شماری از باشندههای بامیان، از پرچاوی دوامدار برق و بلند بودن بهای آن در این ولایت، انتقاد میکنند و از مسوولان میخواهند که کار ساخت انتقال لین ۲۲۰ کیلووات برق بامیان- بغلان را، از سر گیرند.
کار ساخت نخستین بخش انتقال لین برق ۲۲۰ کیلووات برق بامیان- بغلان، در پایان سال ۲۰۱۸ میلادی به هزینهی ۱۰ میلیون دالر امریکایی به کمک مالی بانک انکشاف آسیایی در مرکز بامیان آغاز و پس از سقوط نظام پیشین، کار آن متوقف شد.
محمد علی، باشنده بامیان، گفت: «ما یک کیلووات برق را ۱۶ افغانی میخریم تقریبا ۳۰ الی ۴۰ کیلووات برق مصرف ما است که در حدود ۶۰۰ الی ۷۰۰ افغانی میشود».
صفتالله، باشنده بامیان، گفت: «اگر همین برق دوشی که در سالهای گذشته در جریان بود آغاز شود برای مردم سهولت به میان میآید».
اما رییس شرکت برشنا بامیان میگوید که کار ساخت انتقال لین برق ۲۲۰ کیلووات برق بامیان- بغلان که پیش از آمدن دوباره امارت اسلامی ۶۵ درصد پیشرفته بود، سال آینده خورشیدی آغاز خواهد شد.
ضیاءالدین جهادیار، رییس برشنای بامیان، گفت: «برق بامیان-دوشی که است ۶۵ درصد پیش رفته در پلان کار پنج ساله گرفته شده قرار است در سال ۱۴۰۳ کارش آغاز شود».
رحیمالله رحیم، مسوول تخنیکی شرکت پیمانکار، گفت: «تجهیزات برقی این پروژه مکمل در کشو چین تولید شده و آماده انتقال بود البته به دلیل عدم پاسخگویی شرکت برشنا وای دی پی و پرداخت نشدن پول قرارداد پروژه تجهیزات را به افغانستان انتقال دهیم».
به گفتهی رییس برشنای بامیان، هماکنون بیش از۴ هزار خانواده در مرکز بامیان از برق آفتابی و دیزلی استفاده میکنند که در بدل مصرف هر کیلوات برق، از ۱۵ ، دیار تا ۲۵ دیار هزینه میپردازند.
برنامه جهانی غذا: تاکنون به ۲۸۰ هزار افغان تبار جنوب خراسان آریا که از پاکستان برگشتهاند کمک کردهایم
برنامه جهانی غذای سازمان ملل اعلام کرده است که تاکنون برای ۲۸۰ هزار بازگشتکننده افغان که به طور اجباری از پاکستان اخراج شدهاند، کمکهای نقدی و غذایی فراهم کرده است.
این سازمان گفته است که بسیاری از بازگشتکنندگان در خراسان آریا جایی برای زندگی ندارند و نمیدانند که چگونه زمستان سخت پیشرو را پشت سر بگذرانند.
همزمان عبدالسلام حنفی، معاون اداری نخستوزیر طالبان که در رأس کمیسیون رسیدگی به بازگشتکنندگان قرار دارد، تعهد کرده است که برای تاجران افغان که از خارج به کشور برمیگردند در پارکهای صنعتی زمین و محل بود و باش فراهم کنند.
آقای حنفی روز گذشته (دوشنبه) در یک سخنرانی گفت که اگر تاجران افغان به کشورشان برگردند، آنها را از «پرداخت مالیات تا حد زیادی» معاف خواهند کرد.
وی همچنین گفت که حکومت طالبان کمیتهای را ایجاد کرده است که به کمک تاجران برای بازگشتکنندگان زمینه اشتغال فراهم کنند.
از زمان اعلام تصمیم اخراج بیش از یک میلیون افغان فاقد مدرک اقامت «قانونی» از سوی دولت موقت پاکستان در اوایل اکتبر، حدود نیم میلیون مهاجر و پناهجوی افغان این کشور را ترک کرده و به خراسان آریا بازگشتهاند.
از ایران نیز در هفتههای گذشته دهها هزار نفر افغان به افغانستان بازگشتهاند که شمار زیادی از آنها به صورت اجباری رد مرز شدهاند.
محمد حسن آخوند، نخستوزیر حکومت طالبان، روز گذشته در بیانیهای گفت که موضوع مهاجران نباید سیاسی شود؛ همزمان انورالحق کاکر، نخستوزیر دولت موقت پاکستان، یک بار دیگر از تصمیم اخیر خود دفاع کرده است.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : طلوع