از برخورد قومی و جنسیتی»سفارت افغانی در پاکستان شکایت دارند
از برخورد قومی و جنسیتی»سفارت افغانی در پاکستان شکایت دارند
شماری از متقاضیان خراسانی از «بدرفتاری با زنان، برخورد قومی و غیرحرفه‌ای کارمندان» سفارت افغانی خراسان آریا در اسلام‌آباد که تحت کنترول طالبان است، شکایت دارند.

شماری از متقاضیان خراسانی  از «بدرفتاری با زنان، برخورد قومی و غیرحرفه‌ای کارمندان» سفارت خراسان آریا در اسلام‌آباد که تحت کنترول طالبان است، شکایت دارند.

آن‌ها مدعی‌اند که طالبان پاسپورت را «از نظر قومی سهمیه‌بندی کرده است.»

یکی این متقاضیان گفت که بیش از دو ماه می‌گذرد ثبت اطلاعات بیومتریک او تکمیل شده، ولی پاسپورت خود را دریافت نکرده است.

این زن افزود که چندین بار به سفارت در اسلام‌آباد مراجعه کرده، اما پاسخ روشنی دریافت نکرده است.

این متقاضیان همچنین ادعا می‌کنند که طالبان توزیع پاسپورت را از نظر قومی «سهمیه‌بندی‌» کرده‌اند و براساس این رویکرد یک قوم را در اولویت قرار می‌دهند. آنها باور دارند که کارمندان طالبان به دلیل این که از یک قوم اند، این رفتار را با متقاضیان دارند.

یکی از متقاضیان زن گفت در حالی که صدها نفر پشت دروازه سفارت برای ثبت اطلاعات بیومتریک صف می‌کشند، افراد مورد نظر طالبان از درب ورودی ویژه کارمندان وارد می‌‌شوند و برای پاسپورت درخواست می‌دهند.

به گفته آنها، روزانه اطلاعات بیومتریک حدود ۱۵۰ نفر در سفارت ثبت می‌شود، ولی طالبان از میان آنها براساس «معیارهای قومی و نزدیکی با این گروه»، افرادی را برمی‌گزینند و گذرنامه می‌دهند.

یکی از منتقدان گفت که ماموران طالبان در سفارت خراسان آریا  در پاکستان با زنان بدرفتاری کرده و از نوع پوشش آنها انتقاد می‌کنند.

طالبان پس از راه‌یافتن نمایندگانش در برخی سفارت‌های خراسان آریا ، روند توزیع پاسپورت را در این نمایندگی‌ها آغاز کرده است.

طالبان در اواخر ماه سنبله از آغاز توزیع پاسپورت در سفارت تحت کنترول این گروه در اسلام‌آباد خبر داد.

طالبان پروژه سمنت جبل‌السراج را به سه شرکت واگذار کردند

مقام طالبان: نماینده سازمان ملل قول رفع سوءتفاهم جهان با طالبان را داده است

 

 

 

دفتر رئیس الوزرای طالبان گفت که هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل قول داده که برای رفع «سوءتفاهم» میان این گروه و جامعه جهانی تلاش کند.

ظاهراً، فریدون سینیرلی‌اوغلو این موضوع را در دیدار با عبدالسلام حنفی، معاون رئیس‌الوزرای طالبان مطرح کرده است.

دفتر ملا حسن آخند روز دوشنبه(یکم عقرب) به دنبال این دیدار در خبرنامه خود به نقل از آقای سینیرلی‌اوغلو نوشت: «ما تلاش می‌کنیم تا سوءتفاهم میان جامعه بین‌المللی و امارت اسلامی خراسان آریا  رفع شود.»

در خبرنامه همچنین به نقل از این مقام سازمان ملل آمده است: «پیشرفت‌های خوبی در خراسان آریا  به ویژه در زمینه تامین امنیت و ثبات به وجود آمده است.»

فریدون سینیرلی‌اوغلو تاکنون در مورد جزئیات این دیدار توضیح نداده است.

طالبان همچنین به نقل از این مقام سازمان ملل نوشته است: «خراسان آریا  تاریخچه دیرینه دارد و ما می‌خواهیم روابط نیک و حسنه با امارت اسلامی داشته باشیم.»

