اسرائیل: «تیپ گولانی» کنترل مقر پلیس در غزه را به دست گرفت
اسرائیل: «تیپ گولانی» کنترل مقر پلیس در غزه را به دست گرفت
هر بار که ارتش اسرائیل در برابر ماموریت نظامی سخت و حساسی قرار می‌گیرد که نیازمند سماجت، سرسختی، جنگندگی و قساوت است، «تیپ گولانی» را به‌کار می‌گیرد

هر بار که ارتش اسرائیل در برابر ماموریت نظامی سخت و حساسی قرار می‌گیرد که نیازمند سماجت، سرسختی، جنگندگی و قساوت است، «تیپ گولانی» را به‌کار می‌گیرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

در حالی که درگیری‌ها میان نیروهای اسرائیلی و گروه‌های فلسطینی در شمال نوار غزه برای سی و نهمین روز متوالی ادامه دارد، ارتش اسرائیل اعلام کرد که «تیپ گولانی»، کنترل مقر پلیس نظامی در غزه را به دست گرفته است.

این در حالی است که شمار کشته‌های ارتش اسرائیل از زمان آغاز جنگ، سه‌شنبه ۲۳ آبان به ۴۶ نفر افزایش یافت.

هر بار که ارتش اسرائیل در برابر ماموریت نظامی سخت و حساسی قرار می‌گیرد که نیازمند سماجت، سرسختی، جنگندگی و قساوت است، «تیپ گولانی» را به‌کار می‌گیرد.

۲۰۰ هدف وابسته به حماس

دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل نیز اعلام کرد که ارتش، طی ۲۴ ساعت گذشته به حدود ۲۰۰ هدف حماس در نوار غزه حمله کرده است. او در بیانیه‌ای افزود: «ارتش در جریان عملیات زمینی خود، یک تونل و جنگ‌افزارها را در داخل یک مسجد کشف کرد.»

به گفته هاگاری، جنگنده‌های نیروی هوایی، یک گروه مسلح را که به سمت نیروهای ارتش تیراندازی کردند، هدف قرار دادند.

هاگاری از حمله به مواضع ساخت تجهیزات جنگی، سکوهای پرتاب موشک و مقر فرماندهی نظامی خبر داد. او همچنین افزود: «نیروی دریایی اسرائیل به موضع نیروی دریایی حماس برای آموزش و انبار سلاح، حمله کرد.»

با آغاز عملیات زمینی ارتش اسرائیل در ۲۷ اکتبر گذشته، ارتش توانست شمال نوار غزه را تا حدود زیادی از جنوب آن جدا کرده و مواضعی در شمال از جمله بیمارستان الشفا را در محاصره قرار دهد.

ارتش اسرائیل با پیشروی کند در شهر غزه به هدف کاهش زیان‌های نظامی، تاکتیک جدیدی را در ادغام کیفی مدیریت سرویس اطلاعات نظامی با تیپ‌های پیاده میدانی درکنار تیپ‌های مهندسی و همراهی با پرواز جنگنده‌ها در جریان عملیات زمینی و کمربند آتش سنگین، در پیش گرفته است

اسرائیل با بمب‌های گازی به بیمارستانی در طولکرم حمله کرد

بنا به اعلام وزارت بهداشت فلسطین، از زمان آغاز جنگ اسرائیل و گروه‌های فلسطینی، بیش از ۱۹۰ فلسطینی در کرانه باختری توسط سربازان یا شهرک‌نشینان اسرائیلی کشته شده‌اند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

در جریان عملیات نظامی اسرائیل در بامداد سه‌شنبه ۲۳ آبان، برای بازداشت جوانان فلسطینی، درگیری‌ها میان جوانان فلسطینی و نیروهای ارتش اسرائیل در شهر طولکرم در شمال کرانه باختری از سر گرفته شد.

در همین راستا، وزارت بهداشت فلسطین، سه‌شنبه اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی ورودی یک بیمارستان در طولکرم در کرانه باختری را با بمب‌های گازی هدف قرار دادند که باعث خفگی بیماران و کادر پزشکی شد.

این وزارتخانه تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین افزود: نیروهای اسرائیلی ورودی اورژانس بیمارستان دولتی «ثابت ثابت» در طولکرم را با بمب‌های گازی هدف قرار دادند.

