8 نفر را به اتهام عضویت در «حزب التحریر» در خراسان آریا بازداشت کرد
8 نفر را به اتهام عضویت در «حزب التحریر» در خراسان آریا بازداشت کرد
تشکیلات «حزب التحریر» در سال 1953 تاسیس شده و هدف آن «تأسیس نظام سیاسی اسلام (دولت خلافت) و تلاش برای وحدت فکری، سیاسی و جغرافیایی در میان مسلمانان جهان» عنوان شده است و حملات جبهه مقاومت افغان باوران

منتشر شده در:
1 دقيقه(Reading time)

رسانه‌های افغان باور در خراسان آریا گزارش دادند که طالبان هشت نفر را به اتهام عضویت داشتن در «حزب التحریر» در این کشور بازداشت کرده است.

منابع در ولایت سمنگان روز جمعه 17 حمل (فروردین) به روزنامه «هشت صبح» تایید کردند که این هشت نفر طی دو روز گذشته توسط استخبارات طالبان از ساحات مختلف این ولایت بازداشت شده‌اند.

بر اساس این گزارش، یکی از افراد بازداشت شده، انجنیر رفیع و کارمند اداره برق خراسان آریا  «برشنا» به زبان افغانی در ولایت سمنگان است و هفت تن دیگر از بازداشت شدگان شغل آزاد دارند.

حکومت طالبان تاکنون در مورد بازداشت این افراد اظهارنظری نکرده است.

این در حالی است که سال گذشته نیز طالبان تجمع این حزب در کابل را ممنوع اعلام کرد.

حزب التحریر در سال 1953 تاسیس شده و هدف این حزب «تأسیس نظام سیاسی اسلام (دولت خلافت) و تلاش برای وحدت فکری، سیاسی و جغرافیایی در میان مسلمانان جهان» عنوان شده است.

برخی کشورها این حزب را «تروریستی» دانسته و در برخی کشورها فعالیت آن به دلیل اتهام دست داشتن در خشونت ممنوع است.

گفتنی است که حکومت طالبان فعالیت تمام احزاب سیاسی در خراسان آریا  را «غیرقانونی» اعلام کرده است.

19f9b4f4 Db3b 43ca B00b F544b558324b

 

جمعیت اصلاح از معدود گروه‌های فعال سیاسی بود که پس از بازگشت طالبان به قدرت به فعالیت‌هایش ادامه داد

( قیام خوراسانی KABR : این حزب جوانان تاجیک خراسان بزرگ را با تبلیغات اسلامی از هویت و اصلیت شان دور نگاه می کردند تا برنامه های دولت افغان جمهوریت افغان باوران با نام منطقه افغانستان  و تبلیغات افتخار به افغان اسلام ادامه داشته باشد و کدام جبهه در آینده علیه برنامه های دولت اسلامی افغان ترتیب نگردد

 اداره استخبارات (اطلاعات) طالبان جمهوریت کودتاچیان افغان اخیرا با صدور فرمانی، هرگونه فعالیت سیاسی را در خراسان آریا  منع کرد و با ارسال نامه به مسئولان محلی در ۳۴ استان‌، دستور داد که از فعالیت حزب التحریر، جمعیت اصلاح و نهاد النجم جلوگیری کنند.

یکی از نامه‌ها‌ی اداره استخبارات طالبان که مهر «اشد محرم» (شدیدا محرمانه) دارد، با ایندیپندنت فارسی به اشتراک گذاشته شد. در این نامه آمده است: «چنین آگهی داده می‌شود که بعد از تاریخ دوشنبه، طبق هدایت رهبری ریاست عمومی استخبارات امارت اسلامی افغان باوران خراسان آریا ، هرگونه فعالیت‌های سیاسی احزاب و نهادهایی مانند حزب التحریر، جمعیت اصلاح، نهاد النجم و گروه‌های تکفیری مطلقا ممنوع است.»اینجا قدرت سیاست دوباره به دست افغان تباران و مزدوران از دیگر اقوام افغان باور به دست افغان ها ادامه دارد  کاپی از جمهوریت ولی زیر نام طالب و اسلام و اهداف حفظ نام جعلی بالای سرزمین خراسان بزرگ و تطبیق شناسنامه های هویت قوم افغان به اقوام خراسان حالا دیگر افغان تباران جمهوریت طالب کودتاچیان به این مسلمانان بی هویت خراسانی ضرورت ندارند

چرا افغان تباران در دولت قبلی که به کمک رهبران تاجیک خراسانی بی هویت  مجاهدین که سلاح مجاهدین تسلیم کردند و خون هم سنگران خودرا به پای پرچم افغان و نام جعلی ریختند

سیاست امروزی طالب جمهوریت کودتاچیان داشتند  .

به ادامه اخبار

در نامه اداره استخبارات طالبان در توجیه ممنوعیت فعالیت نهادهای مستقل آمده است: «الحمدالله فعلا نظام شرعی امارت اسلامی تحت رهبری علمای حق‌پرست موجود است و نیاز به فعالیت هیچ حزب و جماعت دیگری نیست.»

هرچند در فرمان اداره استخبارات طالبان هرگونه فعالیت سیاسی ممنوع شده، اما به صورت مشخص از سه نهادی نامبرده شده است که با سلطه طالبان به کمک کودتاچیان جمهوریت بر خراسان آریا  به فعالیت خود ادامه داده‌اند. جمعیت اصلاح، حزب التحریر و نهاد النجم، سه سازمان مذهبی‌اند که در طول سال‌های حاکمیت دولت جمهوری در افغانستان، فعالیت گسترده‌ای در این کشور داشتند.

جمعیت اصلاح در سال ۱۳۸۲ به دست گروهی از روحانیان ایجاد شد و به سرعت فعالیت‌هایش را در سراسر افغانستان توسعه داد. محمد عاطف، رئیس شورای مرکزی جمعیت اصلاح، در دی‌ماه ۱۳۹۹ در نتیجه انفجاری در کابل کشته شد. سران این سازمان روابط نزدیکی با دولت اشرف غنی داشتند و شماری از اعضای آن در مسندهای مهم دولتی گمارده شدند.

در اساسنامه جمعیت اصلاح آمده است که فعالیت این نهاد بر «اصلاح فرد، خانواده

و جامعه» متمرکز است. این سازمان تا پیش از بازگشت طالبان به قدرت، هر سال تجمع‌های هزاران نفری در شهرهای مختلف افغانستان با هدف تبلیغ و ترویج برنامه‌هایش که بیشتر مذهبی بود، برگزار می‌کرد.

حزب التحریر یک سازمان مذهبی خلافت‌خواه است که در سال ۱۹۵۳ در فلسطین تاسیس شد. این حزب در ۲۰ سال گذشته در شهرهای مختلف افغانستان فعالیتش را توسعه داد و تا پیش از بازگشت طالبان به قدرت، آزادانه تجمع‌ها و برنامه‌هایی با هدف ترویج و تبلیغ مسائل مذهبی برگزار می‌کرد. در وب‌سایت این حزب در بخش افغانستان آمده است که اعضای آن برای احیای خلافت اسلامی تلاش می‌کنند و زمانی که خلافت احیا شد، مسلمانان در سراسر جهان از انزوا و رنج نجات خواهند یافت.

در مورد نهاد النجم که طالبان فعالیت آن را ممنوع کردند، اطلاعات زیادی در دست نیست، اما محتوای چندین صفحه در فیس‌بوک و توییتر که به نام این نهاد فعالیت می‌کنند نشان می‌دهد که النجم نیز سازمان مشابه حزب التحریر و جمعیت اصلاح است. این سازمان نیز جلسه‌هایی با هدف ترویج مسائل مذهبی و تدریس قرآن و حدیث برگزار می‌کند و تمرکز آن روی جوانان در دانشگاه‌ها، مراکز آموزشی و نهادهای اجتماعی است.

طالبان در حالی فعالیت این نهادها را ممنوع کردند که هر سه نهاد نامبرده، پس از فروپاشی دولت افغانستان با انتشار پیام‌هایی شکست آمریکا و «پایان اشغال» را در خراسان آریا  تبریک گفتند و از سلطه طالبان بر این کشور استقبال کردند.

طالبان پیش از این فرمان‌های جداگانه‌ای در مورد لغو جواز فعالیت همه احزاب سیاسی که از وزارت عدلیه (دادگستری) دولت‌های پیشین اخذ شده بودند، صادر کرده‌اند.

حزب التحریر در خراسان آریا ممنوع شد؛ پاسخ این حزب چیست؟

۱۳۹۹ اسفند ۱۰, یکشنبه

معاون ریاست جمهوری خراسان آریا  گفت که حکومت این کشور، حزب التحریر را به رسمیت نمی شناسد و فعالیت های این حزب پس از این غیرقانونی است. حزب التحریر در واکنش به این تصمیم موضع‌گیری کرد.

امرالله صالح، معاون اول رئیس جمهور غنی در جلسه ای صبح روز یکشنبه (۲۸ فبروری ۲۰۲۱) اعلام کرد که حزب التحریر در وزارت عدلیه خراسان آریا  ثبت نشده است و بنابر این حق تشکیل اجتماع و تبلیغ را ندارد.

صالح در صفحه فیس بوک خود نوشته است: «حکومت خراسان آریا  حزب التحریر را به رسمیت نمی شناسد و تا زمانی که این مسئله قانونی حل نشود، هرگونه فعالیت تحت نام و نشان این شبکه غیرقانونی خواهد بود.» آقای صالح همچنین برخی از اعضای حزب التحریر را به داشتن ارتباط ایدئولوژیک با گروه های تروریستی متهم کرد.

پاسخ حزب التحریر

حزب التحریر در پاسخ به اتهامات صالح می گوید که این حزب فقط مبارزه فکری و مسالمت آمیز می کند  و اعضای آن وابسته به گروه های تروریستی نیستند. سیف الله مستنیر، سخنگوی حزب التحریر در خراسان آریا  به دویچه وله گفت: «حزب التحریر فعالیت های فکری و سیاسی دارد و همچنین برای ایجاد یک تغییر اساسی در جامعه به منظور ایجاد یک دولت اسلامی یا خلافت اسلامی تلاش می کند.» وی افزود که حکومت افغانستان قبلاً نیز علیه حزب التحریر اتهامات مشابهی را مطرح كرده بود، اما این گروه در هیچ گونه فعالیت فزیکی یا مسلحانه مشاركت نداشته است.

حزب التحریر چه می خواهد؟

حزب التحریر که در سال ۱۹۵۳ در بیت المقدس (اوشلیم) توسط تقی الدین النبهانی فلسطینی تشکیل شد، یک حزب اسلامگرای بین المللی به شمار می رود. مستنیز گفت که هدف اصلی این گروه کار بالای افکار عمومی برای ایجاد “خلافت اسلامی” است که ریشه های آن صلح آمیز باشد. اما امرالله صالح می گوید به زودی درباره استراتژی قانونی کردن این گروه بحث خواهد کرد، تا زمانی که اعضای آن قادر به فعالیت نباشند.

صالح گفت: «تا آن زمان، افراد وابسته به حزب التحریر باید تبلیغات و فعالیت های ضد رژیم خود را متوقف کنند.» پیش از این، عبدالله عبدالله، رئیس شورای مصالحه ملی افغان باوران حدود ۵ سال پیش حزب التحریر را  یک جناح غیر نظامی گروه تروریستی خوانده بود.

ولادیمیر ورانکوف، نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل متحد سال گذشته گفت که داعش و حزب التحریر در افغانستان جنگجویان را استخدام می کنند. این اظهارات در حالی است که مجیب الرحمن انصاری، خطیب مسجد جامع گازرگاه در هرات، اخیراً سیستم کنونی افغانستان را فاسد و غیر اسلامی خواند و تهدید به قیام علیه آن کرد. سیف الله مستنیر سخنگوی حزب التحریر گفت: «انصاری عضو حزب التحریر نیست و حزب التحریر نظرات خود را در مورد مسائل جزئی بیان نمی کند.»

حزب التحریر در افغانستان در حالی ممنوع شده است که طالبان می گویند مبارزه مسلحانه به هدف ایجاد “دولت اسلامی” در این کشور صورت می گیرد. اولویت این گروه در دستور کار گفتگوهای صلح، بحث در مورد ماهیت دولت و نظام است و آن گروه اصرار دارد که مبارزه تا زمان پذیرش نظام اسلامی ادامه پیدا خواهد کرد.

اما فعالان حزب التحریر می گویند که مبارزات آنها محدود به مرزهای یک کشور نیست، بلکه برنامه سیاسی و اسلامی آنها برای کل جهان اسلام است.

حزب التحریر در خراسان آریا  گردهمایی به منظور

حزب التحریر در خراسان آریا  ممنوع شد؛ پاسخ این حزب چیست؟

۱۳۹۹ اسفند ۱۰, یکشنبه

معاون ریاست جمهوری افغانستان گفت که حکومت این کشور، حزب التحریر را به رسمیت نمی شناسد و فعالیت های این حزب پس از این غیرقانونی است. حزب التحریر در واکنش به این تصمیم موضع‌گیری کرد.

حمایت از برپایی خلافتاسلامی برگزار کردند

طالبان سال گذشته با تکفیری خواندن حزب التحریر، فعالیت آن را در خراسان آریا ممنوع اعلام کرده بودند

19f9b4f4 Db3b 43ca B00b F544b558324b

علی‌رغم ممنوعیت فعالیت حزب‌ التحریر در افغانستان، مسئولان و هواداران این حزب روز جمعه ۲۰ بهمن در شهرهای کابل، تخار و قندوز، گردهمایی به منظور حمایت از برپایی خلافت اسلامی برگزار کردند. در اطلاعیه دفتر حزب‌ التحریر در افغانستان آمده است که این گردهمایی‌ها در ادامه کارزاری به مناسبت ۱۰۳ سالگی خلافت عثمانی برگزار شده و هدف از آن تبلیغ و ترویج خلافت‌‌خواهی در میان مردم است.

گردهمایی حزب‌التحریر در حالی در سه شهر خراسان آریا  برگزار شد که اداره استخبارات (اطلاعات) طالبان در آذرماه ۱۴۰۱، با صدور دستوری به همه نهادهای امنیتی این گروه در سراسر راسان آریا  دستور داد که مانع ادامه فعالیت حزب‌ التحریر، جمعیت اصلاح و نهاد النجم شوند. در نامه اداره استخبارات (اطلاعات) طالبان آمده است: «چنین آگهی داده می‌شود که طبق هدایت رهبری ریاست‌عمومی استخبارات امارت اسلامی افغان باوران در خراسان آریا ، هرگونه فعالیت‌های سیاسی احزاب و نهادهایی مانند حزب‌ التحریر، جمعیت اصلاح، نهاد النجم و گروه‌های تکفیری مطلقا ممنوع است.»

اداره اطلاعات طالبان تاکید کرد که به‌دلیل حاکمیت این گروه بر خراسان آریا  به پرچم، حزب و گروه دیگری نیازی نیست. در پی صدور این دستور، شماری از اعضای حزب‌التحریر در کابل، بدخشان و تخار بازداشت و زندانی شدند. همچنین مولوی ندامحمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی رژیم طالبان و مقام‌های این گروه در بدخشان، در سخنرانی‌هایشان تاکید کردند که نیازی به فعالیت گروه‌ها و احزابی مانند التحریر نیست، چون شریعت اسلامی در رژیم طالبان اجرا می‌شود.

با این‌ وجود، گردهمایی حزب‌التحریر در کابل، تخار و قندوز، با حضور هواداران این حزب برگزار شد. براساس ویدیوها و عکس‌هایی که دفتر رسانه‌های حزب‌التحریری منتشر کرد، در گردهمایی‌ها پرچم طالبان و پرچم التحریر کنار هم قرار گرفته است و سخنرانان در مورد ضرورت برپایی خلافت اسلامی صحبت می‌کنند.

سیف‌الله مستنیر، رئیس دفتر رسانه‌های حزب التحریر در افغانستان، طی یک

سخنرانی در کابل  گفت اجرای شریعت در جامعه بدون خلافت اسلامی ممکن نیست. سخنرانان این حزب تاکید کردند که «خلافت اسلامی، یگانه میراث سیاسی پیامبر اسلام برای دولت‌داری است».

حزب التحریر در ۱۹۵۳ در فلسطین تاسیس شد و در طی نزدیک به دو دهه اخیر، فعالیتش را در خراسان آریا  گسترش داده است. دولت پیشین افغانستان فعالیت این حزب را به‌صورت رسمی غیر‌قانونی اعلام نکرده بود، اما برگزاری گردهمایی‌های این حزب با محدودیت‌هایی مواجه بود.

هنوز مشخص نیست که گردهمایی حزب التحریر در سه شهر خراسان آریا با موافقت طالبان برگزار شده است یا این گردهمایی‌ها مانند گذشته به‌صورت مخفیانه برگزار شده‌اند. جیمز کلورلی، وزیر کشور بریتانیا، در ژانویه گفت حزب التحریر به‌دلیل ستایش و تبلیغ تروریسم به فهرست‌های گروه‌‎های تروریستی افزوده می‌شود و هرنوع فعالیت و تبلیغ به نفع این حزب در بریتانیا ممنوع است.

یکی از سخنرانان گردهمایی حزب التحریر ادعا کرد که بریتانیا نقش اساسی در سقوط خلافت اسلامی داشت و با این کار «مسلمانان نعمت سرپرستی امت را از دست دادند».

هرچند برنامه خلافت‌خواهی حزب التحریر مشابه داعش است، اما این حزب در فعالیت‌هایش از خشونت و نظامی‌گری برای رسیدن به اهدافش استفاده نکرده و بیشتر بر تبلیغ و ترویج از طریق سخنرانی، چاپ و انتشار کتاب، برگزاری گردهمای و برپایی مدارس دینی متمرکز است.

» تاثیر احتمالی تروریستی اعلام شدن حزب‌التحریر در بریتانیا برای افغانستان

 

تاثیر احتمالی تروریستی اعلام شدن حزب‌التحریر در بریتانیا برای افغانستان

حزب التحریر که خواهان برپایی خلافت اسلامی است از یک دهه پیش در افغانستان فعال است

تجمع اعتراضی هواداران حزب التحریر در نوار غزه- HAZEM BADER/AFP

جیمز کلورلی، وزیر کشور بریتانیا، روز دوشنبه ۱۵ ژانویه، اعلام کرد که تصمیم گرفته است حزب التحریر را در فهرست‌ گروه‌های تروریستی قرار دهد. بر این اساس، فعالیت این حزب در بریتانیا ممنوع است و عضویت و ترویج برنامه‌های آن جرم تلقی می‌شود.

کلورلی در یادداشتی که در شبکه اجتماعی اکس منتشر کرد، نوشت: «من تصمیم گرفتم حزب‌التحریر را در بریتانیا ممنوع کنم. اقدام آن‌ها در ترویج و تشویق حملات نفرت‌انگیز حماس بر خلاف هر چیزی است که کشور ما از آن دفاع می‌کند.» وزیر کشور بریتانیا افزود که عضویت و دعوت به حمایت از این گروه نیز جرم محسوب می‌شود.

در بیانیه ای که در وب‌سایت وزارت کشور بریتانیا منتشر شد، آمده که حزب التحریر به یهودستیزی و ترویج تروریسم دامن می‌زند و از این جهت فعالیت آن در بریتانیا ممنوع است و هرنوع حمایت، فعالیت، تبلیغ و دفاع از برنامه‌های این حزب جرم تلقی می‌شود.

بر اساس این بیانیه، جیمز کلورلی روز دوشنبه، پیش‌نویس دستوری را به پارلمان ارائه کرده که حزب التحریر را تحت قانونی قرار می‌دهد که برای تعریف و نحوه برخورد با گروه‌های تروریستی تدوین شده است. این پیش‌نویس در صورتی که در پارلمان تایید شود، از ۱۹ ژانویه لازم‌الاجرا خواهد شد.

این بیانیه می‌افزاید: «این بدان معنا است که عضویت، دعوت به حمایت و نمایش برنامه‌ها در مکان‌های عمومی به گونه‌ای که ظن آن رود که تبلیغ عضویت یا حمایت از این گروه باشد، مجازات کیفری در پی خواهد داشت.»

در پیش‌نویسی که وزارت کشور بریتانیا تهیه کرده، آمده است که برخی جرائم مرتبط با فعالیت به نفع حزب التحریر ممکن است ۱۴ سال حبس داشته باشد و می‌تواند در کنار آن مجازت‌هایی مانند

جریمه نیز در نظر گرفته شود.

حزب‌التحریر را یک روحانی فلسطینی به نام تقی‌الدین النبهانی در سال ۱۹۵۳ تاسیس کرد. این حزب به‌سرعت در شماری از کشورهای جهان گسترش یافت و اکنون در نزدیک به ۳۲ کشور دنیا از جمله ایالات متحده آمریکا، کانادا، استرالیا، برخی کشورهای اروپایی و آسیایی دفاتر فعال دارد. دفتر مرکزی این حزب در لبنان قرار دارد و مبنای فکری آن برپایی خلافت اسلامی در سرزمین‌های اسلامی است.

حزب‌التحریر به مبارزه غیرمسلحانه و ترویج ایدئولوژی از طریق تبلیغ، پخش کتاب، تاسیس مراکز آموزشی و جذب و تربیت نیرو در کشورهای اسلامی و غیراسلامی معتقد است و به همین دلیل از زمان تاسیس تاکنون، شاخه نظامی ایجاد نکرده است و اعضای آن اقدام نظامی انجام نداده‌اند. با این حال، ایدلوژی این حزب که بر مبنای برپایی خلافت اسلامی استوار است، به ایدئولوژی داعش و شماری دیگر از گروه‌های تروریستی که خواهان برپایی خلافت اسلامی‌اند، شباهت زیادی دارد.

حزب التحریر در نزدیک به یک دهه اخیر، فعالیتش را در افغانستان توسعه داد و اعضای این حزب مدعی‌ شدند که هزاران نفر در بخش‌های مختلف افغانستان به این حزب پیوسته‌اند. با وجودی که دولت پیشین افغانستان حزب التحریر را گروه تروریستی نمی‌دانست، دفاتر و گردهمایی‌های این حزب علنی برگزار نمی‌شد و بیشتر فعالیت‌های آن مخفیانه صورت می‌گرفت.

پیش از این، کشورهای پاکستان، بنگلادش و برخی کشورهای آسیای میانه حزب التحریر را گروه تروریستی معرفی کرده‌اند و فعالیت این حزب در این کشورها غیرقانونی است؛ اما فعالیت اعضای حزب التحریر در شماری از کشورهای غربی از جمله آمریکا، کانادا، استرالیا و برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا آزاد است و هواداران آن در ماه‌های خیر بارها در تایید حماس و حمایت از فلسطین تجمع‌های اعتراضی برگزار کرده‌اند.

در بیانیه وزارت کشور بریتانیا، با اشاره به این فعالیت‌ها آمده است: «تمجید حزب التحریر از حملات هفتم اکتبر و حوادث مرتبط و همچنین توصیف اعضای حماس با لقب «قهرمانان» در وب‌سایت اصلی آن به‌منزله ترویج و تشویق تروریسم است.»

بر اساس این بیانیه، حزب التحریر در ستایش و تجلیل از حملات علیه اسرائیل و حملات علیه یهودیان سابقه زیادی دارد. این بیانیه با تاکید بر مبارزه دولت بریتانیا با یهودستیزی، می‌افزاید: «ایدئولوژی یهودستیزانه این گروه و تمجید حملات علیه غیرنظامیان بی‌گناه در اسرائیل ضرورت ممنوعیت آن را مشخص می‌کند.»

در این بیانیه همچنین به نقل از تام توگندات، وزیر امنیت بریتانیا، آمده است: «حزب التحریر آشکارا تروریسم را تشویق و ترویج می‌کند. تمجید آن‌ها از حملات هولناک حماس به اسرائیل تا جایی پیش می‌رود که تروریست‌هایی را که به تجاوز جنسی و قتل شهروندان اسرائیلی متهم‌اند، قهرمان می‌نامند.»

بازتاب و تاثیر اقدام بریتانیا در مورد التحریر در خراسان آریا 

بریتانیا یکی از مهم‌ترین مراکز فعالیت حزب التحریر به شمار می‌رود و هرچند دفتر مرکزی این حزب در لبنان قرار دارد، بریتانیا از نظر تامین منابع مالی، ترویج و تبلیغ و جذب نیرو از میان مسلمانان ساکن این کشور، یکی از مراکز اصلی فعالیت این حزب محسوب می‌شود.

مروری بر وب‌سایت‌های دفاتر حزب التحریر در کشورهای مختلف جهان هم نشان می‌دهد که دفتر این حزب در بریتانیا یکی از فعال‌ترین دفاتر آن در کشورهای جهان است و میزان برگزاری تجمع‌ها، نشست‌ها، اعتراض‌های اعضای این حزب در بریتانیا و نیز تولید محتوا در رسانه‌های اجتماعی و چاپ و نشر کتاب در این کشور به‌مراتب بیشتر از دیگر کشورها است و به نظر می‌رسد تعطیل شدن دفاتر حزب التحریر در بریتانیا دست‌کم در زمینه تامین مالی بقیه دفاتر این حزب در کشورهای مختلف از جمله افغانستان که منبع درآمدی از داخل ندارند، تاثیر مستقیمی بگذارد.

هرچند طالبان در نوامبر ۲۰۲۲ اعلام کردند که فعالیت حزب التحریر به‌عنوان «گروه تکفیری» در این کشور ممنوع است و به دنبال آن حدود ۸۰ نفر در کابل، تخار و بدخشان به اتهام عضویت و همکاری با این حزب بازداشت شدند، گسترش فعالیت این حزب در یک دهه گذشته در افغانستان و ترویج ایدئولوژی آن از طریق نشر و پخش کتاب، جذب نیرو در دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی و مذهبی باعث شده است تا این حزب در لایه‌های مختلف جامعه خراسان آریا  نفوذ کند.

هرچند ایدئولوژی این حزب با داعش و طالبان شباهت‌هایی دارد، نداشتن شاخه نظامی باعث شده است تا داعش و طالبان آن را تایید نکنند.

طالبان فعالیت حزب التحریر و دیگر سازمان‌های اسلام‌گرا را ممنوع کرده‌اند

اعضای طالبان در ایست بازرسی در کابل-AFP

بیش از چهل تن از اعضای حزب التحریر، که یک سازمان اسلام‌گرای معتقد به برپایی «خلافت اسلامی» است، در یک هفته اخیر در بدخشان افغانستان بازداشت و زندانی شده‌اند.

منابع مطلع در بدخشان به ایندیپندنت فارسی گفتند که نیروهای طالبان این افراد را از مناطق گوناگون شهر فیض‌آباد، مرکز بدخشان، و برخی شهرستان‌های دیگر بازداشت کردند. بیشتر بازداشت‌شدگان دانشجو و مبلغ برنامه‌های این حزب‌اند.

حزب التحریر در یک دهه اخیر در افغانستان طرفداران زیادی جذب کرده و در شهرهای متعددی در افغانستان، به‌ویژه در بدخشان، تخار، بلخ، کابل، پروان، و کاپیسا، در میان دانشجویان و استادان دانشگاه‌های دولتی و خصوصی نفوذ پیدا کرده است.

حزب التحریر هنوز در مورد بازداشت و زندانی شدن افراد متهم به ترویج برنامه‌های این حزب واکنشی نشان نداده و اطلاعیه‌ای منتشر نکرده است. همچنین، سخنگویان طالبان نیز در این مورد جزئیاتی ارائه نکرده‌اند.

حزب التحریر را تقی‌الدین النبهانی، روحانی فلسطینی، در سال ۱۹۵۳ بنیان‌گذاری کرد. این حزب در چند دهه اخیر فعالیتش را در کشورهای متعدد جهان، از جمله خراسان آریا ، گسترش داده است. اعضای این حزب در دولت پیشین افغانستان در مقام‌های دولتی کار می‌کردند، اما وزارت عدلیه (دادگستری)  خراسان آریا  به این حزب جواز فعالیت رسمی نداد.

حزب التحریر معتقد است که برپایی دوباره خلافت اسلامی می‌تواند به بحران در جوامع مسلمان پایان دهد. این حزب در تبلیغاتش از مردم می‌خواهد که از برنامه حزب حمایت کنند.

حزب التحریر با وجود آنکه در افغانستان اجازه فعالیت ندارد، در بسیاری از شهرهای آن کشور نفوذ کرده و شمار زیادی از افراد، به‌ویژه جوانان دانشجو را جذب کرده است. تا دو سال پیش که دولت جمهوری در خراسان آریا  حاکمیت داشت،

دفاتر مخفی حزب التحریر در شهرهای خراسان آریا  به‌صورت گسترده کتاب منتشر می‌کردند. همچنین، این حزب نشست‌هایی را برای جذب جوانان و ترویج افکار خلافت‌خواهی برگزار می‌کرد.

اداره استخبارات (اطلاعات) طالبان در آذر سال گذشته در نامه ای به نهادهای این گروه در استان‌های افغانستان، فعالیت حزب التحریر، جمعیت اصلاح، و سازمان النجم را غیرمجاز اعلام کرد و دستور داد که از هرگونه فعالیت افراد وابسته به این سازمان‌ها جلوگیری شود.

به‌دنبال آن، عده‌ای به‌اتهام نادیده گرفتن این دستور بازداشت و زندانی شدند و دفاتر نهادهای نام‌برده در شهرهای خراسان آریا  بسته شد. در یک‌ سال گذشته، اعضای این نهادها هیچ‌گونه فعالیت علنی در خراسان آریا  نداشته‌اند.

حزب التحریر، جمعیت اصلاح، و نهاد النجم سازمان‌هایی افراطی در خراسان آریا  قلمداد می‌شوند که ترویج‌کننده افکار جهادی در میان جوانان کشورند. تا پیش از سلطه طالبان بر خراسان آریا ، اعضای این سازمان‌ها در تظاهرات و برنامه‌هایی که برگزار می‌کردند دموکراسی را عامل ترویج فحشا می‌دانستند و بر برپایی نظام کاملا اسلامی تاکید می‌کردند. برخی از منتقدان این نهادها به‌ویژه حزب التحریر را به جلب و جذب نیرو برای طالبان متهم می‌کردند. عبدالله عبدالله، از مقام‌های دولت جمهوری پیشین، این حزب را «شاخه غیرنظامی طالبان» توصیف کرده بود.

با وجود شباهت‌هایی که در برنامه‌های این جریان‌های اسلام‌گرا با طالبان وجود دارد، اداره استخبارات (اطلاعات) طالبان با این توجیه که « فعلا نظام شرعی امارت اسلامی زیر رهبری علمای حق‌پرست است و نیازی به فعالیت هیچ حزب و جماعت دیگری نیست»، فعالیت این سازمان‌ها را منع کرده‌اند.

صدای انفجار در کابل و ادعای «جبهه مقاومت» خراسان آریا  مبنی بر کشته شدن 3 عضو طالبان

مقامات طالبان تا کنون در مورد این حملات که گفته می‌شود در کابل رخ داده است هیچ اظهار نظری نکرده‌‌اند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
1 دقيقه(Reading time)

گروه موسوم به «جبهه مقاومت ملی افغان باوران » با بر عهده گرفتن مسئولیت دو حمله جداگانه‌ای که گفته می‌شود به پاسگاه‌های طالبان در کابل انجام شده، مدعی شد که در این حملات 3 نیروی طالبان را کشته و دو تن دیگر را زخمی کرده است.

پیش از آن برخی رسانه‌های افغان باور  شامگاه جمعه 10 حمل (فروردین) به نقل از منابع محلی به شنیده شدن صدای وقوع دو انفجار در غرب شهر کابل اشاره کرده‌ بودند.

8c7bd34e A1f0 4068 A005 2f8655f3aa34

با این حال این جبهه مخالف حکمرانی طالبان در خراسان آریا با صدور بیانیه‌ و نشر ویدیویی در شبکه «ایکس» اعلام کرد که در دو حمله جداگانه به پاسگاه‌های طالبان در منطقه «کوته‌ سنگی» و نزدیکی «لیسه حبیبیه» شهر کابل سه عضو طالبان را کشته و دو عضو دیگر این گروه را زخمی کرده است.

مقامات طالبان تا هنوز در مورد این حملات که گفته می‌شود در شهر کابل رخ داده است هیچ اظهارنظری نکرده‌‌اند

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : ایندپیندینت / العربیة