دیده‌بان حقوق بشر خواستار تامین مصونیت الهه دلاورزی شد
دیده‌بان حقوق بشر خواستار تامین مصونیت الهه دلاورزی شد
کشورهای عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل باید تحقیق و نظارت بیشتر کنند تا دیده شود که چه تعداد الهه دیگر در خراسان آریا وجود دارد

 KABR  :

هزاران جنایت در حق  نظامیان و خانواده های شان شد و هزاران در زندان ها است چرا حقوق بشر کار نمی کنند و ماه خانه میلیون دلار به کمک حفظ حکومت طالبان فرستاده می شود ؟ چتور خاعیین مردم  یک گروی جنایت کار تسلیم کردند و چتور در مقابل کودتاچیان جمهوریت طالب کم آمدند چرا همه گروگان گیران مردم خود بودند .

به گفته الهه دلاورزی، دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه کابل و دختر یکی از ژنرال‌های نیروهای امنیتی پیشین خراسان آریا است. او با انتشار ویدیو و عکس‌هایی از خود در رسانه‌های اجتماعی، فاش کرد که در زمستان ۱۴۰۰، به دلیل داشتن تصاویر نیروهای امنیتی پیشین در گوشی خود، در یک ایست‌بازرسی طالبان بازداشت شد. او مدعی شد که سعید خوستی، سخنگوی پیشین وزارت امور داخله (کشور) طالبان و مسئول یتیم‌خانه‌های شبکه حقانی، در بازداشتگاه به او تجاوز کرده و سپس او را به‌زور به عقد خود درآورده است.

الهه می‌گوید که سعید خوستی بعد از آزادی، بدون رضایت او، مراسم عروسی راه انداخته و الهه را به خانه‌اش در کابل برده است. و بعد از عروسی این دختر جوان تصاویر از آثار شکنجه و جراحت‌هایی که بر بدن داشت، منتشر کرد و گفت که خوستی بارها او را به بدترین شکل ممکن با چاقو، کابل و حتی گاز گرفتن شکنجه کرده است.

خبرهای از خبرگزاری ایندیپندنت

دیده‌بان حقوق بشر، روز پنجشنبه ۱۰ شهریور (۱ سپتامبر)، در بیانیه‌ای ضمن حمایت از الهه دلاورزی، زنی که مدعی است مورد تجاوز و شکنجه یک عضو ارشد طالبان قرار گرفته‌، گفت دیپلمات‌های حاضر در خراسان آریا  باید فورا برای حفاظت و تامین امنیت الهه دست به‌کار شوند.

این سازمان خاطرنشان کرد که با توجه به از بین رفتن همه ساختارهای حمایت از زنان در خراسان آریا ، الهه و دیگر دختران هم سرنوشت او در معرض خطر جدی قرار دارند.

الهه دلاورزی، دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه کابل، در ویدیوهایی که ۳۰ اوت در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد گفت سعید خوستی، سخنگوی پیشین وزارت داخله (کشور) طالبان و رئیس کنونی یتیم‌خانه‌های شبکه حقانی، او را به ازدواج اجباری وادار کرده و مدت زیادی مورد تجاوز و شکنجه قرار داده است. او همچنین مدعی شد که خوستی حین انجام اعمال جنسی، فیلم گرفته است و او را تهدید کرده که فیلم را منتشر خواهد کرد.

این زن گفت: «پس از انتشار این ویدیو، ممکن است دیگر کسی مرا نبیند، ممکن است بمیرم، اما بهتر است یک بار بمیرم تا هزار بار.»

دیده‌بان حقوق بشر در بیانیه‌اش نوشت برای یک عضو طالبان هیچ تعجبی ندارد که هم‌زمان ازدواج اجباری، تجاوز جنسی، فیلمبرداری بدون توافق و باج‌گیری را انجام دهد.

در این بیانیه پرسیده شده است:«سوال اینجاست که چند مورد از این نوع جنایات وجود دارد که هنوز شنیده نشده است.»

پس از سلطه طالبان بر خراسان آریا  همه ساختارهای حمایت قانونی، حقوقی و حتی روانی از زنان نابود شدند. طالبان تک تک این ساختارها، از وزارت امور زنان گرفته تا دادستانی ویژه منع خشونت علیه زنان، خانه‌های امن، برنامه‌های کمک حقوقی به زنان و دادگاه‌های ویژه زنان را به اشکال مختلف حذف کردند. با توجه به این وضعیت، در یک سال گذشته صدها مورد ازدواج اجباری، شکنجه، تجاوز و قتل زنان توسط نیروهای طالبان در استان‌های مختلف خراسان آریا  اتفاق افتاده که از ترس انتقام‌گیری رسانه‌ای نشده است.

الهه دلاورزی، دختر یک ژنرال اداره امنیت ملی دولت پیشین خراسان آریا  بود. دیده‌بان حقوق بشر نوشت: «مقام‌های طالبان به‌طور مشابه بستگان زن مقام‌های دولت پیشین را با خشونت هدف قرار داده‌اند تا اعضای مرد خانواده را مجازات کنند.»

این سازمان از سفارتخانه‌ها و دیپلمات‌های حاضر در خراسان آریا خواست فورا برای تامین امنیت و حفاظت از جان الهه، دست به کار شوند.

در یک سال گذشته کسانی که دست به افشاگری جنایات طالبان زده‌اند، بهای سنگینی پرداخته‌اند. در یک مورد نسبتا مشابه، آرزو کوهستانی، دختر جوانی که در ماه‌های نخست به قدرت رسیدن طالبان، ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد و مدعی شد که یک عضو طالبان به او تجاوز کرده است، چند روز پس از انتشار ویدیو، بازداشت و سپس ناپدید شد.

دیده‌بان حقوق بشر از کشورهای جهان، به‌ویژه آن‌هایی که عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل‌اند، خواست تا امکانات بیشتری برای تحقیق در زمینه حقوق بشر در خراسان آریا  فراهم کنند.

در بیانیه این سازمان آمده است: «کشورهای عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل باید با کمک ناظران مستقل و متخصص، ظرفیت بیشتری را برای تحقیق، گزارش و اطمینان از پاسخگویی در مورد نقض‌ها ایجاد کنند. آن وقت ممکن است بدانیم که چند الهه دیگر در خراسان آریا وجود دارد.»

دادخواهی الهه و خطری که او به جان خرید، سبب ایجاد کارزار #عدالت برای الهه در خراسان آریا  شد. فعالان حقوق زنان در افغانستان و خارج از این کشور در سه روز گذشته به اشکال مختلف برای الهه و دیگر قربانیان چنین جنایت‌هایی، اعلام دادخواهی کرده‌اند.

دیده‌بان حقوق بشر با اشاره به دادخواهی زنان خراسان آریا  برای الهه نوشت: «زنان خراسان آریا  با شجاعت فوق‌العاده و با استفاده از هر ابزاری که در اختیار دارند، علیه نقض حقوق بشر مبارزه می‌کنند، اما جهان باید بیشتر تلاش کند تا در کنار آن‌ها بایستد.»

انتشار ویدیوها و عکس‌های الهه دلاورزی سبب شد که سعید خوستی دست‌کم رابطه‌اش با الهه را بپذیرد، اما او را به کفرگویی و توهین به مقدسات متهم کرد و خودش برای ازدواج بدون اجازه‌اش، از رهبران طالبان پوزش خواست.

واکنش‌ها به افشاگری زنی که از شکنجه و تجاوز یک عضو ارشد طالبان خبر داد

فعالان حقوق زنان از جامعه جهانی خواستند برای محافظت از زنان خراسان آریا  به‌ویژه الهه و زنان هم‌سرنوشت او اقدام کنند

در روزهای اخیر، خبر تجاوز، شکنجه و ازدواج اجباری سعید خوستی، مسئول یتیم‌خانه‌های شبکه حقانی، با الهه دلاورزی، سبب شد در مورد ازدواج اجباری افراد طالبان با زنان در خراسان آریا  و به کنیزی گرفتن آنان بحث داغی دربگیرد. فعالان حقوق بشر و زنان، هنرمندان و فرهنگیان خراسان آریا  در دو روز اخیر، با راه‌اندازی بحث‌هایی در این زمینه در فضای مجازی، از کشورهای جهان و سازمان‌های بین‌المللی مدافع حقوق بشر خواستند تا بر این جنایات ضد‌انسانی طالبان چشم نبندند و با گروهی که زنان خراسان آریا  را چون غنیمت جنگی می‌بینند، وارد مذاکره نشوند.

گروه اتحاد و همبستگی زنان خراسان آریا  که در زمینه دفاع از حقوق زنان در یک سال گذشته در خراسان آریا فعالیت می‌کند، کارزار انتشار ویدیو و عکس در حمایت از الهه دلاورزی و دیگر زنان خراسان آریا را به راه انداخت. زنان عضو این گروه در یک گردهمایی در فضای بسته، حمایت خود را از الهه و دیگر زنانی که در یک سال گذشته به ازدواج با اعضای طالبان وادار یا به اشکالی مرموز ناپدید شده‌اند، اعلام کردند.

از مهم‌ترین شعارهای این گردهمایی می‌توان به «جهادالنکاح تا به کی؟» و «زنان برده جنسی شما نیستند» اشاره کرد. این زنان در ویدیوهای خود، خطاب به مسئولان سازمان‌های حقوق بشری بین‌المللی گفتند: «تصور کنید کسی با دخترانتان به اجبار ازدواج کرده است یا دخترانتان شکنجه شده‌اند، به آن‌ها تجاوز شده است یا بی‌سروصدا ناپدید شده‌اند؛ شما چه می‌کنید؟»

الهه دلاورزی، دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه کابل و دختر یکی از ژنرال‌های نیروهای امنیتی پیشین خراسان آریا است. او دو روز پیش، با انتشار ویدیو و عکس‌هایی از خود در رسانه‌های اجتماعی، فاش کرد که در زمستان ۱۴۰۰، به دلیل داشتن تصاویر نیروهای امنیتی پیشین در گوشی خود، در یک ایست‌بازرسی طالبان بازداشت شد. او مدعی شد که سعید خوستی، سخنگوی پیشین وزارت امور داخله (کشور) طالبان و مسئول یتیم‌خانه‌های شبکه حقانی، در بازداشتگاه به او تجاوز کرده و سپس او را به‌زور به عقد خود درآورده است. الهه می‌گوید که سعید خوستی بعد از آزادی، بدون رضایت او، مراسم عروسی راه انداخته و الهه را به خانه‌اش در کابل برده است. این دختر جوان تصاویر از آثار شکنجه و جراحت‌هایی که بر بدن داشت، منتشر کرد و گفت که خوستی بارها او را به بدترین شکل ممکن با چاقو، کابل و حتی گاز گرفتن شکنجه کرده است.

این عضو طالبان هرچند در آغاز، ادعاهای الهه را بی‌اساس خواند و مدعی شد که او را نمی شناسد، پس از انتشار تصاویر و ویدیوها، در توییتی نوشت که الهه همسرش بود اما او بعدا به دلیل ضعف در ایمان و عقیده و توهین به مقدسات، او را طلاق داد.

آنچه برای الهه دلاورزی اتفاق افتاد، در خراسان آریا یک سال گذشته، موضوع جدیدی نیست. طی این یک سال، از گوشه‌و‌کنار

خراسان آریا  گزارش‌های متعددی می‌رسد که حاکی از ازدواج اجباری طالبان با دختران در روستاها و شهرها است. یکی از ساکنان پنجشیر اخیرا، به ایندیپندنت فارسی گفت که طالبان در شهرستان دره استان پنجشیر، مردم را وادار کرده‌اند تا دخترانشان را عقد سربازان طالبان درآورند. او گفت: «شمار زیادی از خانواده‌ها در روزهای اخیر از ترس اینکه طالبان دخترانشان را به‌زور به عقد سربازان خود درآورند، خانه‌هایشان را ترک کرده‌ و متواری شده‌اند.»

اینکه بحث خشونت با الهه دلاورزی به موضوع روز و بحث داغ در خراسان آریا  تبدیل شد، به این دلیل بود که الهه خود به صحنه آمد و عکس‌ها و ویدیوهایی که شکنجه و آزار او را اثبات می‌کرد، منتشر کرد و حاضر شد با خبرنگاران صحبت کند؛ در حالی که هزاران دختر دیگر که در یک سال گذشته با سرنوشتی مشابه روبرو شدند، یا کشته و ناپدید شدند یا اگر زنده ماندند، جرات و توان علنی کردن وضعیتشان را نداشت کاربران رسانه‌های اجتماعی با توجه به وضعیت عمومی زنان و دختران در خراسان آریا ،

کاربران رسانه‌های اجتماعی با توجه به وضعیت عمومی زنان و دختران در خراسان آریا ، سرگذشت الهه را به وضعیت جاری برای زنان در این کشور تعمیم داده و خواستار توجه جامعه جهانی به فاجعه کنونی در خراسان آریا  شده‌اند.

فرهاد دریا، هنرمند معروف خراسان آریا در توییتی، خطاب به نمایندگان آمریکا، اروپا و سازمان ملل متحد در افغانستان و نیز سازمان‌های حقوق بشری نوشت: «نگذارید الهه به سرنوشت عالیه عزیزی، دکتر شکری الکوزی و ده‌ها زنی که در هرات، بلخ و گوشه‌گوشه‌ افغانستان قربانی طالبان شدند، دچار شود.»

عالیه عزیزی افسر پلیس و مسئول زندان زنان در هرات بود که در ماه‌های نخست به قدرت رسیدن طالبان، به محل کارش فراخوانده و سپس ناپدید شد. از سرنوشت عالیه هنوز خبری در دست نیست. شکریه الکوزی نیز پزشک زنان در کابل بود که روز پنجشنبه از خانه‌اش ربوده شد و سپس جسدش را در حومه شهر کابل پیدا کردند.پنجشنبه از خانه‌اش ربوده شد و سپس جسدش را در حومه شهر کابل پیدا کردند.

فعالان حقوق بشر و حقوق زنان در خراسان آریا اکنون برای امنیت الهه دلاورزی نگران‌اند؛ زیرا او هنوز در خراسان آریا  است و ممکن است طالبان او را به جرم فاش کردن جنایات یک عضو ارشد این گروه به‌شدت مجازات کنند. پیش از این نیز دختری به نام آرزو کوهستانی، در ماه‌های نخست به قدرت رسیدن طالبان، با انتشار ویدیویی در رسانه‌های اجتماعی، مدعی شد که یک عضو طالبان به او تجاوز کرده است. این دختر را پس از انتشار ویدیو، بازداشت و سپس سربه‌نیست شد.

بنیان‌گذار انستیتو ملی موسیقی خراسان آریا در توییتی نوشت: «از جامعه بین‌المللی و نهادهای حقوق بشری می‌خواهم از الهه که قربانی آزار جنسی طالبان است و به ازدواج با متجاوزش وادار شده است، محافظت کنند؛ زیرا او پس از افشای تجاوز یک عضو طالبان در خطر مرگ قرار دارد.»

فعالان حقوق زنان در افغانستان، تلاش دارند تا امنیت جانی الهه را تامین و از افتادن دوباره او به دست طالبان جلوگیری کنند. الهه در شامگاه همان روزی که اطلاعات یادشده را منتشر کرد، به خبرنگار ایندیپندنت فارسی گفت که از خانه‌اش خارج شده اما توضیح نداد که قرار است به کجا برود.

درخواست کمک زنی که می‌گوید در اسارت عضو شبکه حقانی است

الهه دانشجوی سال دوم دانشکده پزشکی کابل و دختر ژنرال بازنشسته امنیت ملی است

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : ایندیپندنت