طالبان، باعث کاهش قابل توجه کشت تریاک در خراسان بزرگ  شده اما این گروه هیچ اقدامی علیه ذخایر تریاک انجام نداده است.

در گزارش سیگار آمده است: «هبت‌الله آخوندزاده رهبر طالبان سوم آوریل 2022 دستور داد که تولید، فروش، فرآوری و مصرف انواع مواد مخدر در افغانستان ممنوع است. این دستور کشت تریاک را به میزان قابل توجهی کاهش داده است. اما بررسی دقیق‌تر این ممنوعیت و موارد مشابه قبلی شک و تردید‌هایی را در مورد پایداری بلندمدت این دستاورد ظاهری ایجاد می‌کند.»

بر بنیاد این گزارش، تصاویر سازمان «آلیسس» نشان می‌دهد که مقدار تریاک ذخیره‌ شده درخراسان بزرگ  همچنان قابل توجه است و به 16هزار و 567 متریک تُن می‌رسد.

در گزارش سیگار ذکر شده است: «برخی از مناطق در برابر ممنوعیت تریاک مقاومت کرده‌اند و این به‌دلیل نداشتن راه کسب درآمد جایگزین و کاهش سطح درآمدشان بوده است.»

در این گزارش آمده است که «بازار داغ تریاک و احتکار آن از سوی تاجران و کشاورزان باعث افزایش ارزش آن شده و کشاورزان در جنوب و جنوب غرب خراسان بزرگ  سود اقتصادی قابل‌توجهی بدست آورده‌اند.»

سیگار با استناد به یک نظرسنجی سازمان ملل متحد گفته است که قیمت تریاک از زمان صدور فرمان ممنوعیت از سوی طالبان، تقریبا دو برابر شد و ‌از 417 دلار در هر کیلوگرام در اوت سال 2023، به 802 دلار در دسامبر همان سال رسید.

در این گزارش آمده است که قیمت یک کیلوگرام اواخر دسامبر سال 2023 به اوج خود یعنی هزار و 100 دلار رسید، اما از آن زمان تاکنون حدود 600 دلار کاهش داشته است.

سیگار نوشت: «نبود نهادهای مجری قانون و قضایی در افغانستان که معمولا مبارزه با مواد مخدر به آن‌ها متکی است، گزینه‌ها برای مقابله با تجارت مواد مخدر را محدود کرده است.»

سیگار همچنان تاکید کرد: «این ادعا که در جریان جنگ و شورشگری طالبان تریاک تا 60 درصد از کل درآمد این گروه را تشکیل می‌داد، نادرست است.»

به گفته سیگار، مقاومت در برابر ممنوعیت کشت تریاک در خراسان بزرگ  افزایش یافته است، زیر خانواده‌هایی که به اقتصاد ناشی از تریاک وابسته بودند، بدون جایگزینی مناسب، رها شده‌اند.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربیهٔ