وزارت دفاع تایوان، شنبه ۴ شهریور اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته، ورود ۲۰ فروند هواپیمای نیروی هوایی چین به حریم هوایی این جزیره را رصد کرده است.
این هواپیماها شامل جنگنده و پهپاد، از خط میانی تنگه تایوان عبور کردند که در گذشته، حد فاصل غیررسمی میان دو طرف بود، اما هواپیماهای چینی در طول سال گذشته، بارها از آن عبور کردهاند.
چین که تایوان را بخشی از خاک خود میداند، فشار نظامی و سیاسی را طی سه سال گذشته برای جاانداختن این دکترین تشدید کرده اما تایپه به شدت آن را رد میکند.
دولت تایوان پنجشنبه، اعلام کرد که سال آینده، ۹۴٫۳ میلیارد دلار تایوانی (۲٫۹۷ میلیارد دلار) برای خرید تسلیحات، از جمله جتهای جنگنده، به منظور تقویت خطوط دفاعی خود برابر چین هزینه خواهد کرد و از پشتیبانی بیشتر سیستمهای ردیابی جنگندههای «اف-۱۶» برخوردار خواهد شد.
ایالات متحده چهارشنبه با قراردادی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلاری برای فروش سیستمهای جستوجو و ردیابی مادون قرمز جهت جنگندههای «اف-۱۶» و دیگر تجهیزات به تایوان موافقت کرد.
پو هورنینگ هوی، معاون وزیر دفاع تایوان به خبرنگاران گفت که تسلیحات جدید تایوان «هدف قرار دادن جنگنده رادارگریز جی-۲۰ چین بر فراز تنگه تایوان را ممکن میکند.»
مایکروسافت از حمله سایبری هکرهای چینی به تایوان خبر داد
این حمله که با هدف جاسوسی انجام شددهها سازمان دولتی و شرکتهای کلیدی تایوان را هدف قرار داد
بر اساس گزارش شرکت «مایکروسافت»، گروهی از هکرها به نام «فلاکس تایفون» که در چین مستقر هستند، با هدف جاسوسی به دهها سازمان دولتی و شرکتهای کلیدی تایوان حمله سایبری کردند.
مایکروسافت با تاکید بر استقرار این گروه هکری در چین گفت: «گروه فلاکس تایفون از اواسط سال ۲۰۲۱ فعال است و سازمانهای دولتی و آموزشی، شرکتهای استراتژیک همچنین سازمانهای فناوری اطلاعات در تایوان را هدف قرار داده است.»
تایپه، پکن را به جاسوسی از طریق حملات سایبری به نهادهای دولتی کشورش متهم میکند. چین، تایوان را بخشی از خاک خود میداند و اصرار به بازگرداندن آن دارد.میداند و اصرار به بازگرداندن آن دارد.
عملیات کشفشده توسط مایکروسافت نشاندهنده هدف هکرها برای «جاسوسی و حفظ دسترسی به دادههای طیف گستردهای از شرکتها تا حداکثر بازه زمانی ممکن» است.
این شرکت اطلاعاتی و نرم افزاری آمریکایی به دیگر «قربانیان» گروه «فلاکس تایفون» اشاره کرد، و اطلاع داد: «نه تنها تایوان، بلکه کشورهایی در آسیای جنوب شرقی، آمریکای شمالی و آفریقا نیز هدف حمله این گروه هکری قرار گرفتند.»
مایکروسافت در ماه ژوئیه گزارش داد، هکرهایی که به دنبال اطلاعات امنیتی بودند، ایمیل برخی از سازمانهای دولتی ایالات متحده را هک کردهاند.
همزمان، روزنامه «واشنگتن پست» به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که ایمیل وزارت خارجه نیز هک شده است.
این حمله به گروه «Storm-0558» نسبت داده شد که در «جاسوسی و سرقت اطلاعات» تخصص دارد.
پس از سفر کوتاه ویلیام لای، معاون رئیس جمهوری تایوان به ایالات متحده، چین رزمایش خود در اطراف این جزیره را از شنبه ۲۸ مرداد آغاز و آن را به منزله «هشداری جدی» تلقی کرد.
شی یی، سخنگوی ارتش چین گفت که فرماندهی بخش شرقی ارتش آزادیبخش خلق چین، «گشتیهای هوایی و دریایی مشترک و تمرینات نظامی نیروی دریایی و هوایی را در اطراف جزیره تایوان آغاز کرده است.»
به گزارش خبرگزاری رسمی چین «شینخوا»، او همچنین افزود که این رزمایش با هدف آزمایش قدرت ارتش در «کنترل ۱۶ منطقه هوایی و دریایی» و نبرد «در شرایط واقعی» انجام میشود.
به گفته شی یی، این رزمایش بهمثابه «هشدار جدی به همدستی جداییطلبان خواستار استقلال تایوان با عوامل خارجی است.»
از سوی دیگر، وزارت دفاع تایوان، رزمایش چین در نزدیکی جزیره را به شدت محکوم و تاکید کرد که نیروهای لازم را برای پاسخ، اعزام خواهد کرد.
این وزارتخانه در بیانیهای با تاکید بر این که نیروهایش از توانایی، عزم و اعتماد به نفس برای تضمین امنیت ملی برخوردارند، اعلام کرد که این رزمایش به برقراری صلح و ثبات در تنگه تایوان کمک نمیکند و رویکرد نظامی گری چین را نشان میدهد.
لای که نامزد پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری سال آینده تایوان بهشمار میرود، در جریان سفر خود به پاراگوئه، در نیویورک توقف کرد و در راه بازگشت نیز مجددا در سانفرانسیسکو توقف داشت.