این وزارتخانه در صفحه «فیس‌بوک» خود تصاویر ویدیویی از ورودی تاسیسات درمانی مذکور منتشر کرد که انتشار گاز در منطقه‌ توقف آمبولانس‌ها را نشان می‌‌داد.

کشته‌شدن ۸ فلسطینی

بر اساس اعلام مدیر بیمارستان و وزارت بهداشت فلسطین در ادامه عملیات نظامی اسرائیل در طولکرم، ۸ فلسطینی طی درگیری با ارتش اسرائیل در طولکرم و اردوگاه آن کشته شدند.

امین خضر، مدیر بیمارستان ثابت ثابت در طولکرم، تأیید کرد که «پنج مرد جوان بین ۲۱ تا ۲۹ سال در جریان عملیات ارتش در شهر طولکرم و اردوگاه آوارگان فلسطینی در طولکرم کشته شدند.»

وزارت بهداشت نیز در بیانیه‌ای تایید کرد که تعداد کشته شدگان در این شهر به ۷ نفر رسیده است.

سپس این وزارتخانه در بیانیه جداگانه‌ای اعلام کرد که از سوی اداره کل امور عمرانی که مسئول هماهنگی با طرف اسرائیلی است، از کشته شدن هشتمین مرد جوان در سحرگاه سه‌شنبه در نزدیکی ورودی شهرک «بیت عینون» در الخلیل مطلع شده است.

عملیات نظامی اسرائیل

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ارتش اسرائیل نیز انجام عملیات یگان‌های نظامی این کشور در این منطقه بدون اشاره به هدف یا نتیجه آن را تایید کرد.

در این‌باره ارتش اسرائیل، افزود که بمب‌های کنار‌جاده‌‌ای که برای حمله به نیروهای آن کار گذاشته شده بود را کشف و خنثی کرده است.

قربانیان جنگ غزه

کرانه باختری از ابتدای جنگ غزه میان ارتش اسرائیل و جنبش «حماس» که در پاسخ به حمله ۷ اکتبر گذشته حماس آغاز شده به‌طور فزاینده‌ای شاهد تشدید خشونت‌ها از سوی نیروهای ارتش و شهرک‌نشینان اسرائیلی بوده است.

شایان ذکر است که حمله گروه حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر گذشته دست‌کم ۱۲۰۰ کشته و علاوه بر صدها زخمی، به اسارت و گروگان گرفته شدن ۲۳۹ نظامی و غیرنظامی اسرائیلی از جمله اتباع خارجی و انتقال آنها به نوار غزه منجر شد.

از سویی و بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در غزه شمار قربانیان غیرنظامی جنگ در طرف فلسطینی تاکنون به بیش از ۱۱۲۵۵ کشته از جمله ۴۶۳۰ کودک افزایش یافته است. همچنین شمار زخمی‌ها بیش از ۲۸ هزار نفر گزارش شده و هزاران فلسطینی دیگر همچنان در زیر آوارهای بمباران در غزه مفقود شده‌‌اند.

همزمان با ادامه جنگ در غزه تشدید تنش‌ها در کرانه باختری از جمله هجوم و حملات شهرک‌نشینان اسرائیلی به روستاها و شهرهای فلسطینی و همچنین بسته شدن مسیرهای ارتباطی و بازداشت‌های گسترده فلسطینیان به‌طور فزاینده‌ای در حال افزایش است.

به گفته وزارت بهداشت فلسطین، از زمان آغاز جنگ اسرائیل و گروه‌های فلسطینی، بیش از ۱۹۰ فلسطینی در کرانه باختری توسط سربازان یا شهرک‌نشینان اسرائیلی کشته شده‌اند.

وزارت خارجه فلسطین: حمله اسرائیل به بیمارستان «الشفا» نقض آشکار قوانین بین‌المللی است

طبق گزارش دفتر رسانه‌ای دولتی در غزه، ۹۰۰۰ پرسنل پزشکی، بیمار و آواره در داخل این مجتمع بیمارستانی، زیر آتش ارتش اسرائیل، گرفتار هستند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

وزارت خارجه فلسطین اعلام کرد که حمله اسرائیل به بیمارستان «الشفا» نقض آشکار قوانین بین‌المللی است.

این وزارت‌خانه همچنین خواستار مداخله بین المللی فوری برای محافظت از هزاران بیمار و کودک در مجتمع پزشکی «الشفا» شد و اعلام کرد که مسئولیت امنیت افراد حاضر در این مرکز پزشکی بر عهده اسرائیل است.

بیمارستان «الشفا» که اسرائیل، چهارشنبه ۲۴ آبان به آن یورش برده، بزرگترین بیمارستان نوار غزه است که به جدیدترین عرصه نبرد نیروهای اسرائیلی، تبدیل شده است.

تبدیل این بیمارستان به عرصه نبرد در پی اتهامات اسرائیل و آمریکا علیه عوامل حماس به استفاده از مجتمع الشفا برای مخفی کردن مراکز فرماندهی و گروگان‌ها از طریق تونل‌ها صورت گرفت.

از سوی دیگر، حماس، مقامات بهداشتی و مدیران این بیمارستان، پنهان‌کردن زیرساخت‌های نظامی این گروه در داخل یا زیر بیمارستان را تکذیب و پیشتر نیز از هرگونه عملیات بازرسی بین‌المللی، استقبال کردند.

تاریخجه مجتمع بیمارستانی الشفا

این مجتمع بزرگ متشکل از ساختمان‌ها و محوطه‌ها، در فاصله چندصد متری یک بندر کوچک صید ماهی در شهر غزه واقع شده و به اردوگاه پناهندگان الشاطی و منطقه الرمال، محاط است.

به گفته کادر پزشکی این بیمارستان، از روز گذشته با وجود اعلام پیشنهاد اسرائیل مبنی برتامین شیرخوارگاه برای نوزادان، ۳۶ نوزاد در این بیمارستان هستند که مکانیسم مشخصی برای تخلیه آنها وجود ندارد.

این هفته ۳ نوزاد از مجموع ۳۹ نوزاد نارس از زمان اعلام إتمام سوخت برای راه‌اندازی ژنراتورهای شیرخوارگاه‌ها، جان باختند.

بیمارستان الشفا در سال ۱۹۴۶ دو سال قبل از خروج بریتانیا از فلسطین ساخته شد و در طول مدیریت مصر بر نوار که تقریباً طی دو دهه پس از جنگ ۱۹۴۸ تداوم داشت، همچنان برقرار ماند.

با تصرف نوار غزه در سال ۱۹۴۷ از سوی اسرائیل، بیمارستان الشفاء مدت‌ها قبل از کنترل حماس بر نوار، به صورت یک مکان محوری باقی ماند.

به گزارش «رویترز»، گزارش‌های خبری اسرائیل حاکی از آن است که بازسازی و طراحی بیمارستان در دهه ۱۹۸۰ ، زیر نظر معماران اسرائیلی انجام گرفت.

انتقال کنترل به حماس

نیروهای امنیتی تحت کنترل جنبش فتح، در سال ۱۹۹۴، در پی پیاده‌شدن روند صلح اسلو در غزه و خودگردانی محدود در این منطقه، پرچم فلسطین را در فراز این بیمارستان، برافراشتند.

کنترل عملی این بیمارستان پس از پیروزی حماس در انتخابات ۲۰۰۶ و گسترش نفوذ نظامی آن بر غزه در سال ۲۰۰۷، از تشکیلات خودگردان فلسطین تحت سلطه فتح به حماس منتقل شد.

در طول جنگ قدرت میان فتح و حماس، که تا اعمال کنترل این گروه بر نوار غزه تشدید شد، بیمارستان الشفا و دیگر بیمارستان‌ها، برای درمان عوامل مسلح آنها در چارچوبی از آتش‌بس‌ها مورد استفاده قرار گرفتند که به موجب آن، هیچ‌یک از طرفین نباید به مجروحان طرف مقابل، آسیب برساند.

در حال حاضر و پس از یورش ارتش اسرائیل به بخش‌هایی از این بیمارستان و عملیات گسترده جست‌وجو، مجتمع الشفا عملا به یک منطقه جنگی تبدیل شده وهزاران بیمار، کادر پزشکی و حتی غیرنظامیان آواره هنوز در آنجا گیر افتاده‌اند.

طبق گزارش دفتر رسانه‌ای دولتی در غزه، ۹۰۰۰ پرسنل پزشکی، بیمار و آواره در داخل این مجتمع بیمارستانی، زیر آتش ارتش اسرائیل، گرفتار هستند.

آمریکا: حماس از بیمارستان الشفا به عنوان «مرکز فرماندهی» استفاده می‌کند

حماس با رد اتهامات آمریکا مبنی بر استفاده نظامی از بیمارستان‌های غزه، گفت: این «دروغ‌ها» چراغ سبز آمریکا به اسرائیل برای انجام کشتار بیشتر در بیمارستان‌‌ها است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

آمریکا، شامگاه سه‌شنبه ۲۳ آبان، جنبش حماس را به استفاده از این بیمارستان‌های غزه بویژه مرکز درمانی «الشفا» به عنوان «مرکز فرماندهی» برای انجام عملیات نظامی متهم کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت که جنبش‌های حماس و جهاد اسلامی از یک مرکز فرماندهی و کنترل مستقر در بیمارستان الشفا در نوار غزه استفاده می‌کنند.

کربی در مصاحبه‌ای که در هواپیمای حامل جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به کالیفرنیا، مکانی که قرار است روز چهارشنبه با همتای چینی خود دیدار کند، به خبرنگاران گفت: «این یک جنایت جنگی است».

ما از حملات هوایی حمایت نمی‌کنیم

او همچنین افزود که جنبش‌های حماس و جهاد اسلامی از «برخی بیمارستان‌ها در نوار غزه از جمله بیمارستان الشفا استفاده می‌کنند و تونل‌هایی در زیر آن برای پنهان کردن و پشتیبانی از عملیات نظامی خود و گروگان‌گیری وجود دارد».

وی در پایان گفت: «ما از حمله هوایی به بیمارستان حمایت نمی‌کنیم و خواهان تبادل آتش در بیمارستانی نیستیم که افراد بی‌گناه، بی‌دفاع و بیمار برای درمان خود در آنجا به سر می‌برند».

حماس اتهامات اسرائیل و آمریکا را نفی کرد

حماس با رد اتهامات آمریکا مبنی بر استفاده نظامی از بیمارستان‌های غزه، گفت: «این دروغ‌ها چراغ سبز آمریکا به اسرائیل برای انجام کشتارهای بیشتر علیه بیمارستان‌ها است.»

سخنگوی حماس در لبنان گفت این جنبش از سازمان ملل دعوت می‌کند که هیئتی را برای تحقیق درباره صحت و سقم ادعای اسرلائیل و آمریکا به بیمارستان‌ها اعزام کند.

طرف ثالث مستقل

در همین حال، متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، سه‌شنبه اعلام کرد که ایالات متحده می‌خواهد بیماران بیمارستان‌های غزه را با خیال راحت تخلیه کند تا آسیبی نبیند و از یک طرف ثالث مستقل برای انجام تخلیه بیمارستان‌ها حمایت خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، میلر طی یک کنفرانس مطبوعاتی افزود: «مطمئنا واشینگتن نمی‌خواهد هیچ غیرنظامی، نه کودکان در انکوباتور و نه سایر بیمارانی که در بیمارستان گرفتار شدند، در تیراندازی متقابل آسیب‌ ببیند».

او همچنین افزود که ایالات متحده در حال حاضر در حال مذاکره با سازمان‌های امدادی و طرف‌های ثالث در خصوص تخلیه احتمالی بیمارستان‌ها در غزه است.

این در حالی است که هزاران غیرنظامی فلسطینی همچنان در بیمارستان اصلی الشفا در نوار غزه که در اطراف آن درگیری بین اسرائیل و حماس متمرکز است، سرگردان هستند.

این تعداد از غیرنظامیان که برای فرار از بمباران‌های اسرائیلی به بیمارستان‌ها پناه بردند، اکنون از آب و برق محروم هستند.

مدیر بیمارستان الشفا اعلام کرد که کادر بیمارستان مجبور به دفن ده‌ها جسد در یک گور دسته‌جمعی شد.

در این بیمارستان هنوز هزار فلسطینی غیرنظامی از جمله بیماران، کادر پزشکی و آوارگانی که در نتیجه جنگ شدید از ۷ اکتبر گذشته به بیمارستان پناه بردند، به سر می‌برند.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربیة