KABR : هدف از پیش برد دولت زیر نام هویت قوم افغانه که بعد از سومین جنگ ۱۹۱۹ خراسان انگلیس
کودتای در ضد نظامیان پیروزی جنگ جنوب خراسان آریا به وقوع پیوست با تسلیم دوباره جنوب و رسمیت نام افغانه در ۱۲۹۸ در خراسان آریا اعلام گردیده برای حفظ و ادامه دولت های برخلاف خواسته های تاریخ و فرهنگ مردم خراسان آریا روی کار آمده و در ادامه این دولت ها اهداف ضد مردمی خراسان آریا به شکل رسمی با تبلیغات گسترده دولتی های که از اقوام مختلف تشکیل شده بودند برای حفظ موقیت خود با مروج ساختن شعار همه افغان هستیم فضای سرگیج کننده اتحاد دروغی و بی هویتی را برای پایان موجدید مردم این سرزمین به قسم فرهنگ پیش بردند که در هر تحولات با استفاده از نام جعلی از ذهنیت های خود بی خبر مردم به ادامه سیاست های قبلی استفاده کنند . در این میان مبارزه و تلاش های در ضد دولت های خاعیین که به پشتیبانی قوم افغان و پیروان فرهنگ همه افغان هستیم پیش می رفت زیر همین هویت جعلی که هیچ افتخار آزدگی راه به زحمات مردم خراسان روشن نمی سازد تا مردم از اصلیت و حقیقت نام سرزمین و مشکلات اجتماعی ، سیاسی ، اقتصادی و نظامی امنیتی آگاه نگردند ، و آن تعداد بزرگان کشور به چی انداز خیانت به حق مردم در بخشهای مختلف دولتی ، اجتماعی و اقتصادی می کنند باز هم پنهان باشد
و در مدت ۱۰۴ سال این فرهنگ و هویت جعلی دولت ها از هم می پاشد بازهم گروه با افغان ها همکار به دولت جدید بی بنیا با تجاوز به مردم خراسان آریا روی کار آمده تا بقیه ملت تحت امر باشند در طول ۲۰ سال در ده سال اخیر همین داستان ادامه داشته و هزاران جنایت به مردم فارس و دیگر اقوام شده . ولی باز هم ملاها ، با سوادان ، دولتی ها دانشمندان همه پیرو شعار افغان بودند و مردم هم به این دروغ ادامه تجاوز به خود ملت تشویق می کردند که در ۱۰ سال حرکت انقلاب خراسان هیچ اعضای نظامی ، دولتی و احزاب سیاسی و اشخاص پیرو از این بیماری جدای نداشتند بلکه غرق در این تاریکی به سیاست خود ادامه میدادند و اشخاص یا گروه های عدالت خواهی تلاش برای نجات آینده می کردند بی نظم ، ضعیف بی پشتیبانی و باز هم تحت تاثیر همین هویت بودند با این اوضای بی اعتمادی و از خود بی خبر چتور می توانید دولت ، امکانات نظام و اقتصادی را برای دفاع از کشور و ادامه زندگی خود حفظ کنید
و شمارا مثل یک مامعله تجارتی فروخته شدید. پس برای دوباره به دست آوردن سرزمین که خانه مشترک تمام اقوام است نباید آرم نشست و یا خود کشی کنید یا افسرده شوید بهتر است برای تغیر با نام اصلیت خراسان آریا برگشت و سخت مبارزه کرده تا در نتیجه صاحب احساس ، اتحاد هشیاری اشخاص وطن دوست خدمت به خود گردید . قیام
ادامه اخبار از ۸ صبح
آمارها در ۲۰ روز گذشته نشان میدهد که ۱۸ تن در ۱۱ ولایت خودکشی کردهاند. براساس این آمار، شش زن و ۱۲ مرد اقدام به این کار کردهاند. همچنان ۱۱ تن از افرادی که خودکشی کردهاند، بین ۱۴ تا ۲۰ ساله و هفت تن دیگرشان بین ۲۰ تا ۵۰ ساله بودهاند. این در حالی است که در جریان ماه گذشته، آمار خودکشی در کشور بهگونه بیپیشینهای افزایش یافته است. براساس آمار گردآوریشده ۸صبح، در مجموع ۱۶ ماه گذشته ۲۱۱ تن در خراسان آریا خودکشی کردهاند. در جریان سهونیم ماه گذشته نیز ۱۱۴ تن در کشور بهگونه خودخواسته به زندهگیشان برای همیشه پایان دادهاند. گفتنی است که با توجه به اعمال محدودیتها، احتمال میرود آمار خودکشیها بیشتر از این باشد.