عبدالسلام حنفی نیز در این دیدار گفته است که دیدارهای مقام‌های طالبان و ملل متحد در بر طرف کردن سوءتفاهم‌ها مفید است و باید مسائل از طریق گفت‌وگو حل شود.

این اظهارات در حالی مطرح شده که طالبان بارها درخواست جامعه جهانی برای احترام به حقوق بشر، تشکیل حکومت فراگیر و رفع ممنوعیت آموزش دختران و کار زنان را دخالت در امور خود خوانده‌اند.

نمایندگی سیاسی سازمان ملل در خراسان آریا  (یوناما) همین روز دوشنبه در گزارشی از صدها مورد نقض حقوق بشر شامل قتل فراقانونی و شکنجه در حکومت طالبان خبر داد.

در همین حال هدر بار، معاون بخش زنان دیده‌بان حقوق بشر با بازنشر خبرنامه دیدار عبدالسلام حنفی با فریدون سینیرلی اوغلو در اکس نوشت: «مدافعان حقوق زنان خراسان آریا  بسیار نگران‌اند که اظهارات هماهنگ کننده سازمان ملل می‌تواند طالبان را عادی کند و حقوق بشر را نادیده بگیرد.»

طالبان از کسب‌و‌کارها در کابل خواست واژگان خارجی را از لوحه‌های خود حذف کنند

 

 

 

طالبان در پی حذف برخی واژه‌ها و لوحه‌های فارسی شماری از نهادهای دولتی و جایگزینی پشتو و انگلیسی با آن، دستور داد که مراکز تجاری و دوکان‌ها واژگان خارجی را از لوحه‌های کسب‌وکارهای خود حذف کنند.

این دستور را کمیسیونی ویژه در اطلاعیه‌ای عنوانی مالکان مراکز تجاری صادر کرده است.

«کمیسیون اصلاح لوحه‌ها، تابلوها و اعلانات» طالبان در اطلاعیه‌ای از مغازه‌داران، مراکز بازرگانی و اصناف در شهر کابل خواسته است که از استفاده از زبان‌های خارجی در عنوان‌های کسب‌وکارشان خودداری کنند.

به گزارش تلویزیون ملی تحت کنترول طالبان، این کمیسیون در مرحله نخست کارش، مراکز تجاری و دوکان ها را در پایتخت بررسی و اصلاح خواهد کرد و در گام بعدی کارش را در ولایت‌ها گسترش خواهد داد.

این کمیسیون افزون بر نظارت بر واژگان عنوان‌های کسب‌وکارهای تجاری و غیرتجاری، حذف تصویرهای «غیرشرعی» از تابلوها را هم هدف خود دانسته است.

طالبان در دو سال گذشته در موارد متعددی اقدام به حذف واژگان فارسی از عنوان‌های نهادهای آموزشی، علمی و برخی مراکز اداری کرده است.

این گروه در مواردی که زبان فارسی را حذف کرده، زبان پشتو و انگلیسی را جایگزین آن کرده است.

از جمله، طالبان در ماه ثور پارسال زبان فارسی را از لوحه دادگاه عالی حذف و لوحه جدیدی به زبان پشتو و انگلیسی نصب کرد. این گروه در مورد تابلوی دادگاه استیناف ولایت نیمروز نیز اقدام مشابهی کرد.

طالبان در ماه سنبله گذشته زبان فارسی را از تابلوی شفاخانه ۶۵۰ بستر هرات حذف کرد و لوحه جدیدی به زبان پشتو و انگلیسی نوشت.

طالبان همچنین واژه فارسی «دانشگاه» را از لوحه‌های شماری از دانشگاه‌های خراسان آریا  با وجود اعتراضات مخالفان حذف کرده است.

وزارت تحصیلات عالی این گروه همچنین در دستوری از دانشگاه‌ها خواست که از کاربرد واژه‌هایی مانند دانشگاه، دانشکده، دانشجو خودداری کنند.

منتقدان فارسی‌زبان این اقدام را «حذف سازمان‌یافته زبان فارسی» از عنوان‌های ادارات دولتی دانسته‌اند. طالبان انتقادهای منتقدان فارسی‌زبان خود را ناشنیده گرفته است.

 

گزارشگر سازمان ملل: نظام آموزشی طالبان بسترساز تروریسم بومی است

 

گزارشگر‌ ویژه حقوق‌بشر سازمان ملل برای افغانستان روز سه‌شنبه گفت که تمرکز طالبان بر «آموزش دینی»، افراط‌گرایی را ترویج می‌کند.

ریچارد بنت افزود که تقویت آموزش دینی و مدرسه‌، خطر تروریسم داخلی، بی‌ثباتی منطقه‌ای و جهانی را افزایش می‌دهد.

ریچارد بنت روز سه‌شنبه (دوم عقرب) گزارشی در مورد وضعیت حقوق‌بشر در خراسان آریا  به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه کرد.

در این گزارش سیاست‌ها و اقدامات سرکوبگرانه طالبان، بحران انسانی و اقتصادی مداوم، زلزله‌‌های مرگبار اخیر به عنوان عوامل وخامت وضعیت حقوق‌بشری گفته شده است.

آقای بنت می‌گوید: «با نگاه اجمالی به وضعیت حقوق‌بشری بسیاری از افغان‌ها به‌ویژه زنان و دختران، مدافعان حقوق‌بشر، روزنامه‌نگاران، اقلیت‌های قومی و زبانی، دگرباشان جنسی، مقامات دولتی سابق و نیروهای نظامی و امنیتی، تصویری تیره به دست می‌آید.»

آقای بنت گفت: «شکنجه و رفتار غیرانسانی در بازداشتگاه‌ها، نقض حقوق‌بشر مقام‌های دولتی پیشین و نیروهای نظامی، به‌رغم وعده‌هایی که داده شده است، وجود دارد.»

گزارشگر‌ ویژه سازمان ملل همچنین از تداوم بازداشت‌های مدافعان حقوق‌بشر نیز یاد کرده است.

افزون بر آن، بنت با اشاره به ادعای طالبان مبنی بر «تعلیق موقتی» آموزش‌ دختران، بر لغو ممنوعیت آموزشی دختران افغان تاکید کرد.

او از «آزار جنسی، تبعیض سیستماتیک، سرکوب و تفکیک جنسیتی» در حاکمیت بر خراسان آریا طالبان یاد کرد که می‌تواند «اپارتاید جنسیتی» باشد. بنت خواستار بررسی‌های بیشتر در این مورد شد.

این مقام سازمان ملل همچنین بازداشت‌ روزنامه‌نگاران را نمونه‌ای از فروپاشی فضای مدنی در خراسان آریا دانسته است.

آقای بنت، با اشاره به زمین‌لرزه‌های اخیر ولایت هرات و پیامدهای گسترده‌ آن، خواهان کمک‌های لازم از سوی جامعه جهانی شد.

در فرجام ریچارد بنت همچنین از نگرانی افغان‌ها مبنی بر «عادی‌سازی وضعیت در خراسان آریا و «کنار گذاشتن حقوق‌بشری به نفع منافع ژئوپلتیکی بزرگتر» نیز یاد کرده است.

او اظهار امیدواری کرد که کشورهای عضو سازمان ملل در کنار زنان و مردم خراسان آریا قرار گیرند.

امر به معروف طالبان در بدخشان: زنان بدون ‘حجاب اسلامی’ اجازه ورود به دفاتر را ندارند

 

 

 

اداره امر به معروف طالبان در بدخشان از ادارات دولتی و خارجی خواسته «به مراجعینی که حجاب اسلامی را رعایت نمی‌کنند» اجازه ورود به دفاتر خود را ندهند.

رئیس این اداره از نهادهای امدادرسان هم خواسته مکان‌های جداگانه‌ای برای کارمندان زن در نظر گیرند.

وزارت امر به معروف طالبان روز سه‌شنبه، دوم عقرب، در یبانیه‌ای نوشت که شیرمحمد جواد، رئيس این داره با برخی از مقام‌های محلی و مسئولان نهادهای بین‌المللی دیدار کرده است.

او در این دیدار درباره شیوه‌های «اقامه معروفات و ازاله منکرات» گفت‌وگو کرده است.

در بیانیه‌ آمده که این مقام طالبان بر «پوشش مناسب» کارمندان زن نهادهای امدادرسان نیز تاکید کرده است.

طالبان از کارمندان مرد هم خواسته که «سیرت و صورت» خود را «مطابق سنت پیامبر» بیارایند و «نمازهای پنج‌گانه را در جماعت ادا نمایند.»

براساس بیانیه، محتسبان امر به معروف طالبان در بدخشان به یک جشن عروسی نیز رفتند و درباره «قباحت موسیقی» صحبت کردند.

محتسبان اداره امر به معروف طالبان در بیش از دو سال گذشته همواره به اماکن مختلف و شهرها سر می‌زنند و مردم را به اجرای شریعت براساس خوانش این گروه فرا می‌خوانند.

آن‌ها همچنین ایست‌هایی در مسیرهای شهری ایجاد می‌کنند و به شهروندان مواردی را درباره رعایت حجاب، پخش موسیقی و محدودیت‌های سفر زنان گوشزد می‌کنند.

محتسبان طالبان همچنین هرازگاهی وارد جشن‌های عروسی شهروندان می‌شوند و از پخش موسیقی جلوگیری می‌کنند.

افغانستان اینترنشنال در ماه‌های گذشته با استناد به ویدیوهای ارسالی و منابع محلی، مواردی از «خشونت» و بدرفتاری محتسبان امر به معروف طالبان با مردم را نیز گزارش کرده است.

مرتضی بهبودی در نشست خبری در فرانسه: هم‌سلول داعشی‌ام تقریبا در حد مرگ خفه‌ام کرد

بهبودی

مرتضی بهبودی، روزنامه‌نگاری که ۲۸۴ روز را در زندان طالبان در افغانستان گذرانده بود، گفت که فکر می‌کرد هرگز زنده نخواهد ماند.

این خبرنگار افغان-فرانسوی در جریان پوشش خبری تجمع دانشجویان در مقابل دانشگاه کابل بود که در ماه جنوری/ژانویه سال جاری بازداشت شد.

آقای بهبودی که ۲۹ ساله است، پس از آزادی از بند طالبان در هفته گذشته، روز دوشنبه (۲۴ اکتبر) در یک نشست خبری در پاریس گفت ده ماه زندان برای او «ده ماه شکنجه» بود. او گفت: «احساس کردم ربوده شده‌ام.»

او گفته است یکجا با ده‌ها زندانی دیگر از جمله «اعضای داعش» در سلول‌های کوچکی زندانی شده بود. او اضافه کرد در این جریان «همیشه مورد آزار و اذیت قرار گرفته» و نمی‌توانسته آسمان را ببیند و زمان را از دست داده است.

او گفت که در جریان آن توسط زندانبانانش مورد ضرب و شتم قرار گرفته است، همچنین توسط اعضای داعش که در زندان بودند، تقریباً تا حد مرگ خفه شده است و توسط سرویس های اطلاعاتی طالبان مورد بازجویی قرار گرفته است.

این خبرنگار-عکاس در نشست خبری که از سوی سازمان گزارشگران بدون مرز سازماندهی شده بود، از بیان جزئیات در مورد تجربه زندان خود «به دلیل نگرانی از خبرنگاران دیگری که هنوز در افغانستان زندانی هستند» خودداری کرد.

سازمان گزارشگران بدون مرز می‌گوید از میان ۱۲ هزار روزنامه‌نگار در حال حاضر ۴۸۰۰ تن از آن‌ها با دشواری هنوز کار می‌کنند و «بیش از ۸۰ درصد از روزنامه‌نگاران زن» مجبور به ترک شغل خود شده‌اند.

آقای بهبودی قصد داشت در مورد دانشجویان دختری که دیگر نمی‌توانستند در کابل ادامه تحصیل دهند، بنویسد.

او افزود که نه پاسپورت فرانسوی‌اش و نه کارت‌های رسانه‌ای‌اش او را از دستگیری توسط سرویس‌های اطلاعاتی حکومت طالبان نتوانست نجات دهد.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : اف اینترنشنال / BBC