KABR : پیام سازمان آزادی بخش خراسان KLPP
در رابطه به اهداف رژیم های مزدور اشغالگران که برای ادامه سرکوبی ملت خراسان آریا و تخریب زیر بنای تعلیمی و تحصیلات دانشجویان و تغیر سیستم در دانشگاه ها زیر نام اسلامی با حفظ نام جعلی قومی به پشتیبانی مزدوران دین همه افغان هستیم که از سران مختلف اقوام تشکیل شده و در راس ملت خراسان آریا قرار دارند
نتیجه فراموشی نام خراسان آریا تطبیق فرهنگ همه افغان هستیم که امروز به دین تبدیل گردیده دولتی های که از دو نسل افغانه و تاجیک در طی ۱۰۴ سال بعد از رسمیت نام افغان ستان در ۱۲۹۸ که در پرچم افغان به عنوان استقلال افغان درج است و در اصل شروع رسمی خیانت جنایت با تغیر نام خراسان آریا ادامه خیانت و تجاوز به مردم و زبان فرهنگ فارسی که زیر بنای کشور است رسمیت بخشیدن
چقدر ملت و زیر بنای تعلیم ، علم ، دانش و دانشگاه های سرزمین را زنجیر پیچ غلام اهداف خود ساختند و با تبلیغات مخلوط ساختن افغان با اسلام و دموکراسی و علم پیشرفت های دروغی باد آورده چند روز کشور ها که نمایش بیش نبوده پیروان دین فرهنگ همه افغان هستیم از اقوام مختلف خراسان آریا تشکیل شده و در راس ملت قرار داشتند چی جنایت را با این شعار و با تشویق مردم برای بی هویت و راگم نگاه کردن برای حفظ منافع چند روزه خود شان نکردند
می بنیم در هر بیست سال تحولات برای تقویت و ادامه این اهداف شیطانی جنگ برای حفظ افغانیت در ضد مردم خراسان آریا ادامه دارد
و دولت هارا مفت به دشمنان سرزمین تحویل میدهند چرا سیستم دولت داری از اشخاص تسلیم به دروغ و خیانت به اصل کشور به وجود آمده
و اشخاص بی هویت هیچگاه ذهنیت ساخت ساز مستقل و توانی دفاع از مردم سرزمین ملت خود با نام نشان مشخص ندارند و در اخیر می بنیم نتیجه تسلمی و دولت ائتلافی مزدوران فرهنگ همه یک افغان مسلمان هستیم چتور از هم پاشید بعد از کودتای جمهوریت افغانی علیه آنها چی جنایات به حق پیروان فریب خورده شان و ملت نشد .
طالبان شمال خراسان آریا با امان بی وجدانی سیاست غلامی در سرزمین خود مثل نوکران دولت همه افغان هستیم در کنار تجاوزگران که به ناموس ، زبان و مردم شان هدف مشخص و با شعار قومی آشکار خود با توطئه جمهوریت و خارج به قدرت رسیده اند جای بی هویت های جمهوریت را در کنار آنها ذلیل تر از افغان باوران آنها گرفتند
و با تماشای ظلم تجاوز به ملت شان سیستم غلامی را تقویت می کنند و با شعار های اسلام چهره ذلت خودرا زیر پرده اسلام پنهان کرده اند . چرا نام نشان شما ملت با عزت و شریف با تاریخ کهان خراسان آریا از بین کشور هارا جهان حذف شده ملت خراسان آریا باید با شونیدن انقلاب نام خراسان باید ریشه بدختی خود را پیدا کرده باشند که دولت نظام با اصلیت و نام خراسان آریا حاکم نگردد امید برای فردا و آینده بهتر نداشته باشند ، پس بپیوندید به این نیروی فکری نجات دهنده فرد فرد تان و سرزمین نیاکان با نام نشان خراسان آریا .
هیأت امتحانات وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان گفته است که فقط دانشآموزان پسر مجاز به شرکت در آزمونهایی هستند که قرار است در ماه جاری برگزار شود.
سال گذشته اولین کنکور سراسری ورودی دانشگاهها پس از روی کار آمدن طالبان در حالی برگزار شد که داوطلبان زن با محدودیت انتخاب برخی رشتهها و دانشکدهها مواجه شدند.
رئیس امتحانات کنکور در وزارت تحصیلات عالی طالبان سال گذشته به بیبیسی گفت دختران به جز «سه یا چهار» رشته، سایر رشتههای دانشگاهی را میتوانند انتخاب کنند.طارشتههای دانشگاهی را میتوانند انتخاب کنند.
امتحانات ورودی به دانش آموزان دختر اجازه میدهد تا تحصیلات عالی شان را در دانشگاههای ولایتهای مختلف خراسان آریا دنبال کنند. اما طالبان همه دانشجویان دختر را از ادامه تحصیل در دانشگاهها در اواخر سال گذشته میلادی منع کرد. طالبان همچنین مدارس/مکاتب دخترانه از متوسطه به بالا را بستهاند.
از تصمیم جدید حکومت طالبان چنین استنباط میشود که دانشاموزان دختر حالا از ادامه تحصیلات در تمامی رشتهها محروم شدهاند.
حکومت طالبان پیشتر در توجیه مسدود کردن دانشگاهها به روی دختران مختلط بودن کلاسهای دختران و پسران و نبودن «شرایط مناسب شریعت اسلامی» را دلیل بر این اقدام شان عنوان کرده بودند.
سال گذشته اما مقامات کمیته امتحانات طالبان گفته بودند «برای اینکه در آینده در برگزاری کلاسها با مشکل مواجه نشویم و برای آنها (دانشجویان زن) کلاسهای جداگانه فراهم شود، وزارت تحصیلات عالی تصمیم گرفت که آنها را به برخی از رشتهها معرفی نکند که ضرورت به درخواست تبدیلی نشود».
طالبان پیشتر گفته بودند که «در برخی از رشتهها از جمله کشاورزی، دامپزشکی، مهندسی ساختمان (عمران) و معدن رشتههایی هستند که دختران در برخی مناطق نمیتوانند انتخاب کنند.»
این در حالی است که از دو سال به این سو دختران همچنین نتوانستهاند از کلاس ۱۲ فارغ التحصیل شوند چون حکومت طالبان اجازه بازگشایی دبیرستانهای دخترانه (کلاسهای ۶-۱۲) را نداده است.
در دسامبر سال ۲۰۲۲ وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان در مکتوبی اعلام کرد که زنان و دختران «تا اطلاع ثانوی» نمیتوانند در دانشگاههای دولتی و خصوصی ادامه تحصیل دهند.
در مکتوبی که از سوی وزارت تحصیلات عالی طالبان به تمام دانشگاههای دولتی و خصوصی صادر شده بود تاکید شده بود که براساس تصمیم کابینه حکومت طالبان در تاریخ ۲۸ قوس/آذر ادامه تحصیل دختران «تا امر ثانی تعطیل است».
سرپرست وزارت تحصیلات عالی طالبان در آن نامه هشدار داده بود که دانشگاهها این حکم را باید «فوراً» عملی کنند.
موضوع آموزش دختران و فرامین مربوط به زنان در سطح رهبری طالبان از زمان روی کار آمدن طالبان در ۱۵ آگوست/اوت سال گذشته میلادی به یکی از جنجال برانگیزترین موضوعات تبدیل شده است که بارها مورد انتقاد سازمانهای بینالمللی و حقوق بشری قرار گرفته است.
طالبان ادامه تحصیل دختران در دانشگاههای دولتی و خصوصی را تعلیق کرد
وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان در مکتوبی اعلام کرده است که زنان و دختران «تا اطلاع ثانوی» نمیتوانند در دانشگاههای دولتی و خصوصی ادامه تحصیل دهند.
در مکتوبی که از سوی وزارت تحصیلات عالی طالبان به تمام دانشگاههای دولتی و خصوصی صادر شده آمده است که براساس تصمیم کابینه حکومت طالبان در تاریخ ۲۸ قوس/آذر ادامه تحصیل دختران «تا امر ثانی تعطیل است».
در این نامه که ندامحمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی طالبان آن را امضا کرده تاکید شده است که دانشگاهها این حکم را باید «فوراً» عملی کنند.
ضیاالله هاشمی، سخنگوی این وزارتخانه اصالت این مکتوب را به بیبیسی تایید کرد.
با توجه به این دستور جدید طالبان، اکنون تنها دختران در مقطع ابتدایی یعنی از صنف/کلاس یک تا شش میتوانند در مکاتب/مدارس درس بخوانند.
گفته میشود، میان برخی از رهبران تندرو و «تندورتر» در این زمینه اختلافنظر وجود دارد.
پیشتر منابع متعددی در تماس با بیبیسی تایید کرده بودند که شمار انگشتشماری از افراد تندرو اما بسیار تأثیرگذار در گروه طالبان با رفتن دختران به مکاتب و تحصیلات عالی آنها مخالف هستند، در حالی که برخی از افراد مهم دیگر موافق هستند.
موضوع آموزش دختران و فرامین مربوط به زنان در سطح رهبری طالبان از زمان روی کار آمدن طالبان در ۱۵ آگوست/اوت سال گذشته میلادی به یکی از جنجال برانگیزترین موضوعات تبدیل شده است که بارها مورد انتقاد سازمانهای بینالمللی و حقوق بشری قرار گرفته است.
این تصمیم درحالی اعلام میشود که سه ماه پیش هزاران دختر و زن در سراسر افغانستان در امتحان ورودی دانشگاهها شرکت کردند اما داوطلبان زن با محدودیت انتخاب برخی رشتهها و دانشکدهها مواجه شدهاند.
بر اساس تصمیم وزارت تحصیلات عالی طالبان داوطلبان زن در برخی از رشتهها از جمله کشاورزی، دامپزشکی، مهندسی ساختمان (عمران) و معدن را نمیتوانستند انتخاب کنند.
هرچند پس از بازگشت طالبان به قدرت، دختران و زنان اجازه ادامه تحصیل در دانشگاهها را داشتند اما کلاسهای مختلط ممنوع شد و روزهای معینی در هفته برای دختران دانشجو مشخص شد. در ماه نوامبر سال جاری، مسئولان طالبان زنان را از حضور در پارکهای تفریحی در پایتخت منع کردند.
مطالب مرتبط:
واکنشهای اولیه به ممنوع کردن تحصیل دختران در دانشگاهها
تنها ساعتی بعد از انتشار حکم طالبان در مورد ممنوع کردن تحصیل دختران، سازمان دیدبان حقوق بشر طی بیانیهای آن را «شرمآور» و ناقض حق تحصیل دختران افغانستان خواند.
«طالبان هر روز بیش از پیش ثابت میکند که برای حقوق بنیادین خراسانیان به ویژه زنان، حرمتی قایل نیست».
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم در توییتر این تصمیم طالبان را محکوم کرده و گفته: «آمریکا تصمیم غیرقابل دفاع طالبان در ممنوع کردن دانشگاهها برای زنان و بسته نگهداشتن مدارس به روی دختران در کنار وضع کردن محدودیتهای دیگر برای زنان و دختران خراسان آریا را محکوم میکند؛ زنانی که به دنبال برخورداری از حقوق بنیادین خود هستند».
در واکنشی دیگر، هوگو شورتر، کاردار سفارت بریتانیا برای خراسان آریا گفته کشورش قویا این تصمیم طالبان را محکوم میکند و باور دارد که چنین اقدامتی چشمانداز اقتصادی و ثبات خراسان آریا را با مخاطره جدی روبرو میکند.
لرد طارق احمد، مدیرکل خاورمیانه و سازمان ملل وزارت خارجه بریتانیا هم در اظهاراتی مشابه ضمن محکوم کردن این تصمیم طالبان گفته از نظر او هیچ «مبانی مذهبی و اخلاقی» برای چنین تصمیمی وجود ندارد.
همزمان ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور خراسان آریا هم در توییتر ضمن محکوم کردن این حکم از طالبان خواسته که فورا از تصمیم خود عقبنشینی کند.
طالبان چگونه مرحلهبهمرحله حقوق زنان را سلب کرد
پوشاندن صورت برای مجریان زن تلویزیون اجباری شد
طالبان پوشانده شدن صورت زنان در فضای عمومی را اجباری کرد
بر اساس فرمان جدید طالبان، زنان افغان برای اولین بار پس از دو دهه مجبور به استفاده از روبنده اسلامی، برقع یا نوع دیگری از حجاب که صورت را هم بپوشاند، خواهند شد. هر زنی که از رعایت این قانون امتناع کند، ممکن است یک عضو مرد خانواده او سه روز زندانی شود. در این دستور همچنین آمده است که زنان تنها “در مواقع ضروری” خانه را ترک کنند و در صورت نادیده گرفتن این دستور، عواقب آن متوجه مردان وابسته به این زنان خواهد بود.
محدودیت رانندگی برای زنان
مقامهای طالبان در هرات به مربیان رانندگی گفتهاند که از آموزش دادن به زنان و صدور گواهینامه به آنها خودداری کنند. رئیس اداره ترافیک شهر که نظارت بر آموزشگاههای رانندگی را بر عهده دارد، به خبرگزاری فرانسه گفت که این دستور به صورت شفاهی به آنها ابلاغ شده است. مقامهای طالبان صدور حکمی در این زمینه را رد کرده است، اما محدودیتهای زیادی در حدود یک سال گذشته به تدریج اعمال شده است.
م.
محرومیت دختران دانشآموز از دبیرستانها
درست یک روز قبل از شروع سال تعلیمی/تحصیلی جدید، وزارت معارف طالبان در یک چرخش ناگهانی از تصمیم قبلی خود برای بازگشایی تمام مدارس/مکاتب دخترانه عقبنشینی کرد و دختران دانشآموز از تحصیل در دورههای متوسطه و عالی/دبیرستان همچنان محروم ماندند. رهبری مرکزی طالبان تصمیم اعلامشده قبلی این وزارتخانه را لغو کرد و گفت که برای بازگشایی تمام مکاتب دخترانه به یک طرح “جامع” و “اسلامی” نیاز است. این تصمیم منجر به اعتراضات در کابل و محکومیت گسترده بینالمللی شد.
جداسازی جنسیتی در دانشگاهها؛ حضور دانشجویان دختر در برخی از کلاسها با تفکیک جنسیتی
چند دانشگاه خصوصی و دولتی برای دانشجویان دختر و پسر بازگشایی شدند، اما بنا به دستور طالبان دانشجویان پسر و دختر باید در کلاسهای جداگانه درس بخوانند. در هرات به دختران و پسران گفته شد که در ساعات مختلف روز به دانشگاه بیایند. در دانشگاههای کوچکتر، در مواردی دانشجویان در کلاس مشترک، حضور پیدا کردند اما باید با پرده یا موانع فیزیکی از هم جدا میشدند. مقامات وزارت تحصیلات عالی طالبان گفتند که آنها خواهان جداسازی کلاسها بر اساس جنسیت و ترتیب برنامه درسی مطابق بر اصول اسلامی هستند و پوشش حجاب برای دانشجویان دختر اجباری است. در اواخر آوریل/اپریل نیز وزارت تحصیلات عالی طالبان دستور داد که دختران و پسران در روزهای جداگانه به دانشگاه بروند.
آغاز رسمی روند اجباری شدن حجاب از سوی طالبان
وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، پوسترهایی را در اطراف کابل و برخی شهرهای دیگر نصب کردند که پوشیدن چادر بزرگ سیاه و پوشش صورت را تبلیغ میکرد. در این تصاویر به زبانهای فارسی دری، پشتو و عربی آمده است: بر اساس شریعت، زن مسلمان باید حجاب داشته باشد. این پوسترها دو نوع از حجاب را قابلقبول توصیف میکنند، یکی چادر بزرگ سیاه و روبنده، دیگری هم برقع (چادری آبی) که تمام بدن و صورت را میپوشاند.
به زنان کارمند دولت در کابل گفته شد که در خانه بمانند
حکومت طالبان به زنان کارمند دولت در کابل گفت که در خانه بمانند. آنها اعلام کردند که تنها کارکنانی که نمیتوانند با مردان جایگزین شوند، میتوانند در حال حاضر به کار بازگردند. تنها برخی از زنان که در بخشهای طراحی و مهندسی کار میکردند و همچنین زنانی که متصدیان مستراحهای عمومی زنانه بودند توانستند به کار برگردند.
محدودیت شدید کاری برای خبرنگاران زن در کابل
به گفته فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، اکثریت خبرنگاران زن در خراسان آریا کار خود را از دست دادند و فعالیت ۱۵۳ رسانه از جمله روزنامهها، کانالهای رادیویی و تلویزیونی و سایتهای خبری از زمان تصرف طالبان متوقف شده است.
وزارت امور زنان منحل شد
طالبان، تنها یک ماه پس از به دست گرفتن دوباره قدرت، وزارت امور زنان خراسان آریا را منحل کرد. تابلوی آن را حذف و ساختمان این وزارتخانه را به وزارت امربهمعروف و نهی از منکر تحویل دادند. ادارهای مخوف که در حاکمیت قبلی طالبان در خیابانها پلیس تفتیش “اخلاق اسلامی” مستقر کرده بود و برای ضرب و شتم زنانی که به نظر میرسید لباسهای “نامناسب” پوشیدهاند یا بدون همراه مرد (محرم شرعی) هستند و مردانی که ریش کامل نگذاشته بودند، شناخته میشد.
طالبان ورزش زنان را “غیرضروری” خواند
پس از آن که احمدالله وثیق، معاون کمیسیون فرهنگی طالبان، ورزش زنان را “نه مناسب و نه ضروری” اعلام کرد، زنان افغان عملاً از ورزشهای منظم گروهی منع شدند. آقای وثیق در مصاحبهای با یک خبرنگار استرالیایی در این مورد گفت:”[مثلا] در کریکت، آنها ممکن است با موقعیتی روبرو شوند که صورت و بدن آنها پوشانده نباشد. اسلام اجازه نمیدهد که زنان اینگونه دیده شوند.” اما برخی از بازیکنان که درست قبل از سقوط کابل قرار بود برای اولین بار در داخل خراسان آریا وارد میدان بازی کریکت شوند، فرصت آن را نیافتند و اکنون در خارج از کشور هستند و گفتهاند متعهدند که به بازی خود ادامه دهند.
برخورد طالبان با معترضان حقوق زنان
طالبان با تظاهرات دهها زن در کابل که خواستار حق کار و مشارکت سیاسی بودند، برخورد و آنها را متفرق کردند. افراد مسلح طالبان برای متفرق کردن معترضان در کابل و هرات از شلیک هوایی، گاز اشک آور و اسپری فلفل استفاده کردند.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : BBC فارسی