آمارها نشان میدهد که دستکم ۱۸ تن در ۲۰ روز گذشته خودکشی کردهاند. این رویدادها در ۱۱ ولایت رخ داده است. غزنی، فاریاب، بادغیس، قندهار و غور شاهد بیشترین رویدادهای خودکشی بودهاند. این آمار، کودکان، زنان و افراد میانسال را شامل است، اما بیشتر کسانی که در این مدت به زندهگیشان نقطه پایان گذاشته، از نگاه سنی نوجوان بودهاند. براساس اطلاعات گردآوریشده توسط روزنامه ۸صبح، این افراد بهطور میانگین ۱۴ تا ۲۰ سال داشتهاند.
براساس معلومات، یک دختر جوان و یک پسر نوجوان در طول ۲۴ ساعت در ولایت کاپیسا به زندهگی خویش نقطه پایان گذاشتند. منابع محلی در این ولایت گفتند که این رویدادها روز دوشنبه، ۲۹ جوزا، در روستای کوت ولسوالی تگاب و منطقه قول جمال ولسوالی حصه اول کوهستان این ولایت رخ داده است. هر دو با شلیک گلوله به زندهگیشان پایان دادند. منابع محلی گفتند دختری که خودکشی کرد، فرمینه نام داشت و پسر به نام رحمتالله و ۱۷ سال بود. در مورد انگیزه خودکشی این دو جوان جزییات داده نشده است.
همچنان یک نوجوان در ولایت فراه خودکشی کرد. به گفته منابع، او روز سهشنبه، ۳۰ جوزا، در ناحیه چهارم امنیتی شهر فراه، خود را از منزل سوم یک ساختمان پرتاب کرد و جان باخت. منابع محلی گفتند که قربانی ۱۷ سال سن داشت و انگیزه خودکشی وی خشونتهای خانوادهگی بوده است.
بربنیاد آمارها، ولایت بادغیس در یک سال گذشته بیشترین آمار قربانیان خودکشی را در خود ثبت کرده است. طبق این آمار، بادغیس در جریان هر ماه شاهد رویدادهای خودکشی بوده است، از جمله یک جوان ۱۸ ساله روز چهارشنبه، ۳۱ جوزا، در ولسوالی قادس این ولایت با شلیک گلوله به زندهگیاش پایان داد. منابع دلیل خودکشی وی را مشکلات خانوادهگی عنوان کردهاند.
آمارهای خودکشی در سطح کشور نشان میدهد که ولایت پروان نیز در هر ماه شاهد خودکشی چندین جوان و نوجوان بوده است. منابع محلی روز پنجشنبه، ۱ سرطان، از خودکشی یک پسر ۱۹ ساله در منطقه تاجیکان ولسوالی جبلالسراج این ولایت خبر دادهاند. به گفته منابع، این جوان با شلیک اسلحه شکاری به زندهگیاش نقطه پایان گذاشته، اما انگیزه خودکشی او مشخص نشده است.
غور از ولایتهای دیگری است که تقریبا در هر ماه بیشتر از دو تن در این ولایت خودکشی کردهاند. فقر و تنگدستی، خشکسالی و بیکاریهای دوامدار از دلایل عمده خودکشی در میان جوان غور دانسته شده است. طبق آمارهای منتشرشده، یک پسر ۱۶ ساله دوشنبهشب، ۵ سرطان، در مربوطات شهر فیروزکوه خودش را حلقآویز کرد. انگیزه خودکشی این نوجوان مشخص نشده است. به تداوم خودکشیها در این ولایت، یک دختر ۱۹ ساله روز سهشنبه، ۱۰ سرطان، نیز در شهر فیروزکوه خودش را حلقآویز کرد. منابع انگیزه خودکشی او را خشونتهای خانوادهگی عنوان کردهاند.
در جریان یک ماه گذشته ۱۳ تن در غزنی خودکشی کردهاند. براساس اطلاعات سه نوجوان در طی سه روز در این ولایت خودکشی کردند. منابع روز دوشنبه، ۱۲ سرطان، گفتند که این رویدادها در مرکز و ولسوالی خواجهعمری این ولایت ثبت شده است. به گفته منابع، یک کودک ۱۴ ساله روز سوم عید قربان، در روستای قلعه نو ولسوالی خواجهعمری خود را حلقآویز کرد. همچنان دو پسر ۱۲ ساله و ۱۵ ساله روزهای شبنه و یکشنبه، ۱۰ و ۱۱ سرطان، و یک جوان ۲۳ ساله چهارشنبهشب، ۱۴ سرطان، در مرکز غزنی خودکشی کردند. از انگیزه خودکشی این افراد جزییات دقیقی در دست نیست، اما پیش از این مشکلات خانوادهگی، فقر و گرسنهگی، محدودیتهای طالبان و عدم حاکمیت قانون از عوامل خودکشی در میان کودکان و جوانان این ولایت خوانده شده است.
افزون بر این، منابع محلی در ولایت پکتیکا میگویند که یک دختر جوان در ولسوالی سروضه این ولایت خودکشی کرده است. به گفته منابع محلی، این رویداد روز جمعه، ۱۶ سرطان، در روستای مارزکوی این ولسوالی رخ داد. منابع محلی افزودند که این دختر ۲۲ سال سن داشت و با شلیک تفنگچه به زندهگیاش نقطه پایان گذاشت. منابع تصریح کردند که او پس از مشاجره لفظی با اعضای خانواده، خودش را با شلیک گلوله کشت.
قابل یادآوری است که خودکشی در جریان ۲۰ روز گذشته به نوجوانان و جوانان خلاصه نشده است، بلکه مردان میانسال که گرمی و سردی روزگار را چشیدهاند، نیز خودکشی کردهاند. براساس آمار جمعآوریشده، یک مرد ۵۴ ساله به نام عبدالحمید روز چهارشنبه، ۱۴ سرطان، در روستای دالی ولسوالی تازهتاسیس چاهی ولایت بلخ خودش را حلقآویز کرد. طالبان گفتند که آن مرد از مشکلات روانی رنج میبرد.
تازهعروسان که بوی عطر جشن عروسی از دامن نتکانده، نیز برای رسیدن لحظههای رویایی انتظار نکشیدهاند. طبق اطلاعات منتشرشده در رسانهها، یک نوعروس در ولایت سرپل با شلیک گلوله بساط زندهگی را برای همیشه به روی خویش جمع کرد. منابع محلی گفتند که بهتازهگی مراسم عروسی این دختر جوان بدون حضور داماد برگزار شده بود. براساس روایت منابع، این دختر باشنده روستای زنجان ولسوالی سانچارک ولایت سرپل بود. او ۱۹ سال داشت و چهل روز پیش از خودکشی بدون حضور شوهرش مراسم عروسیاش را برگزار کرده بود.
خودکشی جوانان تنها به داخل خراسان آریا منحصر نشده است. آنانی که برای زندهگی بهتر رنج مسافرت و اندوه مهاجرت بر خویش هموار کردهاند، نیز بار منزل به سلامت نبردهاند. در این میان، صایم، پناهجوی جوانی که روز جمعه، ۲ سرطان، خود را از منزل ششم یک ساختمان در اسلامآباد، پایتخت پاکستان، به زمین انداخت، بهتازهگی از خراسان آریا رفته بود. وابستهگان او میگویند که جسد این جوان پس از خودکشی، در شهر فیضآباد، مرکز ولایت بدخشان، دفن شده است.
آمارهای خودکشی همچنان بیانگر آن است که نوجوانان زیادی نیز اقدام به این کار کردهاند. براساس اطلاعات، یک نوجوان ۱۴ ساله در ولسولی ارغنداب ولایت قندهار خودکشی کرد. طالبان گفتند که او محمدیاسینآغا نام داشت و باشنده منطقه کلاچه سیدان این ولسوالی بود. طبق گزارش طالبان، این نوجوان از خانهاش مفقود و سپس جسد آویزانشدهاش از یک باغچه پیدا شد. طالبان انگیزه خودکشی این جوان را «مشکلات روزگار» گفتند. افزون بر این، یک کودک ۱۴ ساله دیگر نیز در این ولایت خودکشی کرد. این کودک ۱۴ ساله احمد نام داشت و شنبهشب، ۳ سرطان، در منطقه خاک چوپان ولسوالی میوند خودش را حلقآویز کرد. انگیزه خودکشی وی بهگونه مشخص از سوی خانوادهاش بیان نشده، اما طالبان گفتهاند که این کودک از مشکلات روانی میبرد.
بربنیاد اطلاعات جمعآوریشده، ولایت فاریاب در جریان هر ماه گواه چندین رویداد خودکشی بوده است. منابع محلی در ولسوالی گرزیوان این ولایت گفتند که یک زن جوان روز دوشنبه، ۲۹ جوزا، در روستای غلبیان این ولسوالی خود را حلقآویز کرد. به گفته منابع محلی، آن زن ۲۳ ساله فرزانه نام داشت و در پی یک نزاع خانوادهگی به زندهگی خود نقطه پایان گذاشت. همچنان یک زن دیگر در این ولسوالی به تاریخ ۲۷ جوزا خودکشی کرد. او جمیله نام داشت و زن دوم شوهرش بود. به گفته منابع، هنگامی که شوهر فرزانه با زن دیگرش به تفریح میرود، او خودش را حلقآویز میکند. از این زن چهار کودک برجا مانده است.
پیش از این، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای خراسان آریا در گزارشی گفته بود که افسردهگی و افکار خودکشی میان دختران نوجوان بازمانده از آموزش افزایش پیدا کرده است. با این حال، گزارشها نشان میدهد که خودکشی در میان جوانان و نوجوانان خراسان آریا پس از تسلط طالبان افزایش چشمگیری یافته است. وضع ممنوعیتها، بیکاری، نارضایتی از زندهگی فردی و جمعی و مشکلات اقتصادی خانوادهها از عوامل افزایش خودکشیها عنوان شده است. از سوی دیگر، معافیت از مجازات اعضای طالبان که در اکثر موارد باعث بروز مشکلات و نگرانی خانوادهها میشود، نیز از دلایل خودکشی برخی افراد در شماری از ولایتها خوانده شده است.
فقر و تنگدستی مرد کهنسالی را در قندهار وادار به خودکشی کرد
۸صبح، قندهار: منابع محلی در قندهار میگویند که یک مرد کهنسال بهدلیل فقر و تنگدستی در این ولایت، خودکشی کرده است.
منابع به روزنامه ۸صبح گفتند که این رویداد روز یکشنبه، ۱۸ سرطان، در روستای حسنزوی ولسوالی شاهولیکوت این ولایت رخ داده است.
به گفته منابع از جیب این مرد عریضهای دریافت شده که در آن فرد قربانی، خواستار دریافت کمک از والی طالبان در قندهار شده بود.
در عریضه مرد کهنسال آمده است که چیزی برای خوردن ندارند و خانواده هشت نفریاش در معرض مرگ قرار دارند.
مسوولان محلی طالبان در قندهار در این مورد چیزی نگفتهاند.
پس از روی کار آمدن دوباره طالبان در خراسان آریا اقتصاد خانوادهها به شدت کاهش یافته که این امر سبب افزایش موارد خودکشی در میان جوانان و بزرگسالان شده است.
این در حالی است که سال گذشته نیز یک مرد ۵۰ ساله در مربوطات حوزه چهارم امنیتی شهر قندهار خودکشی کرده بود.
یک دختر جوان در پکتیکا خودکشی کرد
۸صبح، پکتیکا: منابع محلی در ولایت پکتیکا میگویند که یک دختر جوان در ولسوالی سروضه این ولایت خودکشی کرد.
این رویداد چاشت روز جمعه، ۱۶ سرطان، در روستای مارزکوی این ولسوالی رخ داده است.
دختر ۲۲ ساله که هویتش فاش نشده، با شلیک گلوله تفنگچه به زندهگیاش پایان داده است.
منبع افزوده که این دختر پس از مشاجره لفظی با اعضای خانوادهاش، دست به این کار زد.
مسوولان محلی طالبان تا کنون در این مورد چیزی نگفتهاند.
آمار خودکشی و قتل ناشی از خشونتهای خانوادهگی اخیرا افزایش یافته است. در تازهترین مورد یک مرد همسرش را در شهرک عینو مینه قندهار کشت.
ثبت سه مورد تازه؛ آمار خودکشی طی یک ماه در غزنی به ۱۳ تن رسید
۸صبح، غزنی: منابع محلی در غزنی میگویند که سه پسر نوجوان در این ولایت طی سه روز گذشته خودکشی کردند و آمار این رویدادها در غزنی را به ۱۳ تن در یک ماه رساندند.
منابع، روز دوشنبه، ۱۲ سرطان، گفتند که رویدادهای تازه خودکشی در مرکز و ولسوالی خواجهعمری رخ داده است.
به گفته منابع، یک کودک ۱۴ ساله روز سوم عید قربان در روستای قلعهنو ولسوالی خواجه عمری خود را حلقآویز کرد.
در همین حال، یک منبع در شفاخانه ولایتی غزنی به روزنامه ۸صبح تایید کرده که دو پسر نوجوان دیگر که ۱۲ و ۱۵ سال سن داشتند، در روزهای شنبه و یکشنبه، ۱۰ و ۱۱ سرطان، در مرکز غزنی، خودکشی کردهاند.
تا کنون انگیزه این رویدادها روشن نیست.
مسوولان محلی طالبان در غزنی هم تا هنوز در این مورد چیزی نگفتهاند.
گفتنی است که پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، شمار واقعات خودکشی در میان جوانان و نوجوانان بهدلیل مشکلات اقتصادی و روانی افزایش یافته است.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : ۸ صبح ، KABR