پکن پیشتر از لای به عنوان فردی «مشکلساز» یاد کرد و متعهد شد که «اقدامات قاطع و قوی برای حفاظت از حاکمیت ملی خود» اتخاذ خواهد کرد.
چین سال گذشته در واکنش به سفر نانسی پلوسی، رئیس وقت مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، همچنین دیدار تسای اینگ ون، رئیس جمهوری تایوان با قانونگذاران ارشد آمریکایی در جریان سفرش به ایالات متحده، رزمایشهای گستردهای برگزار کرد.
چین: آمریکا تایوان را به «بشکه باروت» تبدیل کرده است
تایوان ۱۹ میلیارد دلار تسلیحات خریداری کرده که هنوز بخش اعظم آن به جزیره تحویل داده نشده است
در پی اعلام بسته کمک نظامی ۳۴۵ میلیون دلاری آمریکا به تایوان، چین، واشینگتن را متهم کرد که تایوان را به «انبار مهمات»، تبدیل کرده است.
جنگ در تنگه تایوان
دفتر امور تایوان در چین، شنبه ۷ مرداد بیانیهای در مخالفت با ارائه کمکهای نظامی به تایوان، که چین آن را بخشی از قلمرو خود میداند، صادر کرد.
چن بن هوآ، سخنگوی دفتر امور تایوان در چین گفت: «صرف نظر از حجم پول مردم عادی مالیاتدهنده که توسط نیروهای جداییطلب تایوان خرج میشود و صرف نظر از شمار تسلیحات آمریکایی، خللی در عزم چین برای حل مشکل تایوان و اراده راسخ پکن برای دستیابی به اتحاد مجدد سرزمین مادری ما ایجاد نخواهد شد.»
به گفته او اقدامات آمریکا، تایوان را به «بشکه باروت» و «انبار مهمات» تبدیل کرده که خطر جنگ در تنگه تایوان را تشدید میکند.
این تحولات، ساعاتی پس از آن بود که این جزیره خودمختار، سحرگاه یکشنبه ۸ مرداد از ردیابی ۶ کشتی نیروی دریایی چین در آبهای سواحل خود، خبر داد.
تداوم بحران
ارتش آزادیبخش خلق چین در سالهای اخیر، تمرینهای نظامی خود معطوف به تایوان را افزایش داده و جتهای جنگنده و ناوهای جنگی را در اطراف جزیره، به حرکت درآورده است.
از سوی دیگر، دولت حاکم در تایوان به رهبری حزب دموکراتیک ترقیخواه، خرید تسلیحات از ایالات متحده را به عنوان بخشی از استراتژی بازدارندگی خود در برابر آنچه که «تهاجم چین» نامیده، افزایش داده است.
آخرین نوبت از این کمکها، برخلاف خریدهای نظامی قبلی، بخشی از اختیارات ریاست جمهوری است که سال گذشته توسط کنگره آمریکا برای تخلیه تسلیحات از انبارهای نظامی موجود در این کشور تصویب شد. بدین ترتیب تایوان مجبور نخواهد شد در انتظار تولید و فروش نظامی بماند.
این در حالی است که تایوان ۱۹ میلیارد دلار تسلیحات خریداری کرده که هنوز بخش اعظم آن به جزیره تحویل داده نشده است.
واشینگتن همچنین قرار است سامانههای پدافند هوایی قابل حمل توسط انسان، توانمندیهای اطلاعاتی، قابلیتهای نظارتی، سلاح گرم و موشک را به تایوان بفر
صدراعظم آلمان به چین درباره استفاده از زور علیه تایوان هشدار داد
بهرغم تهدید و فشارها تایوان همواره قبول حاکمیت پکن را رد کرده و تاکید داشته که در صورت حمله چین، در برابر تهاجم از خود دفاع خواهد کر
آلمان به چین درباره هر گونه تهدید یا استفاده از توان نظامی برای تغییر وضعیت موجود در تایوان هشدار داد.
اولاف شولتز، روز پنجشنبه، یکم تیر در پارلمان آلمان گفت که او در جریان مذاکرات اوایل هفته جاری به چین درباره استفاده از زور برای دستیابی به تغییرات ارضی، به ویژه علیه تایوان، هشدار داده است.
به گزارش «رویترز»، صدراعظم آلمان تاکید کرد:«ما قاطعانه تمام تلاشهای یکجانبه برای تغییر وضعیت موجود در دریاهای شرق و جنوب چین با زور یا اجبار را رد میکنیم. این امر به ویژه در مورد تایوان صادق است.»
او افزود: «ما همچنین نگران وضعیت حقوق بشر و وضعیت حاکمیت قانون در چین هستیم.»
شولتز همچنین در جمع قانونگذاران آلمانی، از ترکیه خواست راه را برای عضویت سوئد در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی هموار کند و تاکید کرد که سوئد باید در نشست آتی «ناتو» کرسی داشته باشد.
صدراعظم آلمان طی این هفته میزبان یک هیئت بزرگ چینی به سرپرستی نخستوزیر لی چیانگ بود.
در بحبوحه افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی بین غرب و چین، پس از همهگیری کرونا، این اولین نشست رو در رو میان مقامات عالیرتبه دو کشور محسوب میشود.
چین که هرگز گزینه توسل به زور برای تحت کنترل گرفتن تایوان را کنار نگذاشته است، فعالیتهای نظامی خود در نزدیکی این جزیره که به طور دموکراتیک اداره میشود را افزایش داده تا آن را به پذیرش حاکمیت چین واحد مجبور کند.
تایوان همواره قبول حاکمیت پکن را رد کرده و تاکید داشته که در صورت حمله چین، در برابر تهاجم از خود دفاع خواهد کرد.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : العربیة