سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه که برای شرکت در مجمع امنیتی شیانگشان به چین سفر کرده است، در جریان سخنرانی خود در این کنفرانس درباره احتمال «برخورد فاجعهآمیز» بین ابرقدرتهای اتمی هشدار داد.
به گزارش «نیوزویک»، از زمانی که روسیه به اوکراین حمله کرده است، چشمانداز استفاده از تسلیحات هستهای در جنگ اوکراین مطرح بوده است، اگرچه برخی کارشناسان ادعا میکنند که تهدید هستهای کاهش یافته است.
با این وجود، شویگو مواضع کرملین درباره موقعیت روسیه به عنوان یک ابرقدرت اتمی را تکرار کرد و گفت تلاشهای غرب برای گسترش حضور خود در حوزه نفوذ روسیه میتواند به برخورد اتمی منجر شود.
وزیر دفاع روسیه روز دوشنبه گفت: «خط مشی غرب برای تشدید مداوم درگیری با روسیه خطر درگیری نظامی مستقیم بین قدرتهای هستهای را به همراه دارد، و چنین سناریویی پر از پیامدهای فاجعهبار است.»
وی همچنین تصمیم مسکو برای خروج از معاهده جامع منع آزمایشهای هستهای را راهی برای «بازگرداندن برابری با آمریکا که از امضای این پیمان خودداری کرده» توصیف کرد. مسکو همزمان با خروج از این معاهده در ۲۵ اکتبر اعلام کرد یک آزمایش بزرگ هستهای انجام داده است.
شویگو در جریان سفر خود به پکن با ژانگ یوشیا، نایب رئیس کمیسیون مرکزی نظامی چین ملاقات کرد. ژانگ گفت که چین آماده همکاری با روسیه برای مقابله فعالانه با «تهدیدات و چالشهای امنیتی مختلف» است.
پکن رسما در قبال حمله روسیه به اوکراین بیطرف بوده است، اما گزارشهایی شنیده شده مبنی بر اینکه با اظهارات کرملین درباره احتمال برخورد هستهای با غرب مخالف است. در عین حال، پکن در طول جنگ روابط تجاری خود را با مسکو افزایش داده است.
به گفته نیوزویک، سفر هفته پیش وانگ یی، وزیر خارجه چین به واشینگتن، که طی آن از «وجود تفاوتها در عین منافع مشترک مهم» بین دو کشور صحبت کرد، به عنوان یک تحول دیپلماتیک مثبت میان چین و آمریکا ارزیابی شده است.
پادشاه و ولیعهد سعودی کارزار جمعآوری کمکهای مردمی برای غزه را اعلام کردند
سازمان پزشکان بدون مرز اطلاع داد که بهرغم انتقال شماری از زخمیها از غزه به مصر، هم اکنون بیش از ۲۰ هزار زخمی دیگر در این منطقه وجود دارد
- سالعربیه فارسی
ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه و محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، پنجشنبه ۱۱ آبان آغاز کارزار جمعآوری کمکهای مردمی برای کمک به مردم فلسطین در غزه از طریق «مرکز ملک سلمان برای فعالیتهای بشردوستانه» را اعلام کردند.
عبدالله بن عبدالعزیز الربیعه، مشاور دربار سلطنتی و رئیس «مرکز ملک سلمان» تصریح کرد، این کارزار در راستای نقش تاریخی پادشاهی سعودی برای کمک به ملت برادر فلسطین طی بحرانها و مشکلاتی است که این ملت با آن درگیر بوده است.
الربیعه با اشاره به حمایت پیوسته بشردوستانه سعودی از فلسطینیان تاکید کرد که سعودی در صدر کشورهای کمککننده به مردم فلسطین است.
او از پادشاه و ولیعهد سعودی برای پشتیبانی همیشگی از مردم و مسئله فلسطین تشکر و قدردانی کرد.
در همین رابطه، وزارت بهداشت گروه حماس در غزه امروز اعلام کرد که از هفتم اکتبر تاکنون ۸۷۹۶ فلسطینی از جمله ۳۶۴۸ کودک در جریان حملات اسرائیل کشته شدند.
سازمان پزشکان بدون مرز هم در بیانیهای اطلاع داد که بهرغم انتقال روز گذشته شماری از زخمیها از غزه به مصر، هم اکنون بیش از ۲۰ هزار زخمی دیگر در این منطقه وجود دارد.
بیانیه مذکور همچنین از خروج ۲۲ نفر از پرسنل سازمان پزشکان بدون مرز از غزه خبر داد و خواستار تسهیل خروج ساکنان غزه از منطقه شد.
ادامه حملات هوایی و نفوذ محدود زمینی اسرائیل به نوار غزه
ارتش اسرائیل میگوید در عملیات زمینی روز چهارشنبه در غزه ۱۷ تن از نیروهایش کشته شدند
در آخرین تحولات میدانی، پنجشنبه ۱۱ آبان نوار غزه از ساعات اولیه بامداد امروز همزمان با ادامه عملیات زمینی اسرائیل شاهد بمبارانهای شدید بود.
همزمان ارتش اسرائیل اعلام کرد که تعداد کشتهشدگان ارتش این کشور در عملیات زمینی غزه به ۱۷ نفر افزایش یافت.
روزنامه اسرائیلی «جروزالم پست» بامداد امروز اعلام کرد که ارتش این کشور از کشتهشدن یکی از افسران خود در عملیات زمینی در شمال نوار غزه خبر داد.
پیش از آن، رسانههای فلسطینی از درگیریهای شدید و خشونتآمیز بین شبهنظامیان فلسطینی و نیروهای اسرائیلی در جنوب شرقی غزه خبر دادند.
این منابع تصاویر زندهای از بمباران مداوم جنگندههای اسرائیل و حملات توپخانهای را نشان میداد.
مرکز اطلاع رسانی فلسطین اعلام کرد، توپخانه سنگین اسرائیل شرق خانیونس در جنوب نوار غزه را هدف قرار داد.
این مرکز افزود، ارتش اسرائیل اردوگاه «الشاطی» و محلههای «النصر» و «شیخ رضوان» در غزه را هدف قرار داد.
همچنین محله «تل الهوی» در جنوب غربی شهر غزه مورد بمباران شدید جنگندهها و تانکهای اسرائیلی قرار گرفت.
منابع فلسطینی گزارش دادند که بمباران شدید و مستمر اسرائیل روند حرکت آمبولانسها را دشوار کرده و مانع انتقال و جابجایی زخمیها شده است.
بمباران مداوم
در همین حال هلال احمر فلسطین نیز از بمباران شدیدی در اطراف بیمارستان «القدس» در منطقه «تل الهوی» در نوار غزه خبر داد.
هلال احمر افزود که صدای انفجارها در اطراف بیمارستان «القدس» بیش از دو ساعت قطع نمیشود. این بمباران باعث ترس وحشت میان بیش از ۱۴ هزار آواره که در بیمارستان پناه گرفتهاند، شده است.
از سوی دیگر گردانهای القسام شاخه نظامی جنبش حماس بامداد امروز در بیانیهای اعلام کرد که یک تانک و بولدوزر اسرائیلی را در شمال غرب محور غزه با موشکهای ضد زره «آل یاسین ۱۰۵» هدف قرار داد.
گردانهای القسام در بیانیهای که در حساب تلگرام خود منتشر کرد به جزئیات بیشتری اشاره نکردند.
تلویزیون فلسطین روز چهارشنبه گزارش داد که وزارت بهداشت غزه اعلام کرد، تعداد قربانیان بمباران نوار غزه توسط اسرائیل به ۸۸۰۵ کشته رسیده است.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که بیش از ۲۴۰۰۰ نفر در نتیجه جنگ غزه از ۷ اکتبر مجروح شدهاند.
درخواستهای مجدد برای آتشبس فوری
کمیته اعمال حقوق مسلم مردم فلسطین در سازمان ملل متحد، با استناد به قطعنامهای که مجمع عمومی با اکثریت قاطع در ۲۷ اکتبر از آن حمایت کرد، خواستار برقراری آتشبس فوری و مستمر بشردوستانه در نوار غزه شد.
این کمیته در بیانیهای که عصر چهارشنبه منتشر شد افزود: «بمباران خشونت آمیز و بیوقفه اسرائیل در مناطق پرجمعیت غزه که از ۷ اکتبر آغاز شد و همچنین حمله زمینی اخیر آن به شمال غزه منجر به کشتهشدن حدود ۹ هزار فلسطینی شده که بیشتر آنها زن و کودک بودند. این حملات بدون تمایز علیه غیرنظامیان و اشیاء غیرنظامی رخ میدهد نشان دهنده نقض جدی قوانین بینالمللی است و باید فورا متوقف شود.
بیانیه افزود: «ما خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط غیرنظامیانی هستیم که طبق قطعنامه مصوب مجمع عمومی سازمان ملل به طور غیرقانونی بازداشت شدهاند».
این کمیته همچنین نگرانی عمیق خود را درباره تشدید تنش و خشونت شهرک نشینان علیه فلسطینیها در کرانه باختری ابراز کرد و هشدار داد که چنین اقداماتی به بیثباتی و خشونت بیشتر در کرانه باختری منجر میشود.
مخالفت حماس با طرح بینالمللی کردن اداره نوار غزه پس از پایان جنگ اسرائیل
رهبران حماس در واکنش به طرح پیشنهادی بینالمللی برای اداره نوار غزه پس از جنگ، تاکید دارند که تصمیم سامانبخشی به وضعیت فلسطین، فقط از آن مردم فلسطین است و تنها ملت فلسطین دارای حق تصمیمگیری و تعیین سرنوشت، آینده و منافع خود است
اسامه حمدان، یکی از رهبران سیاسی جنبش حماس طی کنفرانسی مطبوعاتی با بیان اینکه اسرائیل در حملات گسترده و بمباران خود علیه نوار غزه از فسفر سفید و تسلیحاتی که بنا بر قوانین بینالمللی ممنوعه است، استفاده میکند، ایالات متحده را بهدلیل حمایتهای نامحدود آن از تلآویو، شریک اسرائیل در کشتار فلسطینیان در غزه دانست.
حمدان تاکید کرد که حماس آنچه درباره وجود اجماع منطقهای بینالمللی درباره نحوه مدیریت نوار غزه پس از پایان جنگ اسرائیل منتشر شده است را مردود میداند.
اسامه حمدان، یکی از رهبران حماس، پنجشنبه ۱۱ آبان، اعلام کرد که اسرائیل از سلاحهای ممنوعه طبق قوانین بینالمللی، مانند فسفر سفید علیه غزه استفاده میکند و تنها در کمتر از ۲۴ ساعت سه جنایت دستهجمعی را رقم زده و نزدیک به هزار نفر را در غزه کشته و زخمی کرده است.
حمدان همچنین به کشته شدن تعدادی از فرماندهان حماس در حملات اسرائیل به نوار غزه اذعان کرد و در ادامه گفت: «ما دولت آمریکا و همه کسانی که از دشمن حمایت میکنند را در کشتارهای اسرائیل شریک میدانیم».
او افزود که به دلیل بمباران مداوم اسرائیل، زیرساختهای بهداشت و درمان در نوار غزه از جمله بیمارستانها منهدم و در نتیجه نارساییها و نبود کمکهای دارویی دچار فروپاشی شده است و وضعیت بهداشتی در غزه فاجعهبار است و تاکنون تدارکات کافی وارد این باریکه تحت محاصره نشده است.
حمدان تاکید کرد که برای امدادرسانی به غزه حداقل باید روزانه ۳۰۰ کامیون کمکهای بشردوستانه وارد این باریکه شود.
وی همچنین ادعای اسرائیل مبنی بر حضور نیروهای حماس در بیمارستانها را تکذیب کرد.
این رهبر حماس در نشست خبری با تاکید بر اینکه هر سرنوشتی برای نوار غزه باید از طریق انتخابات توسط مردم فلسطین تعیین شود، گفت: «هیچ گونه اظهاراتی را در مورد آینده پس از جنگ در غزه، نمیپذیریم».
حمدان با تاکید بر اینکه «جنگ جاری با دشواریهایی ادامه دارد»، از نقش مصر در گشودن گذرگاه مرزی رفح برای ورود کمکهای بشردوستانه به غزه قدردانی کرد و خواستار ارسال کمکهای بیشتر به نوار غزه شد.
پیشتر، جنبش حماس تاکید کرده بود که آنچه درباره وجود اجماع منطقهای و بینالمللی برای مدیریت نوار غزه پس از پایان جنگ اسرائیل منتشر شده، مردود است، و تحمیل قیمومیت بینالمللی بر مردم فلسطین را نمیپذیرد.
حماس پنجشنبه ۱۱ آبان، در بیانیهای افزود که تلاشها برای مداخله بهمنظور تحمیل اهداف جدید مناسب برخی کشورها و اشغالگران در نوار غزه، کاملا مردود است و مردم فلسطین با تمام قوا با این رویکرد مقابله خواهند کرد.
رهبران حماس تاکید دارند که تصمیم سامانبخشی به وضعیت فلسطین، تصمیم خود مردم فلسطین است و تنها آنها دارای حق تصمیمگیری و تعیین سرنوشت، آینده و منافع خود هستند.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : العربیه